הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזה שלב בSS מתאים לי?

רועיסימןטוב

משתמש מתחיל
48
4
נק' מוניטין:
2
48
4
שיאים:
חצי סומו דדליפט: 100Kg לחמישייה
דדליפט: 95 ל10+
בנצ': 62.5Kg לחמישייה
סקוואט: 90Kg לחמישייה

איזה שלב מתאים לי?
Starting Strength

המטרה שלי זה להתקדם במשקלים כמה שיותר מהר עם שמירה על טכניקה נכונה.

אם יש המלצות לתכניות אחרות שיתאימו לי אני אשמח להצעות.

• פותח/ת השרשור
אתה מודע להגדרה של FBW?
Full Body Workout. כלומר כל הגוף עובד בכל אימון. זה לא חייב להיות שכל אימון יהיה זהה, אלא שפשוט אתה עובד על כל הגוף בכל אימון, ו-SS נופלת יפה מאוד להגדרה הזאת.

ולפותח הדיון, בכל מקרה שלבים של SS, ובכלל SS, לא מיועדים לקהל היעד שלהם. קהל היעד SS הוא אנשים שהרגע נכנסו למכון, אבל למדו טוב מאוד את כל הספר, כאילו היום הראשון שלהם זה המבחן הפרקטי על הספר, משהו שלא קורה בפועל. בנוסף הוא מערב תרגילים כמו פאוור קלין שבהצלחה ללמוד אותו לבד, ובמיוחד בתור מתחיל, וקצב ההתקדמות דורש מאמן אם אתה רוצה שגם הטכניקה תשתפר. קיצר תוכנית שמיועדת למתחיל עם ניסיון שמתאמן לבד אבל עם מאמן, הבנת את הפואנטה.

SS יכולה להתאים לאדם שיש לו רקע קל מאוד באימונים ומכיר את הטכניקה, אבל עם 0 ניסיון באימוני כוח, וגם אז רק בווראיציה הכללית שלה, ולא הווראיציה שמערבת שלבים.
לך היא לא מתאימה, או לפחות תתאים לזמן קצר מאוד ולא שווה את הטרחה.

אני ממליץ לך על תוכנית כמו הלינארית של קנדיטו אם אתה עדיין יכול להתקדם מאימון לאימון, ואם לא אז שווה להסתכל על התוכנית המתקדמת שלו, למרות שאני באמת מאמין שעדיף הלינארית

לפי מה שהבנתי קנדיטו זה לא 100% תכנית כוח, כך שזה לא תואם למטרות שלי, 531 לא יכול להתאים לי?

באמת? אולי תסביר לי מושגי הברזל האלה אומרים? כולנו כאן כדי ללמוד אחרי הכל.
אני גם אשמח לדעת אם אתה קראת את starting strength, ואולי גם את practical programming for strength training?

קניתי וקראתי את שניהם, את SS קראתי גם את הגרסא השניה (הכתומה) וגם את הגרסא השלישית (הכחולה) וריפטו בעצמו אפילו חתם לי על השלישית (= קשקש לי איזה משהו שנראה כמו ונדליזם של הספר).
SS, טקסס, קורטה או מה שלא יהיה זה FBW כהגדרה (Full Body Workout) אבל באמת שזו התעסקות בסמנטיקה (חלק אפילו יאמרו "קקה", אבל לא שמעתם אותי אומר את זה).

אני לא אמליץ לכל מתאמן מתחיל על SS למרות שהרבה מאיתנו התחילו ככה כולל אני, בסופו של דבר זה לא באמת משנה כל עוד התוכנית הגיונית והמטרה צריכה להיות להתחזק בתרגילי הבסיס ולא פחות חשוב התוכנית צריכה להיות מהנה כי רוב האנשים מפסיקים להתאמן כשהם לא נהנים ממה שהם עושים.

לעשות 531 שהיא כהגדרה תוכנית לגריאטרים, אנשים שעובדים 60 שעות בשבוע ואבות טרוטי עיניים כשאתה טרי בחד"כ זו ממש ההגדרה של בזבוז זמן. כל כך קל להתחזק בהתחלה - למה לבזבז את התקופה הקצרה הזו עם נפח מיותר כשיש את כל החיים לעבוד עם נפח במשקלים נורמלים.

לפי מה שהבנתי קנדיטו זה לא 100% תכנית כוח, כך שזה לא תואם למטרות שלי, 531 לא יכול להתאים לי?
היא תוכנית מעולה לכוח, במיוחד בווריאציית כוח שלה.
אני עם התוכנית המתקדמת העלתי את הסקוואט מ-185 ל-200, את הבנצ' אולי איזה 5 קילו (לא זוכר במדויק, אבל הבנצ' שם לא טוב במיוחד ולכן מומלץ לעשות את החלק של הבנצ' לפי תוכנית הבנצ' שלו), ואת הדדליפט מ-215 ל-245

אני עם התוכנית המתקדמת העלתי את הסקוואט מ-185 ל-200, את הבנצ' אולי איזה 5 קילו (לא זוכר במדויק, אבל הבנצ' שם לא טוב במיוחד ולכן מומלץ לעשות את החלק של הבנצ' לפי תוכנית הבנצ' שלו), ואת הדדליפט מ-215 ל-245
מה זה תוכנית הבנץ' שלו? אתה גם ממליץ לי לעשות את זה או להישאר עם הstrength control הרגילה שהמלצתם לי?

מה אתה יכול לומר מהנסיון הכללי שלך על שילוב של התכנית לבנץ' יחד עם תכנית 6-הבועות שלו?

-זה לא "אובר"?

-אם כן: מה דעתך על האפשרות לוותר על הדד כתרגיל ראשי, ולעשות סטיף כתרגיל עזר? (ואז - לשלב את התכנית של הבנץ')?

*שואל כי במקרה מכר (שיש לו מטרות היפרטרופיה, ורוצה להתמקד כרגע בבנץ', אבל כן רוצה לפתח כוח בסקוואט, ואולי קצת בדד) שאל לא מזמן על האפשרית של שילוב התכנית שלו לבנץ' יחד עם תכנית נוספת שלו.

מה אתה יכול לומר מהנסיון הכללי שלך על שילוב של התכנית לבנץ' יחד עם תכנית 6-הבועות שלו?
לי אישית אין ניסיון עם זה, אבל זו ההמלצה של רוב האנשים. גם מאיך שהתוכניות נראות זה עדיף

זה לא "אובר"?
זה ממש לא אובר. בכל מקרה התוכניות שלו קשות ככה או ככה, אז אם החלט ללכת עליהן זה ידרוש השקעה, אבל פשוט התכנון של הבנצ' בתוכנית 6 שבועות לא טוב, כנראה בגלל תדירות נמוכה מדי, והתוכנית של הבנצ' פותרת את העניין
מה זה תוכנית הבנץ' שלו? אתה גם ממליץ לי לעשות את זה או להישאר עם הstrength control הרגילה שהמלצתם לי?
תוכנית הבנצ' שלו היא תוכנית מתקדמת, אם אתה עושה את הלינארית אז אין לך ממש קשר לתוכנית המתקדמת

לי אישית אין ניסיון עם זה, אבל זו ההמלצה של רוב האנשים. גם מאיך שהתוכניות נראות זה עדיף

זה ממש לא אובר. בכל מקרה התוכניות שלו קשות ככה או ככה, אז אם החלט ללכת עליהן זה ידרוש השקעה, אבל פשוט התכנון של הבנצ' בתוכנית 6 שבועות לא טוב, כנראה בגלל תדירות נמוכה מדי, והתוכנית של הבנצ' פותרת את העניין

תוכנית הבנצ' שלו היא תוכנית מתקדמת, אם אתה עושה את הלינארית אז אין לך ממש קשר לתוכנית המתקדמת
אם דעתך היא ששילוב תכניתי 6 השבועות שלו יחד עם התכנית לבנץ' זה משהו שהוא sustainable אני אמסור לו. תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית