הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרה לרגיל אחרי סטרואידים (פרדניזון)

• פותח/ת השרשור 1tay
  • פורסם בתאריך

1tay

משתמש מתחיל
299
86
נק' מוניטין:
194
299
86
נתנו לי פרדניזון(בעיקרון זה קורטיזול סינטטי) ל-3 שבועות בגלל משהו רפואי (ולפני כמה חודשים הייתי 4 חודש על החרא הזה) , ורציתי לדעת :

- כמה זמן ייקח לקורטיזול שלי לרדת חזרה לרגיל ?
- והאם יכול להיות שיהיה לזה השפעות תמידיות לעתיד ? (כמו רמות טבעיות גבוהות יותר או שהרספטורים שלי יהיו יותר רגישים להורמון הזה או משהו כזה ?)

תודה רבה לעוזרים

בגדול, פרדניזון נותנים לדלקות והוא מוריד פריחות,גירודים ע"י זה שהוא מדכא מערכת חיסונית (בנוסף יש לו עוד מלא התוויות ,כמו הורדת לחץ דם, טיפול משולב בסרטן, אולקוס, מגרנה קיצר כמעט בכל דבר שאפשר).
פרדניזון בהחלט דומה במבנה שלו לקורטיזול וכאשר לוקחים אותו לתקופה ארוכה (תלוי במינון ) אחרי כמה ימים או שבועות קורטיזול טבעי שלנו יורד בייצור. כמו עם סיפור של טסטוסטרון חיצוני, אחרי שמפסיקים לקחת פרדניזון לוקח לגוף שלנו זמן מה להתאושש ולהתחיל לייצר אותו בחזרה. במצב של קורטיזול נמוך אפשר להרגיש תופעות לוואי כמו חוסר תאבון, עייפות ועוד, במקרים ממש קיצוניים מפתחים מחלת אדיסון שבה דכאנו לגמרי את הבלוטות האדרנל שלנו.

כאשר לוקחים מינון גבוה (יותר מ10מג יומי ל3+ שבועות) אנחנו מגיעים למצב של דיכוי ציר HPA האהוב עלינו, שמייצר טסטוסטרון ומעודד אשכים שלנו לחפש פרטנרים לזיווג. חוץ מזה גם התאוששות של קורטיזול אחרי טיפול מאוד ארוך וכבד יכולה לקחת כמה חודשים, יש אפילו סוג של PCT בשביל זה, אבל לא כל כך נחקר.
*רוב הסיכויים שהכל יחזור לקדמותו, אם אתה לא תרביץ מינון עצום לכמה חודשים. במצב כזה כנראה שיהיו לך דברים אחרים לדאוג להם, חוץ מרמת הקורטיזול ואימונים.
סימוכין - אחלה מאמר עם שפה נגישה שמכיל הרבה מידע על הנושא, מומלץ

קבצים מצורפים

• Glucocorticoid therapy.pdf
    KB 823 · צפיות: 526
נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית