הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחלק נפח ועצימות באימונים

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
אני מתאמן לפי AB - 4 פעמים בשבוע
שאלתי היא כזאת:
האם אני יכול לעשות באימון A הראשון של השבוע אימון עם עצימות מאד גבוהה ומינימום חזרות, ובאימון A השני בשבוע לעשות אימון עם פחות משקל ומקסימום חזרות? גם בעצימות וגם בנפח אני מתכוון לא לחרוג מטווח החזרות בתוכנית שלי. לדוגמה: בנץ' פרס 4 סטים 6-8 חזרות. אז בA הראשון בשבוע לעשות המשקל הכי גבוה שאני יכול ל6 חזרות, ובאימון השני בשבוע לעשות מעט פחות משקל ל8 חזרות. בשני האימונים המטרה שלי היא שלא אוכל לעשות חזרה אחת יותר לאתו סט (נניח באימון נפח לעשות 8 חזרות בבנץ', וכשאני מסיים את ה8 חזרות האלו, לדעת שאני לא יכול לעשות עוד חזרה אחת לאתו הסט... או לפחות להעריך).. אני רוצה לעשות אתו דבר גם בB.
על פי חישובים שעשיתי זה יוצא לי בתכלס פחות או יותר אתו נפח, אני רוצה לעשות זאת בכדי לגוון מעט... מה דעתכם?

לא מומלץ להגיע לכשל 4 פעמים בשבוע, ובטח לא מ-2 סיבות שונות.
לא מומלץ בכלל.
כי גם זה לא משנה שהנפח שווה, אתה לא תיצור כמעט שום התקדמות בנפח ככה

• פותח/ת השרשור
לא מומלץ להגיע לכשל 4 פעמים בשבוע, ובטח לא מ-2 סיבות שונות.
לא מומלץ בכלל.
כי גם זה לא משנה שהנפח שווה, אתה לא תיצור כמעט שום התקדמות בנפח ככה
אולי לא הסברתי את עצמי טוב
המטרה היא לא להגיע לכשל, המטרה היא לבצע ביום של הנפח 8 חזרות על מקסימום משקל שאני יכול, ובעצימות מקסימום משקל שאני יכול ל6 חזרות (ולהעריך שאני לא מסוגל לבצע עוד חזרה אחת לאתו סט... אני לא מתכוון להרים עד הכשל)
אגב, קלוט איזה קטע
בדיוק ענית לי ואני שלחתי לך הודעה פרטית תוך כדי... אנחנו מתואמים חחח

אולי לא הסברתי את עצמי טוב
המטרה היא לא להגיע לכשל, המטרה היא לבצע ביום של הנפח 8 חזרות על מקסימום משקל שאני יכול, ובעצימות מקסימום משקל שאני יכול ל6 חזרות (ולהעריך שאני לא מסוגל לבצע עוד חזרה אחת לאתו סט... אני לא מתכוון להרים עד הכשל)
אגב, קלוט איזה קטע
בדיוק ענית לי ואני שלחתי לך הודעה פרטית תוך כדי... אנחנו מתואמים חחח
הכוונה היא כשל או כמעט כשל, כלומר המקסימום שלך, שניהם מובילים לאותו אפקט

למה? מה הטעם? אם אני יכול להרים 75 ל8 חזרות לדוגמה, למה לעצור ב6 או 7?
כי זה גומר אותך מהר יותר לטווח הרחוק.
מה זה משנה אם תעשה עוד חזרה אחת? תסיים את האימון כשאתה יודע שהשארת קצת, ואימון הבא תגיע עם הרבה יותר ביטחון

• פותח/ת השרשור
כי זה גומר אותך מהר יותר לטווח הרחוק.
מה זה משנה אם תעשה עוד חזרה אחת? תסיים את האימון כשאתה יודע שהשארת קצת, ואימון הבא תגיע עם הרבה יותר ביטחון
נשמע סבבה. ומה לגבי הרעיון שכתבתי? זה אפשרי? רק שבמקום לעשות מקסימום חזרות (בהתאם למשקל) לעצור חזרה או שתיים לפני? ההתאוששות תהיה מהירה יותר?

נשמע סבבה. ומה לגבי הרעיון שכתבתי? זה אפשרי? רק שבמקום לעשות מקסימום חזרות (בהתאם למשקל) לעצור חזרה או שתיים לפני? ההתאוששות תהיה מהירה יותר?
עדיין לא הייתי ממליץ על זה. לא הייתי הולך על יותר ממבחן כוח אחד בשבוע (נגיד אחד ל-A ואחד ל-B). תזכור שאתה צריך בעיקר לבנות, ופחות לבחון

• פותח/ת השרשור
עדיין לא הייתי ממליץ על זה. לא הייתי הולך על יותר ממבחן כוח אחד בשבוע (נגיד אחד ל-A ואחד ל-B). תזכור שאתה צריך בעיקר לבנות, ופחות לבחון
מה זה אומר?
כאילו
לא הבנתי מה לעשות אחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית