הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ממליצים חטיף חלבון או קופסת טונה לאחר אימון?

Erezinyo

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
שלום,
ב-8 חודשים האחרונים אני אוכל באופן קבוע חטיף חלבון שמכיל 36 גרם חלבון בסוף כל אימון..האם יש הבדל משמעותי בין 2 האלטרנטיבות?ניסתי אבקת חלבון ולא בא לי טוב.
תודה

• פותח/ת השרשור
האמת שאני לא סופר קלוריות אני משתדל לאכול הכל מהכל וכמובן בריא כי אני רוצה לעלות במסת גוף.
מבחינת החלבון קראתי איפשהו שמי חלבון נספגים טוב יותר ובכמות גדולה יותר מאשר חלבון שמקבלים מהאוכל.לא כך?

האמת שדווקא חלבון מהאוכל תמיד יהיה עדיף כי הוא בא עם עוד ערכים תזונתיים ויטמינים וכו מניח שמנה 2 של אבקה ביום זה סבבה פשוט מה שזורם לך אחרי אימון
בוא נגיד שזה דברים קטנים שאין צורך להתעסק בהם תתעסק בלהיות בפלוס קלורי לאכול מספיק חלבון 2 גרם לקג ולאכול אוכל איכותי

מבחינת החלבון עצמו בלבד, אני לא רואה הבדל.
מבחינת הוויטמינים ודברים אחרים כמו תוספות שומן או סוכר או חומרי טעם וריח, אני אישית מעדיף מזון כמה שפחות מעובד כמו טונה.
אבל זה בעיקר שיקול של נוחות, מטרות, ותפיסת חיים.

אני אעשה לך קצת סדר כי אתה בא עם כוונות טובות ואני רוצה שתצליח להתקדם כמה שיותר.
  • אין שום חובה בצריכה של חלבון מיד אחרי האימון. לא עד שעה אחרי, או מיד אחרי. לא חייב אבקה, חטיף חלבון, או טונה. עדיף לאכול מתישהו אחרי האימון ועדיף שיהיה שם חלבון, אבל אין איזו חובה מיידית.
  • מה שמשנה מבחינת חלבון זה בעיקר כמות היומית, תנסה לכוון לאיזור ה-1.6-2 גרם חלבון לקילו משקל גוף (כשהרוב מגיע מחלבון מלא, תמצא אותו בעיקר במוצרים מן החי).
  • לא חייב לספור קלוריות. זה יכול להיות כלי יעיל בהתחלה עד שתבין כמה אתה אוכל וכמה אתה צריך בשביל המטרות שלך, אבל אתה לא חייב, זה פשוט ידרוש ממך לשים לב יותר למשקל שלך ולשינויים הגופניים, הרי בסופו של דבר ספירת קלוריות זה רק כלי כדי לעזור לך להגיע לשינויים הגופניים שאתה רוצה.
  • חטיפי חלבון או אבקות זו דרך טובה להשלים חלבון במידה ואתה לא מצליח לצרוך את כל החלבון שלך מאוכל, אבל אם יש לך את האופציה עדיף שרוב אם לא כל החלבון שלך יגיע ממזון, כי בנוסף אתה מקבל ויטמינים, מינרלים, ושומן שאתה צריך. מה שכן במידה ואתה מנסה לרדת במשקל אבקת חלבון כיולה להיות פיתרון טוב, כי היא מאפשרת לך לצרוך יותר חלבון עם פחות קלוריות.
  • למהירות הספיגה של החלבון אין שום משמעות ברוב המקרים, זה משנה בעיקר מבחינת שובע, אם למשל אתה רוצה להשלים חלבון במהלך היום או מיד אחרי אימון בעזרת השייק, אתה יכול לשתות בלי לדאוג יותר מדי שזה יפגע יותר מדי בשובע שלך

שלום,
ב-8 חודשים האחרונים אני אוכל באופן קבוע חטיף חלבון שמכיל 36 גרם חלבון בסוף כל אימון..האם יש הבדל משמעותי בין 2 האלטרנטיבות?ניסתי אבקת חלבון ולא בא לי טוב.
תודה

אפשר לדעת איזה חלבון זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית