הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון "מחאות האיתיופים"

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
לא הייתי בארץ בתקופה האחרונה אז אני לא מעודכן בכלל,
אבל לפי מה שקורה בחוץ זה נראה מטען כבד מאוד שהמגזר האיתיופי פורק היום.

אני מנסה להבין אם מדובר בתגובות לאירוע הירי שהיה, או מחאה שמגיעה מהרבה אירועים ובעיות שהיו בתקופה האחרונה שכוונו לעדה.
ואיני מודע אליהם כלל.

או שבכלל זה מחאה שיצאה משליטה בגלל שילדים בחופש הגדול מחפשים קצת אקשן

אבל יש מטרה לזעזע כדי להגיע למודעות, לדעתכם לגיטימי או לא?

אוכלוסייה שמרגישה קיפוח ושמתייחסים אליה כמו חרא ואז מספיק אירוע בודד כזה בשביל להצית את כל הלהבות

מה שהם עשו מוגזם ברמות. הפכו ניידות משטרה, קפצו על מכוניות, עם בעיטות ואגרופים לשמשות, שברו את כל הרכב, כאילו הם איזה מחבלים.... אשכרה תקפו ניידות ואופנועי מד"א. המשטרה הייתה צריכה להגיב ביד יותר קשה לדעתי, חיים בסרט האתיופים האלה שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים.

מחזק לגמרי,
לא רוצה להגיב כי אני אסחף רק אגיד שהם מנסים לצייר את עצמם כאוכלוסיה חלשה ומקופחת למרות שאף אחד אחר לא חושב עליהם ככה. הם מביאים את עצמם לאירועים האלה.

חיים בסרט שקצין משטרה סתם ככה הוציא אקדח ו"רצח" נער אתיופי..נו באמת.

אבא של השוטר והבנות שלו מקבלים איומים על החיים..פשוט בזיון.אין מילים

ואיך הכל התחיל? קבוצה של ערסים שיכורים שהתחילו קטטה.

שוטר שלא היה בפקיד ניסה להרגיע את מה שהיה שם כשהוא עם אשתו ושלושת הילדים באזור של גן שעשועים ואז בתגובה הם התחילו לזרוק עליו אבנים כשהם מסכנים את הילדים שלו. בסיטואציה הנוכחית הוא רצה להגן על עצמו ועל המשפחה שלו והיה לו נשק. מפה לשם סלמון טקה נהרג, לדעתי לא במכוון, מה שנקרא shit happens

לדעתי השוטר עשה מה שהוא היה צריך לעשות בכל אחד מהשלבים ולא אשמתו שהסיטואציה התגלגלה כמו שהתגלגלה. אלא אם כן הוא ניסה להרוג במכוון כדי לנטרל במקום לנטרל באמצעי אחר (כמו לירות באוויר או ברגל), אולי הייתה לו אפשרות אחרת, אולי לא, ואת זה כרגע חוקרים.
עוד פרטים יתבהרו כשיסירו את האיסור פרסום.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מהנקודת מבט שלי, זה גם נראה כאלו זה צץ משום מקום,

ואיזשהו העתק של הסיפור האמריקאי בין הלבנים לשחורים.

אבל אולי יש משהו שמהצד שלנו אנחנו לא רואים, שאולי כל העדה הזו מרגישה מהמדינה והאזרחים.

זו מחאה תוססת מאוד,
בין התוססות שנראה לי היו בשנים האחרונות, ועוד ממגזר מאוד "מעורבב" בכור היתוך

יש להם רצון לראות דם, רואים את סה בעיניים שלהם, לא רק דם של שוטר, דם של מישהו שהוא לא אתיופי.
נתקעתי היום בפקק במשך 5 שעות, הם התנהגו באלימות ברברית, השוטרים הקוקסינלים האלו לא התערבו, נשים עם תינוקות נתקעו בצידי הדרך באמצע היום.
חבל שהיום הזה לא הסתיים עם כמה מפגינים הרוגים שניסו להרוג שוטרים.
כמעט שרפו אותם חיים עם בקבוקי תבערה.
ההרתעה נשחקה לגמרי עוד בהפגנת הנכים, כל אחד יכול לבוא ולחסום את כל המדינה, עכשיו אנחנו אוכלים את הפירות.
הם יגמרו את המחאה רק כשדם של שוטר ישפך כמו מים.
כביש 4 ,הם הרביצו לאנשים ולאופנוענים שניסו לעבור, המשטרה מהצד לא עשתה כלום.

המצב באמת חרבנא

חבורה של אתיופים מתנפלים על אופנוע: Josh Breiner on Twitter

חבל שאף אחד מהם לא ימצא את הדין, כל מי שהיה מעורב בתקיפה צריך להישלח לכלא

ככה צריך לעשות

באמת שאני ממש מחזיק מהבנאדם שנכנס בהם

אם היו קופצים לי על האוטו ומתחילים לנסות לשבור שמשות הייתי נוסע איתם שהם על האוטו, מגיע ל200 קמש ואז דופק ברקס שימרחו על הכביש

נערך לאחרונה:
מסכים עם רוב הדעות כאן.
מה שיותר עצוב, שכל הציבור כמעט ישר הגיב נגד השוטר מבלי שידעו מה קרה באמת.

אני כן חושב שיש גזענות אמיתית וחמורה כלפי אתיופים, אבל אני לא חושב שזה מה שקרה עם השוטר ואני לא חושב שמה שהם עושים זה מוצדק בשום קנה מידה.

די, נמאס עם תחושת הקיפוח.
עשרות בני אדם נהרגים סתם, אז יצא שאחד מהם היה אתיופי. צריך למצות את הדין עם אותו השוטר עם תום.

אבל מפה ועד אלימות, הפגנות, הצתת רכבים, פקקים של שעות
הצתת רכבים, לינצים על שוטרים
פראי אדם
מקווה שכל אחד שעשה נזק ישלם על זה!

די, נמאס עם תחושת הקיפוח.
עשרות בני אדם נהרגים סתם, אז יצא שאחד מהם היה אתיופי. צריך למצות את הדין עם אותו השוטר עם תום.

אבל מפה ועד אלימות, הפגנות, הצתת רכבים, פקקים של שעות
הצתת רכבים, לינצים על שוטרים
פראי אדם
מקווה שכל אחד שעשה נזק ישלם על זה!
סתם טמטום זה היה יכול להיות ערס אחר שמת באותה מידה, שהוא לא אתיופי- נגיד רוסי, ואז לא היה קורה פה כלום במדינה

סתם טמטום זה היה יכול להיות ערס אחר שמת באותה מידה, שהוא לא אתיופי- נגיד רוסי, ואז לא היה קורה פה כלום במדינה

הם עשו לעצמם רק נזק עכשיו, כי אם עד עכשיו הייתה אמפתיה אליהם מצד התושבים, עכשיו הם העדה הכי שנואה שיש.
הם עשו לעצמם שם של פראי אדם, הדאעש של ישראל.

לא הבנתי איך באמצע תל אביב ליד עזראלי מחבלים יכולים לקפוץ על אוטו של מישהו ולנפץ לו את השמשה מה הולך כאן

גועל נפש.

זה לא דרך לעשות מחאה.
אין לי מה להוסיף על כל הנאמר כאן.

רק מתי יתחיל הפגנת הלבנים נגד האזרח האתיופי ששבר רכב (או שמא עלי לומר אזרחים אתיופים).

אני לא מקנא באתיופי שיתחיל הפגנה באזור שלי.

אם היה נגיד רק מחאה של חסימת כבישים ואפילו הפיכת רכבי משטרה אז ניחא, אבל לינצ'ים על שוטרים ועל אזרחים תמימים?

נבלות טרפות

אם היה נגיד רק מחאה של חסימת כבישים ואפילו הפיכת רכבי משטרה אז ניחא, אבל לינצ'ים על שוטרים ועל אזרחים תמימים?

נבלות טרפות
הדבר הכי גרוע בעיני זה הלינצ'ים על הרכבים של מד"א

זה אשכרה רכבים שבאים לעזור גם לחלק מהמפגינים, פשוט אתיופים סתומים

דווקא אותי מעניין מה היה קורה אם אני הייתי הופך ניידת משטרה..המשטרה וויתרה להם כלכך,אין להם בכלל על מה ולמה לטעון לגזענות ואפליה.

באיזה מדינת חוק הופכים ניידות משטרה!?!!?

הטענה היא שהם קיבלו הוראות לא להתעמת איתם כדיי לא לדרדר את המצב ולתת להפגנה להירגע עם הזמן , לא שאני מסכים עם זה אבל זאת הטענה

אלא אם כן הוא ניסה להרוג במכוון כדי לנטרל במקום לנטרל באמצעי אחר (כמו לירות באוויר או ברגל), אולי הייתה לו אפשרות אחרת, אולי לא, ואת זה כרגע חוקרים.
הוא ירה ברצפה והבחור נפגע מנתיר(חלק כדור שמנתר חזרה) לפי מה שאני מכיר.
הוא העדיף לירות לרצפה ולא לירות באוויר כי זה איזור מיושב עם בניינים,ירי באוויר יכול להסתיים בירי לקומה 5 לסלון

הנחות במשכנתא, תואר ראשון ופסיכומטרי בחינם, העדפה עפ״י חוק לקבלת עבודה, מה עוד הם רוצים?
הם פשוט קהילה של בכיינים כפויי טובה, אם לא העליה לפה הם עד עכשיו היו בורחים מנמרים בג׳ונגל.
גועל נפש.
אני בן 25, חי בחולון 25 שנה, עוצרים אותי הרבה ניידות באור יום כשאני הולך ברגל בעיר לבקש ת״ז,
אני מפגין על זה?

אם לא העליה לפה הם עד עכשיו היו בורחים מנמרים בג׳ונגל.
זה לדעתי מיותר ולא במקום לכתוב את זה,אבל מסכים עם השאר. הם ממש לא מופלים ומקופחים,הם סתם מציירים את עצמם כאלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית