סוכר רגיל עדיף מאורז יסמין?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
הסתכלתי על ערכים גליקימים ברשימה הבאה:
אינדקס גליקמי - EatWell

ערך גליקימי של סוכר הוא 61
של אורז יסמין לדוגמא הוא 109

מכן מסתמן שסוכר רגיל עדיף על אורז??
אורז יסמין יותר גרוע מסוכר?

נערך לאחרונה:
רשום לך מעל הטבלה פירוט של מהו אינדקס גליקימי ומה אומר אם הוא נמוך/גבוהה

גבוה תיאורטית זה פחות טוב, בפועל יש כל כך הרבה דברים שקשורים לזה שזה לא משנה בכלל.

• פותח/ת השרשור
רשום לך מעל הטבלה פירוט של מהו אינדקס גליקימי ומה אומר אם הוא נמוך/גבוהה
כן הבנתי כבר שהנמוך זה העדיף אבל זה לא משנה את הפואנטה...
גבוה תיאורטית זה פחות טוב, בפועל יש כל כך הרבה דברים שקשורים לזה שזה לא משנה בכלל.
מה הכוונה?

מה הכוונה?
דבר ראשון יש לך את הכי בסיס שזה עומס גליקמי, שזה חישוב של אינדקס גליקמי עם תכולת פחמימה.
למשל גזר יש לו אינדקס גליקמי גבוה מאוד, כמעט 100, אבל תכולת הפחמימה שלו כל כך נמוכה, שאתה מקבל עומס גליקמי נמוך מאוד.
בנוסף לאינדקס גליקמי אין ממש משמעות לאנשים בריאים ללא בעיות בתגובה האינסולינית שלהם

דבר ראשון יש לך את הכי בסיס שזה עומס גליקמי, שזה חישוב של אינדקס גליקמי עם תכולת פחמימה.
למשל גזר יש לו אינדקס גליקמי גבוה מאוד, כמעט 100, אבל תכולת הפחמימה שלו כל כך נמוכה, שאתה מקבל עומס גליקמי נמוך מאוד.

בנוסף לאינדקס גליקמי אין ממש משמעות לאנשים בריאים ללא בעיות בתגובה האינסולינית שלהם

אמת, והרבה אנשים שנכנסים למונח של אינדקס שוכחים את זה לגמרי.

• פותח/ת השרשור
אה זה די ברור בגלל זה בודקים אינדקס גליקימי רק על פחמימות

יש לי היסטוריה של סכרת במשפחה

למרות שאני לא אוכל ממתקים/שותה שתייה מתוקה בד"כ תהיתי אם כדאי להתחשב בזה גם בתזונה הרגילה שלי

אה זה די ברור בגלל זה בודקים אינדקס גליקימי רק על פחמימות

יש לי היסטוריה של סכרת במשפחה

למרות שאני לא אוכל ממתקים/שותה שתייה מתוקה בד"כ תהיתי אם כדאי להתחשב בזה גם בתזונה הרגילה שלי
כל עוד התגובה האינסולינית שלך טובה אז זה לא משהו שישפיע עליך, במיוחד אם יש לך תפריט מסודר שכולל מספיק סיבים וחלבון.
אם הסוכר בדם בצום יעלה אז כדאי להתחיל להתחשב בזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית