הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כנראה קרע בטרייספס,בבקשה להיכנס לעזור

Davidlaid

משתמש פעיל
349
51
נק' מוניטין:
11
349
51
היי אנשים טובים.
לפני כשבוע וחצי באמצע הליכה ברחוב,בלי קשר למכון כושר,פתאום התקפלה לי היד,וידעתי שקרה משהו נורא.
לא יכלתי לכפוף וליישר את המרפק,הלכתי למיון והרופא טען שזה דלקת.
לקחתי ארקוקסיה 10 ימים 90 מג" שעזר לי להוריד את הכאבים לגמרי!.
הסתכלתי על היד והטרייפס טיפה השחיר,אני לא בטוח שזה הטרייפס ב100 אחוז,זה שריר מעל המרפק.
הייתי אצל אורטופד שהביא לי אולטרהסאונד והתור שלי רק עוד חודש.
הוא טוען שזה קרע חלקי.
יש לציין שלא כואב לי ליישר/לכופף את המרפק בכלל כרגע.
רציתי לדעת מה לעשות מרגע זה? איך להתנהל?
ואיך דבר כזה קורה לא בזמן מאמץ? אפילו הרופא גימגם ששאלתי אותו את זה ואמר שזה בגלל המשקולות.
תודה בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
לך לפיזיותרפיה ותחכה לאולטרה סאונד
היה לי תכנונים ענקיים וזה הרס הכל;/
לגבי האימונים אמרו לי שבועיים לנוח,איך לחזור מבחינת משקלים,איך אני יודע שזה עבר,כי יש לציין כאב,הכאב עבר אחרי סבל של שבוע וחצי על ארקוקסיה.
כרגע רק צבע

היה לי תכנונים ענקיים וזה הרס הכל;/
לגבי האימונים אמרו לי שבועיים לנוח,איך לחזור מבחינת משקלים,איך אני יודע שזה עבר,כי יש לציין כאב,הכאב עבר אחרי סבל של שבוע וחצי על ארקוקסיה.
כרגע רק צבע
פיזיותרפיה

• פותח/ת השרשור
כל עוד לא תלחיץ את עצמך ותטפל בזה כראוי אני לא רואה סיבה שלא תוכל לחזור ל-100%
שמע יש טרייפס וטרייפס טנדון משהו כזה ממש קרוב למרפק.
אני יכול להזיז את היד כרגיל,לעשות הכל ושום דבר לא כואב,יש שטף דם קטן,יכול להיות שבאולטרהסאונד יתגלה שזה רק מתיחה?

שמע יש טרייפס וטרייפס טנדון משהו כזה ממש קרוב למרפק.
אני יכול להזיז את היד כרגיל,לעשות הכל ושום דבר לא כואב,יש שטף דם קטן,יכול להיות שבאולטרהסאונד יתגלה שזה רק מתיחה?
טרייספס טנדון זה הגיד של התלת הראשי. קרע יכול להיות של הגיד מהעצם, שזה גםם הקרע הטוב יותר, כי זה אומר שאם צריך ניתוח זה רק לחבר מחדש, ויש קרע של השריר עצמו, שאם הוא מצריך ניתוח זה יותר סיפור, כי זה כמו לתפור סטייק.
אבל שניהם יכולים להגיע להחלמה מלאה.
אתה תראה למשל נפוץ בקרב פאוורליפטרים קרע של הבייספס, ורובם המוחלט חוזר להרים כמו פעם בסופו של דבר, הרבה גם קורעים את החזה וחוזרים לעבודה

• פותח/ת השרשור
טרייספס טנדון זה הגיד של התלת הראשי. קרע יכול להיות של הגיד מהעצם, שזה גםם הקרע הטוב יותר, כי זה אומר שאם צריך ניתוח זה רק לחבר מחדש, ויש קרע של השריר עצמו, שאם הוא מצריך ניתוח זה יותר סיפור, כי זה כמו לתפור סטייק.
אבל שניהם יכולים להגיע להחלמה מלאה.
אתה תראה למשל נפוץ בקרב פאוורליפטרים קרע של הבייספס, ורובם המוחלט חוזר להרים כמו פעם בסופו של דבר, הרבה גם קורעים את החזה וחוזרים לעבודה
חח אז מה יש לי לא הבנתי? הרופאים בארץ על הפנים שתדע,בהתחלה חשבו שיצא לי המרפק מהמקום,אחכ הלכתי לסטזאר במיון אמר שזה דלקת.
בבקשה תסיים תלימודים שלך ותיהיה הרופא שלי חח,
ברגע שהשטף דם עובר זה אומר שהחלמתי?

חח אז מה יש לי לא הבנתי? הרופאים בארץ על הפנים שתדע,בהתחלה חשבו שיצא לי המרפק מהמקום,אחכ הלכתי לסטזאר במיון אמר שזה דלקת.
בבקשה תסיים תלימודים שלך ותיהיה הרופא שלי חח,
כל השאלות שלך מתאימות לפיזיותרפיסט.
אבל דבר ראשון, תהיה רגוע הכל יהיה בסדר.
ראיתי אנשים קורעים שרירים ומחלימים וחוזרים למשקלים הקודמים כאילו לא קרה דבר.
במקרה אחד שריאתי, הבחור היה בתזונה כמעט בלי חלבון, ולכן נקרע לו השריר, אני לא יודע מה גרם לשלך, אבל תקפיד על מספיק חלבון ותזונה ושינה טובה בשביל להתאושש.

• פותח/ת השרשור
כל עוד לא תלחיץ את עצמך ותטפל בזה כראוי אני לא רואה סיבה שלא תוכל לחזור ל-100%
כל השאלות שלך מתאימות לפיזיותרפיסט.
אבל דבר ראשון, תהיה רגוע הכל יהיה בסדר.
ראיתי אנשים קורעים שרירים ומחלימים וחוזרים למשקלים הקודמים כאילו לא קרה דבר.
במקרה אחד שריאתי, הבחור היה בתזונה כמעט בלי חלבון, ולכן נקרע לו השריר, אני לא יודע מה גרם לשלך, אבל תקפיד על מספיק חלבון ותזונה ושינה טובה בשביל להתאושש.
האוכל זה לא בעיה,אני שוקל כל מה שנכנס לי לפה,אני שוקל 100 קילו על 1.78.
איך שהתחלתי חיטוב זה קרה,זה כנראה עומס מאימונים זה דיי הגיוני,זה ספורט לא הכי בריא שיש,אבל אני אוהב את זה ופציעות זה חלק מהעיניין.
זה לא קרע מלא,בעצם איני יודע מה זה כי לא עשיתי אולטרה סאונד,טוענים שזה קרע חלקי,לא כואב לי בכלל כרגע.
לגבי חלבון אני על 280 חלבון ככה שזה לא זה.
דיכאון גדול בסופו של דבר.

חח אז מה יש לי לא הבנתי?
מאיפה אני אמור לדעת? לא ראיתי את זה ולא ביצעתי שום בדיקה, הדבר היחיד שאני יודע זה מה שאתה אומר

לא, זה לא אינדיקטיבי לכלום

זה לא קרע מלא,בעצם איני יודע מה זה כי לא עשיתי אולטרה סאונד,טוענים שזה קרע חלקי,לא כואב לי בכלל כרגע.
אם באולטרהסאונד ראו שזה קרע חלקי אז זה קרע חלקי.
אמרו לפחות אם זה קרע של השריר או גיד?

• פותח/ת השרשור
מאיפה אני אמור לדעת? לא ראיתי את זה ולא ביצעתי שום בדיקה, הדבר היחיד שאני יודע זה מה שאתה אומר

לא, זה לא אינדיקטיבי לכלום

אם באולטרהסאונד ראו שזה קרע חלקי אז זה קרע חלקי.
אמרו לפחות אם זה קרע של השריר או גיד?
האורטופד אמר שזה כנראה קרע חלקי,לא עשיתי אולטרה סאונד.
בחיים שלא לא כאב לי ככה אז אני משער שזה לא מתיחה.
השטף דם ממש קטן.
עכשיו לגבי המיקום,זה בראש הארוך מה שקרוב למרפק יותר.

האורטופד אמר שזה כנראה קרע חלקי,לא עשיתי אולטרה סאונד.
אה אוקי, קראתי את זה לא נכון.
זה בהחלט אפשרי שזה קרע חלקי

עכשיו לגבי המיקום,זה בראש הארוך מה שקרוב למרפק יותר.
כל הראשים מתחברים למרפק.

עכשיו כל מה שנשאר זה ללכת לפיזיותרפיסט שיעריך את רמת התפקודיות שלך, ויבנה לך תוכנית של חזרה לשגרה

• פותח/ת השרשור
אה אוקי, קראתי את זה לא נכון.
זה בהחלט אפשרי שזה קרע חלקי

כל הראשים מתחברים למרפק.

עכשיו כל מה שנשאר זה ללכת לפיזיותרפיסט שיעריך את רמת התפקודיות שלך, ויבנה לך תוכנית של חזרה לשגרה
קובעים דרך מכבי פיזיו? אתה יודע מה העלות?
חח בחיים לא הייתי בסיטואציה כזו

• פותח/ת השרשור
באמת שאין לי מושג, אני לא גר בארץ
אני מצטער שאני חופר לך ואני מודה לך מאוד שאתה עונה לי.
האורטופד אמר שזה 3 שבועות מנוחה לאחר מכן אפשר לחזור להתאמן,מהניסיון שלך זה הגיוני טווח כזה קצר?

האורטופד אמר שזה 3 שבועות מנוחה לאחר מכן אפשר לחזור להתאמן,מהניסיון שלך זה הגיוני טווח כזה קצר?
תלוי באמת ברמה של הפציעה ולרמת הפעילות, מן הסתם אל תצפה ללחוץ מיד את המקסימום שלך, כדאי לחזור לאט ובבטיחות לאימונים

• פותח/ת השרשור
תלוי באמת ברמה של הפציעה ולרמת הפעילות, מן הסתם אל תצפה ללחוץ מיד את המקסימום שלך, כדאי לחזור לאט ובבטיחות לאימונים
תגיד לרדת שריר בשבועיים עם תזונה 100 אחוז זה לא דבר שיש לחשוש ממנו נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית