הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה בדדליפט

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי חברים, אני רוצה שתתנו לי חוות דעת על הטכניקה. אני עשיתי דדליפט 135 אחרי הרבה מאוד זמן שלא עשיתי את התרגיל בכלל, כמובן בהדרגה הגעתי אליו (התחלתי מ60 עם קפיצות של 5). בקיצור אחרי האימון נהיה לי כאב שמרגיש כמו כאב שרירים חזק בכל האזור של הזוקפי גן והבטן וגם בפנים כזה. בתנועות של כפיפות או סיבוב ממש הרגשתי אותו, ולאט לאט זה כמעט עבר אחרי שבוע. אני רוצה להיות בטוח שזה לא בגלל הטכניקה, וככה כנראה אאשים את העומס. @kotzer @elchonon @frozen

אני לא מקצוען בדדליפט אבל לא ראיתי ליקויים כלשהם.
הכאב בטח נובע מהעובדה שהרבה זמן לא הרמת כבד בדדליפט.
חוץ מזה עשית אימון די עמוס אם התחלת מ60 וקפצת בחמישיות.
נראה כמו כאב שרירים לגיטימי,לא משהו לדאוג ממנו

המוט טיפה קרוב מידי לשוקיים בסט אפ הראשוני, בגלל זה בתחילת המשיכה אתה מעביר את המשקל לאצבעות. קח את המוט עוד שני סנטימטר קדימה וזה אמור ליפתור את הבעיה.

• פותח/ת השרשור
המוט טיפה קרוב מידי לשוקיים בסט אפ הראשוני, בגלל זה בתחילת המשיכה אתה מעביר את המשקל לאצבעות. קח את המוט עוד שני סנטימטר קדימה וזה אמור ליפתור את הבעיה.
אז זהו שדווקא לפני זה המוט היה רחוק מדי והיה מושך אותי קדימה, ועכשיו הצמדתי אותו לשוקיים בתחילת ההרמה, כמו שאתה רואה בסרטון.

אז זהו שדווקא לפני זה המוט היה רחוק מדי והיה מושך אותי קדימה, ועכשיו הצמדתי אותו לשוקיים בתחילת ההרמה, כמו שאתה רואה בסרטון.
זה נראה בסדר.
אבל תשים לב שבהרמה הראשונה, דחפת את המוט טיפה קדימה לפני שהרמת אותו, כנראה שהוא היה קרוב מידי, והגוף שלך הרגיש ודחף אותו קדימה.
אני לא רואה בעיה בהרמה שלך, תמשיך ככה.

אתה לא שם לב שבכל תחילת משיכה אתה מעביר את משקל הגוף שלך לאצבעות הרגליים? זה מאוד ברור בסרטון.
שים לב גם למסלול המוט, ותראה איך הקליפס שסוגר את המשקולות זז קדימה ואחורה במהלך ההרמה. זה טריק פשוט שעוזר לזהות את זה.

משהו לא טוב בסט אפ ההתחלתי. ממה שאני מצליח לראות מכאן המוט קרוב מידי, ואז השוקיים לא נשלחות מספיק קדימה בסט אפ מה שגורם לך להעביר משקל קדימה בתחילת ההרמה.

שווה לעבור שוב על 5 שלבי הסט אפ וזה אמור לפתור לך את הבעיה דיי בקלות. חוץ מזה זה נראה טוב, החלק הקשה זה ליצור מספיק מתח בגב ואת זה אתה עושה יפה.

אתה לא שם לב שבכל תחילת משיכה אתה מעביר את משקל הגוף שלך לאצבעות הרגליים? זה מאוד ברור בסרטון.
שים לב גם למסלול המוט, ותראה איך הקליפס שסוגר את המשקולות זז קדימה ואחורה במהלך ההרמה. זה טריק פשוט שעוזר לזהות את זה.

משהו לא טוב בסט אפ ההתחלתי. ממה שאני מצליח לראות מכאן המוט קרוב מידי, ואז השוקיים לא נשלחות מספיק קדימה בסט אפ מה שגורם לך להעביר משקל קדימה בתחילת ההרמה.

שווה לעבור שוב על 5 שלבי הסט אפ וזה אמור לפתור לך את הבעיה דיי בקלות. חוץ מזה זה נראה טוב, החלק הקשה זה ליצור מספיק מתח בגב ואת זה אתה עושה יפה.

טוב, בוא לא נגזים.

@Grizzly Bear
ההורדה של המוט קצת מעאפנה ומוציאה אותך מאיזון כי אתה צריך לשלוח את האגן יותר אחורה ואתה צריך חולצה יותר ארוכה או להרים מכנסיים. חלק היו אומרים לך גם להסתכל יותר למטה בשביל לשמור על זווית נייטרלית של הצוואר ושנראה כאילו אתה לא מוציא את ה-slack מהמוט לפני החזרה הראשונה אבל באמת שקשה להבחין בזה.

לא ראיתי שום דבר בסרטון שאמור לגרום לך לכאבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית