הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון ארוך ומייגע

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
כל פעם שאני בחדר כושר, אני יוצאת ממנו רק אחרי שעה וחצי וזה נורא מתסכל.
האימון ארוך, משעמם ומתיש.
הוא כולל בערך 16 תרגילים שונים, כמה תרגילים לכל קבוצת שרירים: ידיים, רגליים, כתפיים, חזה, גב, בטן.
בשנה שעברה חילקתי את התרגילים לA B אבל השנה אין לי ככ אפשרות אז אני עושה fbw פעמיים בשבוע + קצת אימון ביתי בקטנה עם משקולות קלות (אני פשוט עושה יותר חזרות...)
אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לבנות תוכנית fbw שלא תימשך כאורך הגלות (אין תקווה לדבר עם המדריך בחדר כושר, זה חדכ"ש לואו קוסט והוא תמייייידדדד מפוצץ.) אני סבבה עם משקולות ומוטות והכל ורוצה להכיר תרגילים חדשים.

מלא פציעות בגלל סקוואט, הסיטי הראה פריצה ו2 בלטים. אם תראה את הסרטונים של הטכניקה שנפצעתי איתה אתה תחשוב שהיא נראית טוב ואי אפשר להפצע איתה. מסלול ארוך מאוד עברתי עד שהגעתי לסגנון שאני עושה עכשיו. משכתי דדליפט עם גב עגול ולא קרה לי כלום. ברור שלא צריך למשוך ככה. אם תשאל אותי אז הסקוואט זה התרגיל הכי מורכב ללמידה והכי מסוכן אם לא תעשה נכון.
99% שהפציעות שלך לא נוצרו בגלל הסקוואט, אלה פציעות מאוד נפוצות גם באחוז גבוה מאוד של האוכלוסיה הבריאה, כנראה אבל הסקוואט שנעשה בהתקדמות מהירה מדי גרמה לך לשים לב לפציעות האלה

99% שהפציעות שלך לא נוצרו בגלל הסקוואט, אלה פציעות מאוד נפוצות גם באחוז גבוה מאוד של האוכלוסיה הבריאה, כנראה אבל הסקוואט שנעשה בהתקדמות מהירה מדי גרמה לך לשים לב לפציעות האלה
פעמיים נפצעתי בזמן התרגיל עצמו בתחתית של הסקוואט. ועוד פעם התחילו לי כאבים אחרי שתקופה עשיתי סקוואט עם פשיטת יתר בגב. זה לא קרה בגלל הסקוואט, זה קרה בגלל שלא הייתי מספיק חכם.

פעמיים נפצעתי בזמן התרגיל עצמו בתחתית של הסקוואט. ועוד פעם התחילו לי כאבים אחרי שתקופה עשיתי סקוואט עם פשיטת יתר בגב. זה לא קרה בגלל הסקוואט, זה קרה בגלל שלא הייתי מספיק חכם.
אלה פציעות של השריר, שנוצרו בין השאר בגלל הפריצות, אבל זה לא הגורם העיקרי לפציעה

אתפוס טרמפ על הנושא אם נכנסנו לזה. אם התחלתי לעשות סקוואטים ודדליפטים ואני מרגיש טוב מבחינת הגב, הייתי אצל 3 פיזיותרפיסטים שבדקו ואמרו שאין לי שום מגבלה ורק מדי פעם מרגיש קצת את הסמפטומים ללא קשר לאימונים, אפשר להתקדם ולהרים כבד בלי בעיה? ברור שאתה לא יכול להחליט את זה. אבל מה אתה היית עושה? בסיטי נמצאה פריצה ו2 בלטים ב3 החוליות האחרונות.

אתפוס טרמפ על הנושא אם נכנסנו לזה. אם התחלתי לעשות סקוואטים ודדליפטים ואני מרגיש טוב מבחינת הגב, הייתי אצל 3 פיזיותרפיסטים שבדקו ואמרו שאין לי שום מגבלה ורק מדי פעם מרגיש קצת את הסמפטומים ללא קשר לאימונים, אפשר להתקדם ולהרים כבד בלי בעיה? ברור שאתה לא יכול להחליט את זה. אבל מה אתה היית עושה? בסיטי נמצאה פריצה ו2 בלטים ב3 החוליות האחרונות.
פריצות דיסק הן לא מגבלה לשום דבר, כל עוד אתה יכול להתאמן ללא כאב אז זה לא בעיה, ואולי זה אפילו יעזור עם ההחלמה

מלא פציעות בגלל סקוואט, הסיטי הראה פריצה ו2 בלטים. אם תראה את הסרטונים של הטכניקה שנפצעתי איתה אתה תחשוב שהיא נראית טוב ואי אפשר להפצע איתה. מסלול ארוך מאוד עברתי עד שהגעתי לסגנון שאני עושה עכשיו. משכתי דדליפט עם גב עגול ולא קרה לי כלום. ברור שלא צריך למשוך ככה. אם תשאל אותי אז הסקוואט זה התרגיל הכי מורכב ללמידה והכי מסוכן אם לא תעשה נכון.
תשמע בלטים ודיסק יכלו לך להיות לפני
ממה שראיתי אתה עושה ממש טוב
איך זה יכול להיות?
מה היית בהיפר?
ברור אחי היית בהיפר
אצלנו בחדר כושר מלא נפצעו מזה
כולם חושבים להוציא חזה להוציא חזה נראים כמו מפגרים אחר כך נפצעים

תשמע בלטים ודיסק יכלו לך להיות לפני
ממה שראיתי אתה עושה ממש טוב
איך זה יכול להיות?
מה היית בהיפר?

ברור אחי היית בהיפר
אצלנו בחדר כושר מלא נפצעו מזה
כולם חושבים להוציא חזה להוציא חזה נראים כמו מפגרים אחר כך נפצעים
להוציא חזה זה לא דגש כל כך טוב. אי אפשר פשוט להגיד "תוציא חזה" והבן אדם יעשה את הכיווץ שכמות ויוציא את החזה במקום לעשות היפראקסטנשן. צריך לנתח טכניקה לעומק ולא סתם לתת דגשים ששמעת איפשהו.

נערך לאחרונה:
בכל מקרה קשה מא

להוציא חזה זה לא דגש כל כך טוב. אי אפשר פשוט להגיד "תוציא חזה" והבן אדם יעשה את הכיווץ שכמות ויוציא את החזה במקום לעשות היפראקסטנשן. צריך לנתח טכניקה לעומק ולא סתם לתת דגשים ששמעת איפשהו.
התכוונתי בדיוק למה שאמרת
צריך לכוות שכמות לא להוציא חזה כמו איזה מטומטם חזק
כי אצלנו מאמנים מפגרים ככה אומרים תוציא חזה תוציא תחת אחר כך אני רואה אותם בוכים לי למה כואב הגב למה אני לא יכול לזוז

התכוונתי בדיוק למה שאמרת
צריך לכוות שכמות לא להוציא חזה כמו איזה מטומטם חזק
כי אצלנו מאמנים מפגרים ככה אומרים תוציא חזה תוציא תחת אחר כך אני רואה אותם בוכים לי למה כואב הגב למה אני לא יכול לזוז
צריך גם ללמוד לעשות אקסטנשן בעמוד השדרה של בית החזה (thoracic extension). הרוב טועים ועושים אקסטנשיין של עמוד השדרה הלומברי, אם אתה לא יודע את זה אז "חזה החוצה" רק עושה יותר נזק מתועלת

• פותח/ת השרשור
אוקיי אני יוצאת ממש עכשיו לאימון.
דגשים חשובים לסקוואט / דדליפט? (אני כמובן אבקש הדרכה, אבל במידה והמדריך יפספס אני פונה לחכמת ההמונים.)

סרטונים של אלאן תראל ביוטיוב לדדליפט וסקוואט
Alan thrall

עריכה- רק דדליפט תלמדי ממנו.
סקוואט הוא מלמד low bar

אוקיי אני יוצאת ממש עכשיו לאימון.
דגשים חשובים לסקוואט / דדליפט? (אני כמובן אבקש הדרכה, אבל במידה והמדריך יפספס אני פונה לחכמת ההמונים.)
תזכרי שפחות חשובים הדגשים הקטנים של איך התנועה אמורה להיראות, הכי חשוב דבר ראשון לאזן את המוט מעל אמצע כף רגל ולדחוף עם כל כף הרגל, ברגע שאת שולטת בזה הכל נהיה משמעותית יותר קל ותיקונים קלים לביצוע

• פותח/ת השרשור
אוקיי, וואו! D:
סיימתי את האימון. הרבה זמן לא נהניתי ככה. אני חושבת שסיימתי הכל תוך 50 דקכ, כולל התברברויות.... אני רגילה לצאת סחוטה ואחרי שעה וחצי! :S
ממש חשבתי לעשות עוד סיבוב על כל המתקנים כאילו זה סופרלנד.

ביקשתי מהמדריך שיסביר לי על הסקוואט עם המוט והוא אמר שאני עושה מצויין. כרגע אני עם מוט 20 קילו 12x3 עד שאתרגל לתרגיל, ואז אעלה משקל ואוריד חזרות בכל סט.
אבל את הדדליפט לא הצלחתי. כלומר, הרגשתי משומה כאב בגב העליון למרות שהקפדתי על הדגשים כמו שראיתי בסרטון @frozen.
המדריך אמר שהוא אישית מעדיף לא לעבוד עם דדליפט כי זה תרגיל קצת מסוכן. הוא המליץ שאתמקד בסקוואט ואבחר עוד תרגיל מבודד אחד או שניים לרגליים.

בקיצור, היה אחלה אימון. את כל התרגילים שעשיתי עשיתי כמובן מכל הלב, אבל נחמד לא לצאת סמרטוט מהמכון! D:

המדריך אמר שהוא אישית מעדיף לא לעבוד עם דדליפט כי זה תרגיל קצת מסוכן.
תגובות נאצה בעוד 3...2...1...

אני כל הזמן מקווה שלפחות חלק מהמדריכים לא טיפשים ואני תמיד מתאכזב מחדש לא ייאמן
אימון הבא תשאלי אותו למה זה יותר מסוכן מסקוואט שכל המשקל נמצא על העורף/כתפיים

ולמה זה יותר מסוכן מלחיצות חזה שאת מרימה משקל שיכול ליפול לך על הפנים.

ולמה זה יותר מסוכן ממתח,שאפשר לאבד אחיזה וליפול.

דדליפט נחשב לתרגיל בטוח מאוד(בטכניקה נכונה) מכיוון שאת מרימה משקל מהרצפה,ובכל סיטואציה של דום לב,שבץ וכו' את פשוט זורקת אותו לרצפה ואף אחד לא נפגע

• פותח/ת השרשור

הוא אמר בכנות שהוא אישית לא עובד עם דדליפט...
אולי מדריך אחר יוכל להסביר לי יותר טוב איך מבצעים נכון את התרגיל, כי מיד הבנתי שמשהו שאני עושה לא מסתדר והוא לא כלכך ידע איך לתקן אותי.
אין צורך בתגובות נאצה... אולי אנסה שוב בפעם הבאה.

אימון הבא תשאלי אותו למה זה יותר מסוכן מסקוואט שכל המשקל נמצא על העורף/כתפיים

ולמה זה יותר מסוכן מלחיצות חזה שאת מרימה משקל שיכול ליפול לך על הפנים.

ולמה זה יותר מסוכן ממתח,שאפשר לאבד אחיזה וליפול.

דדליפט נחשב לתרגיל בטוח מאוד(בטכניקה נכונה) מכיוון שאת מרימה משקל מהרצפה,ובכל סיטואציה של דום לב,שבץ וכו' את פשוט זורקת אותו לרצפה ואף אחד לא נפגע
אני חושב שצריך לעשות מבחן iq למאמנים לפני שהם מתחילים לעבוד, תכלס יותר נכון לעשות למי שמעביר את הקורס

אין צורך בתגובות נאצה...
תגובות נאצה למדריך. כמובן שלא אלייך.
יש לנו נטייה בפורום לשנוא מדריכים.

בכל מקרה,הרבה פיזיותרפיסטים משתמשים בדדליפט כחלק מריפוי להרבה כאבים.
תחליפי מדריך.

• פותח/ת השרשור
תגובות נאצה למדריך. כמובן שלא אלייך.
יש לנו נטייה בפורום לשנוא מדריכים.

בכל מקרה,הרבה פיזיותרפיסטים משתמשים בדדליפט כחלק מריפוי להרבה כאבים.
תחליפי מדריך.

חחחחח כןכן, כמובן. אני מגנה על המדריך המסכן.... XD
שמתי לב שאתם לא ממחבבי המדריכים חחחח
בלי נדר באימון הבא אבקש ממדריך אחר להסביר לי 😃

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית