שלום לכולם
השבוע התחלתי את התוכנית הלינארית של ביל סטאר אחרי תקופה של SS (אתם הצעתם לי אותה, תודה רבה!).
מעוניין להוסיף תרגילי עזר לתוכנית, רק לא יודע איזה מומלצים ובאיזה ימי אימון לשבץ אותם.
תרגילים שאני חושב להוסיף אבל מעדיף התייעצות איתכם על אופן ההוספה- באיזה נפח ולאיזה אימון בשבוע (או אם בכלל כדאי להוסיף את התרגיל):
מתח, מקבילים, RDL\סטיף לג, תרגיל בטן בעבודה איזומטרית, כופפי ופושטי מרפק (חושב שבאימון האחרון בשבוע), אינקליין בנץ' פרס.
*הערה- קראתי את הפסקה על תרגילי העזר מאתר קילוגרם, עדין מעדיף להתייעץ איתכם כי היא קצת מבולגנת לי: (מכאן ומטה ציטוט של הפסקה)
תרגילי העזר
מתאמן שנמצא בחיטוב לא יוסיף תרגילי עזר כלל. למתאמן במסה/כוח יש מספר דרכים לבחור תרגילי עזר לתכנית:
תודה רבה!
השבוע התחלתי את התוכנית הלינארית של ביל סטאר אחרי תקופה של SS (אתם הצעתם לי אותה, תודה רבה!).
מעוניין להוסיף תרגילי עזר לתוכנית, רק לא יודע איזה מומלצים ובאיזה ימי אימון לשבץ אותם.
תרגילים שאני חושב להוסיף אבל מעדיף התייעצות איתכם על אופן ההוספה- באיזה נפח ולאיזה אימון בשבוע (או אם בכלל כדאי להוסיף את התרגיל):
מתח, מקבילים, RDL\סטיף לג, תרגיל בטן בעבודה איזומטרית, כופפי ופושטי מרפק (חושב שבאימון האחרון בשבוע), אינקליין בנץ' פרס.
*הערה- קראתי את הפסקה על תרגילי העזר מאתר קילוגרם, עדין מעדיף להתייעץ איתכם כי היא קצת מבולגנת לי: (מכאן ומטה ציטוט של הפסקה)
תרגילי העזר
מתאמן שנמצא בחיטוב לא יוסיף תרגילי עזר כלל. למתאמן במסה/כוח יש מספר דרכים לבחור תרגילי עזר לתכנית:
- ההמלצה של ביל סטאר: 2 סטים של פשיטות גו ו-4 של כפיפות בטן לאימון A, 3 סטים של כפיפות בטן לאימון B, 3 סטים של מקבילים, 3 סטים של פשיטות מרפקים ו-3 סטים של כפיפות מרפקים לאימון C.
- השלמת חוסרים: ישנם תרגילים שלא מומלץ לוותר עליהם. כדאי למתאמן אשר בחר לחיצה בשיפוע כלחיצה משנית להוסיף לחיצה מעל הראש לפחות כתרגיל עזר. באותו אופן מתאמן שבחר בפאוורקלין כמשיכה ראשית כדאי שיוסיף עבודה כלשהיא על הרחב גבי.
- תוספת נפח: מתאמנים רבים חשים שהתכנית לא מכילה מספיק נפח בתרגילי הבסיס ומבקשים להוסיף נפח בתרגילי העזר במטרה לעזור להתקדמות בתרגילי הבסיס. ללחיצות ניתן להוסיף נפח עם מקבילים, לחיצה באחיזה צמודה (ברוחב הכתפיים) ולחיצות בשיפועים שונים. למשיכות – מתח וחתירות. לזוקפי גב – היפראקסטנשן, גוד מורנינג ודדליפט לסוגיו. ולבטן – כפיפות, קראנצ’ים ועבודה איזומטרית.
- מה שביל סטאר מכנה – שרירי החוף: בייספס וטרייספס. תרגילים מבודדים לשרירי הזרועות.
תודה רבה!