הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש דרך לדעת מה פוטנציאל הגדילה שלי?

aviaaad

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
-11
41
0
היי. סתם ידע כללי. אני 1.84שוקל 80 אני בחיטוב. אין לי יותר מדי שריר(תמונה למטה).
מרים 65 קילו סקווט 75 דדליפט 80.
הייתי בתקופת מסה ארוכה שלא צלחה במיוחד כמו שאתם מבינים. עכשיו אני בחיטוב כי צברתי בה מלא שומן.

ועכשיו לנושא
שמעתי ממאמן די מקצועי באינטרנט(דור אקשטיין) שיש אפשרות לבדוק מה הפוטניצאל הגנטי שלנו לפי מפרק כף היד ויחס לגובה. עכשיו אני די גבוה וההיקף מפרק כף היד שלי די קטן(בתמונה). שזה אומר שהפונציאל שלי די נמוך. למישהו יש הסבר על זה? מידע על כמה זה נכון ועד כמה הפוטנציאל שלי באמת קטן?

קבצים מצורפים

• P90420-091003(1)(1).jpg
    P90420-091003(1)(1).jpg
    KB 34.3 · צפיות: 266
היי. סתם ידע כללי. אני 1.84שוקל 80 אני בחיטוב. אין לי יותר מדי שריר(תמונה למטה).
מרים 65 קילו סקווט 75 דדליפט 80.
הייתי בתקופת מסה ארוכה שלא צלחה במיוחד כמו שאתם מבינים. עכשיו אני בחיטוב כי צברתי בה מלא שומן.

ועכשיו לנושא
שמעתי ממאמן די מקצועי באינטרנט(דור אקשטיין) שיש אפשרות לבדוק מה הפוטניצאל הגנטי שלנו לפי מפרק כף היד ויחס לגובה. עכשיו אני די גבוה וההיקף מפרק כף היד שלי די קטן(בתמונה). שזה אומר שהפונציאל שלי די נמוך. למישהו יש הסבר על זה? מידע על כמה זה נכון ועד כמה הפוטנציאל שלי באמת קטן?
א. תתחיל מזה שתפסיק להקשיב לליצן הזה.
ב. במקום להתעסק בשטויות תתחיל להתאמן..
ג. מה אתה מחטב בדיוק? לא ישאר מימך כלום חבל..

אין לי יותר מדי שריר(תמונה למטה).
גם לא יותר מדי שומן, שום דבר מעל הממוצע, לא נראה כמו משהו שמצריך חיטוב, אלא יותר בניית שריר

הייתי בתקופת מסה ארוכה שלא צלחה במיוחד כמו שאתם מבינים
ולמה היא לא צלחה? כמה קלוריות מעל הנייטרלי היית? לאיזה קצב עליה במשקל כיוונת? איך הייתה תוכנית האימונים?

ממאמן די מקצועי באינטרנט(דור אקשטיין)
דור אקשטיין הוא הדבר הכי רחוק שיש ממקצועי, היום אף אחד מהתחום לא מכבד אותו בלשון המעטה, כי נכון להיום מלא מאמנים היו צריכים להשקיע כמות זמן רצינית רק כדי לתקן את הנזקים שהוא עושה.
עצה שלי, תתרחק מכל דבר שיש לו להגיד כמו מאש, כי הוא מדבר כמו אדם מקצועי, ומצטט "מחקרים" ו"עובדות מדעיות", אבל שום דבר ממה שהוא אומר לא נכון

למישהו יש הסבר על זה?
כן, הוא שרלטן.

פוטנציאל גנטי זה משהו שאפילו אי אפשר לבדוק.
הגנטיקה שלך יכולה להשפיע ברמה מסויימת על קצב התקדמות, ועל כמה זה יהיה קשה. הדוגמא הכי טובה תהיה רמת תגובה לאימונים. רוב האנשים יגיבו למתודות הרגילות של אימונים, ויצליחו להתקדם ולגדול במגוון רחב של דרכי אימון. יש כמובן את יוצאי הדופן שהם אנשים שמגיבים בחיוב למגוון צר יותר של דרכים, וצריך למצוא את הדרך שנכונה להם, ויש את מגיבי העל, שהם אלה שבדרך כלל אלה שתראה בטופ, וגם אלה אותם אנשים שנותנים עצות אימון שטותיות, כי עליהם הכל עובד, אם הם יעשו סטים של חזרה אחת או סטים של 30, 2 אלה וכל מה שבאמצע יעבוד בצורה זהה.

קיצר פוטנציאל גנטי זה קונספט נחמד, אבל חסר תועלת בפרקטיקה, והעובדה שדור אקשטיין הצליח לפתח נוסחא משלו לפוטנציאל גנטי, למרות שכל חוקר אמיתי יגיד לך שלא קיימים אנשים שהגיעו לפוטנציאל הגנטי שלהם, ככה שאין לך על בסיס מה לחשב את אותה נוסחא, זה מפליא בהחלט

1. פוטנציאל גנטי מתייחס לרמות הגבוהות ביותר, אז אם לפי הנתונים שלך אתה שואל אם אתה מתאים להיות באדיבילדר מקצועי או אפילו אלוף הארץ. אני ב 99% אענה לך שלא
2. אם השאלה היא אם תוך 3 שנים תוכל להראות הרבה יותר מסיבי/חטוב, התשובה היא בהחלט כן. בעיקר תלוי במחויבות שלך לתהליך וההדרכה שתקבל .

תוך 3 שנים להיות על אחוז שומן סביר 12-15 על 90 קילו ייתן לך מראה ממש סבבה.

אם תמשיך להרים משקלים נמוכים ולחטב מסת שריר שלא קיימת עדיין, אתה תשאר באותו מקום

פוטנציאל גנטי זה משהו שאפילו אי אפשר לבדוק.

מחזק.
זה כמו החרטא הרצינית של "אקטומורף" "מזומורף" וכל השיט הזה.

מצרף תמונות של ברנדון לילי
מתקופת הקולג' ועד למצבו היום.
הוא בעצמו פרסם סרטון שהוא מדבר על זה ועל כמה הוא שונא את המושגים "גנטיקה" ו"מבנה גוף".

הורד (2).jpeg

fdf577330a1a2173cc4bb3d6c707c9a4e9f93c8e (1).jpg

שיש אפשרות לבדוק מה הפוטניצאל הגנטי שלנו לפי מפרק כף היד ויחס לגובה.
פחח.. לפי התמונה הראשונה,היית מדמיין שזה הפוטנציאל של ברנדון? די עם השרלטנות הזאת

• פותח/ת השרשור
אני אענה לכולם באופן כללי

1. אני מחטב כי עליתי 13 קילו מ70 ואתם לא יכולים להגיד שאין לי הרבה שומן ולא שריר, אחרת מה זה כל ה13 קילו האלה?
2. היה לי קרס מגעיל שממש לא אהבתי ואני טס לתאילנד עוד ארבע חודשים אז ממש לא אסע ככה
3. כל היום שלי סבב סביב אוכל וזה כבר התיש אותי. העדפתי להוריד שומן, ככה יהיה לי יותר קל לעלות במשקל באופן מתון יותר.
4. הרבה יותר קל לי לעלות במשקל שאני שוקל 70 מאשר 80
5. האיש בתמונה האחרונה השתמש בסטרואידים. חוץ מזה פוטנציאל גנטי... פוטנציאל. גם הבן אדם הכי חיה בעולם אם הוא ירעיב את עצמו מלא זמן יהיה שחיף

1. אני מחטב כי עליתי 13 קילו מ70 ואתם לא יכולים להגיד שאין לי הרבה שומן ולא שריר, אחרת מה זה כל ה13 קילו האלה?
חלק שומן, חלק שריר, חלק נוזלים.
לא יודע מה היה המצב שלך לפני, אבל כרגע אין לך הרבה שומן, רק יותר שומן ממה שהתרגלת אליו

2. היה לי קרס מגעיל שממש לא אהבתי ואני טס לתאילנד עוד ארבע חודשים אז ממש לא אסע ככה
לא יודע על איזה כרס אתה מדבר, כי זה לא המצב שנראה לעין

3. כל היום שלי סבב סביב אוכל וזה כבר התיש אותי. העדפתי להוריד שומן, ככה יהיה לי יותר קל לעלות במשקל באופן מתון יותר.
פה הייתה הטעות, הלכת יותר מדי קיצוני יותר מדי מהר

האיש בתמונה האחרונה השתמש בסטרואידים
אנחנו לא יודעים את זה בוודאות,הוא בתחרויות ובענף שמבצע בדיקות באופן קבוע. גם אם הוא כן משתמש במשהו,זה מינונים לא גבוהים בכלל
חוץ מזה פוטנציאל גנטי... פוטנציאל. גם הבן אדם הכי חיה בעולם אם הוא ירעיב את עצמו מלא זמן יהיה שחיף
מי דיבר על הרעבה? הראתי לך תמונה שלו לפני שהתחיל להתאמן. הוא מספר שהוא ניסה לעשות בנץ' עם מוט ריק,והמוט נפל עליו.
ההבדל בינו לבין כל האחרים,שהם הרשו לעצמם לוותר על אימון או ארוחה פה ושם,כי הם גדלו יפה,והוא התקשה מאוד ולכן לא וויתר על כלום. יש לו מוסר עבודה נדיר במיוחד.
גם אם הוא מזריק חמש שנים ברצף,הוא הגיע לרמה נדירה וגבוהה ביותר

חוץ מזה פוטנציאל גנטי... פוטנציאל. גם הבן אדם הכי חיה בעולם אם הוא ירעיב את עצמו מלא זמן יהיה שחיף
אז למה יעזור לך לדעת את הפוטנציאל הגנטי שלך? כדי לדעת האם לוותר מראש או לא?
כשמישהו רוצה לדעת איפה נמצאת תקרת הזכוכית שלו תסמוך עלי שהוא לא הולך להתקרב אליה אפילו

רק לי נראה מגוחך המשפט ״טס לתאילנד עוד 4 חודשים וממש לא אסע ככה״? כשטסתי לתאילנד שקלתי 80 קילו על 1.96 ובוא נגיד שלבחורות ממש אבל ממש לא אכפת כמה אתה מרים והאם יש לך קוביות.......

• פותח/ת השרשור
חלק שומן, חלק שריר, חלק נוזלים.
לא יודע מה היה המצב שלך לפני, אבל כרגע אין לך הרבה שומן, רק יותר שומן ממה שהתרגלת אליו

לא יודע על איזה כרס אתה מדבר, כי זה לא המצב שנראה לעין

פה הייתה הטעות, הלכת יותר מדי קיצוני יותר מדי מהר
אני אומר לך, הייתי יושב ורואה את השומנים שלי נוזלים. לא יודע מה רואים בתמןנה וזה גם שלושה.שבועות אחרי תחילת החיטוב. ולא אני לא מההיסטרים.
לא הלכתי קיצוני ומהר. להגיע לניטראלי שלי היה סיוט כל יום ואז עוד ארוחה. רק להיזכר בזה עושה לי רע.
אז למה יעזור לך לדעת את הפוטנציאל הגנטי שלך? כדי לדעת האם לוותר מראש או לא?
כשמישהו רוצה לדעת איפה נמצאת תקרת הזכוכית שלו תסמוך עלי שהוא לא הולך להתקרב אליה אפילו
כי אם הפוטנציאל הגנטי שלי נמוך זה לא בהכרח אומר שגם יקח לי המון זמן לבנות מסת שריר ולראות תוצאות מהרגיל? אחרת אני באמת לא.מבין את האלה שמתאמנים שבןעיים בחדכ ושותים שייק חלבון אחרי אימון ומתנפחים בשניה.
רק לי נראה מגוחך המשפט ״טס לתאילנד עוד 4 חודשים וממש לא אסע ככה״? כשטסתי לתאילנד שקלתי 80 קילו על 1.96 ובוא נגיד שלבחורות ממש אבל ממש לא אכפת כמה אתה מרים והאם יש לך קוביות.......
נכון אבל לבחורים מאוד אכפת;)

אני אומר לך, הייתי יושב ורואה את השומנים שלי נוזלים. ולא אני לא מההיסטרים.
לא.הלכתי קיצוני ומהר. להגיע לניטראלי שלי היה סיוט כל יום ואז עוד ארוחה. רק להיזכר בזה עושה לי רע.

כי אם הפוטנציאל הגנטי שלי נמוך זה לא בהכרח אומר שגם יקח לך המון זמן לבנות מסת שריר ולראות תוצאות?

נכון אבל לבחורים מאוד אכפת;)
במידה ובאמת מדובר בבחורות

😲☝️
אז תתחיל מסה חביבי כי ״הבחורים״ שם גדולים 😵‍💫🥊

אני אומר לך, הייתי יושב ורואה את השומנים שלי נוזלים. לא יודע מה רואים בתמןנה וזה גם שלושה.שבועות אחרי תחילת החיטוב. ולא אני לא מההיסטרים.
לא הלכתי קיצוני ומהר. להגיע לניטראלי שלי היה סיוט כל יום ואז עוד ארוחה. רק להיזכר בזה עושה לי רע.
אני מתחיל להבין את התמונה. היית רזה מאוד, בלי מסת שריר ובלי טיפת שומן לפני, ועכשיו יש לך יותר מזה ויותר מזה. אבל אני מבטיח לך ששמן אתה ממש לא. גם לא שמן יחסית. אתה עכשיו בנורמלי.

כי אם הפוטנציאל הגנטי שלי נמוך זה לא בהכרח אומר שגם יקח לי המון זמן לבנות מסת שריר ולראות תוצאות מהרגיל?
לא, אין שום קשר בין הדברים.
תקרא למשל את מה שרשמתי לגבי סוגי המגיבים. לכל הסוגים יש את היכולת לגדול בצורה שווה, אבל יש כאלה שיקלעו מהר יותר לשיטת האימון שאידאלית להם

אתה פשוט נותן להגדרה "פוטנציאל גנטי", לתפוס לך חלק גדול מדי מהשגרה.
לא מדובר בהבדלים של 30 קילו משקל גוף,מדובר בהבדלים ויתרונות די קטנים שלרוב אף אחד לא ישיב לב אליהם,רק שזה מגיע לרמות הגבוהות ביותר

• פותח/ת השרשור
אני מתחיל להבין את התמונה. היית רזה מאוד, בלי מסת שריר ובלי טיפת שומן לפני, ועכשיו יש לך יותר מזה ויותר מזה. אבל אני מבטיח לך ששמן אתה ממש לא. גם לא שמן יחסית. אתה עכשיו בנורמלי.

לא, אין שום קשר בין הדברים.
תקרא למשל את מה שרשמתי לגבי סוגי המגיבים. לכל הסוגים יש את היכולת לגדול בצורה שווה, אבל יש כאלה שיקלעו מהר יותר לשיטת האימון שאידאלית להם

שמתי תמונות של לפני ואחרי. תגיד לי מה אתה חושב(התמונה של הלפני זה אחרי הודו אז ממש קיצונית כנראה)
אז איך יש לי חברים ש"פעם ב.. מתאמנים שיוצא" שהם פי 2 יותר שריריים ממני?

קבצים מצורפים

• S90425-205220(1).jpg
    S90425-205220(1).jpg
    KB 28.5 · צפיות: 247
  • S90425-210144(1).jpg
    S90425-210144(1).jpg
    KB 45.9 · צפיות: 234
בתמונה השניה רואים יותר טוב את המצב, וכן יש יותר שומן, אבל גם משמעותית יותר שריר.
הבעיה היא שאתה לא בפרופורציה, כי איזור האגן שלך התרחב אבל הגב לא ממש, אז אם תעבוד יותר על הגב זה יחזור לפרופורציה.

לגבי החברים זה כמו שאמרתי לך, כנראה יש להם גנטיקה טובה יותר והם מתחילים מנקודת פתיחה טובה יותר, ומגיבים יותר בקלות.
גם די בטוח שיש פה אפקט של "הדשא של השכן ירוק יותר"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית