הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חמאת בוטנים ושומן צמחי

• פותח/ת השרשור golangm
  • פורסם בתאריך

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שממליצים לאכול חמאת בוטנים לא משנה איזה סוג כל עוד היא בלי שומן צמחי מוקשה או שמן דקלים.
עכשיו זה משאיר רק את החמאת בוטנים של b&d לפי מה שבדקתי.
השאלה שלי היא כמה זה נורא לאכול חמאת בוטנים של סקיפי למשל שיש בה שומן צמחי מוקשה? אני מדבר על משהו יומי של 50 גרם חמאת בוטנים כל יום, כמה זה נורא?
הבעיה שלי עם החמאת בוטנים של b&d היא שזה נדבק בפה כזה ואי אפשר ממש למרוח את זה על לחם כי זה גם נוזלי (מדבר על יחסית הרבה 50 גרם)

• פותח/ת השרשור
כבר ניסיתי להקפיא אותה אבל כשאוכלים אותה זה שוב נדבק בפה וזה לא ממש רעיון מדהים.
ניסיתי להקפיא חמאת בוטנים ולהקפיא שוקולד (שהמסתי) ולאכול, סך הכל היה סבבה אבל החמאת בוטנים נדבקת בפה

• פותח/ת השרשור
הקפצה-
מצאתי 2 סוגים של חמאת בוטנים שאולי יכולים להיות בסדר,
יש חמאת בוטנים של מיה שעשויה מ: 91% בוטנים, סוכר,מייצב E471 ומלח
ועוד אחת של תומר שעשויה מ: 90.1% בוטנים, סוכר, שמן סויה מוקשה, מלח, מתחלב E471

בין שני אלה נראה לי שזאת של מיה עדיפה מבחינת רכיבים, אני לא יודע כמה שמן סויה מוקשה זה גרוע (זה כמו שומן צמחי מוקשה?)
E471 לא באמת יודע מה זה ומלח לא חושב שזה נורא(?)

מבינים בעניין יכולים לעזור?
@kotzer

עריכה:
מבדיקה E471 זה חומר מתחלב שמשתמשים בו לחטיפים וכל מני, ולא ראיתי שיש לו סכנות ידועות איפה שבדקתי.
המאקרוז מיקרוז זה לא הבעיה שלי, אין לי בעיה להתאים את התפריט, הבעיה היא האם כדאי להמנע ממוצר כזה לגמרי או אפילו המלצה להמנע מזה מסיבה מסוימת?

עדיף להימנע משומן צמחי מוקשה איפה שניתן.
אין צורך לשבור את הראש ולהימנע מכל שומן צמחי מוקשה, במיוחד אם אתה לא מתכוון לצרוך כמויות גדולות שלו, אבל אם יש לך את האופציה עדיף להימנע

אני אישית, לא הייתי מכניס משהו עם סוכר לתפריט. בנוסף לשומן צמחי מוקשה.
אתה לא יודע כמה בדיוק יש שם, ובכללי זה לא מומלץ.

אני הייתי הולך על חמאת בוטנים 100%. אם אתה לא מוצא, או שלא טעים לך אתה יכול לנסות:
1. חמאות אחרות (שקדים, קשיו, מה שבא לך)
2. להכין בעצמך זאת אופציה?

אני אישית, לא הייתי מכניס משהו עם סוכר לתפריט. בנוסף לשומן צמחי מוקשה.
אתה לא יודע כמה בדיוק יש שם, ובכללי זה לא מומלץ.
ומה הבעיה עם סוכר?
גם אתה יודע טוב מאוד כמה הוסיפו, או לפחות יש לך הערכה מקסימלית של כמה הוסיפו (בחלק של הפחמימות, תחת "מתוכם סוכרים")

2. להכין בעצמך זאת אופציה?
באמת שאני לא רואה סיבה לשבור את הראש בלהכין חמאה בעצמך אלא אם יש לך אהבה מסויימת לחמאה ביתית. סתם כאב ראש מיותר בשביל להכין בעצמך מוצר נוחות

רק רוצה לוודא כי בכל סוג של חמאת בוטנים חוץ מb&d יש הרבה שטויות ושומן צמחי, לפי מה שאני רואה במה ששלחתי עכשיו אין משהו חוץ מסוכר מלח e471 ובוטנים
אז בידיוק בגלל זה אין שום בעיה

ומה הבעיה עם סוכר?
גם אתה יודע טוב מאוד כמה הוסיפו, או לפחות יש לך הערכה מקסימלית של כמה הוסיפו (בחלק של הפחמימות, תחת "מתוכם סוכרים")

באמת שאני לא רואה סיבה לשבור את הראש בלהכין חמאה בעצמך אלא אם יש לך אהבה מסויימת לחמאה ביתית. סתם כאב ראש מיותר בשביל להכין בעצמך מוצר נוחות

הבעיה עם סוכר זה דיון אחר שלא נצא ממנו ושאני לא רוצה לפתוח. זאת גם הסיבה שאמרתי "אני אישית".
אני אישית - נמנע מסוכר.

לגבי 2- הסיבה שהצעתי את זה היא כדי שיוכל להכין כמו שהוא אוהב, בלי (או עם?) סוכר, בלי שומן צמחי, בלי e471 או מה שלא יהייה..
האמת שאף פעם לא הכנתי, אבל נראה לי שזה דיי פשוט אם יש לך את המיקסר הנכון?

עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שממליצים לאכול חמאת בוטנים לא משנה איזה סוג כל עוד היא בלי שומן צמחי מוקשה או שמן דקלים.
בדרך כלל ממליצים על חמאת בוטנים כאשר לא מגיעים לצריכה הקלורית היומית וזאת מכיוון שחמאת בוטנים בעלת דחיסות קלורית גבוהה. מיותר לצרוך את חמאת הבוטנים בכח אם זה לא המצב אצלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית