הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היפרטרופיה בחיטוב למתאמן מתקדם

tcroxkv

משתמש מתחיל
191
1
נק' מוניטין:
1
191
1
האם יכולה להתקיים היפרטרופיה בחיטוב למתאמן מתקדם?
בהנחה שהתוכנית אימון מתאימה
הגרעון לא גדול מידי
והתפריט טוב

האם יכולה להתקיים היפרטרופיה בחיטוב למתאמן מתקדם?
בהנחה שהתוכנית אימון מתאימה
הגרעון לא גדול מידי
והתפריט טוב
איך תיהיה היפרטרופיה אם אתה על גרעון שלילי ועל כמה וכמה מתאמן מתקדם?! פשוט לא..

איך תיהיה היפרטרופיה אם אתה על גרעון שלילי ועל כמה וכמה מתאמן מתקדם?! פשוט לא..
כבר נתקלתי באתר בחברה שאומרים שהם מתקדמים ושוקלים פחות מ70.. נראה מה הנתונים שלו.

בכל מקרה במקרים של השמנת יתר זה עוד יכול לקרות איכשהו

כבר נתקלתי באתר בחברה שאומרים שהם מתקדמים ושוקלים פחות מ70.. נראה מה הנתונים שלו.

בכל מקרה במקרים של השמנת יתר זה עוד יכול לקרות איכשהו
״שאומרים״ הרבה דברים נאמרים באינטרנט..

״שאומרים״ הרבה דברים נאמרים באינטרנט..

יכול להיות שאני טועה, אבל ראיתי פעם מחקר או משהו בסגנון על זה שזה כן אפשרי, אבל אולי היה מדובר במאזן ניטרלי, כך שכביכול אתה שורף מסת שומן, אך בוא בזמן עם אימוני התנגדות וחלבון שמספיק לתהליך אתה גדל במסת שריר, כך שלדוגמא אם אתה שוקל 80, אז נגיד שרפת 2 גרם מסת שומן ובוא בזמן אתה גדל 2 גרם במסת השריר, ואתה נשאר אותו משקל. אבל אין לי לזה ביסוס וזה מצב שהוא לא אידיאלי בכלל אבל כן ראיתי אתזה באיזשהו מקום.. סתם מעניין.. והמספרים שכתבתי מן הסתם הם רק לצורך הדוגמא

יכול להיות שאני טועה, אבל ראיתי פעם מחקר או משהו בסגנון על זה שזה כן אפשרי, אבל אולי היה מדובר במאזן ניטרלי, כך שכביכול אתה שורף מסת שומן, אך בוא בזמן עם אימוני התנגדות וחלבון שמספיק לתהליך אתה גדל במסת שריר, כך שלדוגמא אם אתה שוקל 80, אז נגיד שרפת 2 גרם מסת שומן ובוא בזמן אתה גדל 2 גרם במסת השריר, ואתה נשאר אותו משקל. אבל אין לי לזה ביסוס וזה מצב שהוא לא אידיאלי בכלל אבל כן ראיתי אתזה באיזשהו מקום.. סתם מעניין.. והמספרים שכתבתי מן הסתם הם רק לצורך הדוגמא
איך אפשר לגדול על מאזן שלילי? זה אפילו לא הגיוני. מאיפה הגוף יקח אנרגיה בישביל לבנות מסת שריר? זה בילתי אפשרי במיוחד למתאמן מתקדם. רק במקרה של השמנת יתר זה יכול לקרות..

אתה צריך קלוריות בשביל לגדול
אתה צריך להיות במינוס קלורי כדי להרזות.

איך אתה רוצה שזה יעבוד ביחד?

עריכה- אני ער מחמש בבוקר. לא מצליח לעשות את החישובים האלה עכשיו:🤦‍♂️:

נערך לאחרונה:
איך אפשר לגדול על מאזן שלילי? זה אפילו לא הגיוני. מאיפה הגוף יקח אנרגיה בישביל לבנות מסת שריר? זה בילתי אפשרי במיוחד למתאמן מתקדם. רק במקרה של השמנת יתר זה יכול לקרות..
דווקא מבחינת ההיגיון לי זה מסתדר בראש, האנרגיה בשביל לבנות מסת שריר תבוא מ"מחסני האנרגיה" בגוף (מאגרי שומן ישמשו לזה). חבל שמעשית זה לא עובד, או לא עובד בצורה יעילה בכלל.
אתה צריך קלוריות בשביל לגדול
אתה צריך להיות במינוס קלורי כדי להרזות.

איך אתה רוצה שזה יעבוד ביחד?
מה שכן יכול לקרות זה מצב שאתה עולה יותר שריר מאשר שומן והאחוז שומן היחסי משתנה.
נניח אתה שוקל 100 ו10% שומן.אז יש לך 10 קילו שומן.ו90 קילו מסה רזה

ועלית עשר קילו,ששבע מהם שריר ושלוש שומן
עכשיו יש לך 13 קילו שומן,ו97 קילו מסה רזה (13+97=110)

13 קילו מתוך 110מ.ג זה בערך 8.5% שומן
13 קילו מתוך 110 זה 11.8% שומן אבל הנקודה שלך מובנת 😃

דווקא מבחינת ההיגיון לי זה מסתדר בראש, האנרגיה בשביל לבנות מסת שריר תבוא מ"מחסני האנרגיה" בגוף (מאגרי שומן ישמשו לזה). חבל שמעשית זה לא עובד, או לא עובד בצורה יעילה בכלל.

בגלל זה אמרתי שזה יכול לקרות לאנשים עם השמנת יתר..

@yujinius אתה יכול רגע לעשות חישוב כדי שזה יצא מובן? שהאחוז שומן יורד בסוף? אני עייף מדי ונדפק לי הראש מכל הזריקות של הבוקר
אני אנסה שוב.

נניח אתה שוקל 80 על עשר אחוז שומן.
יש לך 8 קילו שומן ו72 קילו מסה רזה,
נניח שעשית מסה נקייה מאוד ועלית בשנה 20 קילו,ש19 קילו שריר ורק 1 שומן.
עכשיו יש לך 91 קילו מסה רזה ו 9 קילו שומן
9 קילו שומן מהמשקל החדש שהוא עכשיו 100,
זה 9 אחוז.

ירדת אחוז שומן אחד במהלך המסה,כי צברת הרבה יותר מסת שריר מאשר שומן.
בפועל? לא ריאלי ולא יקרה

נערך לאחרונה:
זה אפשרי, אבל עם כמה מגבלות.
דבר ראשון בטוח אתה לא תהיה גדול יותר, כי אתה מאבד מסה כללית.
דבר נוסף יהיה קצב פיתוח מסת השריר. בגלל שאתה בגירעון לגוף אין יותר מדי מוטיבציה לבנות מסת שריר חדשה, אבל בגלל האימונים וכמות החלבון הוא מרגיש מחויב, אז כן תהיה בניה של שריר, אבל זה יהיה תהליך איטי. אם המטרה שלך היא להיות שרירי וחטוב זו לא הדרך, אבל אם אתה שואל אם תוך כדי החיטוב שאתה גם ככה עושה אתה יכול לבנות שריר, אז התשובה היא כן.
דבר אחרון יהיה הקצעת משאבים, כלומר הגוף ישמור ויבנה רק מה שהוא מרגיש מחויב לבנות, אז צריך לדאוג לנפח מספק לכל חלק בגוף (אם המטרה היא פיתוח גוף), או נפח מספק בתנועות הגדולות (אם המטרה היא כוח)

זה אפשרי, אבל עם כמה מגבלות.
דבר ראשון בטוח אתה לא תהיה גדול יותר, כי אתה מאבד מסה כללית.
דבר נוסף יהיה קצב פיתוח מסת השריר. בגלל שאתה בגירעון לגוף אין יותר מדי מוטיבציה לבנות מסת שריר חדשה, אבל בגלל האימונים וכמות החלבון הוא מרגיש מחויב, אז כן תהיה בניה של שריר, אבל זה יהיה תהליך איטי. אם המטרה שלך היא להיות שרירי וחטוב זו לא הדרך, אבל אם אתה שואל אם תוך כדי החיטוב שאתה גם ככה עושה אתה יכול לבנות שריר, אז התשובה היא כן.
דבר אחרון יהיה הקצעת משאבים, כלומר הגוף ישמור ויבנה רק מה שהוא מרגיש מחויב לבנות, אז צריך לדאוג לנפח מספק לכל חלק בגוף (אם המטרה היא פיתוח גוף), או נפח מספק בתנועות הגדולות (אם המטרה היא כוח)
צריך לאתגר את הגוף כל הזמן. איך אפשר לעשות את זה על גרעון שלילי בלי להפצע? אם מה שאתה אומר זה נכון, התהליך יהיה איטי מאוד עד כדי מתיש..

איך אפשר לעשות את זה על גרעון שלילי בלי להפצע?
זה שילוב של ניסוי וטעיה וידע.
כדאי להתחיל את החיטוב עם בלוק חדש או תוכנית חדשה, ככה שאתה יודע שהשבוע או שבועיים הראשונים אמורים להיות מאתגרים, אבל קלים יחסית, ואז לפי זה עושה התאמות בהמשך לפי איך שאתה מרגיש

אם מה שאתה אומר זה נכון, התהליך יהיה איטי מאוד עד כדי מתיש..
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
ככל שאתה צובר מסת שריר יותר בקלות בתקופת מסה, ככה יהיה לך קל יותר גם בחיטוב, אבל אם מגיע השלב שגם בתקופת מסה אתה מתקשה לעלות בשריר, אז אל תצפה לזה יותר מדי בחיטוב.
זה הכל שאלה של נפח נחוץ לבניה, נפח נחוץ לשימור, והנפח שאתה מסוגל לבצע. הנפח הנחוץ לשימור והנפח הנחוץ לבניה עולים ככל שיש לך יותר מסת שריר. כמות הקלוריות שאתה אוכל, כמה אתה ישן, ואיך אתה מסתדר עם לחץ, יקבעו כמה נפח אתה מסוגל לבצע. יכול להיות שגם בחיטוב הנפח שאתה מסוגל לבצע עדיין יעבור את רף הנפח לשימור,, ויגיע אפילו לרף העליון של הנפח לבניה. אבל ככל שאתה מתקדם יותר, הרף של הנפח שאתה מסוגל לבצע מתקרב יותר ויותר לרף הבניה ורף השימור.
יש כמובן עוד גורמים שמשחקים פה, והם יעזרו יותר כשמה שאתה יכול לעשות יהיה קרוב ללא מספיק, או לא מספיק כדי לבנות שריר חדש, הם יהיו הכלים להשתמש במקרה הזה. אבל בשנים הראשונות נפח יהיה הגורם העיקרי והמספק לבניה

אפשר לפתח שריר גם בחיטוב , סינטזת חלבון מתרחשת כל עוד יש אימונים ומספיק חלבון .
גרעון קלורי מעודד קטובליות , ואימונים וחלבון מעודד אנאבוליות , משחק נכון בין השניים יכול להביא לעלייה במסת השריר .
זה גם תלוי בכמה עומד הגרעון קלורי - ככל שיותר גדול הגוף יותר בסטרס , וסטרס מעודד פירוק .
כמובן שבעודף קלורי נקבל גם אנאבוליות ובדרך כלל זה יבוא עם המון פחמימות שמעודדות עוד יותר אנאבוליות .
למתחילים יהיה קל יותר בתהליך הזה , אצל מתקדמים יהיה מאוד מאוד קשה והסיכוי לפציעות גדול מאוד .
ובחיטוב גם נכנס הגנטיקה - אנשים עם גנטיקה טובה יעלו קצת יותר בשריר .
אבל זה תהליך ארוך ולא שווה תמאמץ .

נערך לאחרונה:
כדאי להתחיל את החיטוב עם בלוק חדש או תוכנית חדשה, ככה שאתה יודע שהשבוע או שבועיים הראשונים אמורים להיות מאתגרים, אבל קלים יחסית, ואז לפי זה עושה התאמות בהמשך לפי איך שאתה מרגיש

ככל שאתה צובר מסת שריר יותר בקלות בתקופת מסה, ככה יהיה לך קל יותר גם בחיטוב, אבל אם מגיע השלב שגם בתקופת מסה אתה מתקשה לעלות בשריר, אז אל תצפה לזה יותר מדי בחיטוב.
זה הכל שאלה של נפח נחוץ לבניה, נפח נחוץ לשימור, והנפח שאתה מסוגל לבצע. הנפח הנחוץ לשימור והנפח הנחוץ לבניה עולים ככל שיש לך יותר מסת שריר. כמות הקלוריות שאתה אוכל, כמה אתה ישן, ואיך אתה מסתדר עם לחץ, יקבעו כמה נפח אתה מסוגל לבצע. יכול להיות שגם בחיטוב הנפח שאתה מסוגל לבצע עדיין יעבור את רף הנפח לשימור,, ויגיע אפילו לרף העליון של הנפח לבניה. אבל ככל שאתה מתקדם יותר, הרף של הנפח שאתה מסוגל לבצע מתקרב יותר ויותר לרף הבניה ורף השימור.
יש כמובן עוד גורמים שמשחקים פה, והם יעזרו יותר כשמה שאתה יכול לעשות יהיה קרוב ללא מספיק, או לא מספיק כדי לבנות שריר חדש, הם יהיו הכלים להשתמש במקרה הזה. אבל בשנים הראשונות נפח יהיה הגורם העיקרי והמספק לבניה

מה זה ״יכול להיות שכן ויכול להיות שלא״?! זה תהליך איטי שלא שווה להתאמץ בישבילו. גם אם זה כן עובד, יקח המון זמן עד שתראה תוצאות. מילא מתאמן מתחיל/השמנת יתר, אבל למתאמן מתקדם ואפילו בינוני זה בזבוז זמן מוחלט.

מה זה ״יכול להיות שכן ויכול להיות שלא״?! זה תהליך איטי שלא שווה להתאמץ בישבילו. גם אם זה כן עובד, יקח המון זמן עד שתראה תוצאות. מילא מתאמן מתחיל/השמנת יתר, אבל למתאמן מתקדם ואפילו בינוני זה בזבוז זמן מוחלט.
תקרא שוב את מה שרשמתי

נגיד סתם שאלה, בחיטוב אם אני פתאום שם לב שאני לא ממש מסיים את הסט האחרון שלי עם המשקלי עבודה של סוף מסה, כאילו לא מסתדר עם העצימות. אז נגיד פולי עליון לגב במקום 82 קילו 8x4, לרדת ל 78 קילו ולעשות 10x4? כי זה בגדול יצא לי יותר נפח לפי החישוב של סטיםxחזרותxמשקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית