עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא מדבר על ריצה מהירה. אני מדבר על ריצות ארוכות נגיד 3-4 קמ או שחייהיש לך בלבול במושגים.
שיפור בכוח לא פוגע בסבולת ושיפור בסבולת לא פוגע בכוח, הם אפילו משפרים זה את זה.
הבעיה היא ניהול ה״עייפות״ מי שיתאמן 3 אימוני כוח פלוס 3 אימוני סבולת יתקדם פחות בהשוואה למי שיעשה רק אימונים בתחום אחד בגלל שהתאוששות שלו תהיה טובה יותר.
החוכמה והקושי זה לשלב בין שני הדברים.
בנוסף בספורט סבולת יש משמעות למשקל ולכן אם תשווה מתאמן במשקל 100 קילו למתאמן במשקל 70 קילו עם אותם נתונים פיזיים, זה במשקל 70 ירוץ מהר יותר
מנגד אם זה במשקל 100 ידחוק 120 קילו וזה במשקל 70 ידחוק 110. זה שדחק 120 חזק יותר אבסולוטית אבל המתאמן הקל יותר הוא חזק יותר.
בכל מקרה בכל משקל אפשר לשפר גם כוח וגם סבולת
הבנתי שזה משהו מעבר לקלוריות, אני אנסה למצוא את המקור שראיתי את זה, נראה לי שזה היה פה בפורוםסבולת ״תיאורטית״ נמדדת בצריכת חמצן מרבית (vo2max) וסף חומצת חלב.
ועדיין עם אותם נתונים מתאמן קל יותר ירוץ/ירכב מהר יותר. לגבי שחיה זה לא נכון.
הפגיעה בבילדינג היא לא נכונה , אבל אם אתה מנסה לעלות במסה ושורף 500 קלוריות על אימון אירובי זה די קשה להשלים את הקלוריות
זה תלוי בהגדרה שלך לסבולת.הבנתי שזה משהו מעבר לקלוריות, אני אנסה למצוא את המקור שראיתי את זה, נראה לי שזה היה פה בפורום
בקיצור לפי מה שאתה אומר מי ששוקל יותר יהיה לו פחות סיבולת? אתה אומר שמתאמן קל יותר ירוץ מהר יותר כלומר יעבור כמות דרך ספציפית במהירות גבוהה יותר שזה בעצם סיבולת טובה יותר
אוקי, אז מבחינתי הסיבולת שלהם פה זההזה תלוי בהגדרה שלך לסבולת.
במונחים אבסולוטיים מי שמהיר יותר הוא בעל סבולת טובה יותר.
אבל פרקטית אם אחד ששוקל 100 קילו ואחד ששוקל 80 ירוצו 2000 ב 8 דקות , הכבד יותר הוא בעל סבולת טובה יותר.
בהקבלה אם שניהם היו מרימים 100 קילו, הייתי אומר שזה שקל יותר הוא החזק יותר
ממש לא זהה.. הבדל של 20 קילו במשקל גוף בריצה זה קריטי מאוד מאוד.אוקי, אז מבחינתי הסיבולת שלהם פה זהה
בעלייה של קילוגרמים בודדים, זה יהיה אפשרי.אוקי, אז מבחינתי הסיבולת שלהם פה זהה
אני רוצה לעלות במשקל ולשמור כמה שיותר על הסיבולת
בשורה התחתונה הוא מתעייף מהר יותר לא משנה איזה פעילות הוא יעשה, אז זה שהוא "בכושר יותר טוב" לא נותן שום דבר בפועל (אלא אם כן הוא פתאום יחליט להוריד 20 קילו בזמן קצר ולהרגיש את היתרונות של הכושר שלו, מה שלא סביר שיקרה).ממש לא זהה.. הבדל של 20 קילו במשקל גוף בריצה זה קריטי מאוד מאוד.
חד משמעי הבחור ששוקל 100 נמצא בכושר יותר טוב
מתכנן לעלות עוד 15 קילו בערך במשקל בנתיים אין לי ממש תוכנית מסודרת של אירובי.בעלייה של קילוגרמים בודדים, זה יהיה אפשרי.
כמה אימונים מכל סוג אתה מתכנן לבצע?