הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פירמידה / פירמידה הפוכה

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
* ראשית, משום מה הפורטאל קילוגרם לא עולה.

ולענין - בחלק גדול מהתוכניות מקובל סטים (לחמישיות, אבל לאו דווקא) במבנה של פירמידה למשקלים עולים.
ונניח שביצענו חימום ספציפי מסודר, האם אין הגיון בלעבוד הפוך? כלומר, להתחיל במשקל גבוה ולרדת משם למשקלים קלים יותר (ואולי גם לחזרות רבות יותר). אני מוצא הגיון בעצימות גבוהה כשהשריר לא מותש עדיין, ומצד שני יכול לראות הגיון בלעלות לטובת מע' העצבים + חימום נוסף.
אני מנסה להבין איפה ומי בדק ומצא ששיטה א' 'טובה' יותר משיטה ב'.

• פותח/ת השרשור
כמובן...אבל

עידן, אתן דוגמא. אני רואה אנשים מתאמנים מדקאו. ואין לי ספק שהחמישיות שבאות אחרי החימום הבסיסי אמנם נותנות נפח אבל גם לוקחות הרבה אנרגיה/כוח. במקרה כזה, המשקל של הסט האחרון, אני תוהה אם לא היה עולה יותר בקלות אילו אותם מתאמנים היו נכנסים אליו מוקדם יותר באימון.
מקווה שהייתי ברור

כמובן...אבל

עידן, אתן דוגמא. אני רואה אנשים מתאמנים מדקאו. ואין לי ספק שהחמישיות שבאות אחרי החימום הבסיסי אמנם נותנות נפח אבל גם לוקחות הרבה אנרגיה/כוח. במקרה כזה, המשקל של הסט האחרון, אני תוהה אם לא היה עולה יותר בקלות אילו אותם מתאמנים היו נכנסים אליו מוקדם יותר באימון.
מקווה שהייתי ברור

בוא תרכיב לי חימום ל200 קילו ל5 .

• פותח/ת השרשור
אוקיי, לא משהו מחושב (אבל שכן יבהיר ת'כוונה):
מוט, מוט, 60 לחמש, 90 לחמש, 190 לאחד, 200 לחמש. ואז תרד לאן שאתה רוצה לצורך נפח.
הרעיון (לטעמי, ומה שאני מנסה לבדוק כאן) הוא 'לדלג' על כל מיני חמישיות/שלישיות על מאה + קילו.

אוקיי, לא משהו מחושב (אבל שכן יבהיר ת'כוונה):
מוט, מוט, 60 לחמש, 90 לחמש, 190 לאחד, 200 לחמש. ואז תרד לאן שאתה רוצה לצורך נפח.
הרעיון (לטעמי, ומה שאני מנסה לבדוק כאן) הוא 'לדלג' על כל מיני חמישיות/שלישיות על מאה + קילו.

חחחח לקפוץ מ90 ל5 ישר ל190 ל1 ואז 200 ל5 .
כנראה אף פעם בחיים שלך לא הרמת כבד (זה לא נועד להעליב זה רק מראה על חוסר נסיון) .
אין מצב לעשות חימום כזה , לא ריאלי .

ולמה שאני יעשה שני סטים עם מוט ריק ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חחחח לקפוץ מ90 ל5 ישר ל190 ל1 ואז 200 ל5 .
כנראה אף פעם בחיים שלך לא הרמת כבד (זה לא נועד להעליב זה רק מראה על חוסר נסיון) .
אין מצב לעשות חימום כזה , לא ריאלי .

ולמה שאני יעשה שני סטים עם מוט ריק ?

לא הרמתי כבד ביחס לחלק גדול מהאנשים כאן. אבל כן ראיתי אנשים שמנסים להרים כבד (ראה מה שכתבתי למעלה יותר בדוגמא עם המדקאו). אז שוב, אני מנסה לחשוב אם יש אפשרות לעשות משהו אחר/אלט' לטיפוס איטי למעלה בהינתן שעד שמגיעים לסט אחרון כבר די מותשים...
הקפיצה שם בדוגמא נועדה להדגים משהו. ואם אתה כבר 'חם', אני לא רואה למה לא לקפוץ.

קורן, אין לי צורך בהצעות שלך כרגע, סורי. אבל לא אשכח אותך ברגע שארצה לשאול בענייני תוספים.

לא הרמתי כבד ביחס לחלק גדול מהאנשים כאן. אבל כן ראיתי אנשים שמנסים להרים כבד (ראה מה שכתבתי למעלה יותר בדוגמא עם המדקאו). אז שוב, אני מנסה לחשוב אם יש אפשרות לעשות משהו אחר/אלט' לטיפוס איטי למעלה בהינתן שעד שמגיעים לסט אחרון כבר די מותשים...

קורן, אין לי צורך בהצעות שלך כרגע, סורי. אבל לא אשכח אותך ברגע שארצה לשאול בענייני תוספים.

האם יותר לי (אחרי הכל, פורום פתוח וחופשי) להתערב ולשאול למה אתה חושב שעד שמגיעים לסט האחרון כבר די מותשים? ולמה אתה חושב שקפיצה של 100 קילו מקצרת תהליכים, חוץ מבחינת הזמן שאתה כביכול "חוסך" בלעשות עוד איזה שניים-שלושה סינגלים באמצע? הרי לא חייבים לעשות לשלישיות או לחמישיות. וחוצמזה, החימום הוא לא רק פיזי, הוא גם פסיכולוגי.

יש אלטרנטיבה , אני בדרך כלל עובד עם נפח יותר נמוך לסט הכבד כלומר לדוגמא :
60 ,140,100, 170 , 200 .
ואם מרגיש צורך אפשר להשלים סט בסוף .
ה170 יכול להיות לפעמים ל3 תלוי בך.

תוספת , לכל דבר אחר חוץ מהסקוואט אני מסכים שאין בעיה לעשות נפח קצר יותר לפני סט העבודה ולהשלים אחר כך כי אנחנו מאוד חמים כבר אחרי הסקוואט .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
האם יותר לי (אחרי הכל, פורום פתוח וחופשי) להתערב ולשאול למה אתה חושב שעד שמגיעים לסט האחרון כבר די מותשים? ולמה אתה חושב שקפיצה של 100 קילו מקצרת תהליכים, חוץ מבחינת הזמן שאתה כביכול "חוסך" בלעשות עוד איזה שניים-שלושה סינגלים באמצע? הרי לא חייבים לעשות לשלישיות או לחמישיות. וחוצמזה, החימום הוא לא רק פיזי, הוא גם פסיכולוגי.

לטיסימוס כמובן שמותר לך, וביחוד אם אתה שואל כי אתה באמת מתענין.
אני חושב (כי כך ראיתי, מה שנקרא 'אמפירי אחי') שמגיעים מותשים ועד כמה שהתרשמתי עדיין לא השתכנעתי שאילו אותו מתאמן היה מוותר ולו על סט אחד של לפני הסט האחרון, הוא היה מתקשה להתמודד. אלא אולי להיפך.
אתה בטח לא באמת חושב שניסיתי לחסוך זמן. לא הזכרתי שעון בשום מקום.
ומסכים בענין המנטלי. רק שניסיתי לבדוק איך זה עומד מול האפשרות להגיע פחות עייף לסט כאמור..

---------- התגובה התווספה ב 00:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:01 ----------

יש אלטרנטיבה , אני בדרך כלל עובד עם נפח יותר נמוך לסט הכבד כלומר לדוגמא :
60 ,140,100, 170 , 200 .
ואם מרגיש צורך אפשר להשלים סט בסוף .
ה170 יכול להיות לפעמים ל3 תלוי בך.

תוספת , לכל דבר אחר חוץ מהסקוואט אני מסכים שאין בעיה לעשות נפח קצר יותר לפני סט העבודה ולהשלים אחר כך כי אנחנו מאוד חמים כבר אחרי הסקוואט .

נפח נמוך יותר קרי ל 3, או פחות?
ותודה

נפח נמוך יותר אני מתכוון פחות סטים וקפיצות יותר גדולות במשקל .
בכל מקרה המטרה שלך במדקאו היא לא רק לסיים את הסט היא גם לעשות את הנפח .
הסט היחידי שהייתי אולי מוריד לפחות חזרות הוא האחד לפני האחרון (3 חזרות) .

בשיטות אחרות תעשה מה שהכי טוב בשבילך כדי לסיים את הסטים של העבודה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית