הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם עבודה של 5*5 תועיל לשיפור ויזואלי?

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי. הייתי עובד בטווח חזרות בבנץ' פרס 6-8 חזרות ו4 סטים.
לאחרונה שיניתי ל5 חזרות ו5 סטים .רציתי לדעת האם טווח חזרות נמוך כדוגמת 5 יועיל להיפרטרופיה ושיפור ויזואלי של מראה השריר או שזה יותר כוח? אני מתאמן בעיקר לאסתטיקה ופחות חשוב כמה מרים על המוט...

היי. הייתי עובד בטווח חזרות בבנץ' פרס 6-8 חזרות ו4 סטים.
לאחרונה שיניתי ל5 חזרות ו5 סטים .רציתי לדעת האם טווח חזרות נמוך כדוגמת 5 יועיל להיפרטרופיה ושיפור ויזואלי של מראה השריר או שזה יותר כוח? אני מתאמן בעיקר לאסתטיקה ופחות חשוב כמה מרים על המוט...

מה זה קשור יותר לכוח? תלוי באיזו עצימות אתה עובד. אם אתה רוצה ללכת יותר לכיוון הבילדינג לך על חזרות גבוהות יותר..
כוח = שריר

אי אפשר להפריד משקל על המוט לבין גודל במתאמן הטבעי ולהפך.
לא בהכרח. כוח לא קשור באופן ישיר למסת שריר.

כוח = שריר

אי אפשר להפריד משקל על המוט לבין גודל במתאמן הטבעי ולהפך.

צר לי לאכזב,יש לי 2 חברים מהבצפר שנראים מפחיד.(1.75 על 75-80 קילו וחטובים ברמה שרואים וורידים בתאומים/פטמות גם,ולמען הסר ספק טבעיים)
והם עובדים עם סומו 150/בנץ 70-80.
ומה הפלא?מתאמנים ביחד התחלתי להתאמן ליפני חצי שנה...ויש לנו עכשיו אותו משקלי עבודה ואני לא נראה כמוהם,הם גדלים מנפח הזוי וזה עובד להם פגז. בחיים לא ראיתי פאוורליפטר טבעי בגיל הזה שנראה יותר טוב.

אחד מהם לוחץ 130 בנץ לחזרה אבל עובד עם 80 לנפח עד המוות וגדל מצויין.
בשביל לגדול צריך הרבה נפח והרבה אוכל ותגדל.
זה לא משנה אם תעבוד 5x5 או 4x6...העיקר תעשה הרבה נפח ותן תמקסימום ותאכל טוב ואתה תגדל...

צר לי לאכזב,יש לי 2 חברים מהבצפר שנראים מפחיד.(1.75 על 75-80
וזה נחשב נתונים טובים כאילו אצלכם בכיתה?😆
זה לא משנה אם תעבוד 5x5 או 4x6...העיקר תעשה הרבה נפח ותן תמקסימום ותאכל טוב ואתה תגדל...
אבל כן. זה כן.בהחלט
אגב. 5x5 או 4x6 זה אותו נפח(הבדל של חזרה אחת)
זה אותו "כוח" אם אתה קורא לזה ככה

צר לי לאכזב,יש לי 2 חברים מהבצפר שנראים מפחיד.(1.75 על 75-80 קילו וחטובים ברמה שרואים וורידים בתאומים/פטמות גם,ולמען הסר ספק טבעיים)
ומה הפלא?מתאמנים ביחד התחלתי להתאמן ליפני חצי שנה...ויש לנו עכשיו אותו משקלי עבודה ואני לא נראה כמוהם,הם גדלים מנפח הזוי וזה עובד להם פגז. בחיים לא ראיתי פאוורליפטר טבעי בגיל הזה שנראה יותר טוב.

כמה הוא מרים בבנצ 80? יעני 8X4?

אבל כן. זה כן.בהחלט

שמע, בגדול להיות במשקל 80 קילו על אחוז שומן נמוך זה נראה טוב..

שמע, בגדול להיות במשקל 80 קילו על אחוז שומן נמוך זה נראה טוב..
למה אתה קורא נמוך? וספק אם ילד בן 17 נמצא על פחות מ9%.
יש המון פקטורים גנטיים ולפי מה שהוא מספר נשמע שיש להם פוטנציאל,אבל ממש לא הייתי מתגאה בלשקול 75-80

אבל כן. זה כן.בהחלט

״זה נחשב לנתונים טובים״חיכיתי לזה הזאת חחח...וכן זה נראה מצויין פלוס,והוא לוחץ 120 ולחץ יותר פעם לחזרה במשקל גוף 78+-!זה חזק לכל הדעות ועוד לגיל 17 בלי לעלות בשומן והוא לא משתמש בכח הזה בכלל כי מה שעובד לו זה הנפח.

לשקול טיפה מעל הגובה שלך ב8-10% שומן זה מושלם זה גוף סטייל קונור מרפי רק נמוך יותר...
אני 1.86+- ושוקל 91 כרגע(עדיין במאסה התחלתי מ80)בגלל שאני שוקל 91 זה טוב ואני מאמין שאגיע ל95 ליפני החיטוב...?זה בגלל הגובה נטו ולא בגלל איזה מאסת שריר להתגאות בה.

הייתי מוכן לשלם כסף בישביל להחליף עם הגוף שלהם ולשקול אפילו 75,למי אכפת...קח תמשקל ותגובה ותביא תגוף שלהם.
יש לאחד מהם פוטניצאל להגיע לרמה של אלון גבאי/גיף סייד אם יתחיל להזריק...בנוי לאסתתיק.

לא יודע איך הגעתי לזה,אבל בקיצור כח לא שווה גודל.
פותח האשכול רוצה לגדול ולהתחזק גם?
תעבוד בעצימות בבנץ ותרביץ נפח אחרי בנץ ותאכל המון וזהו,זה עובד.

עצם זה שהוא דוחק 130 לחזרה מראה שיש לו בסיס רציני ורק מצדיק את מה שאמרתי - אם היה לו 80 בנץ׳ אז הוא היה עובד נפח עם 50 לפי אותו יחס, אתה חושב שהוא היה אותו גודל?

איך הוא מחליט לעבוד לא משנה אם מדובר ב85% לסטים של 5 או 60% לסטים של 12... אין שום בעיה בנפח להפך, פשוט לעבוד נפח כשאין בסיס לא יוביל אותך לשום מקום.

עצם זה שהוא דוחק 130 לחזרה מראה שיש לו בסיס רציני ורק מצדיק את מה שאמרתי - אם היה לו 80 בנץ׳ אז הוא היה עובד נפח עם 50 לפי אותו יחס, אתה חושב שהוא היה אותו גודל?

איך הוא מחליט לעבוד לא משנה אם מדובר ב85% לסטים של 5 או 60% לסטים של 12... אין שום בעיה בנפח להפך, פשוט לעבוד נפח כשאין בסיס לא יוביל אותך לשום מקום.

אם היה לו גם בנץ 100 והיה עובד עם נפח של 80 כמו שיש לו עכשיו,באותו נפח כן הוא היה אותו דבר...
אני איתו כל יום והוא פעם בחדש עושה סינגל כבד פעם ב כי זה בזבוז אנרגיה...אפשר במקום הסינגל הזה לעשות עוד נפח עם 80 קילו.

אם אתה התכוונת לעבוד עם נפח ולהתקע שם שהבנץ 50 קילו אתה צודק זה בלי הרבה פואנטה.

חשבתי אתה מהמגזימים שאומרים עד שאין בנץ 120 לא עובדים נפח..(יש הרבה כאלה במכון אצלי)
עם איך שרשמת עכשיו מסכים לגמרי...
לקחתי את ״כח=שריר״שרשמת לכיוון אחר...

• פותח/ת השרשור

אבל כן. זה כן.בהחלט
אז עדיף לי 5 על 5 או 8 על 4...השאלה מה יותר טוב לבילדינג

• פותח/ת השרשור
מה זה קשור יותר לכוח? תלוי באיזו עצימות אתה עובד. אם אתה רוצה ללכת יותר לכיוון הבילדינג לך על חזרות גבוהות יותר..

לא בהכרח. כוח לא קשור באופן ישיר למסת שריר.
לפי מה שאני יודע 5 חזרות זה כוח ו6-8 זה יותר בילדינג...עכשיו ב5 אני מרים יותר משקל וב8 חזרות מרים פחות אז השאלה מה עדיף לויזואליות
למצבך הייתי מהמר על 4x8
זה אומר שארד במשקלים שאני מרים..זה עדיין עדיף?

לפי מה שאני יודע 5 חזרות זה כוח ו6-8 זה יותר בילדינג
אתה צריך להתייחס לסה"כ נפח.
5 חזרות יכול להתאים למסה אם אתה מבצע 8 סטים
ו6 מעולה לכוח אם אתה מבצע סט אחד הכי כבד שאתה יכול.

אל תתייחס יותר מדי למתמטיקה פה. זה לא משנה אם המספר הוא 5 או 6. מה שמשנה זה יחס בין הנפח לעצימות

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להתייחס לסה"כ נפח.
5 חזרות יכול להתאים למסה אם אתה מבצע 8 סטים
ו6 מעולה לכוח אם אתה מבצע סט אחד הכי כבד שאתה יכול.

אל תתייחס יותר מדי למתמטיקה פה. זה לא משנה אם המספר הוא 5 או 6. מה שמשנה זה יחס בין הנפח לעצימות
משמע להכפיל את החזרות בסטים וקיבלתי את הנפח הכולל? הבנתי נכון?

תכלס נפח זה סטים כפול חזרות כפול המשקל עבודה.
אבל בשביל להבין סה"כ חזרות אפשר פשוט להכפיל סטים בחזרות,זה גם יותר ברור להסביר ככה.

מבלי לזלזל, בגיל 17 לא משנה איך תתאמן, אם תשקיע במכון חצי קלאץ׳ ותאכל חצי קלאץ׳ אתה תתקדם מעולה ותראה מעולה.

• פותח/ת השרשור
מבלי לזלזל, בגיל 17 לא משנה איך תתאמן, אם תשקיע במכון חצי קלאץ׳ ותאכל חצי קלאץ׳ אתה תתקדם מעולה ותראה מעולה.
אני בן 20..ותודה אבל אני משקיע הרבה בכול העניין של האימונים...לא חושב שצריך להשקיע חצי קלאץ' ...או שאתה בזה או שלא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית