הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילי עזר

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן:
נניח שלאדם מסויים יש שריר אחד שחלש יותר מאחרים והוא מגביל לו הרמה, לדוגמא, חולשה ביד אחורית בבנץ, חולשה של הארבע ראשי בדדליפט. מה שקורה זה שהבנאדם הזה לוחץ בבנץ ומגיע לrpe10 בגלל היד אחורית, הבנאדם מדדלפט ומגיע לrpe10 בגלל הארבע ראשי. הסיבה שהשרירים האלה מגבילים אותו זה כי הם חלשים יותר משאר השרירים שמשתתפים בתנועה והם מותשים ולא עומדים יותר במשקל, הם כבר "נשרפו". מה שעושים במקרה כזה זה מן הסתם להוסיף תרגילי עזר, לחיצה צרפתית או פרונט סקוואט לדוגמא. לכאורה, וכמו שכל התוכניות והמתחרים המובילים מוכיחים, השריר המפגר מתחזק יותר מהר ומשלים פערים עם שאר השרירים בגלל התוספת עבודה וככה הוא לא הגורם המגביל של התרגיל יותר.
ולשאלה: אם השריר "נשרף" כבר בתרגיל עצמו, אז איך תוספת של עוד עבודה מועילה? הרי כל הקטע שהעבודה הייתה יותר מידי לשריר והוא לא עמד בה, אז תיאורטית לתת לו עוד עבודה רק יגמור אותו עוד יותר!
תודה

אתמול התחלתי בלוק, הבנץ' 110 ק"ג ספוטו, 5×5.

בהתחשב בשיא שלי 187.5, זה מינוס rpe.
הסקוואט היה 135, הדדליפט 180.
הדדליפט הוא 60% מrm1.
ל3 חזרות, גם אלו מינוס rpe.

אני מתקרב לכשל פעם בחודשיים לשבוע אחד בלבד.

מצד אחד, מדע אומר נפח זבל מצד שני עובד, מצד שלישי westside עובדים כבד על עבודה תת מירבית לבניית בסיס.
בסופו של יום אם עובד אז עובד, שלא תבין אותי לא נכון אני לא חולק עליך. אני מסתכל על זה מעדשה אחרת פשוט. מאמין ששנינו מסכימים שהכל עובד כל עוד הוא עובד לא?

אם נפעל מנקודת ההנחה שכמתחרה אתה חוזר לעבודה בעצימות לקראת התחרות זה סבבה לגמרי, תקופת התאוששות שאחריה בניית נפח ופיק. לפחות ככה אני רואה את זה.

מה שאתה כותב נכון לצורה בה אתה מתכנן את האימונים שלך.
אם מכל סיבה תחליט לתכנן אחרת, יותר דומה לאיך שאני מתאמן, אני מאמין שאתה תראה את הדברים אחרת.

אני ספציפית בלי חשיפה קבועה לעומסים גבוהים מאבד את זה מהר מאוד. לפחות ככה זה אני. אבל בגלל זה יש הרבה דרכים לאותה המטרה לא ככה?

שמע לא חולק עליך חלילה. ברור שמה שאתה עושה עובד. פשוט דרכינו שונות ביישום.

מצד אחד, מדע אומר נפח זבל מצד שני עובד, מצד שלישי westside עובדים כבד על עבודה תת מירבית לבניית בסיס.
בסופו של יום אם עובד אז עובד, שלא תבין אותי לא נכון אני לא חולק עליך. אני מסתכל על זה מעדשה אחרת פשוט. מאמין ששנינו מסכימים שהכל עובד כל עוד הוא עובד לא?

אם נפעל מנקודת ההנחה שכמתחרה אתה חוזר לעבודה בעצימות לקראת התחרות זה סבבה לגמרי, תקופת התאוששות שאחריה בניית נפח ופיק. לפחות ככה אני רואה את זה.

אני ספציפית בלי חשיפה קבועה לעומסים גבוהים מאבד את זה מהר מאוד. לפחות ככה זה אני. אבל בגלל זה יש הרבה דרכים לאותה המטרה לא ככה?

שמע לא חולק עליך חלילה. ברור שמה שאתה עושה עובד. פשוט דרכינו שונות ביישום.
אין ספק שהתוכניות שלנו עובדות.
אני לא כל כך בטוח שזה מדויק שאתה מאבד את זה אם אתה לא עובד בעומסים גבוהים, פשוט יקח קצת זמן להיבנות לזה שוב.

בסופו של דבר, לכל התוכניות יש עקרונות דומות, ותוכניות כמו וואסטסייד בנויות בצורה שחייבים לבודד ולעבוד כבד, אי אפשר לערבב תוכניות.

אני מרגיש מאוד בטוח בתוכניות שאני מבצע, למרות שכולם עובדות, בסגנון שאני עובד אני מאוד בטוח ורגיל, ככה שאני מרגיש שמה שאני עושה עדיף על דברים אחרים שאני לא עושה.

אבל כן התנסיתי בוואסטסייד, אני משתמש בעקרונות שלהם, והקול של לואי מהדהד בראש שלי כל תוכנית שאני בונה. ובניתי תוכניות מאוד דומות לוואסטסייד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית