הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחליף לסקוואט

mxrash9

משתמש מתחיל
257
40
נק' מוניטין:
57
257
40
אז ככה אני הייתי עושה סקוואט שנים
אוהב מאוד תתרגיל
הייתי מגיע למשקלים דיי סבירים ולא היו לי בעיות איתו
לפני כמה חודשים התחילו לי כאבי גב איומים
שהיה לי קשה לזוז הלכתי להיבדק גילו לי 2 בלטים דיי מציקים בגב התחתון והייתי מושבת דיי הרבה זמן עם תרופות ופיזיו אין לי מושג מה גרם לזה אבל
מאז כל ניסיון לעשות סקוואט גורם לי לכאבי גב חזקים שנמשכים הרבה זמן אפילו שאני מרים משקל אפסי זה עדיין ממש ממש כואב
אני דיי מקפיד על טכניקה וזה פשוט לא הולך
בכל שאר תרגילים אני דיי סבבה
אולי חוץ מדדליפט שעושה לי אי נוחות
אז מה אתם מציעים
אני יודע שאין כל כך תחליף לסקוואט
אבל אני מחפש משהו שכן יעבוד יחסית סבבה על רגליים

לך לרופא ותטפל בבעיה.
תרגילים אחרים- לג פרס, לאנג'ים עם דאמבלים, סקווט בולגרי עם דמאבלים, כפיפה ופשיטת ברכיים.
הכל מצוין חוץ מכפיפת ברכיים שעובד יותר על המסטרינגס ופחות על 4 ראשי. פשיטה זה תרגיל יחסית מבודד. הייתי מנסה קודם לג פרס או לאנג'ים.

הכל מצוין חוץ מכפיפת ברכיים שעובד יותר על המסטרינגס ופחות על 4 ראשי. פשיטה זה תרגיל יחסית מבודד.

סקוואט זה לא תרגיל רק לארבע ראשי. בשלב האקסצנטרי הוא עובד על ההמסטרינג וכפיפת ברך במפרק הברך ובשלב הקונצנטרי על פשיטת ירך במפרק הירך כסינרגיסט לגלוטאוס מקסימוס. לכן כדאי לשלב כפיפת ברכיים במכונה. מה עוד שההמסטרינג הוא אנטגוניסט לארבע ראשי במפרק הברך אז חשוב מאוד לעבוד עליו. פשיטת ברכיים זה תרגיל חד מפרקי בשביל עוד נפח. מכיוון שאין תחליף אחד לאחד אז מרכיבים משהו שיתאים בסך הכל.

סקוואט זה לא תרגיל רק לארבע ראשי. בשלב האקסצנטרי הוא עובד על ההמסטרינג וכפיפת ברך במפרק הברך ובשלב הקונצנטרי על פשיטת ירך במפרק הירך כסינרגיסט לגלוטאוס מקסימוס. לכן כדאי לשלב כפיפת ברכיים במכונה. מה עוד שההמסטרינג הוא אנטגוניסט לארבע ראשי במפרק הברך אז חשוב מאוד לעבוד עליו. פשיטת ברכיים זה תרגיל חד מפרקי בשביל עוד נפח. מכיוון שאין תחליף אחד לאחד אז מרכיבים משהו שיתאים בסך הכל.
אז כפיפת ברך הוא לא תחליף לסקוואט בפני עצמו. כתוספת לתרגיל ל-4 ראשי, סבבה. חוץ מזה שלג פרס ולאנג'ים נותנים גירוי גם להמסטרינגס, ואם עושים גם דדליפט אז בכלל אין צורך להוסיף תרגיל חד מפרקי להמסטרינגס לדעתי. אלא אם רוצים להשקיע בו יתר על המידה כמובן.

אם אתה לא יכול לעשות סקוואט, אתה צריך תכנית (ככל הנראה ע״י פיזיותפיסט ספורט) איך לחזור לבצע סקוואט בשלבים.

נגיד להתחיל מסקוואט חלקי לבוקס, ואז יותר ויותר עמוק, לאט לאט להוסיף התנגדות.

בלט דיסק זה לא כרוני ולא סיבה לא לבצע סקוואט.

הדבר הכי חשוב כרגע זה לא להמנע מהתנועה ולהתמקד במכונות אחרת אתה תנציח את הפציעה, תקבע לך בראש שאתה לא יכול לעשות סקוואט וככל שתדחה יותר את התהליך של לחזור לבצע סקוואט מלא, ככה יהיה לך יותר קשה לעשות את זה כמו שצריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית