הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיתוסים הזויים ששמעתם בחדר כושר

בגלל שאני אישה, בכל פעם שאני נמצאת במכון מישהו יהיה חייב להעיר לי,גם אם סתם אעמוד בצד.
מנפלאות היום:
לא לנוח יותר מדקה-זה הורס את האפקט של התרגיל.
לא להשים ידיים על ההליכון בזמן ההליכה(חשוב לציין שאני סתם עושה חימום קטן בלי שום חשיבות או צורך לשרוף קלוריות) אבל הבחור טוען שזה מוריד לגמרי מהיעלמות וככה לא שורפים קלוריות.

בגלל שאני אישה, בכל פעם שאני נמצאת במכון מישהו יהיה חייב להעיר לי,גם אם סתם אעמוד בצד.
מנפלאות היום:
לא לנוח יותר מדקה-זה הורס את האפקט של התרגיל.
לא להשים ידיים על ההליכון בזמן ההליכה(חשוב לציין שאני סתם עושה חימום קטן בלי שום חשיבות או צורך לשרוף קלוריות) אבל הבחור טוען שזה מוריד לגמרי מהיעלמות וככה לא שורפים קלוריות.
זה לא בגלל שאת אישה נשמה, לכולם העירו מתישהו בחיים, די להאשים כל דבר במגדר

"שמעתי על מחקר שאומר שהגוף שלך מייצר שומן לפי ההרגלי אכילה שלך עד גיל 12, ככה שלא משנה מה תעשה הוא ימשיך לייצר שומן בדרך שהוא רגיל"

- אחותי מנסה לעלות דיון אתמול בארוחת ערב

בלי תירוצים.
שילוב מים במזון זה לא מומלץ לעיכול.

אני שותה איזה 4-5 כוסות מים בכל ארוחה....חח....😵
"שמעתי על מחקר שאומר שהגוף שלך מייצר שומן לפי ההרגלי אכילה שלך עד גיל 12, ככה שלא משנה מה תעשה הוא ימשיך לייצר שומן בדרך שהוא רגיל"

- אחותי מנסה לעלות דיון אתמול בארוחת ערב

זה לא לגמרי לא נכון ממה שאני יודע (באופן מסוים) זאת אומרת בזמן הילדות הרבה יותר קל לפתח תאי שומן נוספים = להשמין בקלות רבה יותר.
כשאתה מתבגר האפקט הזה נחלש יותר ועדיין אפשרי במידה מסוימת.

מחיפוש קצר בגוגל

Adults who gain or lose weight may do so through changes in the size of the fat cells, also called adipocytes, that constitute fatty deposits in the body. Children, on the other hand, may put on extra fat by increasing the overall number of these cellsin the body

אני גם זוכר סרטון של vitruvian physique עם קישורים למחקרים בנושא, לא זוכר את הסרטון הספציפי אבל זה לא בלתי אפשרי לחפש..

וואו מעניין. אני אחפש את המחקר.

אז זה אומר שילד שנטה לאכול הרבה והיה שמן, תיהיה לו נטייה גדולה לציברת שומן גם כמבוגר?
ותהליכי החיטוב יהיו לו קשים יותר?

יכול להיות גם השלכות לזה ברמה שמתאמן לא יוכל להגיע לאחוזי שומן נמוכים בגלל זה?

אני אעשה לך סדר,
היכולת שלך כילד ונער לצבור יותר שומן ולהתעצב כאדם שמן היא גבוה יותר כי כמות גדולה יותר של תאי שומן נוצרים.
כאדם בוגר,לרוב אתה פשוט תמלא ותנפח את תאי השומן הקיימים ולא תיצור חדשים(כמובן שיווצרו חדשים אם באמת תשמין מאוד)

וואו מעניין. אני אחפש את המחקר.

אז זה אומר שילד שנטה לאכול הרבה והיה שמן, תיהיה לו נטייה גדולה לציברת שומן גם כמבוגר?
ותהליכי החיטוב יהיו לו קשים יותר?

אכן

ולגבי השורה האחרונה, יהיה לו פשוט יותר קשה / הרבה יותר קשה בהתאם למצב בו הוא היה נמצא בילדות.

מעניין אותי לדעת איך זה מתבטא, בפועל אם יש לך מושג, בהתאם לדבר הראשון שרשמתי,
האם מתאמן כזה יתצטרך לבצע תהליכי חיטוב ארוכים יותר בעצם? (כיוון שבגרעונות נורמלים ירד מעט מאוד)

או גרעונות גדולים יותר? או שילוב של שניהם, מה הכוונה בעצם לתהליך קשה יותר בהתאם לזה?

יש לי פשוט הרבה מתאמנים שזה נוגע אליהם ומעניין אותי

מעניין אותי לדעת איך זה מתבטא, בפועל אם יש לך מושג, בהתאם לדבר הראשון שרשמתי,
האם מתאמן כזה יתצטרך לבצע תהליכי חיטוב ארוכים יותר בעצם? (כיוון שבגרעונות נורמלים ירד מעט מאוד)

או גרעונות גדולים יותר? או שילוב של שניהם, מה הכוונה בעצם לתהליך קשה יותר בהתאם לזה?

יש לי פשוט הרבה מתאמנים שזה נוגע אליהם ומעניין אותי

אין שום סיבה לקשר את זה למתאמן שלך מהסיבה הפשוטה שאתה מתאים להם גירעון קלורי מסוים, יורדים? סבבה. לא יורדים? אתה מגדיל אותו.
אין פה ממש קסם כפי שאתה יודע, ככה שמה זה משנה מה התהליך שהוא עבר בילדות? התהליך הקשה אמור לבוא לפי ההיגיון של יותר תאי שומן = יותר קל להשמין. אז סביר להניח שכמה ימים של התפרקות אצל בן אדם כזה אולי יובילו לאסון. לעומת בן אדם שהיה רזה כל החיים שלו שכמה ימים של התפרקות בחיטוב והוא ממשיך אולי קילו יותר, אין לו את הנטייה הזו להשמנה (יש לו פחות תאים למלא) אבל בתכלס הכל יכול להיות, אולי הרזה שיעלה במשקל יתקשה פתאום לרדת והשמן כל החיים שלו ברגע שיקבל החלטה ירד במהירות, אני אומר שאלו המסקנות אבל אני לא באמת יודע לעומק איך זה עובד, משתמש בהיגיון.

ויכוח עם חבר של חבר שאם עושים מסה "נקיה" בלי ג'אנק ורק מאכלים "טובים" אז כשאתה תחטב אתה תראה הרבה יותר טוב מאחד שאכל גאנק.. כל הזמן אותם ויכוחים עם אנשים אבל וואלה אני נהנה מזה ממש כשאני מביא להם הוכחות ועובדות ואין להם מה לענות

"תקוע בשרירים" = לא יכול להוליך חמצן.... (ובאיזשהו שלב יאדים, יסגיל, יכחיל, ישחיר, וינמק.)
חחחח אני לא מאמינה שאתם אשכרה דנים בזה ושוקלים אם זה הגיוני או לא.
אולי פשוט תחסמו את אבי העורקים וככה כל הדם יישאר בגפיים. יותר פשוט, לא? XD
הכוונה לחסום כ 40 %

אגב זה מיתוס ששמעתי עוד לפני 20 שנה כשדרכתי לראשונה בחדר כושר ויוסי יד 50 (יותר קרוב ל 35 אם כבר) שאל אם אני רוצה לגדול או להתחטב, והמיתוס עדיין חי ובועט, שומע אותו פה ושם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית