הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לשמור על סיבולת לב ריאה כשעולים במסה?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
הבנתי שככל שמשתפרים באחד מהם נחלשים באחר ופוגעים בו.

יש דרך לשלב בין השניים?

מכירים אנשים גדולים עם סיבולת טובה?

יש לך בלבול במושגים.
שיפור בכוח לא פוגע בסבולת ושיפור בסבולת לא פוגע בכוח, הם אפילו משפרים זה את זה.
הבעיה היא ניהול ה״עייפות״ מי שיתאמן 3 אימוני כוח פלוס 3 אימוני סבולת יתקדם פחות בהשוואה למי שיעשה רק אימונים בתחום אחד בגלל שהתאוששות שלו תהיה טובה יותר.

החוכמה והקושי זה לשלב בין שני הדברים.

בנוסף בספורט סבולת יש משמעות למשקל ולכן אם תשווה מתאמן במשקל 100 קילו למתאמן במשקל 70 קילו עם אותם נתונים פיזיים, זה במשקל 70 ירוץ מהר יותר

מנגד אם זה במשקל 100 ידחוק 120 קילו וזה במשקל 70 ידחוק 110. זה שדחק 120 חזק יותר אבסולוטית אבל המתאמן הקל יותר הוא חזק יותר.

בכל מקרה בכל משקל אפשר לשפר גם כוח וגם סבולת

• פותח/ת השרשור
יש לך בלבול במושגים.
שיפור בכוח לא פוגע בסבולת ושיפור בסבולת לא פוגע בכוח, הם אפילו משפרים זה את זה.
הבעיה היא ניהול ה״עייפות״ מי שיתאמן 3 אימוני כוח פלוס 3 אימוני סבולת יתקדם פחות בהשוואה למי שיעשה רק אימונים בתחום אחד בגלל שהתאוששות שלו תהיה טובה יותר.

החוכמה והקושי זה לשלב בין שני הדברים.

בנוסף בספורט סבולת יש משמעות למשקל ולכן אם תשווה מתאמן במשקל 100 קילו למתאמן במשקל 70 קילו עם אותם נתונים פיזיים, זה במשקל 70 ירוץ מהר יותר

מנגד אם זה במשקל 100 ידחוק 120 קילו וזה במשקל 70 ידחוק 110. זה שדחק 120 חזק יותר אבסולוטית אבל המתאמן הקל יותר הוא חזק יותר.

בכל מקרה בכל משקל אפשר לשפר גם כוח וגם סבולת
אני לא מדבר על ריצה מהירה. אני מדבר על ריצות ארוכות נגיד 3-4 קמ או שחייה

כל מי שיצא לי לראות עד עכשיו שגדול עם הרבה שרירים לא ממש הייתה לו סיבולת בלשון המעטה

המשקל שדוחקים גם לא רלוונטי, הכוונה פה נטו לגודל של הגוף ולסיבולת

הבנתי שריצות ארוכות לדוגמא פוגעות בבילדינג ולהפך

סבולת ״תיאורטית״ נמדדת בצריכת חמצן מרבית (vo2max) וסף חומצת חלב.
ועדיין עם אותם נתונים מתאמן קל יותר ירוץ/ירכב מהר יותר. לגבי שחיה זה לא נכון.

הפגיעה בבילדינג היא לא נכונה , אבל אם אתה מנסה לעלות במסה ושורף 500 קלוריות על אימון אירובי זה די קשה להשלים את הקלוריות

• פותח/ת השרשור
סבולת ״תיאורטית״ נמדדת בצריכת חמצן מרבית (vo2max) וסף חומצת חלב.
ועדיין עם אותם נתונים מתאמן קל יותר ירוץ/ירכב מהר יותר. לגבי שחיה זה לא נכון.

הפגיעה בבילדינג היא לא נכונה , אבל אם אתה מנסה לעלות במסה ושורף 500 קלוריות על אימון אירובי זה די קשה להשלים את הקלוריות
הבנתי שזה משהו מעבר לקלוריות, אני אנסה למצוא את המקור שראיתי את זה, נראה לי שזה היה פה בפורום

בקיצור לפי מה שאתה אומר מי ששוקל יותר יהיה לו פחות סיבולת? אתה אומר שמתאמן קל יותר ירוץ מהר יותר כלומר יעבור כמות דרך ספציפית במהירות גבוהה יותר שזה בעצם סיבולת טובה יותר

הבנתי שזה משהו מעבר לקלוריות, אני אנסה למצוא את המקור שראיתי את זה, נראה לי שזה היה פה בפורום

בקיצור לפי מה שאתה אומר מי ששוקל יותר יהיה לו פחות סיבולת? אתה אומר שמתאמן קל יותר ירוץ מהר יותר כלומר יעבור כמות דרך ספציפית במהירות גבוהה יותר שזה בעצם סיבולת טובה יותר
זה תלוי בהגדרה שלך לסבולת.
במונחים אבסולוטיים מי שמהיר יותר הוא בעל סבולת טובה יותר.
אבל פרקטית אם אחד ששוקל 100 קילו ואחד ששוקל 80 ירוצו 2000 ב 8 דקות , הכבד יותר הוא בעל סבולת טובה יותר.
בהקבלה אם שניהם היו מרימים 100 קילו, הייתי אומר שזה שקל יותר הוא החזק יותר

• פותח/ת השרשור
זה תלוי בהגדרה שלך לסבולת.
במונחים אבסולוטיים מי שמהיר יותר הוא בעל סבולת טובה יותר.
אבל פרקטית אם אחד ששוקל 100 קילו ואחד ששוקל 80 ירוצו 2000 ב 8 דקות , הכבד יותר הוא בעל סבולת טובה יותר.
בהקבלה אם שניהם היו מרימים 100 קילו, הייתי אומר שזה שקל יותר הוא החזק יותר
אוקי, אז מבחינתי הסיבולת שלהם פה זהה

אני רוצה לעלות במשקל ולשמור כמה שיותר על הסיבולת

אוקי, אז מבחינתי הסיבולת שלהם פה זהה

אני רוצה לעלות במשקל ולשמור כמה שיותר על הסיבולת
בעלייה של קילוגרמים בודדים, זה יהיה אפשרי.
כמה אימונים מכל סוג אתה מתכנן לבצע?

• פותח/ת השרשור
ממש לא זהה.. הבדל של 20 קילו במשקל גוף בריצה זה קריטי מאוד מאוד.
חד משמעי הבחור ששוקל 100 נמצא בכושר יותר טוב
בשורה התחתונה הוא מתעייף מהר יותר לא משנה איזה פעילות הוא יעשה, אז זה שהוא "בכושר יותר טוב" לא נותן שום דבר בפועל (אלא אם כן הוא פתאום יחליט להוריד 20 קילו בזמן קצר ולהרגיש את היתרונות של הכושר שלו, מה שלא סביר שיקרה).

השאלה איך הכי אופטימלי להשתפר גם בסיבולת לב ריאה(ריצות ארוכות, שחייה) וגם לעלות מסה תוך כדי. אני פשוט מרגיש שהסיבולת שלי נפגעת ולא רוצה להקריב ממנה יותר מידי
בעלייה של קילוגרמים בודדים, זה יהיה אפשרי.
כמה אימונים מכל סוג אתה מתכנן לבצע?
מתכנן לעלות עוד 15 קילו בערך במשקל בנתיים אין לי ממש תוכנית מסודרת של אירובי.
אני רץ ושוחה מידי פעם אבל לא באופן מסודר. אני מתאמן בMMA ומרגיש שנגמר לי האוויר די מהר

הרבה אנשים שעולים במשקל מזניחים אירובי לחלוטין, זה למה.

הכל תלוי בסדר עדיפויות שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית