הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה במשקלים

עדיף לכוון לעלייה מתונה שבועית.
עוד יותר עדיף, שתכנית האימונים שלך תכתיב לך איך לעלות, ותהיה מתוכננת על בסיס זה.

JPS_Education on Instagram: “How should you overload your training? - Well that depends, and all of the above progression schemes have utility in different contexts. -…”

Byt9ln0AX68

דוגמה של JPS לסוגי עליות במשקלים, סביר להניח שלך תוכל להתאים עלייה מהירה (משמאל).

בעיקרון צריך לשאוף להתקדמות. זה יכול להיות במשקל, בחזרות, במספר סטים. שהטרנד בסופו של דבר יהיה כלפי מעלה.

תעלה משקל כל פעם שאתה יכול, וכל פעם שאתה מגיע למקסימום וכשל, תעשה ריסט ותחזור בהדרגה למשקל הכשל ותנסה לשבור אותו, נכשלת עוד פעם? תנסה שוב, נכשלת עוד פעם? תעשה ריסט ותחזור על זה עוד פעם.
תנסה לפחות 2-3 אימונים לשבור את הכשל לפני שאתה עושה ריסט, כי יכול להיות שנכשלת בגלל תזונה/שינה לא טובה או סתם תפסת יום לא טוב.
כשאתה מתאמן מתחיל אני לא רואה סיבה לא לנסות להתקדם מאימון לאימון אם אתה יכול.
כשאתה מתקדם כבר צריך לתכנן את זה קצת אחרת

למה אתה מתכוון ריסט?
ברגע שאתה מגיע לכשל בתרגיל מסויים ולא מצליח להעלות יותר משקל, צריך לתת לשרירים, מערכת עצבים, גידים וכל הגוף להתאושש קצת מהעומס, להוריד במשקלים או לחתוך בתרגילים בקיצור לעבוד בעומס יותר נמוך ולהעלות בהדרגה בחזרה למשקל הכשל ולנסות לשבור אותו. זה כמובן בקצרה, כדאי לך לחקור וללמוד קצת אם אתה מאוד חדש בתחום

תעלה משקל כל פעם שאתה יכול, וכל פעם שאתה מגיע למקסימום וכשל, תעשה ריסט ותחזור בהדרגה למשקל הכשל ותנסה לשבור אותו, נכשלת עוד פעם? תנסה שוב, נכשלת עוד פעם? תעשה ריסט ותחזור על זה עוד פעם.
תנסה לפחות 2-3 אימונים לשבור את הכשל לפני שאתה עושה ריסט, כי יכול להיות שנכשלת בגלל תזונה/שינה לא טובה או סתם תפסת יום לא טוב.
כשאתה מתאמן מתחיל אני לא רואה סיבה לא לנסות להתקדם מאימון לאימון אם אתה יכול.
כשאתה מתקדם כבר צריך לתכנן את זה קצת אחרת

אין שום סיבה להגיע לכשל על בסיס קבוע כתוכנית. זה מתכון לburnout במקרה הטוב ופציעות במקרה הרע. כדאי לשמור חזרה-חזרה וחצי במיכל בשביל לשמור על ההתקדמות במקום לתקוע את עצמך.

אין שום סיבה להגיע לכשל על בסיס קבוע כתוכנית. זה מתכון לburnout במקרה הטוב ופציעות במקרה הרע. כדאי לשמור חזרה-חזרה וחצי במיכל בשביל לשמור על ההתקדמות במקום לתקוע את עצמך.
תקרא שוב פעם מה שכתבתי, כי כנראה לא הבנת כלום.
אם תעבוד בתבנית מסודרת של עליה ליניארית והתקדמות רציפה, אתה לא תגיע לכשל כל אימון. בעצם אתה לא תגיע לכשל רוב האימונים.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שאם אני לא מצליח לסיים את הסט האחרון בתרגיל מסויים באופן קבוע נגיד סט אחרון אני עושה 8 במקום 10 בשאר הסטים זה לא בסדר? כי אם אני מוריד משקל אז זה קל מידי ואני מסיים בלי בעיה..

זאת אומרת שאם אני לא מצליח לסיים את הסט האחרון בתרגיל מסויים באופן קבוע נגיד סט אחרון אני עושה 8 במקום 10 בשאר הסטים זה לא בסדר? כי אם אני מוריד משקל אז זה קל מידי ואני מסיים בלי בעיה..
אם אתה לא מצליח לסיים באופן קבוע סביר להניח שמשהו לא בסדר.

תקרא שוב פעם מה שכתבתי, כי כנראה לא הבנת כלום.

אולי אני לא מבין את המילה כשל כראוי.

אולי אני לא מבין את המילה כשל כראוי.
בוא אני אנתח בשבילך את מה שכתבתי.
נניח שהגעת בבנץ פרס ל100 קילו לחמישיה. בחזרה החמישית נכשלת. נסית עוד פעם באימון הבא ונכשלת עוד פעם. אתה יורד במשקל, נגיד 85-90 קילו.
מתחיל לעלות עוד פעם בהדרגה, בכל האימונים האלה אתה לא מגיע לכשל. ואז אתה מגיע שוב פעם ל100 ומנסה לשבור אותו, מנסה פעם אחת, לא הצלחת? נסה עוד פעם. הצלחת? יופי, תתקדם לא הצלחת? תחזור עוד פעם אחורה ותנסה שוב
אני חושב שצריך להגיע לכשל לפעמים, זה חלק מהאימון

אני מבין... השאלה אם הגירוי לשריר כשלא מגיעים לכשל הוא מספיק? תמיד אומרים שצריך להגיע למקסימום
מי שאומר שצריך להגיע למקסימום לא מבין כלום מהחיים שלו.
צריך לאזן בין גירוי קרוב יותר למקסימום, לבין רמת קושי שאתה יכול להתמיד איתה תוך כדי התקדמות במשקלים.
אם אתה תמיד נותן את המקסימום אתה תשרוף את עצמך מהר מאוד

בוא אני אנתח בשבילך את מה שכתבתי.
נניח שהגעת בבנץ פרס ל100 קילו לחמישיה. בחזרה החמישית נכשלת. נסית עוד פעם באימון הבא ונכשלת עוד פעם. אתה יורד במשקל, נגיד 85-90 קילו.
מתחיל לעלות עוד פעם בהדרגה, בכל האימונים האלה אתה לא מגיע לכשל. ואז אתה מגיע שוב פעם ל100 ומנסה לשבור אותו, מנסה פעם אחת, לא הצלחת? נסה עוד פעם. הצלחת? יופי, תתקדם לא הצלחת? תחזור עוד פעם אחורה ותנסה שוב
אני חושב שצריך להגיע לכשל לפעמים, זה חלק מהאימון

אני מחזיק בדיעה אחרת שעדיף לא להגיע לכשל בכלל, בטח שלא כתוכנית. אם המטרה היא 5 חזרות ואתה מצליח 4 ונכשל ב5, אל תגיע בכלל ל5, תעצור ב4. באימון הבא אתה יכול להוסיף עוד סט שגם בו תעשה 4. ואז בשבוע או שבועיים אחר כך כבר תסגור את החמישית בלי בעיה ובלי כשל. כל פעם שאתה מגיע לכשל אתה הורס לעצמך מכל הבחינות.

אין בעיה, יש הרבה "דעות" שונות בתחום האימונים.
אתה תשמע דעות לכאן ולכאן למעשה כמעט בכל נושא חלוק דעת.
לדעתי כן צריך להגיע לכשל מדי פעם, אבל כל אחד ומה שעובד הכי טוב בשבילו.
על זה אומרים מה שעובד בשבילך לא בהכרח יעבוד על השני, ובסוף בסוף אין כמו הנסיון שלך על עצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית