עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איך מתקשרים למר גינס?שיא גינס,זה 104 אם אני לא טועה
פה קשה לי,חיפשתי את כל הבילדרים והליפטרים המוכרים ביוטיוב. כולם עושים משקל גוף.אני בטוח שאנשים עם בנץ׳ 200-300 יצליחו משקל גוף+50
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch?v=enp1CZU6_xM&ved=2ahUKEwjsyMen8eXiAhVk8-AKHehkBO4QwqsBMAB6BAgDEAU&usg=AOvVaw0P3nJdaIta1RoDtn5A-QjYאומנם טעיתי בהערכה שלי, אבל לא מאוד רחוק. 15 אנשים משחר ההסטוריה בתחרות. אם אתה חושב שמישהו לוחץ 300+ ולא התחרה בפאוורליפטינג - אתה מוזמן להוכיח את זה.
אתה כנראה לא מודע לכמה גבוה 300 בנץ׳. בארץ אף אחד לא מתקרב לזה (הכי גבוה 230~?) בלי קשר למשקל גוף, עדיין יש מלא שעושים 50 קילו מתח. באוסטרליה שהיא לא פחות ממעצמת פאוורליפטינג, עדיין אף אחד לא בכיוון (הכי גבוה 280~) כולל פריקים גנטיים וחברה ששוקלים המון.
אני בטוח שאם לארי ווילס היה רוצה לעשות מתח עם 50, ממש לא תהיה לו בעיה.
מארק בל לא כזה כבד כיום, אבל לא קריטי.
שיאי גינס שווים לתחת כי הם איזוטריים, לא חוכמה למצוא משהו ש3 אנשים ניסו ולשבור ״שיא עולם״. כמו כמות גומיות שאפשר לשים על הראש לדוגמא.
אתה לא רואה אנשים מבצעים את זה במשקל כבד / אנשים חזקים מהסיבה הפשוטה שהרבה יותר קל לבצע פולי עליון במשקל גבוה. לא צריך לשים עליך מלא משקל ולהסתבך להגיע למתח. עשיתי את זה המון בעבר וזה מציק לחלוטין מעל 20~ קילו. השיא שלי אגב הוא 52 קילו על 85 קילו משקל גוף (טבעי בזמנו) שהבנץ שלי היה פחות מ140.
אם בחור רנדומלי מהפורום הצליח 160 קילו סה״כ, אני בטוח שאנשים עם בנץ׳ 200-300 יצליחו משקל גוף+50. הרי יש להם עוד 50~ קילו של שריר נטו.
זה לא ממש נכון. אני מסכים שמתח הוא תרגיל קשה יותר, אבל מבחינת היפרטרופיה הם שווי ערך כמעט לחלוטין, וברוב המקרים פולי עדיף בגלל שאתה לא מחוייב לצורת תנועה מסויימת.חשוב לציין שלמתח יש יתרון משמעותי על השימוש בפולי עליון,מתח מתבצע בשרשרת תנועתית סגורה כאשר המנוף נשאר במקום,בניגוד לפולי עליון שמתבצע בשרשרת פתוחה בה המנוף מקובע אל הזרוע ומתבצעת בו תזוזה,זאת הסיבה שמתח יעיל יותר
זה לא ממש נכון. אני מסכים שמתח הוא תרגיל קשה יותר, אבל מבחינת היפרטרופיה הם שווי ערך כמעט לחלוטין, וברוב המקרים פולי עדיף בגלל שאתה לא מחוייב לצורת תנועה מסויימת.
למתאמן מתחיל ללא ספק אני אתן לעבוד במתח במידה והוא יכול כי זה מלמד יותר שליטה על הגוף ושיווי משקל, אבל למטרות היפרטרופיה אין סיבה אמיתית להעדיף מתח על פני פולי עליון
ולמה זה?לכל תרגיל בשרשרת תנועתית סגורה יש היתרון על פני תרגיל שמתבצע בשרשרת תנועתית פתוחה גם מבחינת היפרטרופיה וגם מבחינת כח
אני מסכים עם kotzer חלקית, פולי יכול להיות נהדר להיפוטרפיה, אולי אפילו יותר טוב ממתח במובן מסוים.
מבחינת כח אני לא חושב שיש מה להשוות, מתח יותר יעיל לבנית כח בפלג גוף עליון.
מה שאני לא מסכים זה שלא כדאי "להתחיל" עם מתח ולעבור אחרי זה לפולי, לדעתי לא צריך לוותר על שניהם. לא אומר לעשות מתח ולפמפם פולי, אבל בהחלט לשלב בין שניהם באיזשהו רוטציה בשגרת האימונים גם אם זה להחליף את התרגיל מדי כמה חודשים
באיזה קונטקסט? מי היו סוג המתאמנים? הנפח היה שווה? צורת העבודה הייתה שווה?על פי מכון וינגט נערכו מחקרים בנושא ונמצא כי תרגילים בשרשרת תנועתית סגורה יעילים יותר מתרגילים בשרשרת תנועתית פתוחה
איזו היפרטרופיה? של שרירים מסויימים, או כולם? זו שאלה חשובה, כי לכל תרגיל יש את היתרונות שלו.המחקר עסק בביצוע סקוואט שהינו תרגיל שמתבצע בשרשרת תנועתית סגורה,לעומת לג פרס שמתבצע בשרשרת תנועתית פתוחה ונמצא כי הסקוואט היה יעיל יותר גם למטרות כח וגם למטרות היפוטרפיה
אותו מחקר נעשה גם לגבי שימוש בתרגיל המתח ושימוש בפולי עליון ונמצא כי ביצוע מתח יעיל יותר גם למטרות כח וגם למטרות היפוטרפיה
באיזה קונטקסט? מי היו סוג המתאמנים? הנפח היה שווה? צורת העבודה הייתה שווה?
איזו היפרטרופיה? של שרירים מסויימים, או כולם? זו שאלה חשובה, כי לכל תרגיל יש את היתרונות שלו.
כשאומרים כוח למה מתכוונים? כוח זה תלוי מטלה, אני מבטיח לך שמי שעשה לג פרס השתפר משמעותית יותר בכוח שלו בלג פרס מאשר מי שעשה סקוואט, וההפך הוא הנכון.
הכל זה שאלה של קונטקסט
שוב, איך מודדים כוח בפלג גוף תחתון? מה המטלה המבוצעת שמודדת כוח בפלג גוף תחתון?אתה טוען שלג פרס יעיל יותר לפיתוח כח בפלג הגוף התחתון ?
שוב, איך מודדים כוח בפלג גוף תחתון? מה המטלה המבוצעת שמודדת כוח בפלג גוף תחתון?
הם מדובר על קפיצה? לגובה? למרחק? יכולת לדחוק במכונה מסויימת משקל מסויים?
כוח זו הגדרה שרירותית ואפשר למדוד אותה בהמון דרכים, זה הכל שאלה של מה אתה מחפש
אני האחרון שיזלזל בתרגילים המורכבים, אבל זה הכל שאלה של מה עדיף לאיזה מטרה
לאחרונה גם השתתפתי כנחקר במחקר שבודק פאוורליפטרים ומניפי משקולות לפי הכוח שלהם במשקלי התחרות, לפי מסת שריר, ולפי מבחני כוח שלהם.
ציינתי להם שמבחני הכוח שלהם הם בעייתיים מאוד בגלל שהם מודדים יכולות שלא בהכרח קשורות לספורט, למשל קפיצה לגובה לפאוורליפטר היא חסרת תועלת כי הספורט מפתח יכולת לגייס יכולות מוטוריות לאורך זמן, ולא בהכרח כוח מתפרץ, והתוצאות מן הסתם יהיו שונות מאוד בין פאוורליפטרים למניפים, אבל בסופו של דבר הם נושאי מחקר שווים במחקר
כאן נכנס עקרון הספציפיות, איזו תנועה תהיה דומה יותר למכונת האק סקוואט?ההגדרה של כח בתחום הספורט זה בגדול גיוס כח רב ככל שניתן בכמות הזמן הקטנה ביותר,ההגדרה כן מאפיינת קפיצה לגובה כמבחן כח אך אני מניח שההגדרה אותה ציינתי כללית מידי,אני מסכים איתך לחלוטין שצריך למדוד כח לפי תחום ולפי ענף הספורט,לדעתי דרך מדויקת למדוד כח היא אם אני ואתה נשתמש במכונת ההאק סקוואט טווח התנועה של שנינו יהיה זהה בשימוש במכונה (עד שהמסילה פוגעת במעצור,פוז-ללא טאץ אנד גו,והתרוממות עד לנקודה שנמצאת לפני נעילת ברכיים) ובמידה ואתה תרים משקל כבד ממני במכונה אותה ציינתי הדבר יעיד על כך שאתה בעל כח גדול משלי.