הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שימוש מוגזם בתרגילי לחיצות

ivar the boneless

משתמש מתחיל
248
36
נק' מוניטין:
16
248
36
שלום לכולם,ברצוני לעלות כאן נקודה חשובה לגבי תרגילי הלחיצות
אף על פי שתרגילי הלחיצות הנם תרגילים נהדרים לפיתוח כח בחלקו הקדמי של פלג גוף העליון שימוש בתרגילים הללו בתדירות גבוהה יתר על המידה עלול להביא אתכם לפציעת כתפיים ובנוסף לאימון יתר,לכן יש לנצל את תרגילי הלחיצות בתבונה ואת השימוש בהם יש לעשות רק בתרגילים שתפיקו מהם את התועלת הגדולה ביותר

לכן הייתי מציע למתאמנים שמבצעים תרגילי לחיצות בכל שיפוע אפשרי לחשוב פעמיים,לחיצה חזה באחיזה צרה לפיתוח שרירי התלת ראשי בתדירות גבוהה גם מיותרת בעיני,במיוחד אם הדבר נעשה לאחר אימון חזה בנפח כבד שכולל מספר רב של תרגילי לחיצות,ההצעה שלי למתאמנים שברצונם לאמן את שרירי התלת ראשי לאחר אימון חזה בנפח גבוהה היא לבצע תרגילי פשיטה,ובמידה ובכל זאת ברצונכם לשלב לחיצת חזה באחיזה צרה עבור שרירי התלת ראשי יש לעשות להוריד את מספר הלחיצות באימון החזה על מנת שלחיצת החזה באחיזה צרה לשרירי התלת ראשי תבוא על חשבון תרגילי לחיצות לחזה ולא בנוסף אליהם.

היו לי תקופות שעשיתי 15 סטים לשלוש סוגים של לחיצות חזה.
בנץ רגיל, עם רגליים למעלה, וספוטו בנץ'.
במשקלים כבדים.
שום עומס על הכתפיים.

אימון חזה שלי מורכב אך ורק מלחיצות. אני באמת לא מבין מה האזהרות שלך מזה.
זה דבר מאוד מקובל בפאוורליםטינג לעשות רק לחיצות לחזה.

אימון יתר זה בעיה, אבל בלי קשר ללחיצות. אימון יתר מבודד הוא גם כן מזיק.
אבל לדעתי עם תרגיל מורכב כמו לחיצות, יש פחות סיכוי לפגוע בעצמך מאשר אימון שריר מבודד.

נערך לאחרונה:
כבר שנים שהבסיס לאימונים שלי הוא לחיצות, אני לא מבין מה הבעיה בלחיצות.
אימון יתר יכול לקרות מכל דבר אם לא מתאמנים כמו שצריך, ופציעות יכולות לקרות גם בלי קשר ללחיצות.

• פותח/ת השרשור
במשקלים כבדים.
שום עומס על הכתפיים.

אבל לדעתי עם תרגיל מורכב כמו לחיצות, יש פחות סיכוי לפגוע בעצמך מאשר אימון שריר מבודד.

לפני שאתה מגיב אתה צריך להתעמק בכתוב,לא קוראים ברפרוף ומגיבים.

כפי שרשמתי לחיצות הן חד משמעית הכלי היעיל ביותר לפיתוח גוף בפורנט של הפלג גוף עליון.
הכוונה שלי שצריך לנצל את התרגילים הללו בתבונה,וששימוש מוגזם בתרגילי הלחיצות אינו נכון.
את תרגילי הלחיצות יש לנצל לתרגילים בהם תפיק מהם את התועלת הגדולה ביותר.
טווח סביר של סטים שבועיים לתרגילי לחיצות מסתכם ב24 סטים שבועיים.
לכן לבצע תרגילי לחיצות בכל זווית אפשרית זה מיותר,כי מלחיצות בשיפוע חיובי ובשיפוע שלילי תפיק פחות מאשר מלחיצת חזה ולחיצת כתפיים.

העלתי את הפוסט כי אני צופה במתאמנים במכוני כושר מבצעים אימונים עם נפח עצום שכולל בנץ,פרס,לחיצות בכל שיפוע אפשרי ולאחר מכן עוד לחיצה באחיזה צרה עבור שרירי התלת ראשי,
ומעבר לזה 15 סטים של לחיצות באימון זה נפח מוגזם במידה ואתה מבצע 2 אימונים כאלו בשבוע,במידה ואתה מבצע רק אימון אחד כזה בשבוע הדבר לגיטימי

לפני שאתה מגיב אתה צריך להתעמק בכתוב,לא קוראים ברפרוף ומגיבים.
קראתי הכל לפני שהגבתי.
ומעבר לזה 15 סטים של לחיצות באימון זה נפח מוגזם במידה ואתה מבצע 2 אימונים כאלו בשבוע,במידה ואתה מבצע רק אימון אחד כזה בשבוע הדבר לגיטימי
עשיתי 15 סטים פעמיים בשבוע.
כפי שרשמתי לחיצות הן חד משמעית הכלי היעיל ביותר לפיתוח גוף בפורנט של הפלג גוף עליון.
הכוונה שלי שצריך לנצל את התרגילים הללו בתבונה,וששימוש מוגזם בתרגילי הלחיצות אינו נכון.
את תרגילי הלחיצות יש לנצל לתרגילים בהם תפיק מהם את התועלת הגדולה ביותר.
טווח סביר של סטים שבועיים לתרגילי לחיצות מסתכם ב24 סטים שבועיים.
לכן לבצע תרגילי לחיצות בכל זווית אפשרית זה מיותר,כי מלחיצות בשיפוע חיובי ובשיפוע שלילי תפיק פחות מאשר מלחיצת חזה ולחיצת כתפיים.

העלתי את הפוסט כי אני צופה במתאמנים במכוני כושר מבצעים אימונים עם נפח עצום שכולל בנץ,פרס,לחיצות בכל שיפוע אפשרי ולאחר מכן עוד לחיצה באחיזה צרה עבור שרירי התלת ראשי,
לא מסכים עם זה.

מה שהבנתי מהנושא הוא שלדעת ivar,לעשות לחיצות בשיפועים שונים(עליון+תחתון) בנוסף לבנץ רגיל ואז לתסף בבנץ צר כדי לתת דגש לטרייספס הוא מיותר ו"מסכן" את הכתפיים.
לא מסכים,רק חשבתי שאבהיר את מה שהצלחתי להבין,אולי הוא יסביר טוב יותר.

מה שהבנתי מהנושא הוא שלדעת ivar,לעשות לחיצות בשיפועים שונים(עליון+תחתון) בנוסף לבנץ רגיל ואז לתסף בבנץ צר כדי לתת דגש לטרייספס הוא מיותר ו"מסכן" את הכתפיים.
תודה על האבהרה.
לא מסכים,רק חשבתי שאבהיר את מה שהצלחתי להבין,אולי הוא יסביר טוב יותר.
אני מסכים איתך, שגם אני לא מסכים איתו.

זה תלוי כמה חזק אתה הולך בכל תרגיל, אני לא יכול לדמיין לתת 3-4 לחיצות באופן קבוע כמעט למקסימום (בקטע של פציעות) לא כוח רצון.

נערך לאחרונה:
במשקלים כבדים.
שום עומס על הכתפיים.

מה הקטע של בנץ עם רגליים למעלה?

לא מפחיד אותך לאבד יציבות על כזה תרגיל? הרי שהרגליים לא בקרקע הרבה יותר קשה להתייצב וטעויות יכולות לקרות (איבוד איזון) קרע וכאלו..
נניח למה לא floor press למטרה דומה.

לא מפחיד אותך לאבד יציבות על כזה תרגיל? הרי שהרגליים לא בקרקע הרבה יותר קשה להתייצב וטעויות יכולות לקרות (איבוד איזון) קרע וכאלו..
חחח... אותם אזהרות קיבלתי כשהתחלתי דדליפט.
לא תקבל מזה קרע.
זה אמנם יותר קשה לייצב, אבל זה בדיוק המטרה.
זה לא משקל לחזרה בודדת, אלא ל 5. וגם יצא לי פעם לאבד שיווי משקל ולהחזיר את הרגליים לריצפה כדי לייצב, זה לא סוף העולם.
נניח למה לא floor press למטרה דומה.
אם זה מה שאני חושב שזה, זה רבע תנועה.

לי יש זרועות מאוד ארוכות.

תנסה אולי Larsen Press.
לי באופן אישי זה מרגיש יותר יציב מרגליים על הספסל.

אוקי אבל זה שניטרלת לג דרייב מה נותן? הבנתי שזה דווקא לא טוב

זה תרגיל עזר לבנץ רגיל שנועד לעבוד על שרירי הלחיצה עם פחות משקל.

אוקי אבל זה שניטרלת לג דרייב מה נותן? הבנתי שזה דווקא לא טוב
זה פשוט תרגיל יותר מבודד.
תנסה אולי Larsen Press.
לי באופן אישי זה מרגיש יותר יציב מרגליים על הספסל.

זה תרגיל עזר לבנץ רגיל שנועד לעבוד על שרירי הלחיצה עם פחות משקל.
אולי אני מעדיף את החוסר יציבות של הרגליים למעלה.
בכל אופן, אני רק עשיתי את זה כי המאמן שלי נתן לי, כך שעל דעת עצמי אני כנראה לא יעשה את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית