הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין באמת עוזר?

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
כל מי שאני מכיר ולוקח אמר שזה בוודאות שיפר לו ביצועים באימון ברמה שהוא שםלב (משקלים וכו) וגם בנראות מצד שני מבחינת המחקרים אין לזה כל כך השפעה אז איך זה הגיוני

מבחינת המחקרים אין לקריאטין כל כך השפעה אז איך זה הגיוני
יש מחקרים עם ראיות כאלה, אבל יש הרבה יותר מחקרים שדווקא מראים יעילות בתיסוף קריאטין - על שיפור בכוח ובמסת השריר.
קריאטין משפיע על רוב האנשים במידה כזו או אחרת ויש גם כאלה שלא יקבלו ממנו תועלת.
אנשים שהאימונים ו/או התזונה שלהם לא טובים מספיק לא יגיעו לתוצאות עם או בלי קריאטין, כלומר הוא יכול להיות יעיל ובעל ערך בהינתן התנאים המתאימים.

כך או כך - תזמין, רק תנמיך ציפיות
אם אני רוצה להתחיל להשתמש, איך לבחור?
תבחר תוסף שמכיל קריאטין מונוהידראט בלבד, בלי מרכיבים נוספים ומיותרים.

אז לאן הולך הקפאין?
כאילו הוא נשאר בתחתית איפה שהקפה בסוף
מה שנשאר בתחתית הכוס אלה פולי הקפה, הקפאין כבר השתחרר בחום וכנראה שכבר שלא נמצא שם. יותר קפאין משתחרר ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר.

אתה אומר שקפאין לא מעיר אותך? לא נותן לך יותר אנרגיה?
לא שמעתי על אנשים שזה לא משפיע עליהם.
אם להוציא מהמשוואה סובלנות לקפאין שהתפתחה כתוצאה מצריכה -
מבחינה גנטית בלבד, יכולה להיות שונות גדולה מאוד בין אנשים כשמדובר בעמידות לקפאין.
לדוגמה -
קפאין נקשר לקולטנים של אדנוזין. ככל שהוא נקשר יותר לקולטנים כך הוא חוסם טוב יותר את הנוירוטרנסמיטר אדנוזין שגורם לנו לעייפות.
קולטנים אלו משתנים בין אדם לאדם לפי הגנטיקה וכך גם מידת ההיצמדות של הקפאין לקולטנים משתנה.
יותר היצמדות = השפעה גדולה יותר על הערנות, ואותו דבר להיפך.

קריאטין וקפאין משפרים ביצועים בדרכים מאוד שונות.
קריאטין נותן שיפור לאורך זמן ע"י מילוי מאגרי ATP וספיחת נוזל לשריר, מעט מאוד אם בכלל תופעות לוואי.

קפאין מצד שני נותן שיפור ביצועים אקוטי ע"י גירוי המערכת העצבית (לדוגמה כיווצים חזקים יותר של השריר, גיוס יחידות מטוריות גבוה יותר) בנוסף לאפקט ה'מעורר' שלו אבל בניגוד לקריאטין יש יותר תופעות לוואי כמו קושי בהירדמות, ייבוש (משתן) אובר גירוי למערכת העצבים בשימוש ממושך (וגם ככל שהמינון עולה), פיתוח הסתגלות ואז צריך מינון גבוה יותר כדי לקבל את אוטו האפקט, אבל תופעות הלוואי מחמירות.

אני אוהב קפאין, אבל צריך לדעת איך ומתי להשתמש בו. אני לדוגמה משתמש רק באימונים קשים (או שבועות מתוך בלוק אימונים מאוד קשים). המינון עולה בהדרגה וכשאני יוצא לדילואוד וכמה שבועות קלים יותר אחר כך אני מפסיק עם הקפאין.
גם אם יש אימונים קשים לא תמיד אשתמש וזה תלוי בתחושה.

זאת אומרת שקראטין צריך לקחת כל הזמן בלי הפסקות (כי רק אחרי כמה שבועות הגוף באמת רווי בקראטין)
והכדורי קפאין זה לפי תחושה כי זה משפיע באופן מיידי כביכול..

יש מחקרים עם ראיות כאלה, אבל יש הרבה יותר מחקרים שדווקא מראים יעילות בתיסוף קריאטין - על שיפור בכוח ובמסת השריר.
קריאטין משפיע על רוב האנשים במידה כזו או אחרת ויש גם כאלה שלא יקבלו ממנו תועלת.
אנשים שהאימונים ו/או התזונה שלהם לא טובים מספיק לא יגיעו לתוצאות עם או בלי קריאטין, כלומר הוא יכול להיות יעיל ובעל ערך בהינתן התנאים המתאימים.

כך או כך - תזמין, רק תנמיך ציפיות

תבחר תוסף שמכיל קריאטין מונוהידראט בלבד, בלי מרכיבים נוספים ומיותרים.

מה שנשאר בתחתית הכוס אלה פולי הקפה, הקפאין כבר השתחרר בחום וכנראה שכבר שלא נמצא שם. יותר קפאין משתחרר ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר.

אם להוציא מהמשוואה סובלנות לקפאין שהתפתחה כתוצאה מצריכה -
מבחינה גנטית בלבד, יכולה להיות שונות גדולה מאוד בין אנשים כשמדובר בעמידות לקפאין.
לדוגמה -
קפאין נקשר לקולטנים של אדנוזין. ככל שהוא נקשר יותר לקולטנים כך הוא חוסם טוב יותר את הנוירוטרנסמיטר אדנוזין שגורם לנו לעייפות.
קולטנים אלו משתנים בין אדם לאדם לפי הגנטיקה וכך גם מידת ההיצמדות של הקפאין לקולטנים משתנה.
יותר היצמדות = השפעה גדולה יותר על הערנות, ואותו דבר להיפך.

לא ענית לי כאן: להפסיק לקחת קריאטין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית