נק' מוניטין:
32
- 121
- 5
כשאתם עושים מסה אתם משתמשים בתפריט ליום אימון ותפריט ליום מנוחה ? כי אני רוצה לעשות מסה נקייה וככה יכול להיות מצב שבחלק מהימים בכלל אגיע בסופו של דבר כמעט לנטרלי
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בדרך כלל עושים ממוצע של יום אימון ויום ללא אימון ופשוט אוכלים אותו במהלך כל השבוע.כשאתם עושים מסה אתם משתמשים בתפריט ליום אימון ותפריט ליום מנוחה ? כי אני רוצה לעשות מסה נקייה וככה יכול להיות מצב שבחלק מהימים בכלל אגיע בסופו של דבר כמעט לנטרלי
בדרך כלל עושים ממוצע של יום אימון ויום ללא אימון ופשוט אוכלים אותו במהלך כל השבוע.
יש לך כמה אופציות אבל (גם בחיטוב אותו רעיון):
1. לאכול כל יום אותה כמות קלוריות
2. לחלק את הקלוריות לאורך השבוע איך שתרצה פחות או יותר, לדוגמא: ראשון עד חמישי 2000 קלוריות, שישי שבת (סופש) 3500 קלוריות.
סתם דוגמא לא דווקא המספרים האלה,
בגדול גם בחיטוב אתה יכול לעשות את אותו רעיון, אבל המומלץ לפי דעתי לפחות זה לאכול לאורך השבוע פחות או יותר אותו מספר קלוריות, תלוי בך.
לא, כמובן שיש עדיפות שיהיה פלוס קלורי כל יום, אך יש אפשרות גם לחלק אם רוצים,לפי מה שאני יודע(וקראתי את זה ממחקרים שפורסמו פה בפורום פעם)
אין בעיה בחיטוב אם הניטראלי הוא 2000
לאכול כל השבוע 1300 ושישי שבת לאכול 2000 ואז יש גרעון קלורי והכל טוב.
במסה זה לא עובד ככה ולאכול 2000 מראשון עד חמישי ושישי שבת לאכול 4000.
הגוף צריך את העודף כל יום במסה.
, אך יש אפשרות גם לחלק אם רוצים,
בוודאי שצריך כל יום, תהליכי בניית השריר לא קורים רק ביום של האימון אלא אפילו דווקא בעיקר בימים שאחרי.
גם אם למשל יש בחלק הימים גרעון קלורי?בעיקרון אתה תרצה להיות בפלוס קלורי בכל יום, או לפחות ברוב הימים.
אתה יכול לחלק את הקלוריות לימים עם יותר קלוריות בהם אתה מתאמן ופחות בשאר, או לחלק את זה שווה בשווה לכל הימים, זה לא באמת משנה
ברור שאם יום אחד קרה לא נורא, השאלה אם באופן תדיר זה קורה.. יהיה עיכוב משמעותי בהתקדמות לא? לפחות לדעתימומלץ שלא יהיה גרעון אבל לא על זה ייפול הבלוק מסה
כולנו חוטאים פה ושם,ומי שלא,עומד על הפודיום ומקבל זהב
תלוי כמה אחוז מהימים אתה בגירעון וכמה בפלוס, ככל שיהיו לך יותר ימים שבהם אתה בגירעון, ככה התהליך יפגע יותרגם אם למשל יש בחלק הימים גרעון קלורי?
יום אחד של +100 והשני של +700 הגיוני אבל יום פלוס ויום גרעון?
לפי מה שהוא כותב זה פחות או יותר יום כן יום לא, ככה שפגיעה בטוח תהיה ואין סיבה להמליץ על דבר כזה.תלוי כמה אחוז מהימים אתה בגירעון וכמה בפלוס, ככל שיהיו לך יותר ימים שבהם אתה בגירעון, ככה התהליך יפגע יותר