הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיימת אפשרות לפתח לות במלטונין?

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
התחלתי לצרוך מלטונין וההבדלים באיכות שינה בלי ועם התוסף פשוט שמיים וארץ... לוקח לי הרבה יותר זמן להירדם , אני ישן הרבה פחות חזק ומתעורר הרבה יותר עייף בלי המלטונין.

האם יש בעיה עם לצרוך אותו באופן קבוע? אני עלול לפתח תלות ?

התלות היא רק פסיכולוגית, אין תלות פיזית
גם לי יש קושי להירדם מאז שאני זוכר את עצמי, מלטונין באמת עוזר כל כך? בשלב מסוים הגוף מתרגל אליו וההשפעות יורדות או שלא?
דרך אגב בנג'י איזה תוסף בדיוק קנית ומאיפה?

גם לי יש קושי להירדם מאז שאני זוכר את עצמי, מלטונין באמת עוזר כל כך? בשלב מסוים הגוף מתרגל אליו וההשפעות יורדות או שלא?
דרך אגב בנג'י איזה תוסף בדיוק קנית ומאיפה?
מלטונין יכול לעזור במידה ואתה כן יכול לישון כמו שצריך, אבל רק אם תלך לישון ממש מאוחר, מה שלא ממש מתאים לכולם, זה פשוט מסדר את השעון הטבעי שלך.
בנוסף זה אחד התוספים הבטוחים ביותר לשימוש כי הוא לא משפיע על ייצור המלטונין הטבעי, ככה שאתה יכול להשתמש בו לפי שיקול דעתך והאפקט לא יפחת

שמעתי על אנשים שתמיד לוקחים אותו, שהתרגלו אליו וזה הפסיק להשפיע כמו בהתחלה.
הייתי ממליץ לך, שאם אתה סחוט מעייפות, לדלג על התוסף, ולנסות להירדם בלעדיו.
תיקח אותו כשאתה צריך אותו.
גם מגנזיום וויטמין B6 יכולים לעזור באיכות שינה.
גם הימנעות מקפאין וסוכר כמה שעות לפני שינה, הימנעות מאור כחול (מסכים טכנולוגים) לפני שינה.
מקלחת חמה, תרגילי נשימה ומדטציה יכולים לעזור גם כן.

אני לא חושב שיש שום בעיה בתוסף, רק ששמעתי שהוא מפסיק לעזור לאנשים.

אני סובל מבעיות שינה, ונטלתי מלטונין בליווי פסיכיאטר מאוד נחשב בארץ במשך כמה חודשים. (בארץ זו תרופה במרשם).

בסוף הוא גם עשה את הדבר ה-"לא מקצועי" ושחרר אותי לעשות שימוש חופשי עם תוספים מחו"ל. (עם אזהרה שהשוק הזה לא מפוקח בעליל, ושאני מסתכן בכך שהכדור נוצר בתנאי מעבדה בלתי-ראויים, או מינונים שונים בפועל ממה שכתוב על האריזה).

אני נעזר בזה כבר מעל לשנה, ובינתיים אין תלות פיזית. (או תסמיני גמילה, כשאני מפסיק).
אין לי גם בעיה לישון אם אני מפסיק לנטול אותו, אבל אז שעות השינה פשוט מחרבשות לי. (כמו שהן היו בעייתיות גם לפני).

-----

רק אבהיר שמלטונין זה פחות "כדור שמרדים", ויותר כדור שמווסת את ה-"שעון הביולוגי". (על שלל ההשלכות של זה: החל שעות ערנות ועייפות, וכלה גם בשאר הגורמים בגוף שמלטונין יש אינטראקציה אתם - ויסות רעב, ויסות טמפרטורה...)

• פותח/ת השרשור
אני סובל מבעיות שינה, ונטלתי מלטונין בליווי פסיכיאטר מאוד נחשב בארץ במשך כמה חודשים. (בארץ זו תרופה במרשם).

בסוף הוא גם עשה את הדבר ה-"לא מקצועי" ושחרר אותי לעשות שימוש חופשי עם תוספים מחו"ל. (עם אזהרה שהשוק הזה לא מפוקח בעליל, ושאני מסתכן בכך שהכדור נוצר בתנאי מעבדה בלתי-ראויים, או מינונים שונים בפועל ממה שכתוב על האריזה).

אני נעזר בזה כבר מעל לשנה, ובינתיים אין תלות פיזית. (או תסמיני גמילה, כשאני מפסיק).
אין לי גם בעיה לישון אם אני מפסיק לנטול אותו, אבל אז שעות השינה פשוט מחרבשות לי. (כמו שהן היו בעייתיות גם לפני).

-----

רק אבהיר שמלטונין זה פחות "כדור שמרדים", ויותר כדור שמווסת את ה-"שעון הביולוגי". (על שלל ההשלכות של זה: החל שעות ערנות ועייפות, וכלה גם בשאר הגורמים בגוף שמלטונין יש אינטראקציה אתם - ויסות רעב, ויסות טמפרטורה...)

הבנתי אותך.. זאת אומרת שהשימוש שלי לגיטימי, זה בעיקר כדי לסדר את השעות שינה שנדפקות לי בגלל העבודה במשמרות

אצלי אני פשוט קם בבוקר רגיל ב7 מנסה לישון ב11-12 ופשוט לא מצליח להירדם לא מרגיש עייף, לוקח לי בין שעה לשעתיים לפחות להירדם ואז באמת רק ביום אחרי בגלל שישנתי רק איזה 4-5 שעות בלילה אני מצליח למשוך עד 9-10 ואז כן נרדם בגלל העייפות, גם אתם כמוני?

רק אני נרדם אחרי 5 דקות כמו תינוקי לא משנה מתי אני הולך לישון ולא כמה ישנתי כבר? בנוסף אני גם לא קם אף פעם באמצע הלילה....🍦
צריך להעריך.

רק אני נרדם אחרי 5 דקות כמו תינוקי לא משנה מתי אני הולך לישון ולא כמה ישנתי כבר? בנוסף אני גם לא קם אף פעם באמצע הלילה....🍦
צריך להעריך.
מה זה להעריך? באמת שלהירדם מהר זה בין הדברים הראשונים שהייתי מאחל לעצמי אתה לא מבין כמה זה יכול לשנות את החיים

מה זה להעריך? באמת שלהירדם מהר זה בין הדברים הראשונים שהייתי מאחל לעצמי אתה לא מבין כמה זה יכול לשנות את החיים

יש לי וויטמינים מסוימים שאני לוקח (אבץ, B12 בלה בלה) לפעמים אני מצחצח הולך למיטה ואומר ''עוד 2 דקות אני קם לקחת'' למחרת בבוקר
אני כזה ''שיט!'' אסור לי לשכב על המיטה אני ישר נכנס למצב שינה. שמע לכל אחד היה את הלילות האלו שהוא לא הצליח להירדם, אני יודע
עד כמה זה מייאש. אבל 99.99% מהפעמים הכל טוב.

• פותח/ת השרשור
יש לי וויטמינים מסוימים שאני לוקח (אבץ, B12 בלה בלה) לפעמים אני מצחצח הולך למיטה ואומר ''עוד 2 דקות אני קם לקחת'' למחרת בבוקר
אני כזה ''שיט!'' אסור לי לשכב על המיטה אני ישר נכנס למצב שינה. שמע לכל אחד היה את הלילות האלו שהוא לא הצליח להירדם, אני יודע
עד כמה זה מייאש. אבל 99.99% מהפעמים הכל טוב.

אני גם ככה בדרך כלל... רק העבודה במזמרות הופכת אותי... כבר 7 חודשים שאני עובד בממוצע 3 משמרות לילה בשבוע

מלטונין יכול לעזור במידה ואתה כן יכול לישון כמו שצריך, אבל רק אם תלך לישון ממש מאוחר, מה שלא ממש מתאים לכולם, זה פשוט מסדר את השעון הטבעי שלך.
בנוסף זה אחד התוספים הבטוחים ביותר לשימוש כי הוא לא משפיע על ייצור המלטונין הטבעי, ככה שאתה יכול להשתמש בו לפי שיקול דעתך והאפקט לא יפחת

מה ז"א רק אם תלך לישון ממש מאוחר? לא ברור לי למה התכוונת.

איך בדיוק הכדור הזה עובד? אם אני סתם דוגמה נרדם כל יום לערך ב1-2, ולוקח את הכדור במינון המקובל 3 מ"ג בשעה 22:00 אני אהיה יותר עייף או לא?

איך בדיוק הכדור הזה עובד? אם אני סתם דוגמה נרדם כל יום לערך ב1-2, ולוקח את הכדור במינון המקובל 3 מ"ג בשעה 22:00 אני אהיה יותר עייף או לא?
ממש מאוחר הכוונה שאתה תרגיש עייף מאוחר יחסית, נגיד 12 בלילה או אחרי.
אם תיקח בשעה 22 אז כבר ב-22:30-23 אתה כבר תהיה עייף ומוכן לישון.
מלטונין מופרש במוח כחלק מהשעון הביולוגי כל 24 שעות בערךומאותת לך לישון. אם אתה לוקח בצורה חיצונית זה מאפס את השעון.

אם אתה תעשה את זה לאורך תקופה, אתה אמור להפוך ל-“אדם של בוקר".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית