הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הביצועים שלי עד עכשיו

גבינה

משתמש מתחיל
39
2
נק' מוניטין:
-9
39
2
אני בן 15.5 ומתאמן כבר שנתיים בחד״כ.
התחלתי סוג של פאוורליפטינג משולב עם באדיבילדינג לפני שנה בערך.
את הפאוורליפטינג אני עושה רק בבנצ׳,דדליפט,סקוואט וחושב על להתחיל גם במיליטרי פרס.
עד כה הביצועים שלי הם כאלה:
בנצ׳: 70 ק״ג (3 חזרות).
סקוואט: 70 ק״ג (6 חזרות).
דדליפט: 115 ק״ג (2 חזרות).
הבנצ׳ די גרוע כי אני יותר מפוקס על לאמן רגליים בזמן האחרון.
רציתי לדעת אם הביצועים האלה בסדר לגיל שלי ואם אני מתחת/ממוצע/מעל לממוצע.

קודם כל יחסית לגיל שלך זה משקלים מצויינים. אם הייתי צריך להצביע על משהו נמוך ביחס לבנץ והדדליפט שלך זה הסקוואט דווקא.

מה הסיבה שאתה שואל?
אני ממש לא רוצה לבאס.
לדעתי זה בסדר, אבל גם בגיל שלך הפוטנציאל שלך כנראה הרבה יותר גבוה.
אם אתה שוקל להתחיל לעבוד עם מאמן פאוורליפטינג כדי לשפר את עצמך, תאמין לי שאני חושב שאתה יכול להרים הרבה יותר.

• פותח/ת השרשור
מה הסיבה שאתה שואל?
אני ממש לא רוצה לבאס.
לדעתי זה בסדר, אבל גם בגיל שלך הפוטנציאל שלך כנראה הרבה יותר גבוה.
אם אתה שוקל להתחיל לעבוד עם מאמן פאוורליפטינג כדי לשפר את עצמך, תאמין לי שאני חושב שאתה יכול להרים הרבה יותר.
אתה מכיר מאמני פאוורליפטינג באשקלון?

אני לא יודע לתייג, אולי מישהו יסביר לי.
אתה לא רושם את השם,אתה עושה @ ומתחיל לרשום אותיות ראשונות,האתר משלים אוטומטי את השם ומציג לך אפשרויות,באפשרויות תבחר את מי שרצית.

תנסה רגע,
תעשה @froz נניח,עד שזה מציג לך בצד בריבוע קטן frozen ותלחץ על זה

אה וואי בעייתי, תודה בכל מקרה.
קיבלת עצת אחיתופל מאד רצינית.
99.9% מהמאמנים בשוק הזה הם שרלטנים שיבזבזו לך את הכסף ואת הזמן, אם תמצא את ה0.01% אז בהחלט יוטב לך ומאמן כזה הוא חשוב, אבל להמליץ על מאמן בלי ההסתייגות הזו זה סתם חוסר אחריות .

אתה לא צריך מאמן, אתה צריך שכל ישר, סבלנות ונכונות לקרוא וללמוד , לצלם את עצמך ולשפר טכניקה, רק ובעיקר ככה

עוד משהו, תנסה לפחות בהתחלה לנסות להשתפר לאו דווקא ביחס לאחרים (איך המשקלים שלי ביחס לגיל??) אלא ביחס לנקודת ההתחלה שלך מבחינת טכניקה ומשקלים, תתקדם לאט ובזהירות בלי לפצוע את עצמך ובלי ללעוס יותר משהמפרקים והגידים שלך יכולים לבלוע

קיבלת עצת אחיתופל מאד רצינית.
יודע שיש לך כוונות טובות, והבעת כאן את דעתך. אבל אני חייב לציין שאני חולק עליך בכמה דברים.
99.9% מהמאמנים בשוק הזה הם שרלטנים שיבזבזו לך את הכסף ואת הזמן, אם תמצא את ה0.01% אז בהחלט יוטב לך ומאמן כזה הוא חשוב, אבל להמליץ על מאמן בלי ההסתייגות הזו זה סתם חוסר אחריות .
אני מסכים שרוב המאמנים הם לא מקצועיים, במיוחד בארץ, ובמיוחד בפאוורליפטינג. אבל כדי למקסם את עצמך, אתה חייב מאמן טוב שישב איתך על טכניקה, משקלים, ותוכנית.
התאמנתי 7 שנים בלי מאמן. אבל כדי להיות הכי טוב, אתה חייב מאמן. אלא אם כן אתה אחד מהבודדים שמצליחים בלי, ואני מכיר כאלה.
כל הפאוורליפטרים שאני מכיר, יש להם מאמן.
לי יש מאמן שאני נוסע אליו במיוחד לירושלים שאני ממליץ עליו. אני ממליץ למי שרציני בתחום, לבקש ממי שמכיר מאמני פאוורליפטינג באזור שלו, או משהו באינטרנט (משהו יותר אישי מסתם תוכנה, או הדרכה).
לנסות לבד מצליח לבודדים בלבד.
אתה לא צריך מאמן, אתה צריך שכל ישר, סבלנות ונכונות לקרוא וללמוד , לצלם את עצמך ולשפר טכניקה, רק ובעיקר ככה
זה בהחלט התחליף אם לא מצאת את המאמן הטוב שבאזור שלך. אבל אין לי ספק שהעידוד, אימון, והדרכה של מישהו חיצוני ואוביקטיבי, שמכיר את היכולות שלך, ולמד מהנסיונות שלו, יצליח הרבה יותר טוב. רוב האנשים שדוחפים את עצמם לגבול לבד, נפצעים.
עוד משהו, תנסה לפחות בהתחלה לנסות להשתפר לאו דווקא ביחס לאחרים (איך המשקלים שלי ביחס לגיל??) אלא ביחס לנקודת ההתחלה שלך מבחינת טכניקה ומשקלים, תתקדם לאט ובזהירות בלי לפצוע את עצמך ובלי ללעוס יותר משהמפרקים והגידים שלך יכולים לבלוע
מסכים עם כל מילה, אין טעם להסתכל על אחרים, זה רק יפצע לך את הגוף, האגו והרגש.

יש מצב אידיאלי (לעבוד עם מאמן שהוא באמת טוב שגם ילמד אותך טכניקה, גם יבנה תכנון נכון, גם יעשה שיפורים בזמן אמת לפי הצורך ויביא את המתאמן הכי גבוה שאפשר) ויש את המציאות, ובמציאות אם אומרים לילד בן 15 שבשביל להצליח הוא חייב מאמן טוב, כהראה כזה שיעלה לו כמה מאות שקלים למפגש, יש סיכוי גבוה שהוא יחליט שזה לא שווה לו את ההשקעה ויפרוש לגמרי.
זה תקף לכל גיל, לא כל אחד יחליט ששווה לו להוציא סכומים כאלה בשביל עוד כמה קילו לטוטאל, עניין של עלות מול תועלת, פשוט בגיל 15 סיכוי גבוה שאין לבנאדם סכומים כאלה וצריך לבקש מההורים או משהו.
אז וואלה כן אפשר להתקדם יופי עם הדברים האלה:
שכל ישר, סבלנות ונכונות לקרוא וללמוד , לצלם את עצמך ולשפר טכניקה

יש מצב אידיאלי (לעבוד עם מאמן שהוא באמת טוב שגם ילמד אותך טכניקה, גם יבנה תכנון נכון, גם יעשה שיפורים בזמן אמת לפי הצורך ויביא את המתאמן הכי גבוה שאפשר) ויש את המציאות, ובמציאות אם אומרים לילד בן 15 שבשביל להצליח הוא חייב מאמן טוב, כהראה כזה שיעלה לו כמה מאות שקלים למפגש, יש סיכוי גבוה שהוא יחליט שזה לא שווה לו את ההשקעה ויפרוש לגמרי.
זה תקף לכל גיל, לא כל אחד יחליט ששווה לו להוציא סכומים כאלה בשביל עוד כמה קילו לטוטאל, עניין של עלות מול תועלת, פשוט בגיל 15 סיכוי גבוה שאין לבנאדם סכומים כאלה וצריך לבקש מההורים או משהו.
אז וואלה כן אפשר להתקדם יופי עם הדברים האלה:
מאמן לא רק אמור לעזור לך להרים משקלים כבדים. הוא גם שומר עליך מפציעות על ידי שהוא מדגיש טכניקה נכונה, ושומר על משקלים ותכנית ריאלית.
לא כל מאמן טוב לוקח כמה מאות שקלים. תברר מחירים של מאמנים, ותראה שיש הרבה מאוד מומחים שלוקחים מחיר סביר מאוד, ולא אפרט כאן.
חוץ מזה, אני ממליץ לכל מי שמתעניין בכל תחום ללמוד את התחום בין אם יש לא מאמן או לא. יש חשיבות רבה לידע.
אני מאמין שכדאי להשתמש במאמן מקצועי שלוקח מחיר סביר, לתקופה קצרה של ההתחלה, ואחרי כמה חודשים, להתחיל ליישם את הידע והנסיון האישי לבד.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית