הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות לגבי בחירת תרגיל לרחב גבי

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
אני רוצה להוסיף לעבודה על הגב high pulls
כרגע באימוני גב אני מבצע מתח, דדליפט וחתירה כנגד מוט. השאלה שלי היא כזאת - כדאי להחליף את המתח או את החתירה בhigh pulls?

בין מתח לפולי אין יותר מידי הבדל, אני חושב שהנקודה שבמתח יש יותר פוטנציאל להעמיס משקל, ופחות סבירות לשימוש בשרירים שלא אומרים להשתתף ביחס לפולי נותן יתרון קל למתח, כשבפולי יש מעט פשיטה של הזוקפים וסיוע של הארבע ראשי מההתנגדות של הכרית, אבל לדעתי גם המיינד מאסל קונקשן בפולי הוא בהחלט גבוה יותר, ככה שתלוי מה המטרה שלך, אם זה כוח או היפרטרופיה.

הרוחב של האחיזה משנה, וכמובן גם המנח של הכף יד (אם זה סופינציה או פרונציה או מיד פוזישן אבל זה ברור.)
אחיזה רחבה תגרום ליותר קירוב שכמות, ואחיזה רחבה מידי עלולה גם להיכנס יותר למנח של קירוב כתף ולהביא לשיתוף גם את החזה התחתון.
בעוד שאחיזה צרה לא מעודדת יותר מידי קירוב שכמות אבל מעודדת יותר הורדה של השכמה(לוואר טרפזיוס)

נערך לאחרונה:
אל תגיד לי שהתעקם בגלל משקל הגוף?
רוב המוטות הביתיים הם עד 100 קילו
הוא מתחיל קצת לסדוק את הבטון ולהתעגל בזמן האחרון.
תכלס זה לא בעיה עם המוט עצמו,צריך פשוט לדחוף 2 ברגי ג'מבו לכל צד וזהו,אבל החורים של המוט קטנים מדי וזה מכריח אותך להשתמש בברגים קטנים בהתאם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית