הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון "מחאות האיתיופים"

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
ומישהו מהפוליטיקאים בכלל הגיב ? איפה הם שיתנו להם איזה חלק מהשקרים הקלאסיים שלהם ושיחזרו לבתים
או שכל אחד מפחד על השם שלו לפני הבחירות
הנחות במשכנתא, תואר ראשון ופסיכומטרי בחינם, העדפה עפ״י חוק לקבלת עבודה, מה עוד הם רוצים?
הם פשוט קהילה של בכיינים כפויי טובה, אם לא העליה לפה הם עד עכשיו היו בורחים מנמרים בג׳ונגל.
גועל נפש.
אני בן 25, חי בחולון 25 שנה, עוצרים אותי הרבה ניידות באור יום כשאני הולך ברגל בעיר לבקש ת״ז,
אני מפגין על זה?
מסכים איתך.
לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל התרבות שלהם היא פשוט לא של מדינה עובדת...
הם לא רגילים ללמוד ולעבוד הרבה כמו שעושים במדינה כמו שלנו ולכן שהם עלו הם נכנסו לשכבות העניות כי זה פשוט לא תאם לתרבות שלהם..

לעומת זאת תסתכל על הרוסים היו שם רופאים מהנדסים ועלו לפה וכל מה שיכלו לעשות זה לעבוד באבטחה ועדיין קמו כל בוקר ונלחמו בשיניים עד שהצליחו לצאת מזה (בתרבות הרוסית זה ביזיון לא לעבוד)

ומישהו מהפוליטיקאים בכלל הגיב ? איפה הם שיתנו להם איזה חלק מהשקרים הקלאסיים שלהם ושיחזרו לבתים
או שכל אחד מפחד על השם שלו לפני הבחירות

מסכים איתך.
לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל התרבות שלהם היא פשוט לא של מדינה עובדת...
הם לא רגילים ללמוד ולעבוד הרבה כמו שעושים במדינה כמו שלנו ולכן שהם עלו הם נכנסו לשכבות העניות כי זה פשוט לא תאם לתרבות שלהם..

לעומת זאת תסתכל על הרוסים היו שם רופאים מהנדסים ועלו לפה וכל מה שיכלו לעשות זה לעבוד באבטחה ועדיין קמו כל בוקר ונלחמו בשיניים עד שהצליחו לצאת מזה (בתרבות הרוסית זה ביזיון לא לעבוד)
ביבי הגיב
אם לא העליה לפה הם עד עכשיו היו בורחים מנמרים בג׳ונגל.
מתתת 🤣🤣🤣🤣🤣

זה בהומור, חלילה בגזענות, תקחו בקלות

פעם היה ניסיון של הרוסים להפגין נגד הדתה, בקושי באו 200 איש.
מי שהיה מפגין בבית המועצות היה מוצא את עצמו בסיביר במקרה הטוב

בוקר טוב
יש היום גם הפגנות של יוצאי העדה האתיופית
אני שולח לכם רשימה שתדעו איפה יש
הפגנות 3.7.19 בכמה מוקדים בארץ:

*הפגנה בפ"ת*
בשעה 17:00 התקבצות מול בניין העירייה. צועדים לאורך כביש ז'בוטינסקי. חוסמים את צומת גהה.

*הפגנה בראש העין*
בשעה 17:30 בתחנת המשטרה

*הפגנה בתל אביב*
בשעה 17:00 חוסמים את צומת עזריאלי

*הפגנה בנתניה*
בשעה 17:00 חוסמים את כביש החוף בין פולג לאיקאה

*הפגנה באשקלון*
בשעה 18:00 מול היכל הספורט העירוני (ליד מקיף ב')

*הפגנה בירושלים*
בשעה 19:00 צומת פ"ת

*הפגנה בבאר- שבע*
בשעה 17:00 התקבצות במרכזית. חוסמים את צומת הנגב

*הפגנה בקריית מלאכי*
בשעה 18:00 חוסמים את צומת קסטינה

*הפגנה בעפולה*
בשעה 16:30 בכיכר העצמאות

*הפגנה באשדוד*
בשעה 18:00 בצומת הביג

*הפגנה בבית שמש*
בשעה 16:00 חוסמים את כביש 38

*הפגנה בראשון לציון*
בשעה 19:00 חוסמים את כביש 431 מתחת לגשר

*הפגנה בקריית גת והסביבה*
בשעה 18:00 חוסמים את צומת פלוגות
--------------------------------------------------------

*הפגנת אוהלים ע-נ-ק-י-ת בשדה התעופה ב7.7.19 יום ראשון בשעה 10:00 בבוקר* ❗❗❗
קיצר לא הפסיקו וכנראה לא יפסיקו בזמן הקרוב

*הפגנת אוהלים ע-נ-ק-י-ת בשדה התעופה ב7.7.19 יום ראשון בשעה 10:00 בבוקר* ❗❗❗
קיצר לא הפסיקו וכנראה לא יפסיקו בזמן הקרוב

נקווה שמשם הם יטוסו לאנשהו
בכל מקרה, יהיה מעניין

עכשיו המשטרה יותר ערוכה ותדע לתת מענה יותר טוב ממה שהיה אתמול.

אני מסכים חלקית.

מצד אחד - אני בהחלט חושב שיש אפליה אמיתית וגזענית כלפי העדה האתיופית. רואים את זה בכניסה למועדונים, קבלה למקומות עבודה (במיוחד מול לקוחות) ועוד הרבה סיטואציות.

מעבר לכך, מאז בעיית המסתננים, הרבה חבר׳ה אתיופים ישראלים דוברי עברית שומרי חוק משרתים בצבא חוטפים הערות גזעניות, יחס גזעני - כי חושבים שהם מסתננים.

אבל (!) מה שהלך אתמול, בהתחלה חשבתי אולי זה קומץ אלים... ממש לא. כל כך הרבה אלימות, אלימות כל כך מכוערת וחסרת אבחנה, אלימות מול כל אחד שרק בא מולם - לא משנה מה. לולא השוטרים שלנו - זה היה נגמר בהרוגים. רק חסר שלאחד מהם יש סכין מטבח וזהו אנשים ימותו ואף אחד לא ידע מי הרג.

מעבר לזה, האלימות שלהם הייתה חד משמעית מול ישראלים לבנים. אנשים פרטיים שרק רצו לנסוע הביתה - חטפו בגלל הצבע עור שלהם. זו גזענות לא פחות גרועה ממה שהם טוענים.

למזלינו, הציבור בארץ לא תמים. ברגע שהם הגיעו לרף אלימות כל כך גבוה - הם איבדו את התמיכה. מהפוליטיקאים. מהציבור. מכולם. רק ניצן הורוביץ כתב משהו תבוסתני בעדם. ראיתי אתיופים לא אלימים, שומרי חוק - מצדיקים את האלימות שהייתה אתמול. זה לא מוצדק. אין לזה שום תירוצים וכל אתיופי שתומך בזה - איבד אותי במאבק.

אני מסכים חלקית.

מצד אחד - אני בהחלט חושב שיש אפליה אמיתית וגזענית כלפי העדה האתיופית. רואים את זה בכניסה למועדונים, קבלה למקומות עבודה (במיוחד מול לקוחות) ועוד הרבה סיטואציות.
קבלה למקומות עבודה? אתה אמיתי? לפי חוק יש להם העדפה לקבל משרות! אתיופי שרוצה לגשת לקצונה בצה״ל מתקבל בלי מבחנים, אתה מודע לזה? איזה אפליה בדיוק? הם יכולים לקנות דירות ממשכורות מינימום כי יש להם ים הנחות למשכנתאות,
תואר ראשון חינם, למה אני צריך לשלם 50k והם לא?

מעבר לכך, מאז בעיית המסתננים, הרבה חבר׳ה אתיופים ישראלים דוברי עברית שומרי חוק משרתים בצבא חוטפים הערות גזעניות, יחס גזעני - כי חושבים שהם מסתננים.

אבל (!) מה שהלך אתמול, בהתחלה חשבתי אולי זה קומץ אלים... ממש לא. כל כך הרבה אלימות, אלימות כל כך מכוערת וחסרת אבחנה, אלימות מול כל אחד שרק בא מולם - לא משנה מה. לולא השוטרים שלנו - זה היה נגמר בהרוגים. רק חסר שלאחד מהם יש סכין מטבח וזהו אנשים ימותו ואף אחד לא ידע מי הרג.

מעבר לזה, האלימות שלהם הייתה חד משמעית מול ישראלים לבנים. אנשים פרטיים שרק רצו לנסוע הביתה - חטפו בגלל הצבע עור שלהם. זו גזענות לא פחות גרועה ממה שהם טוענים.

למזלינו, הציבור בארץ לא תמים. ברגע שהם הגיעו לרף אלימות כל כך גבוה - הם איבדו את התמיכה. מהפוליטיקאים. מהציבור. מכולם. רק ניצן הורוביץ כתב משהו תבוסתני בעדם. ראיתי אתיופים לא אלימים, שומרי חוק - מצדיקים את האלימות שהייתה אתמול. זה לא מוצדק. אין לזה שום תירוצים וכל אתיופי שתומך בזה - איבד אותי במאבק.

אני יכול להגיד בוודאות שאם הם יעשו עוד הפגנה הם יאבדו כול תמיכה שלהם מין המדינה, אה והמשטרה הודיעה שהם כבר לא יתנו להם לחסום כבישים נחיה ונראה.

• פותח/ת השרשור
הפחד שלי זה שיהיה הרוגים מהאירועים האלו.
שיגרום פה בלאגן רציני שיהיה בילתי הפיך..

ויעצים עוד יותר את השנאה בחוץ

הבעיה של האתיופים זה שהם חושבים שהם טופאק..
הפחד שלי זה שיהיה הרוגים מהאירועים האלו.
שיגרום פה בלאגן רציני שיהיה בילתי הפיך..

ויעצים עוד יותר את השנאה בחוץ
אני היום הגעתי על אופנוע לעבודה,
האמת? אני ממש מפחד לחזור הביתה על אופנוע.

אני באמת מקווה שבסופו של דבר הכול יסתיים בשלום ובלי נפגעים..
הדבר האחרון שאנחנו צריכים פה במדינה זה עוד מלחמות אחים.

בדיוק!

אני לא מבין איך הם יכולים לטעון ש"המשטרה מחפשת אותם" בזמן שהם דוקרים סוסים,הופכים ניידות ושורפים רכבים
ברור שהחשד אליהם יהיה גבוה יותר!

איך הם טוענים לגזענות שהם זרקו אבנים ומנעו מעבר מכל אדם לבן אתמול!!

ואיך הם טוענים לאפליה שבוודאות אם זה היה הפגנה של אשכנזים/מזרחים/רוסים היו המון מפגינים פצועים ואפילו לא שוטר אחד פצוע.

אני לא מצליח להבין איך במדינת חוק נורמלית שורפים ניידות ו50 שוטרים נפצעים בהפגנה,זה לא נתפס.

הדבר האחרון שאנחנו צריכים פה במדינה זה עוד מלחמות אחים.

אני לא גזען ונגד גזענות, אין לי בעיה עם ערבים, אשכנזים, אתיופים וכו', אני שופט אדם באשר הוא. אבל מבחינתי - ברגע שהם עשו לינ'ץ על אזרחים תמימים וכולם מסביב רוקדים, צוהלים ושמחים מבלי שיהיה אחד צדיק בסדום שיעצור ומבלי שיהיה צדיק אחד בסדום שיצא נגד הקהילה שלו בפרהסיה - אז מבחינתי - הם לא אחים.

אני רק אומר שאם מישהו היה מעלה על דעתו לחסום כביש כאן בארה"ב במקרה הטוב השוטרים היו מפוצצים אותו במכות עד עילפון ואז שואלים שאלות אחרי שהוא היה לילה במעצר. אין כזה דבר לחסום כבישים.

הם צריכים לומר תודה שלא ירו בהם.

אני רק אומר שאם מישהו היה מעלה על דעתו לחסום כביש כאן בארה"ב במקרה הטוב השוטרים היו מפוצצים אותו במכות עד עילפון ואז שואלים שאלות אחרי שהוא היה לילה במעצר. אין כזה דבר לחסום כבישים.

הם צריכים לומר תודה שלא ירו בהם.
רק כאן, הם חוסמים כבישים.
לראש הממשלה לא אכפת.
מ"מ מפכ"ל המשטרה נאלם.
דוברות המשטרה אומרת שהמשטרה תפנה חסימות כבישים, אבל לפי שיקול דעתה.
מפקד מחוז מרכז של המשטרה אומר שזה לגיטימי לתת לאנשים לעמוד 9 שעות בפקק.
והשר לביטחון פנים שממונה על המשטרה, מתנער מאחריות ומאשים את מ"מ המפכ"ל.
קצין האג"מ של מחוז ת"א אומר שהם יאפשרו חסימות כבישים, אבל לא לאורך זמן.

הזוי. פשוט הזוי.

אני מסכים חלקית.

אישית אני חושב שלהגיד שאין גזענות בארץ כלפי עולה העדה אתיופית זה מטומטם , אבל להגיד שכול דבר בארץ הוא גזעי כלפי בעלי העדה האתיופית הוא אף יותר מטומטם.

רק כאן, הם חוסמים כבישים.
לראש הממשלה לא אכפת.
מ"מ מפכ"ל המשטרה נאלם.
דוברות המשטרה אומרת שהמשטרה תפנה חסימות כבישים, אבל לפי שיקול דעתה.
מפקד מחוז מרכז של המשטרה אומר שזה לגיטימי לתת לאנשים לעמוד 9 שעות בפקק.
והשר לביטחון פנים שממונה על המשטרה, מתנער מאחריות ומאשים את מ"מ המפכ"ל.
קצין האג"מ של מחוז ת"א אומר שהם יאפשרו חסימות כבישים, אבל לא לאורך זמן.

הזוי. פשוט הזוי.
זאת בדיוק הבעיה אני עובד עם משפחות בסיכון ואני צריך להודיע למשפחה שאני עובד איתה שהילד שלהם יאבד את טיפת האור היחיד בשבוע שיש לו כי אני לא יודע אם באמת יחסמו את הכבישים או לא

אלה לא מחאות, אלא אירועי טרור והמתפרעים הם מחבלים.
ככאלה צריך להתייחס אליהם, והשוטר צדק שירה בערסים שכמעט ביצעו בו לינצ'.

אני מצטער, אבל כשהמדינה פשוט לא מסוגלת להתמודד עם טרור מחוץ למדינה, מה הפלא שהיא לא מסוגלת להתמודד עם טרור מבפנים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית