הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מזון שפוגע/עוזר לאימונים ולהתפתחות הגוף מבחינה הורמונלית

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
לא נסתכל כרגע על הערכים של חלבון/פחמימות/שומנים שהם כידוע הכי חשובים להתפתחות של הגוף ועלייה במסת שריר.

מעניין אותי לדעת איזה מוצרי מזון נותנים בוסט לטטסטרון לדוגמא (חיובי) או לחלופין מעלים את האסטרוגן (שלילי). כנ"ל לגבי שאר ההורמונים/ויטמינים/מינרלים שחשובים להתפתחות הגוף ונותנים לו מראה גברי ויפה.

אשמח לכמה שיותר מידע. גם אם אתם מכירים מוצר מזון, אפילו אחד שעוזר/הורס אשמח שתכתבו פה.

והמון השפעות חיוביות על רצפטורים אנדרוגנים.
אני ממש לא מצליח להבין למה אתה חושב שמזון הולך לשנות דרסטית את המאזן ההורמונאלי אצלך

הגוף הרבה יותר מורכב מזה.
גוף יפה וגברי הוא גוף מאוזן.
עודף מינרל בודד יגרום לחוסר במינרל אחר וכך תהיה רחוק מהמטרה.
לדוגמה ניקח אדם עם היפר (עודף פעילות) הורמונלי כללי של נגיד בלוטת התריס, האדרינל וטסטוסטרון. אתה תראה אדם לחוץ עם חרדות שלא מצליח להירדם, בתת משקל שתמיד מזיע מחום, מלבד שהוא חשוף למחלות וקריסת מערכות שונות, הוא גם לא נראה או מרגיש טוב.
עכשיו ניקח בחור בהיפו (חוסר פעילות) של הדברים שציינו, ותראה אדם בדיכאון, שמן עייף וחסר אנרגיה, תמיד קר לו, אם הוא לא יתאבד, יהיו לו חיים נוראים, וכמובן חשיפה למחלות ולדילול העצמות.

לכן המטרה היא איזון. תזונה מאוזנת, מספיק נוזלים, שינה, וגישה חיובית הם הדרכים לגוף והרגשה טובה וגברית.
תוספים נכנסים כשחושדים בחוסר. עודף מאמץ גופני דורש יותר חלבון, ואולי גם סידן ומגנזיום.
אבל אין כזה דבר להיות עם יותר או פחות מאחרים ובכך להיות יותר בריא.

• פותח/ת השרשור
והמון השפעות חיוביות על רצפטורים אנדרוגנים.
אני ממש לא מצליח להבין למה אתה חושב שמזון הולך לשנות דרסטית את המאזן ההורמונאלי אצלך
זה דבר ידוע שמזון משפיע מאוד על ההורומונים בגוף....

אני חוויתי את זה בעצמי, בתקופה מסויימת שהתזונה שלי הייתה שונה לא היה לי בכלל ג'ינו והפטמות שלי הפכו לקטנות, צמודות , בלי רקמת שומן והיו כמו של דוגמן. לאחר מכן חזרתי לתזונה הרגילה שלי ונהיו לי פטמות נפוחות...

לא יודע איזה מזון בדיוק גרם להשפעה הזאת והעניין כשלעצמו לא מפריע לי מספיק. אבל זאת דוגמא מצויינת לשינויים הורמונאליים שקשורים בתזונה ומשפיעים מאוד על הגוף.

הגוף שלך מורכב ומושפע בסופו של דבר ממה שאתה צורך

הגוף הרבה יותר מורכב מזה.
גוף יפה וגברי הוא גוף מאוזן.
עודף מינרל בודד יגרום לחוסר במינרל אחר וכך תהיה רחוק מהמטרה.
לדוגמה ניקח אדם עם היפר (עודף פעילות) הורמונלי כללי של נגיד בלוטת התריס, האדרינל וטסטוסטרון. אתה תראה אדם לחוץ עם חרדות שלא מצליח להירדם, בתת משקל שתמיד מזיע מחום, מלבד שהוא חשוף למחלות וקריסת מערכות שונות, הוא גם לא נראה או מרגיש טוב.
עכשיו ניקח בחור בהיפו (חוסר פעילות) של הדברים שציינו, ותראה אדם בדיכאון, שמן עייף וחסר אנרגיה, תמיד קר לו, אם הוא לא יתאבד, יהיו לו חיים נוראים, וכמובן חשיפה למחלות ולדילול העצמות.

לכן המטרה היא איזון. תזונה מאוזנת, מספיק נוזלים, שינה, וגישה חיובית הם הדרכים לגוף והרגשה טובה וגברית.
תוספים נכנסים כשחושדים בחוסר. עודף מאמץ גופני דורש יותר חלבון, ואולי גם סידן ומגנזיום.
אבל אין כזה דבר להיות עם יותר או פחות מאחרים ובכך להיות יותר בריא.
אנשים שיש להם קצת יותר טטסטרון (לא בהגזמה יוצאת דופן) ממה שאמור להיות זה דבר שתורם לגוף אתלטי, שרירי, מתבטא בלסת מרובעת, קול באס ועוד מספר תכונות חיוביות ומושכות.

הנה דוגמא לדברים שתורמים/מפריעים לטסטוסטרון The 8 best foods to boost low testosterone

בבקשה להימנע מתגובות כמו "אתר חרטא, לא מאמר וכו'" כי ההתייחסות שלי היא לא לאתר ספציפי או לתוכן הספציפי שיש בו אלא לנושא באופן כללי שהוא נכון בוודאות.

הנה משהו מחקרי:

he herb with the most research behind it is called ashwagandha.

One study tested the effects of this herb on infertile men and found a 17% increase in testosterone levels and a 167% increase in sperm count (76Trusted Source).

In healthy men, ashwagandha increased levels by 15%. Another study found it lowered cortisol by around 25%, which may also aid testosterone (77Trusted Source, 78Trusted Source).

נערך לאחרונה:
אני חוויתי את זה בעצמי, בתקופה מסויימת שהתזונה שלי הייתה שונה לא היה לי בכלל ג'ינו והפטמות שלי הפכו לקטנות, צמודות , בלי רקמת שומן והיו כמו של דוגמן. לאחר מכן חזרתי לתזונה הרגילה שלי ונהיו לי פטמות נפוחות...
כן.זה נקרא פחמימות והתמלאת בנוזלים.
אתה היפוכונסר רציני אם נראה לך שחלב יפתח לך ג'ינו

אמת שייצור טסטוסטרון דורש מינרל אבץ חומצת אמינו רגנין ואורניטין, וגם שומן וחומצות שומניות, וכמובן מספיק שינה. אבל לא תהיה בעודף עם תיקח את הדברים האלה בכמויות הזויות, כי הגוף ישמור על איזון.
אני מאמין שאם מתחיל להיות סימפטומים של חוסר של משהו בגוף, מזון ותוספים יכולים לאזן. אבל לא לתת פלוס עצום.

מוצרים שסגוליים לאיזון טסט, צמחים, אשווגנדה, פראנקולין, טרובולוס. מינרל אבץ שמצוי בגרעיני דלעת. בשר אדום ומה שיעלה כולסטרול.

התוצאות שהם יתנו לך יהיו פחות מששינה טובה תיתן לך.

אבל אתה מוזמן לנסות, אני לוקח אותם בתור פלוס כזה, אבל על תתעקב על הדברים האלה יותר מידי, לא תמצא שם את הפיתרון.

• פותח/ת השרשור
כן.זה נקרא פחמימות והתמלאת בנוזלים.
אתה היפוכונסר רציני אם נראה לך שחלב יפתח לך ג'ינו
ממש לא נראה לי שפחמימות ונוזלים יכולים להשפיע על זה.. מדובר ברקמת שומן שיושבת בדיוק מתחת לפטמה.
מה גם שלא זכורה לי ירידה דרסטית בפחמימות.

כמו שאמרתי, אני לא יודע בדיוק איזה מזון השפיע על זה אבל ידוע שחלב יכול לגרום לתופעות כאלו מפני שהוא מפוצץ בהורמונים ואכן באותה תקופה אם זכור לי נכון צרכתי פחות מוצרי חלב

ידוע שחלב יכול לגרום לתופעות כאלו מפני שהוא מפוצץ בהורמונים
אתה קשקשן ברמות הכי גבוהות שיש.
אני כרגע פורש מהדיון,כי זה דברים שכבר הוכחנו ודיברנו עליהם פה עשרות פעמים

• פותח/ת השרשור
אתה קשקשן ברמות הכי גבוהות שיש.
אני כרגע פורש מהדיון,כי זה דברים שכבר הוכחנו ודיברנו עליהם פה עשרות פעמים
איך אתה מסביר ילדות בנות 10 שמפתחות מהר, מקבלות מחזור בגיל 10 במקום בגיל 12 13 ונראות הרבה מעבר לגיל שלהם אם לא בגלל תזונה?
ונערות בנות 14-15 שנראות בנות 20 שסיימו את ההתפתחות הגופנית שלהן הרבה לפני מתי שהן אמורות

ונערות בנות 14-15 שנראות בנות 20 שסיימו את ההתפתחות הגופנית שלהן
על מה אתה מדבר תגיד לי? איזה ילדה בת 14 סיימה את ההתפתחות המינית שלה?

תקרא קצת ותבין שההורמונים שיש במזון שווים לתחת,כי הם מושמדים בעיכול.
אפילו אם תשתה בקבוק טסטוסטרון זה יושמד בעיכול

• פותח/ת השרשור
על מה אתה מדבר תגיד לי? איזה ילדה בת 14 סיימה את ההתפתחות המינית שלה?

תקרא קצת ותבין שההורמונים שיש במזון שווים לתחת,כי הם מושמדים בעיכול.
אפילו אם תשתה בקבוק טסטוסטרון זה יושמד בעיכול
ילדה שמקבלת מחזור בגיל 9 – למה זה בעייתי? - החדשות 13

ב-150 השנים שבודקים הנושא כל הזמן יש ירידה בהופעה של גיל ההתבגרות. אם בודקים את גיל הממוצע של המחזור ניתן למצוא נתונים ראשונים מאמצע המאה ה-19 בסקנדינביה. בשוודיה הגיל הממוצע היה היה בין 16 ל-17. מארצות הברית יש נתונים מתחילת המאה ה-20 . שם מדברים על גיל 14 כממוצע. כיום הגיל הממוצע הוא כ-12.5 וזה תלוי בגזע. ניתן להגיד כי ב-150 שנים יש ירידה של כמעט שלוש שנים בגיל הממוצע לקבלת מחזור".

לא חסר כתבות ומידע באינטרנט. אני לא מבין למה אתה מתווכח עם עובדות ודברים שאתה יכול לראות מסביבך ביומיום

אין שום מזון בעל השפעה הורמונלית כזאת שתיצור הבדל. אין שום מזון שגורם לתופעה כזאת או אחרת. כל מידע שתמצא באינטרנט הוא מידע מחוץ לקונטקסט, או לא רלוונטי, כמו תוספים שמעלים את הטסטוסטרון אבל משאירים אותו בטווח התקין, יכולים בהתחלה קצת להוציא מסדר את המאזן ההורמונלי, אבל ברגע שאתה ממשיך לצרוך אותם אתה מתאזן והכל חוזר למצב הרגיל, כי המאזן הכולל נשאר אחיד.
צריך לדעת להסתכל על הדברים האלה לא רק מנקודת מבט נקודתית מיידית, אלא בתוך מכלול

• פותח/ת השרשור
ואיך זה קשור למה שאמרת ש"בגיל 14 ילדה מסיימת התפתחות מינית"?
אתה אוהב להתווכח לשם ההתווכחות או לשם העניין? הנקודה שאתה מנסה לשים עליה דגש היא אפילו לא האישיו פה

איך אתה מסביר את זה שניתן להגיד כי ב-150 שנים יש ירידה של כמעט שלוש שנים בגיל הממוצע לקבלת מחזור?
אין שום מזון בעל השפעה הורמונלית כזאת שתיצור הבדל. אין שום מזון שגורם לתופעה כזאת או אחרת. כל מידע שתמצא באינטרנט הוא מידע מחוץ לקונטקסט, או לא רלוונטי, כמו תוספים שמעלים את הטסטוסטרון אבל משאירים אותו בטווח התקין, יכולים בהתחלה קצת להוציא מסדר את המאזן ההורמונלי, אבל ברגע שאתה ממשיך לצרוך אותם אתה מתאזן והכל חוזר למצב הרגיל, כי המאזן הכולל נשאר אחיד.
צריך לדעת להסתכל על הדברים האלה לא רק מנקודת מבט נקודתית מיידית, אלא בתוך מכלול
Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study. - PubMed - NCBI זה מחקר די מוצק לתקופת זמן לא קצרה שמראה שינוי גדול בהורמונים הקשור בתזונה

Screenshot
3.2. Serum Hormone Levels
Furthermore, a significantly greater improvement and regulation were observed in serum hormone levels with the Ashwagandha root extract treatment as compared to the placebo treatment. Serum testosterone increased significantly by 17% (from 4.45 ± 1.41 ng/mL to 5.22 ± 1.39 ng/mL; P < 0.01) and LH by 34% (from 3.97 ± 1.21 mIU/mL to 5.31 ± 1.33 mIU/mL; P < 0.02), following treatment with Ashwagandha root extract, as compared to the baseline (Day 0) values of these parameters (Table 2, Figures Figures11 and and22).

אתה אוהב להתווכח לשם ההתווכחות או לשם העניין? הנקודה שאתה מנסה לשים עליה דגש היא אפילו לא האישיו פה

איך אתה מסביר את זה שניתן להגיד כי ב-150 שנים יש ירידה של כמעט שלוש שנים בגיל הממוצע לקבלת מחזור?

Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study. - PubMed - NCBI זה מחקר די מוצק לתקופת זמן לא קצרה שמראה שינוי גדול בהורמונים הקשור בתזונה

Screenshot
3.2. Serum Hormone Levels
Furthermore, a significantly greater improvement and regulation were observed in serum hormone levels with the Ashwagandha root extract treatment as compared to the placebo treatment. Serum testosterone increased significantly by 17% (from 4.45 ± 1.41 ng/mL to 5.22 ± 1.39 ng/mL; P < 0.01) and LH by 34% (from 3.97 ± 1.21 mIU/mL to 5.31 ± 1.33 mIU/mL; P < 0.02), following treatment with Ashwagandha root extract, as compared to the baseline (Day 0) values of these parameters (Table 2, Figures Figures11 and and22).
ופספסת לחלוטין את מה שאמרתי.
אז אוקי, התוסף הזה העלה את הטסטוסטרון, אבל האם הוא עלה מעל הטווח התקין? לא.
הטווח התקין הוא 2.7-10.7, כשהממוצע הוא 6.8 (משתנה לפי גיל, אבל זה איזה ממוצע כללי).
אז השאלה היא האם תהיה לזה השפעה קלינית כלשהי? גם כאן התשובה היא לא.
לא כל ננוגרם של טסטוסטרון עושה הבדל מבחינה גופנית כי גם ככה הערכים שלו מתנדנדים לאורך היום. אם תכפיל את הכמות שיש לך בדם, גם אם זה יהיה בערכים התקינים כנראה תראה שינוי קל במצב הרוח ולא יותר, הבדלים אמיתיים תראה רק מחוץ לסקאלה

• פותח/ת השרשור
ופספסת לחלוטין את מה שאמרתי.
אז אוקי, התוסף הזה העלה את הטסטוסטרון, אבל האם הוא עלה מעל הטווח התקין? לא.
הטווח התקין הוא 2.7-10.7, כשהממוצע הוא 6.8 (משתנה לפי גיל, אבל זה איזה ממוצע כללי).
אז השאלה היא האם תהיה לזה השפעה קלינית כלשהי? גם כאן התשובה היא לא.
לא כל ננוגרם של טסטוסטרון עושה הבדל מבחינה גופנית כי גם ככה הערכים שלו מתנדנדים לאורך היום. אם תכפיל את הכמות שיש לך בדם, גם אם זה יהיה בערכים התקינים כנראה תראה שינוי קל במצב הרוח ולא יותר, הבדלים אמיתיים תראה רק מחוץ לסקאלה
לפי מה אתה קובע את זה?

לפי הטווח שאתה אומר נראה שהטווח התקין הוא מאוד רחב

לפי מה אתה קובע את זה?

לפי הטווח שאתה אומר נראה שהטווח התקין הוא מאוד רחב
אני אומר את זה לפי הסטנדרט הרפואי והמחקרים שאומרים שאין הבדל קליני.
והטווח הוא באמת גדול כי גם במהלך היום יכולות להיות לך קפיצות גדולות יותר מהעליה שהייתה במחקר

• פותח/ת השרשור
אני אומר את זה לפי הסטנדרט הרפואי והמחקרים שאומרים שאין הבדל קליני.
והטווח הוא באמת גדול כי גם במהלך היום יכולות להיות לך קפיצות גדולות יותר מהעליה שהייתה במחקר
אשמח שתשלח לי אם תוכל

בקשר לקפיצות, עדיין מדובר על קבוצת מחקר גדולה ועלייה ממוצעת של כל הנבדקים(כמו שיש עליות יש ירידות גם), כך שבנתונים זאת עלייה מאוד מוצקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית