הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי בתקופת מסה

אורן פלד

משתמש מתחיל
100
4
נק' מוניטין:
-16
100
4
שלום אני מתאמן חודשיים ומנסה לעלות במסה. מאוד! קשה לי כבר עם הלדחוף אוכל בכח הגעתי למצב שאני מסוגל כמעט להקיא רק מהמחשבה על האורז, פתיתים ולחם שחור... אני כל הזמן חושב איך אני "עובר את הארוחה הבאה"... לפני שהתחלתי להתאמן אכלתי הרבה גאנק פוד והפסקתי לגמרי ביום אחד מנסה לאכול רק אוכל בריא. ניסיתי לדחוף שייקעם עם שיבולת שועל ואבקת חלבון אבל זה גם מגעיל אותי ברמות.. טיפים?

שלום אני מתאמן חודשיים ומנסה לעלות במסה. מאוד! קשה לי כבר עם הלדחוף אוכל בכח הגעתי למצב שאני מסוגל כמעט להקיא רק מהמחשבה על האורז, פתיתים ולחם שחור... אני כל הזמן חושב איך אני "עובר את הארוחה הבאה"... לפני שהתחלתי להתאמן אכלתי הרבה גאנק פוד והפסקתי לגמרי ביום אחד מנסה לאכול רק אוכל בריא. ניסיתי לדחוף שייקעם עם שיבולת שועל ואבקת חלבון אבל זה גם מגעיל אותי ברמות.. טיפים?

לי גם היה מאוד קשה בהתחלה כי הייתי נורא נורא רזה ועם תאבון לא ממש גדול (בלשון המעטה).. מה שהתחלתי לעשות זה להכניס מאכלים עם דחיסות קלורית גבוה כמו חמאת בוטנים, אגוזי מלך/קשיו, טחינה, חלבה, שמן זית וכו וכו. במאכלים הללו יש 500-700 גרם קלוריות ב 100 גרם..

לא לאכול אוכל מגעיל. לא לדחוף אוכל בכוח. אתה בכלל רעב עד כדי כך? לא נשמע ככה. איך נראה התפריט היומי שלך? כמה קלוריות אתה חושב שאתה צריך לאכול שהגעת למצב הזה?

כמו שאמרו, אתה יכול בקלות לאכול חמאת בוטנים ונוטלה עם כפית ולהגיע ל500 בכמה דקות בלי לשים לב.

גובה 1.75
משקל כרגע 76
אוקיי אז למה אתה מתעלל בעצמך? אתה צריך להבין ששום ״ג׳אנק פוד״ לא ישמין אותך לעולם במידה ותיהיה על מאזן קלורי חיובי מתון. אתה תתחיל להשמין יותר מידי אם תיהיה על מאזן קלורי חיובי גבוה מידי ולא אם תאכל מאכל כזה או אחר.. תנסה את המאכלים שרשמנו לך..

זה לא קשור לאחוז שומן שבאוכל ואם הפחמימות הם מסוכר ולא פחמימה מורכבת כמו אורז?
לא קשור לשום דבר.. הכל מתחיל ומסתכם במאזן קלורי.. אל תתעלל בעצמך אלא תהנה מהתהליך בצורה חכמה.

אני מסכים עם הנאמר כאן שחבל להתעלל בעצמך ולדחוף אוכל שלא טעים לך. אולי לא כדאי לבסס את התפריט על ג'אנק וזה, אבל להשלים ערכים אני לא רואה בעיה.
בכל מקרה עוד רעיון זה להוסיף לכל פחמימה (כלומר לצלחת אורז, פתיתים וכו) חתיכת חמאה או כף שמן זית, תלוי מה אתה אוהב יותר. גם משדרג יופי את הטעם, גם עובר יותר טוב בגרון כי זה לא יבש וגם עוד קלוריות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית