הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה שורף יותר שומן

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
ריצה שורפת יותר קלוריות אבל אומרים שהליכה הדלק הוא משומן ולא מפחמימה

אני לא יודע מה נכון ומה לא יש אלף מיתוסים

אומרים שריצה לא אופטימלית לחיטוב וחלק אומרים שזה האירובי הכי טוב לחיטוב לאנשים שמנים שרוצים כמה שיותר להתחטב
בלי קשר שאני שומר על חלבון גבווה + מינוס קלורי

שמעתי שריצה שורפת יותר שריר

וכנראה תפריע לך יותר באימונים בכל מקרה.

סתם מדמיין לעצמי מצב שאני הולך 20 קילומטר לדוגמא, זה יקח לי כמה שעות ואני אוכל לעשות אימון בסבבה אחרי. אבל אם אני ארוץ עכשיו 20 קילומטר אני לא אוכל להתאמן שבוע.

לא מבין מספיק בנושא אבל אם הדבר היחיד שנכנס פה בשיקול זה תוצאות בחיטוב ולא שיקולים כמו זמן למשל, הליכה עדיף(אם זה אותם הקילומטרים כמו בריצה).

נערך לאחרונה:
אין דבר כזה אירובי ששורף שריר או שומן, הכל מסתכם במאזן קלורי.
אוסיף שהסיבה שאומרים שריצה פחות מומלצת לחיטוב זה בגלל העצימות והפגיעה בהתאוששות, שבתכנון נכון אפשר להתמודד עם שניהם.

אין דבר כזה אירובי ששורף שריר או שומן, הכל מסתכם במאזן קלורי.
אוסיף שהסיבה שאומרים שריצה פחות מומלצת לחיטוב זה בגלל העצימות והפגיעה בהתאוששות, שבתכנון נכון אפשר להתמודד עם שניהם.
כן אבל אנחנו מדברים פה על מאזן קלורי שלילי. יתכן מאוד שבריצה אתה עושה נזק לשרירים שהגוף יחליט בסוף מ"מניע הישרדותי" "להקריב את השרירים" ולא לבנות אותם מחדש ואז בעצם אתה שורף יותר שריר ולא שומן

כן אבל אנחנו מדברים פה על מאזן קלורי שלילי. יתכן מאוד שבריצה אתה עושה נזק לשרירים שהגוף יחליט בסוף מ"מניע הישרדותי" "להקריב את השרירים" ולא לבנות אותם מחדש ואז בעצם אתה שורף יותר שריר ולא שומן
אין כזה דבר מצב הישרדותי, יש גירויים לשימור שריר ושריפת שריר.
שריפת שריר הגירויים הם פשוט מאזן קלורי נמוך ומאזן חנקן שלילי.
שימור שריר זה מאזן קלורי חיובי, מאזן חנקן חיובי (כלומר צריכת חלבון גבוהה), ועומס מכני מאימונים.
אין כזה דבר אירובי שמפרק שריר, אבל יש אירובי שפוגע בהתאוששות, וזה יפריע באימונים, מה שיפגע ברמה מסויימת בכמה עומס מכני נוכל להפעיל על השריר, אז השימור יהיה מעט פחות טוב

שימור שריר זה מאזן קלורי חיובי, מאזן חנקן חיובי (כלומר צריכת חלבון גבוהה), ועומס מכני מאימונים.
אין כזה דבר אירובי שמפרק שריר, אבל יש אירובי שפוגע בהתאוששות, וזה יפריע באימונים, מה שיפגע ברמה מסויימת בכמה עומס מכני נוכל להפעיל על השריר, אז השימור יהיה מעט פחות טוב

כפי שקוצר כתב,רק אוסיף שאם נסתכל על הלוגיקה הזאת אז יש פה הרבה מאוד שלבים בשרשרת שאפשר למנוע ולעצור,הרבה "אם".
אז חופשי תרוצו,תלכו,תעשו כל פעילות אירובית שבא לכם בתנאי שתשלימו קלוריות.

כן אבל זה במצב שהשריר שלם, מה אם השריר ניזוק? הרי ידוע שלרוב הגוף לא בונה שריר בחיטוב
Does Running Burn Muscle or Build Muscle? | MapMyRun

קראתי ברפרוף (זה לא נושא שמאוד מעניין אותי) הוא אומר ששורפים שריר בריצה

כן אבל זה במצב שהשריר שלם, מה אם השריר ניזוק? הרי ידוע שלרוב הגוף לא בונה שריר בחיטוב
למה שהשריר יהיה ניזוק?
הקרעים המיקרוסקופיים מאימון זה לא שריר ניזוק.
וגם אין ממש קשר בין הנזק לשריר לפירוק. הפירוק הוא לצרכי אנרגיה, ונזק זה נזק.

Does Running Burn Muscle or Build Muscle? | MapMyRun

קראתי ברפרוף (זה לא נושא שמאוד מעניין אותי) הוא אומר ששורפים שריר בריצה
בגירעון קלורי יש לך עידוד לפירוק שריר, ואם יש לך הרבה שריר ואתה משתמש בו רק לריצה, אז כן, אתה תפרק שריר כי פשוט לגוף אין צורך בהרבה שריר רק בשביל ריצה, אז הוא יפרק מה שלא נחוץ לצורכי אנרגיה.
ברגע שיש גם אימוני כוח בתמונה, במיוחד כשיש מספיק חלבון כדי שהגוף לא יצטרך לקחת חלבון מהשריר, אז לגוף כן יש צורך בשריר, אז הוא ינסה לשמר אותו כמה שהוא יכול.
ובעיקרון אתה תמיד בונה שריר, גם בחיטוב, אבל זה שאלה של מה יותר מהיר, הפירוק או הבניה. בחיטוב שנעשה כמו שצריך התהליכים האלה לרוב מתאזנים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית