הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין באמת עוזר?

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
כל מי שאני מכיר ולוקח אמר שזה בוודאות שיפר לו ביצועים באימון ברמה שהוא שםלב (משקלים וכו) וגם בנראות מצד שני מבחינת המחקרים אין לזה כל כך השפעה אז איך זה הגיוני

לפי איזה מחקרים אין לקיראטין השפעה?
קיראטין זה אולי התוסף הכי נחקר שנמצאה בו יעילות.

עוזר אבל זה לא מה שיהפוך אותך להרקולס. זה סך הכל מגביר את האנרגיה בתאי שריר וסופח לשם נוזלים, מה שבעקיפין יגדיל אותך כי תוכל להרים יותר משקלים/לבצע יותר חזרות.
ובלי קשר דווקא המחקרים הכי תומכים בהשפעה חיובית לקריאטין

שני תוספי התזונה היחידים שהוכחו מחקרית כמשפרי ביצועים הם קריאטין וקפאין. עם זאת כ20% (לא לתפוס אותי במספר המדוייק) מהאוכלוסייה הם non-responders. אני חושב למשל שאני ביניהם, אף פעם לא הצלחתי להרגיש שום שינוי בין לצרוך קריאטין או לא.

שני תוספי התזונה היחידים שהוכחו מחקרית כמשפרי ביצועים הם קריאטין וקפאין. עם זאת כ20% (לא לתפוס אותי במספר המדוייק) מהאוכלוסייה הם non-responders. אני חושב למשל שאני ביניהם, אף פעם לא הצלחתי להרגיש שום שינוי בין לצרוך קריאטין או לא.
גם אני מצטרף ל20% הזה כנראה.

לא קריאטין ולא קפאין שיפרו לי את הביצועים.

• פותח/ת השרשור
לפי איזה מחקרים אין לקיראטין השפעה?
קיראטין זה אולי התוסף הכי נחקר שנמצאה בו יעילות.
אם אני רוצה להתחיל להשתמש, איך לבחור? אני רואה יש אבקות ב100-200 שקל ויש כדורים ב50 שקל

אם אני רוצה להתחיל להשתמש, איך לבחור? אני רואה יש אבקות ב100-200 שקל ויש כדורים ב50 שקל
הכל אותו הדבר, רק שים לב שאתה מזמין קיראטין מונוהידראט.
אבקה יצא יותר משתלם כלכלית, 3-5 גרם ליום אין צורך בהפסקות.

• פותח/ת השרשור
כל יום אני לוקח נגיד 4 גרם אבקה עם מים? והזמן שאני לוקח לא משנה? או שכדאי לפני האימון?

לדעתך כדאי גם בנוסף לקריאטין לקחת כדורי קפאין כדי לשפר ביצועים או שזה מיותר? כי הבנתי שבקפה שחור נגיד רוב הקפאין לא נכנס לגוף בכלל..

כל יום אני לוקח נגיד 4 גרם אבקה עם מים? והזמן שאני לוקח לא משנה? או שכדאי לפני האימון?
לא משנה מתי, הייתי נצמד ל5 ג' כי לדעתי זו גם הכפית הגשה שמגיעה בקיראטין.
לדעתך כדאי גם בנוסף לקריאטין לקחת כדורי קפאין כדי לשפר ביצועים או שזה מיותר? כי הבנתי שבקפה שחור נגיד רוב הקפאין לא נכנס לגוף בכלל..
אז לאן הולך הקפאין?
אתה יכול לנסות ולבדוק, יש פה כמה מאמרים שבדקו את המינון המומלץ לשיפור ביצועים.

לא משנה מתי, הייתי נצמד ל5 ג' כי לדעתי זו גם הכפית הגשה שמגיעה בקיראטין.

אז לאן הולך הקפאין?
אתה יכול לנסות ולבדוק, יש פה כמה מאמרים שבדקו את המינון המומלץ לשיפור ביצועים.
כאילו הוא נשאר בתחתית איפה שהקפה בסוף. חוץ מזה שבשביל להגיע לכמות המומלצת שזה בערך פי 5 מ"ג לכל משקל גוף צריך 3 קפה שחור חזק נראה לי. אנסה

כאילו הוא נשאר בתחתית איפה שהקפה בסוף.
אם זה היה עובד ככה היית שותה מים חמים עם קפה בקרקעית אבל איכשהו אתה שותה קפה'
אגב אם ממש תרצה אתה יכול לשתות אספרסו ולהוריד את החשש.
חוץ מזה שבשביל להגיע לכמות המומלצת שזה בערך פי 5 מ"ג לכל משקל
אתה יכול להתחיל מהרבה פחות מפי 5 ממ.ג, פי 2-3 ממ.ג בתור התחלה לדעתי יספיק.

נערך לאחרונה:
אתה אומר שקפאין לא מעיר אותך? לא נותן לך יותר אנרגיה?
לא שמעתי על אנשים שזה לא משפיע עליהם.
זה מעורר, אבל עירנות ומרץ לא בהכרח אומרים יותר משקל או יכולת עבודה.
אני מאוד מפוקס באימונים, באופן אישי קפאין ואפילו מוזיקה מרעישה מקשה על הריכוז שלי.

באימון של 4 שעות, הקפאין אולי יעזור לך טיפה בהתחלה, אבל כשההשפעה תיעלם, אתה במצב גרוע יותר משהתחלת.

אם אני עייף באימון, זה תזכורת עבורי לישון יותר בעתיד, אם אפתור את בעיית העייפות עם קפאין, אני מפתח הרגל שלילי להתאוששות שלי.

אפילו בתחרויות שלי אני לא לוקח קפאין, מרץ זה נחמד, אבל לא על חשבון ריכוז.
כשגיליתי שקפאין בפועל לא עוזר לי להרים יותר משקל על המוט, הבנתי שתחושת מרץ לא משרתת אותי.

קריאטין וקפאין משפרים ביצועים בדרכים מאוד שונות.
קריאטין נותן שיפור לאורך זמן ע"י מילוי מאגרי ATP וספיחת נוזל לשריר, מעט מאוד אם בכלל תופעות לוואי.

קפאין מצד שני נותן שיפור ביצועים אקוטי ע"י גירוי המערכת העצבית (לדוגמה כיווצים חזקים יותר של השריר, גיוס יחידות מטוריות גבוה יותר) בנוסף לאפקט ה'מעורר' שלו אבל בניגוד לקריאטין יש יותר תופעות לוואי כמו קושי בהירדמות, ייבוש (משתן) אובר גירוי למערכת העצבים בשימוש ממושך (וגם ככל שהמינון עולה), פיתוח הסתגלות ואז צריך מינון גבוה יותר כדי לקבל את אוטו האפקט, אבל תופעות הלוואי מחמירות.

אני אוהב קפאין, אבל צריך לדעת איך ומתי להשתמש בו. אני לדוגמה משתמש רק באימונים קשים (או שבועות מתוך בלוק אימונים מאוד קשים). המינון עולה בהדרגה וכשאני יוצא לדילואוד וכמה שבועות קלים יותר אחר כך אני מפסיק עם הקפאין.
גם אם יש אימונים קשים לא תמיד אשתמש וזה תלוי בתחושה.

אתה אומר שקפאין לא מעיר אותך? לא נותן לך יותר אנרגיה?
לא שמעתי על אנשים שזה לא משפיע עליהם.
לי אישית הדבר היחיד שזה נותן זה לחרבן, שום תחושת עירנות וכו. מה שכן עם הזמן התמכרתי לקפאין ואם אני לא מכניס יותר מידי זמן אני נהיה חולה (יעני מגרנות וכאלה). כרגע לא צורך כמעט בכלל ומרגיש כמו חרא:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית