הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

בית המשפט, ובג"צ איתו, מתנהל בצורה שבה דעות ועובדות מתנגשות, ומי שמוכיח שידו על העליונה, הפסיקה תהיה בעדו.
מצטער שאני מגיב רק על זה כי אין לי זמן לשאר אני אחר כך אגיב גם על השאר. אבל לגבי בתי המשפט מצטער שאני כל כך לא מסכים איתך.
לא רוצה להכנס לזה פה בדיון אבל מנסיון אישי בתי המשפט לא שמים על אזרחים אלא על כמה כסף משחדים אותם.
מניסיון אישי עם ראיות שאין עליהן עוררין השופטת פשוט הסתכלה הצידה טלא התייחסה בכלל לעובדות .
סלח לי שאין לי אמונה ולא הקטנה ביותר בבתי המשפט בטח שלא בבגץ שעושה מה שבא לו.
בעולם מושלם אתה צודק בית המשפט הוא מקום ללא פוליטיקה וזה נטו "צדק".
במציאות זאת אחת המערכות הכי מושחתות שיש.

הייתי שמח להצביע לליכוד אבל יושב שם ביבי ודי.
אם היית אומר את זה לפני כמה שנים הייתי אומר סבבה, אבל בשנים האחרונות הם הוכיחו את עצמם כלקקנים למנהיג, אף אחד שם חוץ מקומץ לא אומרים לביבי חלאס כשהם מבינים שהוא טועה, אף אחד לא פוצה פה על הבעיות, והכי חשוב, ביבי השקיע את השנים האחרונות בטיפוח הנציגים הגרועים ביותר בליכוד, כדי שלא יהיו לו מתחרים אמיתיים, אז המיץ של הזבל נמצא למעלה בליכוד, ואם ביבי ישקע הוא לוקח את כל הליכוד איתו.

הצבעתי לכחול לבן אבל אחרי שראיתי עם מי הם ניסו להרכיב ממשלה הבנתי שזה אסון!
הם מעולם לא ניסו להקים ממשלה, אבל מי החברים האפשריים שלהם שכל כך גרוע?

נראה לי אצביע לבנט ושקד אם ירוצו שוב פעם כמפלגה עצמאית.. שיחזרו לעניינים
תעשה לי טובה ואל תצביע להם.
שקד עוד אני יכול להגיד שהיא בחורה פיקחת ואני פשוט יכול להגיד שאני לא מסכים עם הדעות שלה. בנט לעומת זאת הוא שקרן פתולוגי, כישלון אנושי, ונוער גבעות במסווה של הייטקיסט נחמד עם כיפה על הראש. הוא תומך ברעיונות הכי גרועים שיש למדינת ישראל להציע ואין לו אפילו שמץ של תפיסת המציאות בשטח, אבל הוא מספיק חכם כדי לצייר את זה בצורה יפה לעם
מצטער שאני מגיב רק על זה כי אין לי זמן לשאר אני אחר כך אגיב גם על השאר. אבל לגבי בתי המשפט מצטער שאני כל כך לא מסכים איתך.
לא רוצה להכנס לזה פה בדיון אבל מנסיון אישי בתי המשפט לא שמים על אזרחים אלא על כמה כסף משחדים אותם.
מניסיון אישי עם ראיות שאין עליהן עוררין השופטת פשוט הסתכלה הצידה טלא התייחסה בכלל לעובדות .
סלח לי שאין לי אמונה ולא הקטנה ביותר בבתי המשפט בטח שלא בבגץ שעושה מה שבא לו.
בעולם מושלם אתה צודק בית המשפט הוא מקום ללא פוליטיקה וזה נטו "צדק".
במציאות זאת אחת המערכות הכי מושחתות שיש.
יכול להיות שיש לך ניסיון רע עם בית המשפט, ומעולם לא אמרתי שבית המשפט עובד בצורה מושלמת, אבל, לתייג אותו כקבוצה פעילה פוליטית, ועוד אחת שמנסה למוטט את השלטון בכוח, זה פשוט שגוי לחלוטין

יכול להיות שיש לך ניסיון רע עם בית המשפט, ומעולם לא אמרתי שבית המשפט עובד בצורה מושלמת, אבל, לתייג אותו כקבוצה פעילה פוליטית, ועוד אחת שמנסה למוטט את השלטון בכוח, זה פשוט שגוי לחלוטין
זה שבית המשפט קבע שאסור לממן את המשפט של ביבי זה דבר קודם כל לא חוקי כי מי הם שיגידו שלבן אדם אסור לממן משפט? מי אמר שביבי צריך לפשוט רגל על שטויות?
דבר שני זאת עובדה שרוב השופטים הם מהצד השמאלי והם בוחרים את עצמם משמע בית המשפט זה קבוצה פוליטית מהצד השמאלי של המפה.
נותנים לבזבז מיליונים/מיליארדים למימון של ארגונים אנטי ישראליים אבל לממן משפט של ראש ממשלה לא?
אין קשר בין השניים אבל תבין את האבסורד, מותר לממן את מי שפוגע במדינה שלך (לא בעקיפין אלא אשכרה פוגע במדינה) אבל לממן משפט לראש הממשלה המכהן לא?

עם מי כחול לבן יכולים להקים ממשלה?
עם החרדים שאמרו שהם לא ילכו עם גנץ? עם ליברמן שאמר שגם לא בצחוק?
הם יכולים לנסות ללכת עם מרצ, המפלגות הערביות.. זה דבר שאסור שיקרה.
מרצ אמרו במפורש שהם רוצים ללכת עם מפלגה ערבית לפחות אחת ולהקים פה קואליציה, זה אסון למדינת ישראל.

זה שבית המשפט קבע שאסור לממן את המשפט של ביבי זה דבר קודם כל לא חוקי כי מי הם שיגידו שלבן אדם אסור לממן משפט? מי אמר שביבי צריך לפשוט רגל על שטויות?
דבר ראשון, בית המשפט לא קבע שלביבי אסור לקבל מימון, אלא וועדה ממשלתית מקצועית שפועלת לפי חוקים ברורים מראש.
דבר שני, הסיבות לפסילה כתובות יפה מאוד בחוק:
  1. אסור לשר לקבל תרומה לפני שמיצה את יכולתיו הכלכליות, ככה החוק מנוסח. בנוסף ביבי לא הצהיר ולא מתכוון להצהיר על הונו ונכסיו, ככה שבעיה שלו. יש לו זכויות בידיוק כמו כולם, שזה לממן את המשפט של עצמו, ובמידה והוא לא יכול המדינה תממן סנגור ציבורי, אבל ברשותו גם עומדת האופציה לקבל תרומות במידה ואינו יכול לממן בעצמו את המשפט, אבל קודם הוא צריך להוכיח שהוא לא יכול לממן אותו מכיסו.
  2. ביבי קיבל תרומה בלי להודיע לאף אחד, ואז ביקש שיאשרו לו אותה בדיעבד, כלומר הוא לא שם ז** על הוועדה.
  3. מבחינה מוסרית וציבורית הוועדה לא יכולה לאשר לו תרומות, בגלל שהוא עומד למשפט על קבלת תרומות ומתנות, כי כביכול יש משהו מאחוריהן וזה לא סתם תרומות ומתנות מתום לב, אז מעט לא אחראי יהיה לתת לו לקבל שוב תרומות שכביכול אין משהו מאחוריהן.

דבר שני זאת עובדה שרוב השופטים הם מהצד השמאלי והם בוחרים את עצמם משמע בית המשפט זה קבוצה פוליטית מהצד השמאלי של המפה.
איך אתה יודע שהם מהצד השמאלי של המפה? כי ביבי אמר לך? כי מירי רגב אמרה? בהחלט חלק מהשופטים שמאלנים, אבל גם חלק ימנים.
והם לא בוחרים את עצמם, בוועדה לבחירת שופטים יש:
  • 3 שרים כשאחד מהם הוא שר המשפטים
  • 3 שופטים כשאחד מהם הוא נשיא בית המשפט העליון
  • 2 נציגים של וועד עורכי הדין.
ככה שהבחירה של השופטים היא די מאוזנת, במיוחד כש-3 מתוך 8 הם שרים בקואליציה, ואם הקואליציה היא ימנית אז כבר כמעט חצי יכולים לבחור במועמד ימני

עם מי כחול לבן יכולים להקים ממשלה?
עם החרדים שאמרו שהם לא ילכו עם גנץ? עם ליברמן שאמר שגם לא בצחוק?
הם יכולים לנסות ללכת עם מרצ, המפלגות הערביות.. זה דבר שאסור שיקרה.
מרצ אמרו במפורש שהם רוצים ללכת עם מפלגה ערבית לפחות אחת ולהקים פה קואליציה, זה אסון למדינת ישראל.
כאן אני חולק עליך, אני לא חושב שהמפלגות הערביות יכולות לעשות יותר נזק מהחרדים.
המפלגות הערביות, גם אם אתה לא מסכים עם דעתן, מחפשות 2 דברים עיקריים: שיפור יחס הממשלה והחברה כלפי הערבים, ופתרון בעיית הפלסטינים. אם הם היו בשלטון היינו אוכלים אותה, אבל כחלק קטן מקואליצית מרכז הם היו יכולים להיות בסדר גמור. בידיוק כמו שאם מפלגת זהות הייתה בראשות הממשלה אז הם היו חותרים לחזון אחרית הימים, אבל כחלק מקואליציה הם היו יכולים להיות סבבה.
החרדים לעומת זאת לא אכפת להם מהמדינה, מהאזרחים, מהדמוקרטיה, ומאף אחד חוץ מהם. הם מנסים להרוס את הדמוקרטיה מבפנים, ולהרוס את המדינה, או כמו שהם אומרים, יותר חשוב לתקצב את הישיבות על פני צה"ל, ומבחינתם לתקצב את עצמם לפני כל דבר אחר, והכי חשוב להם שהמדינה תתנהל כמו שהם רוצים

גם הפעם זהות.
מקווה שיתאחדו עם בנט.
כאן אני חולק עליך, אני לא חושב שהמפלגות הערביות יכולות לעשות יותר נזק מהחרדים.
המפלגות הערביות, גם אם אתה לא מסכים עם דעתן, מחפשות 2 דברים עיקריים: שיפור יחס הממשלה והחברה כלפי הערבים, ופתרון בעיית הפלסטינים. אם הם היו בשלטון היינו אוכלים אותה, אבל כחלק קטן מקואליצית מרכז הם היו יכולים להיות בסדר גמור. בידיוק כמו שאם מפלגת זהות הייתה בראשות הממשלה אז הם היו חותרים לחזון אחרית הימים, אבל כחלק מקואליציה הם היו יכולים להיות סבבה.
החרדים לעומת זאת לא אכפת להם מהמדינה, מהאזרחים, מהדמוקרטיה, ומאף אחד חוץ מהם. הם מנסים להרוס את הדמוקרטיה מבפנים, ולהרוס את המדינה, או כמו שהם אומרים, יותר חשוב לתקצב את הישיבות על פני צה"ל, ומבחינתם לתקצב את עצמם לפני כל דבר אחר, והכי חשוב להם שהמדינה תתנהל כמו שהם רוצים
עם כל הכבוד לאוטו-אנטישמיות, החרדים (על כל הנזק שהם עושים) הם עדיין לא שילוב של מפלגה קומוניסטית (זה בערך כמו מפלגה נאצית רק שכולם סובלים ולא רק היהודים), מפלגה איסלאמיסטית (כן כן, כמו חמאס נגיד) ומפלגה ערבית-לאומנית (כן כן, כמו נאצר במצרים).
התקציב של הישיבות הוא כאין וכאפס לעומת תקציב המגזר הציבורי שקומוניסטים אוהבים, הצבא לא צריך להיות קיים בכלל ובטח שלא להיות מתוקצב לטענת כל אחת מהמפלגות האלה, ואף אחת מהאג'נדות של המפלגות האלה לא מסתדרת עם דמוקרטיה.
גם אני לא סובל את מפלגות הדוסים, אבל בוא תכנס לפרופורציה.

העדר ימשיך להצביע למי שהוא מצביע ללא מחשבה

ש עדר מטומטם - אתה צודק.
עדר שכל בחירות חדשות רץ לבחור את ה"כוכב העולה" בלי קשר למה הנסיון שלו,
שניכם צודקים יש שני עדרים רק ביבי ורק לא ביבי שניהם קבוצות של אנשים עם IQ דו ספרתי

לא חושב שיש טעם להצביע שוב זהות תאמת
כנראה שלא אלך להצביע
אולי חלק ממצביעי כחול לבן התעוררו ויצביעו לזהות (הרבה ברגע האחרון החליטו רק לא ביבי והצביעו כחול לבן)

משערים שהרוויח כמות נכבדת
מי משער? אותם אנשים ששיערו 8 מנדטים לזהות?
נתניהו הופך את המדינה לפחות דמוקרטית- נתחיל מחוק ההתגברות,חוק שיכול לגרום לכך שהכנסת הולכת להיות מעל בג"ץ ויכולה לחוקק איזה חוקים שהיא רוצה כל עוד יש לה רוב,לדוגמא חוק אי גיוס לחרדים שנפסל ע"י בגץ.
שכחתי כמה דמוקרטי זה שופטים שבוחרים את עצמם ומחליטים על החוקים במדינה
תודה שהזכרת לי
חוק החסינות, חוק שבעצם אומר שלא כולם שווים שיש בן אדם אחד שהוא מעל כולם יכול לעשות כל מה שהוא רוצה בלי דין וחשבון.
איך זה מסתדר לך אם זה שהוא הציע לא לתמוך בחוק הזה אם גבאי היה מצטרף אליו?
(יודע שאתה לא תענה לי כי אתה חלק מהעדר של רק לא ביבי(מוזמן לקרוא למעלה מה כתבתי עליהם))
צרפת, ספרד, בלגיה, דנמרק, שוויץ, איטליה, יוון הן לא דמוקרטיות? שם יש חסינות מול פלילים, ככה שהטיעון שלך הלך לעזאזל.
אל תנסה לבלבל אותו עם העובדות לא תצליח
בבחירות האחרונות הצבעתי לזהות אבל האיחוד המסתמן עם סמוטריץ' בן גביר ובנט הוריד אותי מהם
אפשר לדעת למה?
הייתי שמח להצביע לליכוד אבל יושב שם ביבי ודי. הגיע הזמן שיהיה ראש ממשלה אחר. לא ארחיב. אבל פשוט באמת שילך הביתה. וזה לא בגלל העמדות הפוליטיות שלי.. (שהן בעיקר זהות למי שמצביע ביבי) אלא יותר לחלק שמופנה לביבי כבן אדם ומשפחתו. די. לך כבר.
הצבעתי לכחול לבן אבל אחרי שראיתי עם מי הם ניסו להרכיב ממשלה הבנתי שזה אסון!
איך לא ידעת עם מי הם מנסים להרכיב ממשלה לפני?

גם הפעם זהות.
מקווה שיתאחדו עם בנט.
לצערי הרב לא יקרה

גם הפעם זהות.
מקווה שיתאחדו עם בנט.

עם כל הכבוד לאוטו-אנטישמיות, החרדים (על כל הנזק שהם עושים) הם עדיין לא שילוב של מפלגה קומוניסטית (זה בערך כמו מפלגה נאצית רק שכולם סובלים ולא רק היהודים), מפלגה איסלאמיסטית (כן כן, כמו חמאס נגיד) ומפלגה ערבית-לאומנית (כן כן, כמו נאצר במצרים).
התקציב של הישיבות הוא כאין וכאפס לעומת תקציב המגזר הציבורי שקומוניסטים אוהבים, הצבא לא צריך להיות קיים בכלל ובטח שלא להיות מתוקצב לטענת כל אחת מהמפלגות האלה, ואף אחת מהאג'נדות של המפלגות האלה לא מסתדרת עם דמוקרטיה.
גם אני לא סובל את מפלגות הדוסים, אבל בוא תכנס לפרופורציה.
באמת שאין לי מושג מאיפה הבאת את אוסף השטויות הזה.
כל מה שאמרת עכשיו לא מבוסס באמת על שום דבר, אפילו לא מילה אחת שנאמרה ע"י אף אחד, רק ע"י פרופגנדה

אם היית אומר את זה לפני כמה שנים הייתי אומר סבבה, אבל בשנים האחרונות הם הוכיחו את עצמם כלקקנים למנהיג, אף אחד שם חוץ מקומץ לא אומרים לביבי חלאס כשהם מבינים שהוא טועה, אף אחד לא פוצה פה על הבעיות, והכי חשוב, ביבי השקיע את השנים האחרונות בטיפוח הנציגים הגרועים ביותר בליכוד, כדי שלא יהיו לו מתחרים אמיתיים, אז המיץ של הזבל נמצא למעלה בליכוד, ואם ביבי ישקע הוא לוקח את כל הליכוד איתו.

תעשה לי טובה ואל תצביע להם.
שקד עוד אני יכול להגיד שהיא בחורה פיקחת ואני פשוט יכול להגיד שאני לא מסכים עם הדעות שלה. בנט לעומת זאת הוא שקרן פתולוגי, כישלון אנושי, ונוער גבעות במסווה של הייטקיסט נחמד עם כיפה על הראש. הוא תומך ברעיונות הכי גרועים שיש למדינת ישראל להציע ואין לו אפילו שמץ של תפיסת המציאות בשטח, אבל הוא מספיק חכם כדי לצייר את זה בצורה יפה לעם

אני לא הצבעתי לבנט אבל להגיד שאין לו שמץ של תפיסת המציאות בשטח חוטא למציאות.
הבנאדם נלחם בכל הקבינט,שר הבטחון ובכמה קצינים מדרגה גבוהה,ירד לשטח ודיבר עם המגד עד לקצינים הזוטרים והבין את המציאות הכי טוב שאפשר,עלה על העניין המנהרות לפני כולם ודאג גם לצעוק את זה חזק בקבינט,כשכולם יצאו כנגדו.
מבקר המדינה קטל את שר הבטחון ואת יועציו בתחקיר שנעשה לאחר מכן ורק את בנט הוא שיבח.

באמת שאין לי מושג מאיפה הבאת את אוסף השטויות הזה.
כל מה שאמרת עכשיו לא מבוסס באמת על שום דבר, אפילו לא מילה אחת שנאמרה ע"י אף אחד, רק ע"י פרופגנדה
אתה באמת צריך שאני אביא לך לינקים מויקיפדיה והלשכה לסטטיסטיקה, או שאתה מסוגל למצוא אותם בעצמך?
מה פרופוגנדה פה? שממפלגה איסלמיסטית שאתה מוכן לקבל יצא מרגל שברח מהארץ (שהם עדיןי תומכים בו) ומשת"פ של מחבלים שיושב בכלא, או שתקציב המגזר הציבורי הוא 50% מהתקציב הכללי, קצת יותר מהשקל וחצי שהישיבות מקבלות?

אני לא הצבעתי לבנט אבל להגיד שאין לו שמץ של תפיסת המציאות בשטח חוטא למציאות.
הבנאדם נלחם בכל הקבינט,שר הבטחון ובכמה קצינים מדרגה גבוהה,ירד לשטח ודיבר עם המגד עד לקצינים הזוטרים והבין את המציאות הכי טוב שאפשר,עלה על העניין המנהרות לפני כולם ודאג גם לצעוק את זה חזק בקבינט,כשכולם יצאו כנגדו.
מבקר המדינה קטל את שר הבטחון ואת יועציו בתחקיר שנעשה לאחר מכן ורק את בנט הוא שיבח.
בנט צדק, אבל בעיקר מכורח הנסיבות ובגלל הדלפת מידע לא חוקית.
גם זה שהוא צדק לגבי משהו אחד לא אומר שהוא מבין את סוגיית השטח. הבנאדם משיחי בטירוף, ומצידו שכל המזרח התיכון ישרף, העיקר שארץ ישראל תהיה שלמה, גם אם כל היושבים בה מתים, כי אחרי זה יבוא המשיח לדעתו ויחיה את כל היהודים, אז אנחנו מסודרים.
אדם שמאמין כל כך בנפשו שהוא יהיה מסודר אחרי המוות, מזלזל במוות עצמו.

אתה באמת צריך שאני אביא לך לינקים מויקיפדיה והלשכה לסטטיסטיקה, או שאתה מסוגל למצוא אותם בעצמך?
מה פרופוגנדה פה? שממפלגה איסלמיסטית שאתה מוכן לקבל יצא מרגל שברח מהארץ (שהם עדיןי תומכים בו) ומשת"פ של מחבלים שיושב בכלא, או שתקציב המגזר הציבורי הוא 50% מהתקציב הכללי, קצת יותר מהשקל וחצי שהישיבות מקבלות?
כן, תראה לי איפה הקומוניזם פה, ואיפה המפלגות שמחפשות להשמיד אותנו.
ותראה לי איפה ההשקעה פר אזרח ערבי משמעותית יותר מאזרח חרדי, אני מת לראות את הסטטיסטיקה הזאת

גם זה שהוא צדק לגבי משהו אחד לא אומר שהוא מבין את סוגיית השטח. הבנאדם משיחי בטירוף, ומצידו שכל המזרח התיכון ישרף, העיקר שארץ ישראל תהיה שלמה, גם אם כל היושבים בה מתים, כי אחרי זה יבוא המשיח לדעתו ויחיה את כל היהודים, אז אנחנו מסודרים.

ותראה לי איפה ההשקעה פר אזרח ערבי משמעותית יותר מאזרח חרדי, אני מת לראות את הסטטיסטיקה הזאת
לדעתך היה עדיף לא לגרום למפקדים להדליף את המידע והזה והיינו מתעוררים עם מחבלים באמצע שדרות?
מבחינתך כל מי שדוגל במדיניות ימנית הוא פירומן שמקרב את המוות? האופציה של לוותר על שטחי מולדת תקרב אותנו לשלם?
סתם הקצנת,הוא לא משיחי ,ולפי דעתי אין לו או לליכוד או לכחול לבן בכלל תוכנית מה לעשות חוץ מלשמור על המצב הנתון,כולם מזיינים לנו בשכל.

לדעתך היה עדיף לא לגרום למפקדים להדליף את המידע והזה והיינו מתעוררים עם מחבלים באמצע שדרות?
כן, היה עדיף. זה לא שאף אחד לא ידע על זה ורק בנט ידע והזהיר את כולם, כל מערכת הביטחון ידעה, אבל החליטה להשתמש בשיטות יותר קונסרבטיביות, ורק כשלא הייתה ברירה היא הלכה לחיסול קרקרעי של המנהרות, ולא תחת המלצת בנט, אלא תחת המלצת מערכת הביטחון.
בנט צדק לגמרי בדיעבד, ולא ברגע האמת או לפניו, אבל על הדרך קטף כמה כותרות.

מבחינתך כל מי שדוגל במדיניות ימנית הוא פירומן שמקרב את המוות? האופציה של לוותר על שטחי מולדת תקרב אותנו לשלם?
לא, אבל יש הרבה סוגים של ימין, שבעיקר מתחלקים לימין פוליטי וימין משיחי, כשהמשיחי גרוע יותר, כי להם לא אכפת מההשלכות הריאליות של המעשים שלהם כי הם בטוחים שישראל תנצח ללא בעיה ונשיג את כל מה שאנחנו רוצים. בנט משתייך לקטגוריה השניה, כי הוא מאמין שאנחנו פשוט צריכים להיכנס בערבים ולכבוש את כל השטחים שלהם בלי לחשוב פעמיים ובלי סיבה אמיתית.
אין לנו צורך באיו"ש כל עוד חיים שם הפלסטינים, אז הפתרונות הם או פתרון ימני של איזושהי הסדרה של האיזור וסיפוח מלא, או הפתרון המשיחי של להרוג את כל הערבים עד האחרון.

לפי דעתי אין לו או לליכוד או לכחול לבן בכלל תוכנית מה לעשות חוץ מלשמור על המצב הנתון,כולם מזיינים לנו בשכל.
בימין אין פתרון טוב לסכסוך. בכלל הימין והשמאל התהפכו. פעם השמאל היו מחבקי ערבים שרצו לחיות בשלום עם הערבים יד ביד, והימין רצה שום קשר איתם. היום השמאל רוצה להיפרד מהם, גם אם זה אומר להיפרד משטחים (שגם ככה לא באמת בשליטתנו), והימין אומר סיפוח של השטחים, רק שבפועל זה אומר או שהפלסטינים יהפכו להיות ישראלים, או מדינת אפרטהייד לפי הגדרה, ובהחלט הרבה פחות בטוחה. זה למה אף אחד בימין לא עושה משהו, כי הם יודעים שהפתרון הימני גרוע.
אותו דבר עם הסכם אוסלו. בכל הזדמנות הימין מבקר את הסכמי אוסלו וטוענים שהם אסון, אבל לממשלה יש יכולתת לבטל את הסכמי אוסלו, מעניין למה אף אחד לא עושה משהו לגבי זה

1. חד"ש
החזית הדמוקרטית לשלום ולשוויון, הידועה יותר בקיצור חד"שערבית: الجبهة الديمقراطية للسلام والمساواة, תעתיק מדויק: אלג'בהה אלדימקראטיה ללסלאם ואלמסאואה' לרוב נקראת בקיצור אלג'בהה, כלומר "החזית") היא תנועה של ארגוני שמאל רדיקלי בישראל, אשר מהווה רשימה וסיעה סוציאליסטית בישראל
חד"ש מורכבת מתנועות ומזרמים שונים והמרכזי בהם זרם קומוניסטי-לניניסטי

2. רע"מ-תע"ל
אידאולוגיות לאומיות ערבית, אנטי ציונות, פאן-ערביות
הפיכת ישראל למדינת כל אזרחיה.
תמיכה בהבטחת זכות השיבה לפליטים הפלסטינים ובשחרור האסירים והעצירים הפלסטינים.
ב-15 בפברואר 2006 דווח בחדשות כי צרצור הצהיר במסיבת עיתונאים על תמיכה בחמאס ובאיראן ואמר ש"אנו מאמינים באסלאם, אנו מאמינים במשטר החליפות ואיננו תומכים בהפרדת הדת מהפוליטיקה" תוך ששלל את הציונות.

3. בל"ד
המפלגה הוקמה על ידי ד"ר עזמי בשארה שהיה מרגל למען חיזבאללה וברח לקטאר.
ב-7 במרץ 2016 גינו מפלגות בל"ד וחד"ש את הכרזת מדינות המפרץ על חזבאללה כארגון טרור[9].

במרץ 2017 הורשע ח"כ באסל גטאס בהברחת טלפונים סלולריים למחבלים פלסטינים הכלואים בישראל. הוא התפטר מהכנסת ונידון לשנתיים מאסר בפועל עם קלון[10].

איפה אמרתי שההשקעה הערבית פר אזרח גבוהה מהחרדית? אתה קורא בכלל מה שאני כותב?
לא דיברתי בכלל על בני "אני אתן לחרדים דף, שלושה רבעים ממנו ריק ושימלאו איזה דרישות שהם רוצים" גנץ, אלא על המגזר הציבורי.

החזית הדמוקרטית לשלום ולשוויון, הידועה יותר בקיצור חד"שערבית: الجبهة الديمقراطية للسلام والمساواة, תעתיק מדויק: אלג'בהה אלדימקראטיה ללסלאם ואלמסאואה' לרוב נקראת בקיצור אלג'בהה, כלומר "החזית") היא תנועה של ארגוני שמאל רדיקלי בישראל, אשר מהווה רשימה וסיעה סוציאליסטית בישראל
חד"ש מורכבת מתנועות ומזרמים שונים והמרכזי בהם זרם קומוניסטי-לניניסטי
שכחת להעתיק את שאר המשפט, שהם לא מעודדים קומוניזם.
דרך אגב, הנה שאר המצע שלהם:
  1. השגת שלום ישראלי-פלסטיני וישראלי-ערבי צודק, כולל ויציב
  2. כלכלה למען העובדים: הצמדת שכר המינימום לגובה של 60% מהשכר הממוצע במשק והעלאתו באופן ראשוני ל-5,000 שקל לחודש, קיצור שבוע העבודה ל-35 שעות שבועיות, ביטול של כל ההפרטות שנעשו עד כה של חברות ממשלתיות, בנקים ושירותים ציבוריים ועירוניים, ושל כל התוכניות להפרטה של חברות ממשלתיות ושירותים ציבוריים, לרבות בתחומי הרווחה והחינוך (למעשה, הלאמת החברות שהופרטו) והלאמת משאבי הטבע והבנקים
  3. דיור חברתי: בנייה ממשלתית של 30,000 דירות במשך 3 שנים, ובהמשך בניית 5,000 דירות בכל שנה. ייקבע בחוק כי בכל מכרז בנייה על קרקע מדינה 5% מהדירות בפרויקט יימסרו למדינה ויתווספו למלאי הדירות הציבוריות ודיירים יהיו שותפים בניהול חברות הדיור הממשלתיות והעירוניות
  4. שירותים ציבורים שוויוניים וברמה גבוהה
  5. בריאות שוויונית
  6. מערכת חינוך שוויונית
  7. שירותי רווחה, תרבות וספורט משופרים
  8. הגנת המרחב הדמוקרטי
  9. שוויון המיעוט הלאומי הערבי בישראל
  10. הגנה על ענייניהם של תושבי שכונות העוני וערי הפיתוח
  11. שוויון האישה בכל התחומים
  12. הגנת הסביבה וצדק סביבתי
  13. פירוז המזרח התיכון מנשק להשמדה המונית[1]
לא מסכים איתו ב-100%, אבל לא נראה רע כבסיס.

2. רע"מ-תע"ל
אידאולוגיות לאומיות ערבית, אנטי ציונות, פאן-ערביות
הפיכת ישראל למדינת כל אזרחיה.
תמיכה בהבטחת זכות השיבה לפליטים הפלסטינים ובשחרור האסירים והעצירים הפלסטינים.
ב-15 בפברואר 2006 דווח בחדשות כי צרצור הצהיר במסיבת עיתונאים על תמיכה בחמאס ובאיראן ואמר ש"אנו מאמינים באסלאם, אנו מאמינים במשטר החליפות ואיננו תומכים בהפרדת הדת מהפוליטיקה" תוך ששלל את הציונות.

3. בל"ד
המפלגה הוקמה על ידי ד"ר עזמי בשארה שהיה מרגל למען חיזבאללה וברח לקטאר.
ב-7 במרץ 2016 גינו מפלגות בל"ד וחד"ש את הכרזת מדינות המפרץ על חזבאללה כארגון טרור[9].

במרץ 2017 הורשע ח"כ באסל גטאס בהברחת טלפונים סלולריים למחבלים פלסטינים הכלואים בישראל. הוא התפטר מהכנסת ונידון לשנתיים מאסר בפועל עם קלון[10].
כמו שיש לך חברי כנסת מושחתים ופסולים כמעט בכל מפלגה, גם במפלגות הערביות יש, אבל זה הכל שאלה של מה המפלגה רוצה.
וגם במקרה הזה, הרבה דברים ממה שהם רוצים לא יקרו או בכלל לא ריאליים, אבל הרבה דברים כן הגיוניים, כמו שיוויון זכויות

איפה אמרתי שההשקעה הערבית פר אזרח גבוהה מהחרדית? אתה קורא בכלל מה שאני כותב?
אוקי, אז מה הקשר בין ההשקעה הציבורית לבין ההשקעה בחרדים? איך הדברים קשורים אחד לשני?
זה שהחרדים לא מקבלים כמות כסף שהיא עצומה מבחינה תקציבית, האפליה העצומה בהחלט קיימת

לא דיברתי בכלל על בני "אני אתן לחרדים דף, שלושה רבעים ממנו ריק ושימלאו איזה דרישות שהם רוצים" גנץ, אלא על המגזר הציבורי.
הם יכולים לרשום מה שהם רוצים, לא אמר שהם יקבלו הכל, זה סה"כ אומר שהוא מוכן לשמוע אותם
צריך לזכור מה התפקיד של מפלגות בקואליציה לעומת מפלגת השלטון.
מפלגות הקואליציה אמורות רק לעזור למפלגת השלטון בתמורה לתמיכה בחוקים שהן מציעות שעולות בקנה אחד עם האידיאולוגיה של מפלגת השלטון. בגלל שביבי היה חסר עמוד שדרה בשנים האחרונות ונתן לקואליציה להתנהל בפועל ע"י חברי הקואליציה ומפלגתו לא עשתה כלום שלא היה קשור פרסונלית אליו או אל החברים שלו, זה נתן את הרעיון שהקואליציה אמורה להיות פתוחה להכל.
אבל כמו שליברמן אמר, הוא מפלגה של 5 מנדטים ואין לו שום זכות לצאת בים של הצהרות ובקשות, אבל אצל ביבי כל אחד יכול לעשות מה שבא לו, כל עוד הוא נשאר בשלטון

שכחת להעתיק את שאר המשפט, שהם לא מעודדים קומוניזם.
דרך אגב, הנה שאר המצע שלהם:
  1. השגת שלום ישראלי-פלסטיני וישראלי-ערבי צודק, כולל ויציב
  2. כלכלה למען העובדים: הצמדת שכר המינימום לגובה של 60% מהשכר הממוצע במשק והעלאתו באופן ראשוני ל-5,000 שקל לחודש, קיצור שבוע העבודה ל-35 שעות שבועיות, ביטול של כל ההפרטות שנעשו עד כה של חברות ממשלתיות, בנקים ושירותים ציבוריים ועירוניים, ושל כל התוכניות להפרטה של חברות ממשלתיות ושירותים ציבוריים, לרבות בתחומי הרווחה והחינוך (למעשה, הלאמת החברות שהופרטו) והלאמת משאבי הטבע והבנקים
  3. דיור חברתי: בנייה ממשלתית של 30,000 דירות במשך 3 שנים, ובהמשך בניית 5,000 דירות בכל שנה. ייקבע בחוק כי בכל מכרז בנייה על קרקע מדינה 5% מהדירות בפרויקט יימסרו למדינה ויתווספו למלאי הדירות הציבוריות ודיירים יהיו שותפים בניהול חברות הדיור הממשלתיות והעירוניות
  4. שירותים ציבורים שוויוניים וברמה גבוהה
  5. בריאות שוויונית
  6. מערכת חינוך שוויונית
  7. שירותי רווחה, תרבות וספורט משופרים
  8. הגנת המרחב הדמוקרטי
  9. שוויון המיעוט הלאומי הערבי בישראל
  10. הגנה על ענייניהם של תושבי שכונות העוני וערי הפיתוח
  11. שוויון האישה בכל התחומים
  12. הגנת הסביבה וצדק סביבתי
  13. פירוז המזרח התיכון מנשק להשמדה המונית[1]
לא מסכים איתו ב-100%, אבל לא נראה רע כבסיס.

כמו שיש לך חברי כנסת מושחתים ופסולים כמעט בכל מפלגה, גם במפלגות הערביות יש, אבל זה הכל שאלה של מה המפלגה רוצה.
וגם במקרה הזה, הרבה דברים ממה שהם רוצים לא יקרו או בכלל לא ריאליים, אבל הרבה דברים כן הגיוניים, כמו שיוויון זכויות

אוקי, אז מה הקשר בין ההשקעה הציבורית לבין ההשקעה בחרדים? איך הדברים קשורים אחד לשני?
זה שהחרדים לא מקבלים כמות כסף שהיא עצומה מבחינה תקציבית, האפליה העצומה בהחלט קיימת

הם יכולים לרשום מה שהם רוצים, לא אמר שהם יקבלו הכל, זה סה"כ אומר שהוא מוכן לשמוע אותם
ברור שהמשך המשפט הוא שהם לא מעודדים קומוניזם (ובטח שלא בעברית), כי למזלינו רוב האנשים לא עד כדי כך מטומטמים כדי לקבל רעיון הזה, ורעיון שהרג עשרות מיליונים ברחבי העולם לא מקבל תמיכה גדולה.
בכל מקרה הרעיונות הם אותם הרעיונות.
1. כן, גם אני רוצה שלום עם דעאש.
2,3. עד כמה אין לך מושג בכלכלה מ1 ועד איציק שמולי? אתה באמת מנהל פורום שמעודד אנשים לחקור ולהעמיק בתחום מסוים מצד אחד, ומצד שני חושב שהרעיונות המטומטמים האלה הם "לא בסיס רע"?
4-12. כולנו בעד לתקצב עוד יותר את ביטוח לאומי, בטוח מתישהו הוא יתן שירות טוב.
פופוליזם בצורת "בוא נשפוך עוד כסף שלא שייך לנו על דברים שהרוב לא מעוניין בהם".
13. נשמע מדהים, אני בטוח שאיראן בעד.

חחחח מה זה חברי כנסת פסולים? אתה אמיתי? אתה מנסה לעכל מה שאתה קורא? מדובר במרגלים כנגד המדינה, שמגדירים את עצמם בפירוש אנטי ציוניים, שאחרי שברחו לקטאר, שאר חברי הכנסת הלא מושחתים במפלגה טסו לפגוש ולהלל את אותו המרגל.
מה לעזאזל זה שיוויון זכויות ולמה אין כזה לדעתם כר עכשיו?

אוקיי, אני לא מדבר על ההשקעה הציבורית, אני מדבר על משכורות במגזר הציבורי, מסוגל להבין את ההבדל?
הסתכלת פעם על התקציב? הכסף שהחרדים מקבלים (שהוא ביזבוז ללא ספק) הוא פשוט כלום לעומת המשכורות בנמל ובחברת חשמל והפנסיות התקציביות.
ויודע מה? אם כבר, אז בוא תסביר לי מה ההבדל בין הקצבאות ילדים שהחרדים מקבלים לאלה שהבדואים מקבלים, ומה ההבדל בין מימון תארים אקדמאים במגדר וניהול למימון ישיבות.

אני לא מנסה להעליב או משהו, אבל אני מרגיש שאני מדבר עם בוט, זה פשוט מביך.
אני מציע שתתחיל בלקרוא קצת על כלכלה בדפים כאלה-
Idan De Eretz
Gilad Alper - גלעד אלפר
ותמשיך, אם אתה ממש רוצה, בלקרוא קצת את דבריהן של המפלגות הערביות בערבית.

יש להצמיד את השכר מינימום ל 60% מהשכר הממוצע, יעשה את כל העניים מאד עשירים.
אני לא מבין איך בשנות ה 2000 אנשים עדיין מאמינים לזה

כלכלה למען העובדים: הצמדת שכר המינימום לגובה של 60% מהשכר הממוצע במשק והעלאתו באופן ראשוני ל-5,000 שקל לחודש, קיצור שבוע העבודה ל-35 שעות שבועיות, ביטול של כל ההפרטות שנעשו עד כה של חברות ממשלתיות, בנקים ושירותים ציבוריים ועירוניים, ושל כל התוכניות להפרטה של חברות ממשלתיות ושירותים ציבוריים, לרבות בתחומי הרווחה והחינוך (למעשה, הלאמת החברות שהופרטו) והלאמת משאבי הטבע והבנקים
אשמח לדעת מאיפה קונים את עץ הכסף גם לי בא

פירוז המזרח התיכון
אם אני אגיב על זה אני אקבל כנראה באן

ברור שהמשך המשפט הוא שהם לא מעודדים קומוניזם (ובטח שלא בעברית), כי למזלינו רוב האנשים לא עד כדי כך מטומטמים כדי לקבל רעיון הזה, ורעיון שהרג עשרות מיליונים ברחבי העולם לא מקבל תמיכה גדולה.
בכל מקרה הרעיונות הם אותם הרעיונות.
1. כן, גם אני רוצה שלום עם דעאש.
2,3. עד כמה אין לך מושג בכלכלה מ1 ועד איציק שמולי? אתה באמת מנהל פורום שמעודד אנשים לחקור ולהעמיק בתחום מסוים מצד אחד, ומצד שני חושב שהרעיונות המטומטמים האלה הם "לא בסיס רע"?
4-12. כולנו בעד לתקצב עוד יותר את ביטוח לאומי, בטוח מתישהו הוא יתן שירות טוב.
פופוליזם בצורת "בוא נשפוך עוד כסף שלא שייך לנו על דברים שהרוב לא מעוניין בהם".
13. נשמע מדהים, אני בטוח שאיראן בעד.

יש להצמיד את השכר מינימום ל 60% מהשכר הממוצע, יעשה את כל העניים מאד עשירים.
אני לא מבין איך בשנות ה 2000 אנשים עדיין מאמינים לזה

אשמח לדעת מאיפה קונים את עץ הכסף גם לי בא

אם אני אגיב על זה אני אקבל כנראה באן
יפה שהצלחתם להבדיל טוב מאוד בין "הרעיון הכללי טוב" לבין "המצע מושלם".
אני לא בעד כל אלה, אבל הרעיון של העלאת שכר המינימום, מדיניות ממשלתית יותר חברתית, וחתירה לשלום, אלה דברים שאני תומך בהם.
כן, אני תומך במדיניות יותר סוציאלית, אבל לרוע המזל היא כמעט בלתי אפשרית בפליטה הישראלית נכון להיום, כי כדי שסוציאליזם יעבוד השחיתות צריכה להיות מינימלית וההוצאות הממשלתיות על שטויות צריכות להיות מינימליות יחסית (כמו משכורות עתק במגזר הציבורי כמו שציין @Bariah )

מה לעזאזל זה שיוויון זכויות ולמה אין כזה לדעתם כר עכשיו?
שיוויון זכויות הכוונה שיוויון הזדמנויות. שההשקעה בחינוך במגזר הערבי תהיה לפחות קרובה לחינוך הלא הערבי. שהתשתיות לא יוזנחו, שראש הממשלה לא יתייחס אל אזרחיו כאיום (הערבים נוהרים לקלפיות).
נכון שאי אפשר להאשים הכל על הממשלה, אבל זה לא שהממשלה בידיוק עושה ככל שביכולתה.

אוקיי, אני לא מדבר על ההשקעה הציבורית, אני מדבר על משכורות במגזר הציבורי, מסוגל להבין את ההבדל?
הסתכלת פעם על התקציב? הכסף שהחרדים מקבלים (שהוא ביזבוז ללא ספק) הוא פשוט כלום לעומת המשכורות בנמל ובחברת חשמל והפנסיות התקציביות.
זה בזבוז עצום ועצוב בפני עצמו, אבל אני עדיין לא רואה איך הדברים קשורים. אפשר באותה מידה לדבר על פנסיות של קצינים בצבא ומדיניות משק האנרגיה, כל אלה בזבוזים עצומים, אבל לא קשורים אחד לשני.

ויודע מה? אם כבר, אז בוא תסביר לי מה ההבדל בין הקצבאות ילדים שהחרדים מקבלים לאלה שהבדואים מקבלים, ומה ההבדל בין מימון תארים אקדמאים במגדר וניהול למימון ישיבות.
גם פה, אלה לא דברים שטובים, קצבאות הילדים בסגנון פרו ורבו הן רעות לכולם לא משנה למי הן הולכות. גם אלה צריכים להיות מתוקנים.

אני פשוט חושב שמבחינה כלכלית, הטבע הישראלי הוא לעקוץ ולעגל פינות איפה שאפשר, ואם לא תהיה הגנה ממשלתית על הכלכלה אז אנחנו בקלות יכולים להתדרדר למצב של מדינות עולם שלישי, שבהן קיים מעמד ביניים-עליון צר ומסודר, וכל השאר חיים בפח

רעיון טוב זה גם שכל אחד יקבל פנטהוז בתא ו10 מיליון דולר לבזבוזים

מה שהמעניין זה אם זה ישים בעולם או לא ולעלות שכר מינימום ככה סתם זה רעיון מטומטם

אני לא בעד כל אלה, אבל הרעיון של העלאת שכר המינימום, מדיניות ממשלתית יותר חברתית, וחתירה לשלום, אלה דברים שאני תומך בהם.
כן, אני תומך במדיניות יותר סוציאלית, אבל לרוע המזל היא כמעט בלתי אפשרית בפליטה הישראלית נכון להיום, כי כדי שסוציאליזם יעבוד השחיתות צריכה להיות מינימלית וההוצאות הממשלתיות על שטויות צריכות להיות מינימליות יחסית (כמו משכורות עתק במגזר הציבורי כמו שציין @Bariah )

שיוויון זכויות הכוונה שיוויון הזדמנויות. שההשקעה בחינוך במגזר הערבי תהיה לפחות קרובה לחינוך הלא הערבי. שהתשתיות לא יוזנחו, שראש הממשלה לא יתייחס אל אזרחיו כאיום (הערבים נוהרים לקלפיות).
נכון שאי אפשר להאשים הכל על הממשלה, אבל זה לא שהממשלה בידיוק עושה ככל שביכולתה.

זה בזבוז עצום ועצוב בפני עצמו, אבל אני עדיין לא רואה איך הדברים קשורים. אפשר באותה מידה לדבר על פנסיות של קצינים בצבא ומדיניות משק האנרגיה, כל אלה בזבוזים עצומים, אבל לא קשורים אחד לשני.

גם פה, אלה לא דברים שטובים, קצבאות הילדים בסגנון פרו ורבו הן רעות לכולם לא משנה למי הן הולכות. גם אלה צריכים להיות מתוקנים.

אני פשוט חושב שמבחינה כלכלית, הטבע הישראלי הוא לעקוץ ולעגל פינות איפה שאפשר, ואם לא תהיה הגנה ממשלתית על הכלכלה אז אנחנו בקלות יכולים להתדרדר למצב של מדינות עולם שלישי, שבהן קיים מעמד ביניים-עליון צר ומסודר, וכל השאר חיים בפח
אני לא מבין.
אתה תומך במדיניות יותר סוציאליסטית, אבל מתנגד לקצבאות ילדים?
אתה תומך בסוציאליזם, וחושב שההוצאות הממשלתיות "על שטויות" צריכות להיות מינימאליות? לא נראה לי שאתה מבין מה זה סוציאליזם או איך זה עובד.
בכל מקרה, מדינת ישראל כרגע הרבה יותר סוציאליסטית מקפיטליסטית.
סוציאליזם אומר שלממשלה יש כוח, ואם לממשלה יש כוח תהיה שחיתות.

מה זה שיוויון הזדמנויות? אם אבא שלך מיליונר ויש לך כמה שיעורים פרטיים שתרצה מגיל 0, אז או שאאסור עליך לקחת שיעורים פרטיים, או שאחלק שיעורים פרטיים ב"חינם" לכולם, וכמובן ששתי האפשרויות מטומטמות.
מה, מפתיע אותך שמי שמשלם יותר בשביל חינוך מקבל תמורה טובה יותר? מה הלאה, נמנע מכולם אימונים אישיים כי יש כאלה שאין להם כסף לזה? נכריח את כולם להשתמש באותם חרא שירותי רפואה כדי שלא יקבלו שירותים טובים יותר בתשלום?
מה אתה מתפלא שאנשים חוששים מזה שה"ערבים נוהרים לקלפיות"? הם הרי מצביעים למפלגות שבהגדרתן (כפי שהראתי) מתנגדות לקיומה של מדינת ישראל, אתה לא רואה איך זה יכול להרתיע אנשים?
דרך אגב, ממשלת ביבי האחרונה הייתה זו שהוציאה הכי הרבה כסף על ערבים בהיסטוריה של מדינת ישראל, גם במובנים יחסיים.

אפשר בהחלט, אבל האובססיה הבזויה הזאת ל"כסף" שהחרדים גונבים, שהוא בין 1-2 מיליארד שקל בשנה מרדדת את הדיון סביב הביזבוז הציבורי האמיתי - 180 מיליארד שקל בשנה של משכורות במגזר ציבורי שמן וחסר תועלת.
שם נמצא הכסף, לא אצל החרדים שאתם כל כך אובססיביים לגביהם.

"ההגנה הממשלתית" על הכלכלה היא מה שמרחיק אותנו כמו מדינות על כלכלה חופשית ופרועה כמו ארה"ב, שוויץ, אוסטרליה, דנמרק וניו זילנד, ומקרב אותנו למדינות בהן לא קיים מעמד ביניים עליון צר, כמו יוון, ונצואלה וצפון קוריאה.
המדינה לא יודעת לנהל כלום, בטח לא כלכלה.

אה, והעלאת שכר המינימום זו אחלה דרך לזרוק את הערבים המסכנים שלך החוצה מהשוק (וגם את החרדים), שכן הם האוכלוסייה הכי פחות מוכשרת והם יהיו הראשונים לצאת החוצה משוק העבודה כששכר המינימום יהיה יותר גבוה מהתפוקה שהם נותנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית