הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סיבולת vs כוח מירבי

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אחרי בערך חודשיים וחצי שאני לא מתאמן בכלל אימוני סיבולת בעליות מתח (נהגתי לעשות בין 6-10 סטים של 10-17 חזרות פר-סט) ועברתי אך ורק לאימוני כוח בטווחי חזרות של 3-5, החלטתי לנסות לעשות אימון סיבולת שוב, סך הכל 100 עליות מתח בסטים של 15-10 חזרות ומנוחות של 1.5-2 דק' בין הסטים.

בקושי סיימתי את האימון. הגעתי לכשל כבר בסט הרביעי וממש התאמצתי לסיים. כבר 4 ימים אחרי ואני עדיין תפוס.
מרגיש שירדתי מאוד בכושר סיבולת במתח.
בכוח אגב התקדמתי מ-5 עליות מתח עם 32kg ל-5 עליות מתח עם 40kg.

איך זה קורה?
האם ייתכן שהתחזקתי בכוח אבל נחלשתי בסיבולת?
הרי אם התחזקתי.... אני אמור להיות מסוגל להרים משקל קל יותר - ליותר חזרות... לא?

אתה מדבר על נפח עצום, נפח דורש קיבולת עבודה, אם עבדת בצורה שלא דרשה ממך קיבולת עבודה גבוהה אז איבדת חלק ממנה.
זה לא משהו שאתה לא יכול להחזיר אם תעבוד על זה, אבל אתה לא יכול פשוט לקפוץ לנפח כל כך גדול ולצפות שהכל ילך חלק

• פותח/ת השרשור
השאלה היא האם בעצם הייתי חזק יותר כשעבדתי בנפחים הגדולים?

ולשם המחשה:
והאם ייתכן שמישהו במשקל שלי ובממדים שלי
יעשה יותר עליות מתח ממני לדוגמה אבל בעליות מתח עם משקל אני אעשה יותר ממנו?

הצדיק (TheTsadik) כתב על כך.

"נקודת הבנה ראשונית צריכה לקחת בחשבון שאי אפשר להתמחות גם בריצה וגם באימוני כוח, ולא רק שאי אפשר להתמחות ממש, אלא שיש בכל אחד מהתחומים הללו לגרוע מחברו."

הדעה שלו אומרת שסיבולת נוגדת כוח. ובשביל מקסימום כוח, צריך לוותר על סיבולת, וכן להיפך. אימונים פונקציונלים למינהם לא יכולים להגיע למקסימום, כי כל אחד מפריע לחבירו.
יש לו דרכים שונות לנסות לשלב בין השניים, אבל זה בהחלט גורע אחד מחבירו.
תראה את מה שהוא כתב על זה כאן Q&A - סשן Q&A עם אליהו הנקין ו-אופיר בירנבאום בנושא Powerlifting.
עוד כתב:

"אירובי: כשהמשקלים קלים, מצמצמים מאוד את זמני המנוחה בין סט לסט.

מעבר לזאת אני רואה חשיבות גדולה לעבודה מתמדת על תנועתיות. ברמה פשוטה אפשר אפילו להמליץ לבצע סקוואט חופשי כל שעתיים, לכמה עשרות חזרות איטיות ובדגש פרופריוספטיבי, במהלך כל פרק הזמן שבין אימון לאימון. פשוט לקום מהכסא ומהכורסה, ולהניע את הגוף. אני רואה בתנועתיות הזו תרומה משמעותית להתאוששות, ובכך תרומה לתהליך פיתוח הכוח, אך מעבר לזאת גם חושב שתנועתיות מרובה במהלך היומיום תורמת משהו ליכולת אירובית בסיסית.

מעבר לרמה הזו אני מעדיף להימנע מעבודה אירובית ספציפית. צ'אד ווסלי סמית' העלה נקודה מעניינת בעיני: אמנם הסיבים הלבנים תמיד ישארו מהירי כיווץ ותשישות, ואמנם האדומים תמיד ישארו בעלי כיווץ איטי אך בעל סבולת ממושכת, אך בתווך שלהם נמצאים סיבים שאינם דווקא לבנים ואינם דווקא אדומים, אלא יכולים לבנות את עצמם מעט הן לכיוון הלבן והן לכיוון האדום. פעילות אירובית מעבר לרמה מסוימת, גורמת לבנייה לכיוון האדום, בנייה שמהווה מכשול בדרך להשגת כוח מירבי, ואשר דרושה אפילו תקופת חודשים כדי לשנות אותה."

השאלה היא האם בעצם הייתי חזק יותר כשעבדתי בנפחים הגדולים?

ולשם המחשה:
והאם ייתכן שמישהו במשקל שלי ובממדים שלי
יעשה יותר עליות מתח ממני לדוגמה אבל בעליות מתח עם משקל אני אעשה יותר ממנו?
פשוט היית רגיל יותר לעבודה הזאת, וזה הגיוני מאוד שבגלל שלא עבדת בצורה הזאת, איבדת מעט מהיכולת לעבוד בצורה הזאת

אתה מדבר על נפח עצום, נפח דורש קיבולת עבודה, אם עבדת בצורה שלא דרשה ממך קיבולת עבודה גבוהה אז איבדת חלק ממנה.
זה לא משהו שאתה לא יכול להחזיר אם תעבוד על זה, אבל אתה לא יכול פשוט לקפוץ לנפח כל כך גדול ולצפות שהכל ילך חלק
בדיוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית