הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחטב ולא רואה תוצאות

Amitamit

משתמש מתחיל
121
13
נק' מוניטין:
14
121
13
קצת פרטים קודם כל,
התחלתי באיזור 60 קילו עשיתי מסה כמעט חמישה חודשים ועליתי ל71. ראיתי שינוי ממש חיובי בגוף, ההיקפים שלי עלו וממש גדלתי בקיצור.
משקלי העבודה עלו בצורה מכובדת עד לקראת סוף המסה ששם די נתקעתי אבל באותו החודש בערך כבר עברתי לחיטוב.

עכשיו התחלתי חיטוב, חשבתי לעשות אותו קצר כזה עד 66 קילו כי שמרתי על א"ש יפה גם במסה ומפה לשם אני כבר על 65.5, מרגיש שאיבדתי ים של מסת שריר בעיקר באיזור החזה ואני עדיין לא מספיק חטוב ככה שנראה לי שאני אסיים את החיטוב על איזה 62 קילו שזה סך הכל 2 קילו יותר ממה שהתחלתי להתאמן וזה פשוט לא נראה לי הגיוני.

אציין שלפני זה אחוז השומן אצלי היה נמוך מאוד מן הסתם ואני כנראה אחזור לבערך אותו א"ש, אז מה לעזאזל הסתבך ואיך זה שיצא שאחרי חמישה חודשים מסה ועוד חודש וחצי חיטוב עליתי רק ב2 קילו מסת שריר?

קצת פרטים קודם כל,
התחלתי באיזור 60 קילו עשיתי מסה כמעט חמישה חודשים ועליתי ל71. ראיתי שינוי ממש חיובי בגוף, ההיקפים שלי עלו וממש גדלתי בקיצור.
משקלי העבודה עלו בצורה מכובדת עד לקראת סוף המסה ששם די נתקעתי אבל באותו החודש בערך כבר עברתי לחיטוב.

עכשיו התחלתי חיטוב, חשבתי לעשות אותו קצר כזה עד 66 קילו כי שמרתי על א"ש יפה גם במסה ומפה לשם אני כבר על 65.5, מרגיש שאיבדתי ים של מסת שריר בעיקר באיזור החזה ואני עדיין לא מספיק חטוב ככה שנראה לי שאני אסיים את החיטוב על איזה 62 קילו שזה סך הכל 2 קילו יותר ממה שהתחלתי להתאמן וזה פשוט לא נראה לי הגיוני.

אציין שלפני זה אחוז השומן אצלי היה נמוך מאוד מן הסתם ואני כנראה אחזור לבערך אותו א"ש, אז מה לעזאזל הסתבך ואיך זה שיצא שאחרי חמישה חודשים מסה ועוד חודש וחצי חיטוב עליתי רק ב2 קילו מסת שריר?
א. 5 חודשים זה כלום ושום דבר.
ב. אם עליתה רק 2 קילו כנראה אתה עושה משהו לא נכון..

כמה דברים
1. לעלות 11 קילו ב5 חודשים זה קצת יותר מהר ממה שאתה אמור לכוון אליו בשביל עליה אופטימלית בשריר, אתה אמור לכוון ל1% עליה במשקל בחודש בשביל עליה אופטימלית בשריר וכמה שפחות בשומן.
עוד דבר, תמונה יכולה לעזור לבדוק מה ולמה אתה לא רואה שינוי גדול בחיטוב, לאבד מסת שריר זה לא כזה פשוט, כנראה בחיטוב ירדת בנוזלים (מן הסתם) והשריר שלך נראה מצומק יותר בגלל שהוא כנראה מרוקן או קרוב להיות מרוקן מנוזלים.

2. מה הגובה גם תרשום וגיל עדיף
אתה מקפיד על לפחות 3 אימוני משקולות בשבוע? נשקל כל יום באותו מצב ועושה ממוצע שבועי?
אוכל מספיק חלבון?
הולך לפי תפריט או מה בדיוק?

• פותח/ת השרשור
כמה דברים
1. לעלות 11 קילו ב5 חודשים זה קצת יותר מהר ממה שאתה אמור לכוון אליו בשביל עליה אופטימלית בשריר, אתה אמור לכוון ל1% עליה במשקל בחודש בשביל עליה אופטימלית בשריר וכמה שפחות בשומן.
עוד דבר, תמונה יכולה לעזור לבדוק מה ולמה אתה לא רואה שינוי גדול בחיטוב, לאבד מסת שריר זה לא כזה פשוט, כנראה בחיטוב ירדת בנוזלים (מן הסתם) והשריר שלך נראה מצומק יותר בגלל שהוא כנראה מרוקן או קרוב להיות מרוקן מנוזלים.

2. מה הגובה גם תרשום וגיל עדיף
אתה מקפיד על לפחות 3 אימוני משקולות בשבוע? נשקל כל יום באותו מצב ועושה ממוצע שבועי?
אוכל מספיק חלבון?
הולך לפי תפריט או מה בדיוק?

11 קילו ב5 חודשים זה פחות מ2.5 קילו בחודש שזה בערך חצי קילו בשבוע.. לפי מה שהבנתי זה סבבה..

מקפיד על אימונים, נשקל באופן סדיר. גובה איזור 175. אוכל לפי מאקרוס

יכול מאוד להיות שאתה עושה משהו לא נכון כנראה. מאוד לא סביר שהעלית 11 קילו שריר ב5 חודשים. צריך להיות מקצוען אמיתי בשביל לעשות עלייה כזו בשנה ואפילו שנתיים. אולי כדאי שתפרט מאיזה משקלים התחלת ומה אתה מרים כיום בכל התרגילים. כמו שאמרו, תמונה גם תעזור.

• פותח/ת השרשור
ותכתוב גם משקלי עבודה של אז ושל עכשיו
משקלים לשישיות ו3 סטים
לחיצת חזה דמבלים 14 - 26
פרס 20 - 40
סקוואט 40 - 80
מתח 6 בלי משקל - 8 עם 10 קילו
וזהו בגדול.. לא עושה דדליפט

יכול מאוד להיות שאתה עושה משהו לא נכון כנראה. מאוד לא סביר שהעלית 11 קילו שריר ב5 חודשים. צריך להיות מקצוען אמיתי בשביל לעשות עלייה כזו בשנה ואפילו שנתיים. אולי כדאי שתפרט מאיזה משקלים התחלת ומה אתה מרים כיום בכל התרגילים. כמו שאמרו, תמונה גם תעזור.

מי אמר שעליתי 11 קג שריר? פשוט מוזר לי שמתוך ה11 שעליתי אולי 2 היו שריר
סקוואט התחלתי רק לא מזמן לפני זה הייתי עם Hack Squat ששם עשיתי 160

המשקלים שלך עלו די בסדר
ולא סביר בעליל שרק 2 קילו היו שריר מתוך כל ה11.
הייתי מהמר לפחות על 4.

וגם אם תסיים את החיטוב רק עם עוד 2 קילו זה גם בסדר. זה התקדמות וצריך לכוון לטווח הרחוק.
תנסה למשוך את המסה לתקופה ארוכה יותר ולהקפיד יותר על התזונה שלך

המשקלים שלך עלו די בסדר
הייתי מהמר לפחות על 4.

וגם אם תסיים את החיטוב רק עם עוד 2 קילו זה גם בסדר. זה התקדמות וצריך לכוון לטווח הרחוק.
אוסיף ואציין שעם הגישה של מסה לתקופה ארוכה יותר, נכללת גם הגישה שאתה מכוון ל0.5%-1% עלייה במשקל גוף בחודש

אוסיף ואציין שעם הגישה של מסה לתקופה ארוכה יותר, נכללת גם הגישה שאתה מכוון ל0.5%-1% עלייה במשקל גוף בחודש
כן,רשמתי שיקפיד יותר על התזונה שלו. אחרת הוא ימצא את עצמו עולה 20 קילו בשנה של מסה,ולא בקטע טוב.

• פותח/ת השרשור
המשקלים שלך עלו די בסדר
הייתי מהמר לפחות על 4.

1% בחודש?? זה אומר שאם אסיים את החיטוב על 64 אצטרך 640 גרם בחודש? זה קצת יותר מדי "נקי" לא? בעיקר בהתחשב בעובדה שהדעה הרווחת על מתאמנים ברמה שלי היא שאפשר לעלות כקילו שריר בחודש.. אז מה הטעם לעלות פחות ממה שאני מסוגל?

מי אמר לך שאתה יכול לעלות קילו בשריר חודש?
אתה לא נמצא באותו מצב של בחור ששוקל 90 בגובה 1.88 שעכשיו מתחיל להתאמן. הוא יכול לעלות קילו שריר בחודש.
זה ביחס לגובה ולמשקל שלך

• פותח/ת השרשור
מי אמר לך שאתה יכול לעלות קילו בשריר חודש?
אתה לא נמצא באותו מצב של בחור ששוקל 90 בגובה 1.88 שעכשיו מתחיל להתאמן. הוא יכול לעלות קילו שריר בחודש.
זה ביחס לגובה ולמשקל שלך

מחשיב את עצמי מתאמן מתחיל..
בכל מקרה נראה לי קצת הזוי לעלות 640 בחודש כי בשביל זה צריך גרעון קטן בטירוף ולך תדע מה הנטרלי שלי.. בלי תזונאי צמוד שכפוף לכל עלייה במשקל לא רואה דבר כזה יוצא לפועל אצל אף מתאמן

בכל מקרה נראה לי קצת הזוי לעלות 640 בחודש כי בשביל זה צריך גרעון קטן בטירוף ולך תדע מה הנטרלי שלי.
עם גרעון לא תעלה במשקל לעולם.
בכל מקרה נראה לי קצת הזוי לעלות 640 בחודש
7-8 קילו שריר בשנה לא מספיק טוב לך?
בכמה זמן חשבת להשיג את זה?

מחשיב את עצמי מתאמן מתחיל..
בכל מקרה נראה לי קצת הזוי לעלות 640 בחודש כי בשביל זה צריך גרעון קטן בטירוף ולך תדע מה הנטרלי שלי.. בלי תזונאי צמוד שכפוף לכל עלייה במשקל לא רואה דבר כזה יוצא לפועל אצל אף מתאמן
גרעון = לשרוף יותר קלוריות ממה שאתה מכניס. אתה מתכוון פלוס קלורי קטן נראה לי,
ולעלות מהר מאוד במשקל משמע לעלות על הדרך בשומן.
תחשוב על מסה כ מרתון, לא כ ספרינט.
לעלות יותר משקל לא יגרום לך לעלות יותר שריר, אלא לעלות יותר שומן.
לאיפה אתה ממהר במסה? תכוון ל1% משקל בחודש, טיפה יותר מזה גם סביר, אבל אל תלך על חצי קילו לשבוע

• פותח/ת השרשור
עם גרעון לא תעלה במשקל לעולם.

7-8 קילו שריר בשנה לא מספיק טוב לך?
בכמה זמן חשבת להשיג את זה?

גרעון = לשרוף יותר קלוריות ממה שאתה מכניס. אתה מתכוון פלוס קלורי קטן נראה לי,
ולעלות מהר מאוד במשקל משמע לעלות על הדרך בשומן.
תחשוב על מסה כ מרתון, לא כ ספרינט.
לעלות יותר משקל לא יגרום לך לעלות יותר שריר, אלא לעלות יותר שומן.
לאיפה אתה ממהר במסה? תכוון ל1% משקל בחודש, טיפה יותר מזה גם סביר, אבל אל תלך על חצי קילו לשבוע

חחח ברור שהתכוונתי לעודף ולא גרעון.. טעות שלי 😃
מה שאני מנסה להגיד זה שאנלא רואה מצב שבו אני מצליח להתאים לעצמי מצב של עודף קלורי מספיק קטן בשביל לעלות כלכך קצת משקל גוף בשבוע.. צריך לדעת במדויק מה הנטרלי שלי ולהיות כפוף כל פעם לכל שינוי במשקל גוף ופעילות יומיומית.

אתם עולים 0.5-1% בחודש בתקופת מסה?

אתם עולים 0.5-1% בחודש בתקופת מסה
לא,כי לא אכפת לי לעלות בשומן
מה שאני מנסה להגיד זה שאנלא רואה מצב שבו אני מצליח להתאים לעצמי מצב של עודף קלורי מספיק קטן בשביל לעלות כלכך קצת משקל גוף בשבוע..
פלוס של 500 יעשה את העבודה

חחח ברור שהתכוונתי לעודף ולא גרעון.. טעות שלי 😃
מה שאני מנסה להגיד זה שאנלא רואה מצב שבו אני מצליח להתאים לעצמי מצב של עודף קלורי מספיק קטן בשביל לעלות כלכך קצת משקל גוף בשבוע.. צריך לדעת במדויק מה הנטרלי שלי ולהיות כפוף כל פעם לכל שינוי במשקל גוף ופעילות יומיומית.

אתם עולים 0.5-1% בחודש בתקופת מסה?
אני אחרי חיטוב של כמה חודשים, כבר חודשיים ושבוע בערך במסה,
לא בדיוק 1% בחודש, אני עולה סביבות ה 1 קילו יצא חודש אחד 1.3 קילו,
אני מכוון ל1% ועוד מתאים את התפריט שלי ומשנה אותו.
לעלות 1% בחודש זה לא מספר קסם שאם אתה עובר אותו נגיד 1.1% אתה מתחיל לעלות שומן,
זה רק הערכה על פי מחקרים וכ'ו וממוצע.
תישקל כל יום במצב דומה, תעשה ממוצע שבועי ותראה כמה אתה עולה בחודש.
עלית יותר מדי? - תוריד טיפה בקלוריות
עלית קצת מדי? - תעלה טיפה בקלוריות
זה לא מדע מדוייק, תשתדל לכוון לעליה של 1% מהמשקל שלך בחודש ואל תשבור את הראש יותר מדי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית