הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

LB VS HB

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
מה היתרונות והחסרונות של כל אחד ומה עדיף לי כרגע בתור מתאמן בלי מטרה מוגדרת יותר מידי פשוט גם רוצה לשפר כוח וגם לעלות במסה?
הייתי עושה HB ואמרו לי פה שאני די משלב את האחיזה של HB עם ירידה כמו של LB ואני מתלבט אם לעבור לLB או לא המלצות?
סרטון שלי בHB:

סרטון LB (עם פאוס): אשמח לחוות דעה על הטכניקה כי רק עכשיו התחלתי LB

זה לא משנה. תעשה מה שנוח לך. לדעתי לרוב האנשים יותר קל ללמוד LB סקוואט. הHB דורש יותר גמישות.
אין בעיה לעשות לדוגמא אחיזה של HB ולרדת פחות מאונך כמו בLB.

הסקוואט שלך נראה לואו באר לגמרי. יש צורך בשיפור טכניקה קצת.
ואתה גם צריך נעליים יותר שטוחות.

ההבדל בין היי ללוגו באר הם
הייתי אומר שיש 2 צירים מרכזיים בסקוואט, המותן (אגן) והברכיים. שניהם צירים שמסתובבים בסקוואט.

היי באר מונח יותר גבוה, ולכן מרכז המשקל יותר קדימה, והציר שעובד יותר ומתאמץ יותר זה הברכיים, זה נותן עבודה רבה יותר על הרגליים וספציפית השרירים הקידמיים של הרגליים. אם אני צריך לנחש, נגיד שציר הברכיים מקבל 80% מהעומס בזמן שציר האגן מקבל 20%.

לואו באר מונח יותר נמוך בגב וממילא מניח עומס רב יותר על ציר האגן, ויוצר חלוקה שווה יותר (אולי 50% 50%). כך שהעבודה לא מתרכזת ברגליים בלבד, אלא גם על הגב התחתון. זה נותן לך להרים משמעותית יותר משקל, כי אתה מצליח להכניס קבוצת שרירים חזקים בצורה יותר אפקטיבית.

יש גם פרונט סקוואט, שהוא מעמיס על הברכיים אפילו יותר מהיי באר בגלל שאתה מחזיק את המוט לפני הצוואר, ויוצר לחץ גדול יותר על הברכיים.

לעומתו יש גם גוד מורנינג, ששם לחץ על האגן וכמעט שאין לחץ על הברכיים.

היחס האידיאלי כדי להרים את המשקל הגדול ביותר נמצא בלואו באר. כדי לעבוד על קבוצת שרירים קדמיים עדיף פרונט סקוואט. וכדי לעבוד על גב תחתון עדיף דדליפט.

כך שאין הרבה מקום לדעתי להיי באר. אבל יש מצבים שהמאמן יראה לנכון לתת אותו

אם אתה רוצה להתחזק בטווח התנועה הכי גדול שאפשר, אז HB עמוק, אם אתה פשוט רוצה להרים יותר אז LB.

אין באמת משמעות למה אתה בוחר, זה תלוי בכל כך הרבה גורמים שאין לך למה לחשוב עליהם.
HB ו-LB הם כמעט זהים לחלוטין עם הבדלים מינוריים ביניהם. תבחר את האחד שהכי נוח לך איתו, אתה מגיע לעומק טוב, ואתה יכול להתקדם במשקלים בצורה עקבית, ותישאר איתו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית