אחת ולתמיד- האם יש מזון בריא ולא בריא?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
כל הזמן יש הרבה ויכוחים והרבה טענות מאנשים: X לא בריא יש בו מלא שומן רווי, Y לא בריא יש בו הרבה כולסטרול, Z לא בריא הוא מפוצץ סוכר W לא בריא יש בו מלא נתרן ובכללי על מזונות, שהם כמובן בעיקר ג'אנק פוד, מתוקים, חטיפים מלוחים פחמימות ריקות וכו' שהם לא בריאים ועל מזונות אחרים (פחמימות מלאות, חזה עוף, שומנים טבעיים וכו') שהם כן בריאים.
אז עכשיו שאלה שלי אחת ולתמיד, אם אני מתאמן באופן קבוע ונמצע בא.ש תיקני למשל 15~ האם אני יכול לאכול כל יום המבורגרים לאפות פיצות עם קינוחי, לנשנש עוד קצת ציפסים ובמבות בארוחות ביניים והרבה דברים עם שומן רווי\טראנס (לא יודע בדיוק את ההבל) נתרן, כולסטרול,סוכר וכל עוד אני במאזן קלורי ניטרלי אני אהיה בריא? מחדד שאני שואל בנוגע לבריאות ולכן נכנס למרכיבים כיוון שאני יודע שמבחינת עליה במשקל או ירידה קלוריה של גיינר ואורז זה אותו דבר
עכשיו אני יודע שתגידו כנראה שאין במזונות האלו ויטמינים ומינרלים אז אם אני כן מוסיף להם ירקות פירות או מתסף בכדורים זה משנה את התשובה שלכם? מה שכן למה שבמנה שווארמה למשל לא יהיו ויטמנים ומינרלים כמו בחזה עוף עם אורז, מה ההבדל בגדול ביניהם?

דונו.

נערך לאחרונה:
@Mr. power
בקצב הזה אני מריח באן 24 שעות מתקרב:sarcastic:
אני מסכים איתך אחי אבל תוריד הילוך,הילד לא עשה לך כלום. פשוט מחפש מליון תשובות שונות

תכלס. אסור להביע פה דעה שכחתי. אבל צודק, זה באמת חסר תועלת. יאללה פרשתי 🤩

תכלס. אסור להביע פה דעה שכחתי. אבל צודק, זה באמת חסר תועלת. יאללה פרשתי 🤩
בעיניים אובייקטיביות ובלי להכיר אותך או אותו? התגובות התוקפניות שלך מציירות אותך כיותר בעייתי ממנו (פסדר, הוא טרחן ורוצה תשובות לאלף שאלות, זכותו) ואחרי ההודעה הזו גם חטאת בדמגוגיה מיותרת.

כרגע מי שפוגע בתרבות הדיון זה אתה וזה לא כי אסור לך להביע את דעתך אלא כי אתה עושה את זה בצורה לא יפה.

1.אז מה זה אומר בדיוק ה"תזונה הטובה" הזאת שכולם אומרים, מי קבע שחזה עוף ואורז כל יום זה תזונה טובה ולאפה שווארמה שזה בפועל אותו דבר זה "לא בריא" ואדם שיאכל את זה כל יום יחשב כ"לא בריא" (שוב פעם מדגיש שהכל בבקרה קלורית ולא חורג מהניטרלי ועל א.ש תקין)
מי קבע שחזה עוף ואורז זה תזונה טובה ולאפה שווארמה היא לא?
עוף ואורז נותנים לך יחס טוב מאוד של קלוריות לעומת נוטריינטים ושובע, וזה למה הם מוגדרים כטובים יחסית.
שווארמה בקונטקסט של תפריט מאוזן היא סבבה לגמרי. יש לך שם חלבון טוב, שומן כל עוד זה לא מוגזם, ופחמימה. אם הוספת ירקות אז בכלל יש לך תוספת של ויטמינים.

2.אני מבין אז ששומן טראנס מעבר לכמויות קטנות מזיק על סמך כל הדעות, יש עוד דברים חוץ ממנו שיש עליהם קונצנזוסכזה או שלדעתך הם מזיקים (שומן רווי, סוכר כולסטרול וכו')?
שומן טראנס מעלה LDL (כולסטרול רע), ומוריד HDL (כולסטרול טוב, שהמטרה שלו היא להוריד LDL), וזה למה שומן טראנס נחשב בעייתי. למרות שזה עדיין לא ברור לחלוטין אם שומן טראנס טבעי נותן את אותו אפקט של שומן טראנס מלאכותי (שמנים צמחיים למניהם).
למיטב ידיעתי לא קיימים יותר מדי דברים להתרחק מהם כמה שניתן, היחיד שקופץ לי לראש זה שמן דקלים, שמעלה סיכון לסרטן ואפשר בקלות למצוא תחליפים.

3. ו4. בגלל זה אז הדגשתי שאם אני אוכל שוקולד וכן שומר על בקרה קלורית משמע מחליף את כל האורז שלי בשוקולדהאם זה יחשב כתזונה בריאה?
שוקולד לא ייתן לך שום דבר חוץ מפחמימה, והוא מאוד דחוס קלורית, אז אתה תצטרך לאכול ממש מעט ממנו בשביל לקבל את כמות הקלוריות שאתה צריך.אתה לא מקבל ממנו לא ויטמינים ולא סיבים, וזה יפגע בתחושת הרעב שלך, מה שיגרום לך לסטות מהדיאטה.

ויש שטויות להגדרתך, מה גורם למאכל כלשהו להיחשב כ"שטות"?
מאכל שלא נותן לך שום דבר חוץ מקלוריות, בעיקר פחמימות או שומן.

דרך אגב כתוב שבקופסה שלמה של גלידת גודיז יש פחות מ0.5 חומצות שומן טארנס אז זה אומר שאני כן יכול לאכול כל יום קופסה שלמה כזאת?
אין לי מושג אם יש שם עוד דברים בעייתיים בכמויות גדולות, אז שוב, אין לי שום דרך לומר לך אם זה בסדר או לא.

5.אז בתכלס שומן רווי וכולסטרול כן גורמים לפגיעה בכלי הדם או שספציפית בהינתן גורמים מסוימים של אדם שלא פעיל ואוכל "לא טוב" אז הם יגרמו לזה?
שומן רווי וכולסטרול תורמים להתפתחות מחלות כלי הדם, והאיזון שלהם הוא החלק החשוב.

בהנחה אז שאני לא נכנס לקטוגריה הנ"ל אני יכול לאכול שומן רווי וכולסטרול ללא חשש וללא הגבלה? (שוב פעם כמובן מגבלה קלורית)
זה לא שאלה של כן ולא, אבל כן אפשר לומר שאדם פעיל עם תזונה מאוזנת, יש לו סיכוי הרבה יותר טוב לשמור על עצמו.

• פותח/ת השרשור
מי קבע שחזה עוף ואורז זה תזונה טובה ולאפה שווארמה היא לא?
1/עוף ואורז נותנים לך יחס טוב מאוד של קלוריות לעומת נוטריינטים ושובע, וזה למה הם מוגדרים כטובים יחסית.
שווארמה בקונטקסט של תפריט מאוזן היא סבבה לגמרי. יש לך שם חלבון טוב, שומן כל עוד זה לא מוגזם, ופחמימה. אם הוספת ירקות אז בכלל יש לך תוספת של ויטמינים.

2/שוקולד לא ייתן לך שום דבר חוץ מפחמימה, והוא מאוד דחוס קלורית, אז אתה תצטרך לאכול ממש מעט ממנו בשביל לקבל את כמות הקלוריות שאתה צריך.אתה לא מקבל ממנו לא ויטמינים ולא סיבים, וזה יפגע בתחושת הרעב שלך, מה שיגרום לך לסטות מהדיאטה.

3/אין לי מושג אם יש שם עוד דברים בעייתיים בכמויות גדולות, אז שוב, אין לי שום דרך לומר לך אם זה בסדר או לא.

4.שומן רווי וכולסטרול תורמים להתפתחות מחלות כלי הדם, והאיזון שלהם הוא החלק החשוב.
זה לא שאלה של כן ולא, אבל כן אפשר לומר שאדם פעיל עם תזונה מאוזנת, יש לו סיכוי הרבה יותר טוב לשמור על עצמו.
1.שווארמה במאת עוד סבבה אבל אם נגיד המבורגר שזה בשר מעובד, זה נהפך ללא בריא? או פיצה למשל?
2.ברור שהכל תיאורטי ואני לא אחליף את כל האורז בשוקולד אבל בהנחה שאני מצליח להסתדר עם השובע שהשוקולד נותן לי ולוקח תוספים של ויטמינים ומינרלים וסיבים זה יחשב תזונה בריאה להחליף את כל האורז בשוקולד? כי אורז חוץ מויטמנים ומינרלים וסיבים נותן לי גם רק פחמימה...
3.

141 אנרגיה
סך השומנים 4.5
חומצות שומן רוויות 2.8
חומצות שומן טראנס פחות מ- 0.5
כולסטרול 26
נתרן 93
סך הפחמימות 19.8
סוכרים 9.8
כפיות 2.5
רב כהליים 4.7
סיבים תזונתיים 5.5
חלבונים 7.2

1.שווארמה במאת עוד סבבה אבל אם נגיד המבורגר שזה בשר מעובד, זה נהפך ללא בריא? או פיצה למשל?
מה מעובד בהמבורגר? שהבשר עבר טחינה?
אם הבשר איכותי, ושאר המרכיבים איכותיים ולא תעשייתיים מאוד אז אין שום הבדל בין לאכול המבורגר לבין לאכול קציצות של אמא עם לחם בצד.
ומה זה פיצה? בצק, רוטב עגבניות, וגבינה, 3 דברים טובים מאוד לארוחה.
המבורגר ופיצה נהיים בעייתיים כאשר אתה אוכל בפלוס קלורי לא מבוקר, או כאשר מדובר על פיצה והמבורגר תעשייתיים, שכמו כל מזון תעשייתי, מוסיפים להם הרבה חומרים פחות סבבה כדי להעלות את תוקף המוצר וכדי לשפר את הטעם והמרקם (כמו למשל מרגרינה ושמן דקלים), וגם במצב הזה, ריסון ומיתון ימנעו ממך מלצבור נזקים מהמרכיבים האלה.

2.ברור שהכל תיאורטי ואני לא אחליף את כל האורז בשוקולד אבל בהנחה שאני מצליח להסתדר עם השובע שהשוקולד נותן לי ולוקח תוספים של ויטמינים ומינרלים וסיבים זה יחשב תזונה בריאה להחליף את כל האורז בשוקולד? כי אורז חוץ מויטמנים ומינרלים וסיבים נותן לי גם רק פחמימה...
תיאורטית אתה אמור להיות סבבה אם תשלים את כל החוסרים.
בפועל יכול להיות שיהיה הבדל מבחינה בריאותית בטווח הרחוק מצריכה רק של סוכר כפחמימה, אבל זה משהו שדורש עוד הרבה מחקר.

3.

141 אנרגיה
סך השומנים 4.5
חומצות שומן רוויות 2.8
חומצות שומן טראנס פחות מ- 0.5
כולסטרול 26
נתרן 93
סך הפחמימות 19.8
סוכרים 9.8
כפיות 2.5
רב כהליים 4.7
סיבים תזונתיים 5.5
חלבונים 7.2
אלה ערכים תזונתיים, לא רשימת מרכיבים

• פותח/ת השרשור
מה מעובד בהמבורגר? שהבשר עבר טחינה?
אם הבשר איכותי, ושאר המרכיבים איכותיים ולא תעשייתיים מאוד אז אין שום הבדל בין לאכול המבורגר לבין לאכול קציצות של אמא עם לחם בצד.
ומה זה פיצה? בצק, רוטב עגבניות, וגבינה, 3 דברים טובים מאוד לארוחה.
המבורגר ופיצה נהיים בעייתיים כאשר אתה אוכל בפלוס קלורי לא מבוקר, או כאשר מדובר על פיצה והמבורגר תעשייתיים, שכמו כל מזון תעשייתי, מוסיפים להם הרבה חומרים פחות סבבה כדי להעלות את תוקף המוצר וכדי לשפר את הטעם והמרקם (כמו למשל מרגרינה ושמן דקלים), וגם במצב הזה, ריסון ומיתון ימנעו ממך מלצבור נזקים מהמרכיבים האלה.

תיאורטית אתה אמור להיות סבבה אם תשלים את כל החוסרים.
בפועל יכול להיות שיהיה הבדל מבחינה בריאותית בטווח הרחוק מצריכה רק של סוכר כפחמימה, אבל זה משהו שדורש עוד הרבה מחקר.

אלה ערכים תזונתיים, לא רשימת מרכיבים
למשל פה:
שוקולד בצק עוגיות | בן & ג'ריס
לא רואה שום דבר לא בריא, שומן טראנס פחות מ0.5 גרם לא רואה מרגרינה או שמן דקלים
כולסטרול כתוב 41 ושומן רווי 3.5 ובתכלס אין לי מושג לכמה זה נקרא הרבה וכמה אפשר לאכול ביום, מה המגבלה של כולסטרול ושומן רווי ליום?
אז בנוגע לזה למשל אם נכנס לי בקלוריות כי זה גם דיאטטי אני יכול לאכול אחד שלם כזה כל יום ללא חשש?

למשל פה:
שוקולד בצק עוגיות | בן & ג'ריס
לא רואה שום דבר לא בריא, שומן טראנס פחות מ0.5 גרם לא רואה מרגרינה או שמן דקלים
כולסטרול כתוב 41 ושומן רווי 3.5 ובתכלס אין לי מושג לכמה זה נקרא הרבה וכמה אפשר לאכול ביום, מה המגבלה של כולסטרול ושומן רווי ליום?
אז בנוגע לזה למשל אם נכנס לי בקלוריות כי זה גם דיאטטי אני יכול לאכול אחד שלם כזה כל יום ללא חשש?
בתכלס זה לא נראה רע בכלל.
משביע זה לא יהיה, אז כל עוד זה לא מפריע לך ביום יום אני לא רואה סיבה גדולה להימנע מזה ביום יום

• פותח/ת השרשור
בתכלס זה לא נראה רע בכלל.
משביע זה לא יהיה, אז כל עוד זה לא מפריע לך ביום יום אני לא רואה סיבה גדולה להימנע מזה ביום יום
תראה 1.קופסה שלמה כזאת זה דווקא די משביע 2.אני ברור שאוכל בנוסף לזה עוד דברים אבל הקטע שאני מעדיף לאכול נגיד חצי מכמות האורז\קוסקוס\פסטה יו ניים איט שגם ישביע אותי ואז את השאר להשלים עם זה וגם להנות וגם לא להתפוצץ. יש את הגילדות גודיז שזה בכלל רק 400! קלוריות לפיינט שלם
איפה אני יכול לראות כמה ערכים אני יכול ביום של שומן רווי וכולסטרול?

תראה 1.קופסה שלמה כזאת זה דווקא די משביע 2.אני ברור שאוכל בנוסף לזה עוד דברים אבל הקטע שאני מעדיף לאכול נגיד חצי מכמות האורז\קוסקוס\פסטה יו ניים איט שגם ישביע אותי ואז את השאר להשלים עם זה וגם להנות וגם לא להתפוצץ. יש את הגילדות גודיז שזה בכלל רק 400! קלוריות לפיינט שלם
אם אתה רוצה להשלים קלוריות משם זה בסדר גמור

איפה אני יכול לראות כמה ערכים אני יכול ביום של שומן רווי וכולסטרול?
ההמלצות הן יותר לאנשים סדנטריים.
בכל מקרה הכמויות לא משמעותיות בכלל כאן, ככה שלא הייתי דואג לזה

קשה לי לקרוא את ההודעות וחלק מהקרבות.

אבל אגש ישר לעניין. לפני ששואלים איזה מזון בריא, צריך לשאול מה זה בריאות.
ויהיו לך המון תשובות שונות מאנשים שונים.
בספר מארק מובא שבריאות זה כשכל המערכות בגוף עובדות בהורמוניה ביחד.
זה מקנה יכולת הישרדות גבוה יותר, לא יהי מחלות כרוניות, ואם לא נחשפים לגורם מחלות אקוטיות, גם הם לא יהיו קיימים.

אכתוב את דעתי על מזון בריא ולא בריא, ואני מקווה שאני לא דוך על אצבעות.

חשבנו שגילינו את הכל כשגילינו את הקלוריות, ואז גם את אבות המזון (פחמימה, חלבון ושומן).
אבל לא מזמן גילינו עד כמה טעינו, המדע מצא את הוויטמינים, וגם הרבה תפקידים מגוונים למינרלים.
טוב, עכשיו מצאנו הכל. אבל גם לא. מצאנו פיטו כימיקאלים, ועוד הרבה דברים שונים במזון.
אנזימים מוזרים, כמו הפקטין שבתפוח, ברומלין באננס, פפאין בפפיה. ויש עוד הרבה.
גם הצבע של המזון, הליקופן האדום שבעגבניות, הכלורופיל הירוק שבעלים.

בקיצור, המזון הרבה יותר מורכב ממה שאנחנו יודעים.

אני מסתכל על מזון בתור מה הוא נותן לגוף שלי.
מחפש מזון עם כמה שיותר תפקידים מגוונים. אני מעדיף פחמימה עשירה בוויטמינים ומינרלים על פני מזוקקת.
מעדיף שומן עם חומצות שומניות על פני רווי.
ומעדיף פירות וירקות שמלאות בחומרים חיוניים לגוף שלי על פני משקאות קלים שמזוקקים מכל חומר חיובי.

תוספים שבמזון שלא ממלאים תפקיד בהורמוניה של הגוף שלי, אני נמנע מהם, גם אם יבטיחו לי שזה לא מזיק.
אני נמנע מצבעי מאכל, חומרים סינטטים שונים.
ובתכלס משתדל לאכול את האוכל כמה שיותר קרוב למקור שלו.
פירות וירקות חיים.

כמובן שלא פחות חשוב זה הרגלי בריאות, כמו לשמור על רמת לחץ נפשית נמוכה, פעילות גופנית, נשימות עמוקות, לאכול בשקט ולא להכניס הרבה אוויר עם האוכל (זה גם סתם לא נעים). לשמור על גוף נקי, לישון מספיק.

בקיצור, אני מאמין שזה כן משנה הסוגי מזונות השונים שנכנסים לגוף, יש סוגי שומן שונים כי יש סוגי חומצות שומניות שונות.
יש סוגי חלבון שונים, כי הם מכילים מינרלים חיוניים שונים. וכן לגבי פחמימה.

לדעתי הגיוון בתוך המסגרת של המזון בעל הערכים התזונתיים הגבוה ביותר זה חשוב לבריאות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קשה לי לקרוא את ההודעות וחלק מהקרבות.

אבל אגש ישר לעניין. לפני ששואלים איזה מזון בריא, צריך לשאול מה זה בריאות.
ויהיו לך המון תשובות שונות מאנשים שונים.
בספר מארק מובא שבריאות זה כשכל המערכות בגוף עובדות בהורמוניה ביחד.
זה מקנה יכולת הישרדות גבוה יותר, לא יהי מחלות כרוניות, ואם לא נחשפים לגורם מחלות אקוטיות, גם הם לא יהיו קיימים.

אכתוב את דעתי על מזון בריא ולא בריא, ואני מקווה שאני לא דוך על אצבעות.

חשבנו שגילינו את הכל כשגילינו את הקלוריות, ואז גם את אבות המזון (פחמימה, חלבון ושומן).
אבל לא מזמן גילינו עד כמה טעינו, המדע מצא את הוויטמינים, וגם הרבה תפקידים מגוונים למינרלים.
טוב, עכשיו מצאנו הכל. אבל גם לא. מצאנו פיטו כימיקאלים, ועוד הרבה דברים שונים במזון.
אנזימים מוזרים, כמו הפקטין שבתפוח, ברומלין באננס, פפאין בפפיה. ויש עוד הרבה.
גם הצבע של המזון, הליקופן האדום שבעגבניות, הכלורופיל הירוק שבעלים.

בקיצור, המזון הרבה יותר מורכב ממה שאנחנו יודעים.

אני מסתכל על מזון בתור מה הוא נותן לגוף שלי.
מחפש מזון עם כמה שיותר תפקידים מגוונים. אני מעדיף פחמימה עשירה בוויטמינים ומינרלים על פני מזוקקת.
מעדיף שומן עם חומצות שומניות על פני רווי.
ומעדיף פירות וירקות שמלאות בחומרים חיוניים לגוף שלי על פני משקאות קלים שמזוקקים מכל חומר חיובי.

תוספים שבמזון שלא ממלאים תפקיד בהורמוניה של הגוף שלי, אני נמנע מהם, גם אם יבטיחו לי שזה לא מזיק.
אני נמנע מצבעי מאכל, חומרים סינטטים שונים.
ובתכלס משתדל לאכול את האוכל כמה שיותר קרוב למקור שלו.
פירות וירקות חיים.

כמובן שלא פחות חשוב זה הרגלי בריאות, כמו לשמור על רמת לחץ נפשית נמוכה, פעילות גופנית, נשימות עמוקות, לאכול בשקט ולא להכניס הרבה אוויר עם האוכל (זה גם סתם לא נעים). לשמור על גוף נקי, לישון מספיק.

בקיצור, אני אמין שזה כן משנה הסוגי מזונות השונים שנכנסים לגוף, יש סוגי שומן שונים כי יש סוגי חומצות שומניות שונות.
יש סוגי חלבון שונים, כי הם מכילים מינרלים חיוניים שונים. וכן לגבי פחמימה.

לדעתי הגיוון בתוך המסגרת של המזון בעל הערכים התזונתיים הגבוה ביותר זה חשוב לבריאות.
מעניין מאוד, נקודת מבט שונה לגמרי אני רואה.
מה שכן אני לא מסוגל לחיות ככה כי בכל זאת לאכול רק דברים בלי צבעי מאכל וכו' לא רואה את עצמי מצליח להתמודד... שאפו על המאמץ

מעניין מאוד, נקודת מבט שונה לגמרי אני רואה.
מה שכן אני לא מסוגל לחיות ככה כי בכל זאת לאכול רק דברים בלי צבעי מאכל וכו' לא רואה את עצמי מצליח להתמודד... שאפו על המאמץ
זה לא הכל או כלום.
זה לא להיות מושלם בכל בחינה או לקפוץ מהגג.
אפשר לשמור על רמת בריאות רצויה במסגרת הנוחה.
אדם שכבר ככה שמן שיהיה בפלוס קלורי של 10,000 קלוריות ישמין בטירוף. אז אם ממש בא לו סופגניה, שינסה להסתפק באחד.
אם הוא ישתמש בהגיון שאומר "בין כה וכה חרגתי" אז בא נתפרע, הוא פשוט חופר לעצמו את הקבר.

כל אחד יכול לנסות להתאים ביום יום שלו דברים בריאותיים גם אם הוא לא עושה "הכל" ובשלמות.

לדוגמה, לא יזיק לעשות מדטציה פעם ביום גם אם חרגת מהכמות הקלוריות הרצויה.
לא יזיק לוותר על משקה קל עתיר בקלוריות גם עם לא התאמנת היום.

אובססיות ופרפקציוניזם הם גם לא בריאים.
אני מאמין באכילה חיובית ולא שלילית.
הרבה אנשים יודעים בבריאות בדיוק ממה צריך להימנע, לא פלא שזה כזה קשה להם לאכול בריא, הם נשארים מורעבים עם אוכל מגעיל.
אני מאמין שכדאי לאכול מזון בריא בעל ערך תזונתי גבוה ככל האפשר. בעצם להוסיף ירקות לפני שמתחילים עם השואה לסופגניות.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה להשלים קלוריות משם זה בסדר גמור

ההמלצות הן יותר לאנשים סדנטריים.
בכל מקרה הכמויות לא משמעותיות בכלל כאן, ככה שלא הייתי דואג לזה
קוצר במאמר הזה כתוב:
תשכחו מלספור קלוריות כדי לדעת מה משמין: סיפור שמתחיל באקדח לעורף - מגזין TheMarker
ציטוט:"
הקושי בספירה מדויקת אינו נגמר שם. הערך הקלורי של מזונות עתירי פחמימות כמו אורז, פסטה, לחם ותפוחי אדמה יכול להיות קטן משמעותית לאחר בישול, קירור וחימום מחדש. כאשר מולקולות עמילן מתקררות הן יוצרות מבנים חדשים וקשים יותר לעיכול. אנחנו סופגים פחות קלוריות כאשר אנחנו אוכלים טוסט שהתקרר או שאריות של ספגטי, מאשר אם היו טריים.

חוקרים בסרי לנקה גילו ב־2015 שאם מוסיפים לאורז שמן קוקוס ואז מקררים אותו, מספר הקלוריות שנספגות בגוף קטן ביותר מ־50%. הסיבה היא התהליך גורם לעמילן להיות פחות בר־עיכול, ולכן הגוף סופג פחות קלוריות (אבל הם עדיין לא בחנו את זה על בני אדם). זה אפקט שלילי למי שסובל מתזונה לקויה, וחיובי למי שמנסה לרדת במשקל. גם חלקים שונים בפרי או ירק עשויים להיספג באופן שונה: עלים טריים פחות הם קשים יותר, למשל. החלק העמילני הפנימי של גרעיני תירס מתוק מתעכל בקלות, אבל הקליפה שעשויה תאית אינה מתעכלת ויוצאת מהגוף כפי שנכנסה."
שמעתי את הדבר הזה כמה פעמים בכמה מקומות שונים, מיתוס לגמרי או שיש משהו בגו'?

בנוסף:"ויש חולשות נוספות בשיטת ספירת הקלוריות: כמות האנרגיה שאנחנו סופגים ממזון תלויה באופן ההכנה שלו. קיצוץ או טחינה של מזון עושים למעשה חלק מעבודת העיכול, וכך יותר קלוריות זמינות לגוף. האפקט הזה גדל כאשר מוסיפים לכך חימום: בישול מעלה את שיעור המזון המתעכל בקיבה ובמעי הדק מ־50% ל־95%. מספר הקלוריות המתעכלות בגוף מבשר בקר עולה עד 15% אחרי בישולו, ובבטטה הפער הוא בערך 40% (השינוי המדויק תלוי בשיטת הבישול – במים, בתנור או במיקרוגל). "

קוצר במאמר הזה כתוב:
תשכחו מלספור קלוריות כדי לדעת מה משמין: סיפור שמתחיל באקדח לעורף - מגזין TheMarker
ציטוט:"
הקושי בספירה מדויקת אינו נגמר שם. הערך הקלורי של מזונות עתירי פחמימות כמו אורז, פסטה, לחם ותפוחי אדמה יכול להיות קטן משמעותית לאחר בישול, קירור וחימום מחדש. כאשר מולקולות עמילן מתקררות הן יוצרות מבנים חדשים וקשים יותר לעיכול. אנחנו סופגים פחות קלוריות כאשר אנחנו אוכלים טוסט שהתקרר או שאריות של ספגטי, מאשר אם היו טריים.

חוקרים בסרי לנקה גילו ב־2015 שאם מוסיפים לאורז שמן קוקוס ואז מקררים אותו, מספר הקלוריות שנספגות בגוף קטן ביותר מ־50%. הסיבה היא התהליך גורם לעמילן להיות פחות בר־עיכול, ולכן הגוף סופג פחות קלוריות (אבל הם עדיין לא בחנו את זה על בני אדם). זה אפקט שלילי למי שסובל מתזונה לקויה, וחיובי למי שמנסה לרדת במשקל. גם חלקים שונים בפרי או ירק עשויים להיספג באופן שונה: עלים טריים פחות הם קשים יותר, למשל. החלק העמילני הפנימי של גרעיני תירס מתוק מתעכל בקלות, אבל הקליפה שעשויה תאית אינה מתעכלת ויוצאת מהגוף כפי שנכנסה."
שמעתי את הדבר הזה כמה פעמים בכמה מקומות שונים, מיתוס לגמרי או שיש משהו בגו'?

בנוסף:"ויש חולשות נוספות בשיטת ספירת הקלוריות: כמות האנרגיה שאנחנו סופגים ממזון תלויה באופן ההכנה שלו. קיצוץ או טחינה של מזון עושים למעשה חלק מעבודת העיכול, וכך יותר קלוריות זמינות לגוף. האפקט הזה גדל כאשר מוסיפים לכך חימום: בישול מעלה את שיעור המזון המתעכל בקיבה ובמעי הדק מ־50% ל־95%. מספר הקלוריות המתעכלות בגוף מבשר בקר עולה עד 15% אחרי בישולו, ובבטטה הפער הוא בערך 40% (השינוי המדויק תלוי בשיטת הבישול – במים, בתנור או במיקרוגל). "
זה בכלל לא משמעותי בתמונה הגדולה, ודי חסר משמעות.
גם למה לסבך את העניין ולהפוך אותו לקשה יותר, כשהשיטות הפשוטות ביותר עובדות?

• פותח/ת השרשור
זה בכלל לא משמעותי בתמונה הגדולה, ודי חסר משמעות.
גם למה לסבך את העניין ולהפוך אותו לקשה יותר, כשהשיטות הפשוטות ביותר עובדות?
כתוב שם שזה פער די גדול משמעותית אפילו 50% שזה די קריטי.
ואכן השיטות עובדות אבל יכול להיות כשמגיעים לאיזה פלטו זה יכול להיות פוש קטן שגורם לך להמשיך להתקדם במקום להמשיך לקצץ באוכל שגם ככה אתה כבר אוכל בגירעון די גדול

חוקרים בסרי לנקה גילו ב־2015 שאם מוסיפים לאורז שמן קוקוס ואז מקררים אותו, מספר הקלוריות שנספגות בגוף קטן ביותר מ־50%.
אז קיצצת 50% מהאורז אבל קיבלת עוד יותר קלוריות מהשמן קוקוס..
עוזב אותך מהדברים האלה.
כמו שהבוס למעלה רשם,השיטה הפשוטה ביותר עובדת

אז מה שזה לפני 3 שנים? ההבדל בין חזה עוף לבין שוקולד השתנה? לא נראה לי. רואים שלא קראת את הדיון בכלל. אתה טרול כי אתה שואל שאלות שבקלות ניתן למצוא בגוגל/במאמרים בפורטל ובמקום טיפה להתאמץ אתה ממשיך להציף תפורום.
אתה לא חושב שאתה מגזים קצת?
הבחור בסך הכל שאל שאלה פשוטה, כל מי ששואל פה שאלה בפורום מודע לכך ששאלו את זה בעבר פה בפורום, או בכלל יודע שאפשר לחפש? הבחור בסך הכל מתחיל את דרכו פה בפורום. אז כל מתחיל ו/או לא מתחיל שישאל פה שאלה שכבר נשאלה בעבר בפורום הוא טרול, וצריך להתייחס אליו כמו אל זבל? תרגיע.

מה אתה רוצה? משעמם לך בחיים? חסר לך צומי? זה היה ביום שבת, שחרר גבר..
נו, ואם זה היה בשבת (למרות שכתבת את מה שציטטתי לפני שבת) - אז הדעות שלך השתנו? אתה צריך להבין שמשהו בחשיבה שלך שגוי. זה שזה קרה בשבוע שעבר, לא אומר שהדעה שלך השתנתה. ואני לא אומר את זה חלילה בכדי לפגוע בך אלא כי אני באמת רוצה בטובתך ושתבין ושהשיימינג שעשית/ שניסית לעשות לבחור פה הם דבר רע מאד.
ואם פגעתי בך אני מבקש סליחה.

• פותח/ת השרשור
אז קיצצת 50% מהאורז אבל קיבלת עוד יותר קלוריות מהשמן קוקוס..
עוזב אותך מהדברים האלה.
כמו שהבוס למעלה רשם,השיטה הפשוטה ביותר עובדת
אבל הקטע הזה שאוכל אחרי שהוא מתקרר בגלל העמילן או משהו הקלוריות יורדות שמעתי את זה בהרבה מקומות ואם זה יכול אפילו להוריד 20% זה ממש שווה את זה. אתה יודע אם זה מיתוס או שזה אכן נכון?

אבל הקטע הזה שאוכל אחרי שהוא מתקרר בגלל העמילן או משהו הקלוריות יורדות שמעתי את זה בהרבה מקומות ואם זה יכול אפילו להוריד 20% זה ממש שווה את זה. אתה יודע אם זה מיתוס או שזה אכן נכון?
זה נשמע כמו בדיחה עלובה שמישהו המציא על איזה בחור שמן.
קראתי על דברים שמשנים כמות קלורית, זה לא אחד מהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית