הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגעה ליותר מידי שומן יום יומי

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
אהלן,ערכי השומן בתפריט שלי (מסה) 65 גרם ליום. סך קלוריות כולל 3060. אני לא מצליח להגיע ל3060 קלוריות מפחמימות,חלבונים כמו שצריך אז צריכת השומן שלי עומדת על 100 גרם שומן בערך ליום על מנת להצליח להגיע לערכים..רציתי לשאול כמה קריטי זה שהשומן אצלי גבוה ממה שאני צריך?

שומן זה בעיקר למטרות אנרגיה, יש סיבה שאתה אוגר שומן כשאתה בעודף קלורי

הגוף משתמש בשומן למטרות אנרגיה בדומה לפחמימה? אם כן יש סיבה בכלל לאכול פחמימה למטרת אנרגיה?

כמובן אני מדבר על שומן הרכיב כמו חלבון ולא שומן שנאגר בגוף

הגוף משתמש בשומן למטרות אנרגיה בדומה לפחמימה?
זה קצת יותר מורכב משאלת כן ולא, אבל הגוף משתמש גם בשומן כמקור אנרגיה, אבל לא בצורה מיידית לרוב כמו פחמימה. הגוף משתמש בפחמימה כמקור האנרגיה העיקרי שלו, והכבד גם מייצר פחמימה (גלוקוז) כמקור אנרגיה עיקרי, אבל גם שומן יכול להיכנס למעגל האנרגיה של הגוף בצורה יעילה

אם כן יש סיבה בכלל לאכול פחמימה למטרת אנרגיה?
חובה אין, אבל אין סיבה שלא. פחמימה נותנת אנרגיה יותר זמינה

לגוף האדם אין צורך ביולוגי חיוני בפחמימות
כן אבל עד
זה קצת יותר מורכב משאלת כן ולא, אבל הגוף משתמש גם בשומן כמקור אנרגיה, אבל לא בצורה מיידית לרוב כמו פחמימה. הגוף משתמש בפחמימה כמקור האנרגיה העיקרי שלו, והכבד גם מייצר פחמימה (גלוקוז) כמקור אנרגיה עיקרי, אבל גם שומן יכול להיכנס למעגל האנרגיה של הגוף בצורה יעילה

חובה אין, אבל אין סיבה שלא. פחמימה נותנת אנרגיה יותר זמינה

אם הבנתי אותך נכון - שומן הוא מאקרוניוטריאנט הרבה יותר יעיל מפחמימה לא? הרי הוא עושה כל מה שפחמימה עושה ועוד כמה דברים.

אגב, האם בגלל ששומן מתפרק לאט יותר מפחמימה - הוא גם משביע יותר?

אם הבנתי אותך נכון - שומן הוא מאקרוניוטריאנט הרבה יותר יעיל מפחמימה לא? הרי הוא עושה כל מה שפחמימה עושה ועוד כמה דברים.
לא, הוא פשוט מאקרו שונה, יש לו תפקידים שונים מפחמימה. גם לפחמימה יש תפקידים שהם לא רק אנרגיה בגוף, למרות שהם תפקידים מינוריים יותר.
גם להיכנס לדיון של איזה מאקרו יעיל יותר זה דיון חוסר פואנטה, כי אתה פשוט הולך לצרוך את כולם בצורה הגיונית בלי קשר למה יותר טוב ומה פחות טוב

אגב, האם בגלל ששומן מתפרק לאט יותר מפחמימה - הוא גם משביע יותר?
לא ממש, אין כל כך קשר בין הדברים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית