הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הערכת א"ש, והתייעצות

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
IMG_20190610_171150.jpg
אהלן

, קצת עליי
גיל - 16
משקל 68
גובה 180

עומד כרגע על 1700 קל

משקלי עבודה ל8 חזרות

דדליפט 85
בנץ׳ 60
לחיצת כתפיים עם משקולות יד 35 סה"כ

מצרף תמונה

אז ככה, אני בחיטוב כבר איזה שלושה חודשים ירדתי סה"כ 5-6 kg , לא הרבה בכלל.

אני יורד כל שבוע בקצב של 400-800 גרם בערך.
ממש מתלבט אם כבר להתחיל מסה, אני מרגיש מאוד חלש. (אמנם לא נחלשתי מבחינת העצימות, אך נפח העבודה שאני מסוגל להתמודד איתו יורד כמעט בקצב לינארי:🤦‍♂️:)

לא עשיתי אף העמסת פחמימות, כי אני ממש לא מרגיש צורך נפשי והבנתי כי גם אין בזה צורך פיזיולוגי.)

העלתי את הפוסט כי האימון האחרון היה באמת נוראי הרגשתי חלש כל כך. אני כמעט על 175 גר חלבון אבל רק על בערך 120 פחמימה.

התכנית אימונים היא מהייעוץ אישי כל שאין בעיה מהבחינה הזו.

מה אתם אומרים?

IMG_20190610_171150.jpg

@kotzer
@Ayelet
@Mike
Up

יש עוד להתחטב כדי לראות קוביות בבטן.
אבל אם המצב הרגשי בריצפה, ונמאס מחיטוב, אין בעיה להתחיל מסה.

לכל מי שיקרא, חשוב לי להבהיר.
אין טעם לעשות מסה או חיטוב, אם לא מתחשק.
זה נטו עניין של נוחות.

אם לא אכפת לך ממעט שומן, וחשוב לך יותר לבנות מסת שריר גדולה. כנס למסה.
אם מפריע לך שומן, ואתה רוצה להתחטב, אז עושים חיטוב.

אין בזה נכון או לא נכון.

אני אישית תמיד בוחר מסה, כי זה הכי נוח לי. אני תמיד אוהב לבנות מסת שריר גדולה יותר. ולא מעניין אותי להתחטב.
גם כשמסת השריר עולה, הרבה פעמים מתחטבים, כי אחוז השומן יורד.

• פותח/ת השרשור
אני מתלבט, כי מצד אחד אני כן רוצה להתחיל מסה וכבר ממש קשה לי לרדת במשקל ללא פגיעה ישירה באימונים.

מצד שני אני עכשיו כבר 16 א"ש בערך נראלי - כמה מסה רצינית אני יכול לתת?

צפה בקובץ המצורף 48728
אהלן

, קצת עליי
גיל - 16
משקל 68
גובה 180

עומד כרגע על 1700 קל

משקלי עבודה ל8 חזרות

דדליפט 85
בנץ׳ 60
לחיצת כתפיים עם משקולות יד 35 סה"כ

מצרף תמונה

אז ככה, אני בחיטוב כבר איזה שלושה חודשים ירדתי סה"כ 5-6 kg , לא הרבה בכלל.

אני יורד כל שבוע בקצב של 400-800 גרם בערך.
ממש מתלבט אם כבר להתחיל מסה, אני מרגיש מאוד חלש. (אמנם לא נחלשתי מבחינת העצימות, אך נפח העבודה שאני מסוגל להתמודד איתו יורד כמעט בקצב לינארי:🤦‍♂️:)

לא עשיתי אף העמסת פחמימות, כי אני ממש לא מרגיש צורך נפשי והבנתי כי גם אין בזה צורך פיזיולוגי.)

העלתי את הפוסט כי האימון האחרון היה באמת נוראי הרגשתי חלש כל כך. אני כמעט על 175 גר חלבון אבל רק על בערך 120 פחמימה.

התכנית אימונים היא מהייעוץ אישי כל שאין בעיה מהבחינה הזו.

מה אתם אומרים?

צפה בקובץ המצורף 48728

@kotzer
@Ayelet
@Mike
Up
היי אחי מה נשמע? מאוד מבין את זה שאתה רוצה להיות חטוב ולהראות טוב אך חיטוב במצב שלך היא לא הדרך,גם אל תעשה מסה,תאכל קצת מעל הניטרלי,תעלה במשקלי עבודה,תתחזק,תהנה מהדרך,תצבור בשר אתה תראה שהגוף יסתדר לבד.
תן בראש אח.

• פותח/ת השרשור
היי אחי מה נשמע? מאוד מבין את זה שאתה רוצה להיות חטוב ולהראות טוב אך חיטוב במצב שלך היא לא הדרך,גם אל תעשה מסה,תאכל קצת מעל הניטרלי,תעלה במשקלי עבודה,תתחזק,תהנה מהדרך,תצבור בשר אתה תראה שהגוף יסתדר לבד.
תן בראש אח.

דווקא אני לא רוצה להיות "חטוב"
אבל פעם אחת בא לי לעשות 8 חודשים מסה לעלות ככה 7-8 קילו נקי.
הבעיה היא שאני מתחיל עם א"ש יחסית גבוה מלכתחילה, ולכן המסה היא 4-5 קילו כולל נוזלים ואני אף פעם לא צובר מסה אמיתית.

לכן חשבתי לעשות חיטוב ארוך ומסיבי כדי לדפוק מסה טובה. אבל אני לא יודע אם הגעתי לשם כבר- ואם לא הגעתי אני לא יודע אם להקריב את האימונים, משום שכדי להמשיך לרדת במשקל האימונים ממש נפגעים.

תן בראש אח.

לאכול מעל הניטרלי (פלוס קלורי) זה ההגדרה של מסה.

דווקא אני לא רוצה להיות "חטוב"
אבל פעם אחת בא לי לעשות 8 חודשים מסה לעלות ככה 7-8 קילו נקי.
הבעיה היא שאני מתחיל עם א"ש יחסית גבוה מלכתחילה, ולכן המסה היא 4-5 קילו כולל נוזלים ואני אף פעם לא צובר מסה אמיתית.

לכן חשבתי לעשות חיטוב ארוך ומסיבי כדי לדפוק מסה טובה. אבל אני לא יודע אם הגעתי לשם כבר- ואם לא הגעתי אני לא יודע אם להקריב את האימונים, משום שכדי להמשיך לרדת במשקל האימונים ממש נפגעים.

יש לך אופציה לחטב עד שתהיה שחיף חסר מסת שריר או שתעשה מסה, תשאף לעלייה מתונה ובעוד כמה חודשים תתחיל את החיטוב. בסופו של היום, החלטה שלך.
התפיסה שנחלשים בחיטוב צריכה לעוף מהחלון, אתה לא בשלב מתקדם, אתה צריך לנהל עומסים בצורה מוצלחת יותר ואתה יכול להתחזק בחיטוב.

• פותח/ת השרשור

מה היית עושה במקומי?
התפיסה שנחלשים בחיטוב צריכה לעוף מהחלון,

תראה אני עם myfittnespal סופר כל קלוריה שכנסת לפה יורד במשקל בול לפי ההמלצה הגורפת, עובד עם תכנית של הייעוץ האישי. כשאני על 1700-1900 קל יש פגיעה באימונים.

א.מה קצב הירידה שלך? ההמלצה הגורפת היא 0.5-1% בשבוע ממ.ג
ב.תמיד אעדיף מסת שריר, בעיניי הרבה יותר משפרת מראה חיצוני מאשר להיות רזון.

• פותח/ת השרשור
.מה קצב הירידה שלך? ההמלצה הגורפת היא 0.5-1% בשבוע ממ.

בד"כ אפילו יותר קרוב ל0.5% בשבוע. כמו שאמרתי מבחינת כוח, לא ירדתי. מבחינת נפח שאני מסוגל לבצע - אני יורד באופן לינארי כמעט.

יכול להיות שגם יש עניין בתזמון הפחמימות לפני האימון, משום שאת כל הפחמימות שלי אני אוכל במכה לפני השינה.

אני סומך על מייק בנוגע לתכנית אימונים אבל לרוב העניין פה אדפטציה של התכנית למצב.
תעדכן את הייעוץ באימונים, משם זה כבר לתת להם לעשות את שלהם.

• פותח/ת השרשור
אני סומך על מייק בנוגע לתכנית אימונים אבל לרוב העניין פה אדפטציה של התכנית למצב.
תעדכן את הייעוץ באימונים, משם זה כבר לתת להם לעשות את שלהם.

הייעוץ נגמר לי בערך לפני שבוע, כך שאני עדיין עם אותה תכנית. תראה יש פה גם משחק של גנטיקה. למרות שאני מאוד מתחיל, כנראה הגוף שלי לא מסוגל לשמר את הרמה באימונים תוך גירעון קלורי. שים לב אגב, שאני בחיטוב כבר בערך 3 חודשים

לא, תיפטר מהמיינדסט הזה. אין פה עניין של גנטיקה, אתה מתאמן מתחיל. מדובר פה בניהול עומסים ואדפטצייה חסרה.
חיטוב=/=להתחלש. לפחות לא ברמה שתיארת, במיוחד כמתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
לא, תיפטר מהמיינדסט הזה. אין פה עניין של גנטיקה, אתה מתאמן מתחיל. מדובר פה בניהול עומסים ואדפטצייה חסרה.
חיטוב=/=להתחלש. לפחות לא ברמה שתיארת, במיוחד כמתאמן מתחיל.

חיטוב≠ ירידה בנפח לאורך זמן?

חיטוב≠ ירידה בנפח לאורך זמן?
לא מחייב, זה חלק מהרעיון של ניהול עומסים ואדפטציה.
דווקא בחיטוב האחרון עברתי מ3x4/5 סקוואט ל6x6. זה לא בא ברמה כזאת שטחית של "חיטוב? ירידה בנפח" "מסה? עלייה בנפח"
יש פה גורמים של RPE, התייחסות לעבר המתאמן, גיוון תרגילים כדי להוסיף נפח בעצימות נמוכה, וכן הלאה.

• פותח/ת השרשור
לא מחייב, זה חלק מהרעיון של ניהול עומסים ואדפטציה.
דווקא בחיטוב האחרון עברתי מ3x4/5 סקוואט ל6x6. זה לא בא ברמה כזאת שטחית של "חיטוב? ירידה בנפח" "מסה? עלייה בנפח"
יש פה גורמים של RPE, התייחסות לעבר המתאמן, גיוון תרגילים כדי להוסיף נפח בעצימות נמוכה, וכן הלאה.

אני מתאמן בRpe יחסית גבוה, יכול להיות שזה באמת הגורם לירידה בנפח!

אני אישית הייתי ממשיך חיטוב, לא כיף לעלות במאסה כשהשומן מסתיר את התוצאות
בקשר לאימונים, תשתמש בכדורי קופאין לפני האימון, לי זה עזר ממש

אגב, הפחמימות לדעתי מועטות מדי- אבל אם בנו לך אותה מקצוענים קטונתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית