הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגוף שלי נראה רע ולא יודע מה לעשות

• פותח/ת השרשור Amatsia
  • פורסם בתאריך

Amatsia

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני בן 16, מתאמן כמעט שנתיים (!) והגוף שלי פשוט נראה רע...

לאחרונה שמתי לב שהגוף שלי פשוט דפוק:

אין לי מסה בחזה העליון, כל החזה התחתון וחיצוני שלי נפוחים ושמנים (אני חושב שיש בהם מסת שריר, אבל חלק אומרים שהחזה לא מפותח וזה יוצר אשליה שרק האיזור הזה מפותח) וזה יוצר מצב שגורם לי להיראות פשוט רע (עם חולצה או בלי חולצה)

אני 16.5 אחוז שומן בערך ושוקל 68 קג

האם אני נחשב skinny fat?

אני יודע שאני רק בן 16 אבל עדיין, הגוף שלי נראה פשוט רע וזה פשוט מתחיל להציק לי כבר כל היום... אני כל היום קורא דברים באינטרנט ומנסה להבין מה אני עושה לא נכון וסתם מכניס את עצמי לסרטים...

חלק אומרים לי שאני צריך להעלות מסה, אבל חלק אומרים להוריד שומן..

בזמן האחרון אני כבר מתחיל להסתכל בצורה שונה על אוכל ופשוט מפחד לאכול יותר מידי פחמימות(אורז, לחם) ובכלל מפחד לגעת בדברים שנחשבים לא בריאים (בורקסים, עוגות..) אני כבר לא נהנה מלאכול ואני לא חושב שאני עושה משהו נכון בכלל... אני רק בן 16 וחושב שאסור לאכול כלום כבר...

הנה כמה תמונות:

Siz - העלאת תמונות | פתיחת גלריות

שוב אני מזכיר... התאמנתי כמעט שנתיים בתכנית שהיא לא הכי טובה וביזבזתי הרבה זמן בשביל להגיע למצב המסריח הזה ↑

לגבי אימונים... מה אני אמור לעשות? להתאמן עם משקלים נמוכים והרבה חזרות? או להתאמן עם משקלים גבוהים וקצת חזרות? חלק אומרים ככה וחלק אומרים ככה...

ולגבי אוכל... מה אני אמור לעשות? לאכול רגיל או להתחיל עכשיו לשים לב על כל שטות שאני אוכל?

בעיקרון הבעיה הגדולה היא החזה שלי: הוא פשוט גדול ושמן כזה ואני לא יודע למה (מסת שריר גדולה ושומן? פשוט שומן בלי הרבה מסת שריר?)
יש לי גם בעיה אחרת: החזה עליון שלי בכלל לא מפותח יחסית לשאר החזה וזה בכלל יוצר בלבול עוד יותר גדול בלהחליט אם לעלות שריר או להוריד שומן...

הדבר הזה דופק אותי במלא דברים... אני לא יכול ללבוש חולצות לבנות כי זה מבליט את זה, גופיות בכלל מחוץ לתחום ובכללי כל חולצה שאני לובש רואים חזה בולט ואני לא רא רוצה את זה..

אני לא רוצה עכשיו קוביות, ואני לא רוצה גוף נפוח משרירים, אני רק רוצה מראה Lean ואסטטי, שלא בולטים ממנו חלקים.

חלק יגידו לרדת בשומן, אבל גם הזהירו אותי שאם אני יורד עכשיו באחוזי שומן, אני אאבד שריר ואגיע למצב עוד יותר נוראי של skinny fat (שנראה לי שאני במצב הזה עכשיו)

וחלק יגידו להעלות מסה (שוב אני אומר, החזה גם ככה נפוח וגדול, ואני לא רוצה להגדיל אותו עוד יותר)

אני כבר אוכל סרטים איזה שבועיים ואני לא יודע מה לעשות, אני לא רוצה לבזבז את הזמן שלי על תהליך מסויים (עליה בשריר או ירידה בשומן) ולגלות שעשיתי טעות...

תודה לעוזרים

הכוונה בפאאורליפטרים גם זה האלה שאומרים מספיק רק תרגילי בסיס למתחילים ולא הרבה נפח ענקי, כמו מה שהחברה פה בפורום אומרים שלא תראה אותם למשל עושים כבל קרוס מכונות וכאלה
זה לא ההגדרה לפאוורליפטרים, אלה אנשים שחשוב להם בעיקר להתחזק, אבל זה לא אומר שהם בהכרח יודעים איך להתאמן.
ואפשר לגדול יפה מאוד רק מתרגילים מורכבים. חוץ מידיים מדי פעם אני לא זוכר מתי פעם אחרונה עשיתי תרגילים מבודדים.

2.אם אמרת שאולי באמת התוכנית כבר לא מתאימה כי עברתי את השלב שלה עכשיו בהנחה שאני אוכל הרבה ומעלה במשקל אבל לא עולה כי התוכנית כבר לא מתאימה לי אז בעצם אני אעלה רק בשומן?? פתחתי פה בדיוק אשכול כזה לפני כמה ימים בדיוק בגלל החשש הזה שהזכרת פה
ואני די בטוח שכבר עניתי לך על זה, שאלא אם אתה סתם זורק משקלים ולא מתאמץ אז לא, אתה לא תעלה רק בשומן

אני שואל - מה זה עוזר לו? הוא רוצה לפתח תחת וגב תחתון? בסדר שרירים חשובים אבל התרגילים האלו לוקחים ממך כוח להמשך האימון. הוא יכול להתחיל במתח עם משקל / פולי / חתירה שבאמת עובדים ישירות על כל הגב ולא תחת וגב תחתון (אני מדבר פה על היפרטרופיה)
אם דדליפט היה עובד רק על תחת וגב תחתון אז הייתי אומר שאתה צודק, אבל הוא לא, הוא עובד על כל הגב, כולל טרפזים ועל כל הרגליים.
חתירות ומתח זה גם חשוב, אבל אין סיבה שהם יפגעו אחד בשני בצורה משמעותית. גם מה שחשוב הוא רמת המאמץ, ופחות המשקל המוחלט על המוט.

אני בטוח במילים לא עדינות כי זה מה שזה, שהוא לא שם זין על דדליפט באמת.
הוא טען שהוא רוצה גם להתחזק, דדליפט זה בשביל להתחזק

דדליפט רומני אני יכול להבין, אבל פשוט אין טעם לבן אדם שמעוניין בגוף.
מייק ישראטל רשם משהו על זה בידיוק לא מזמן, שבו הוא אמר שבאמת דדליפט רומני הוא אופציה פחות קשה על הגוף, אבל כל עוד אתה לא מתאמן 10 שנים וצברת כבר המון מסת שריר, אז הדדליפט הרגיל לא באמת יעמיס על הגוף שלך כל כך כמו שאתה חושב, והוא יהיה האופציה העדיפה. אם אתה באמת ממש מתקדם, אז דדליפט למטרת היפרטרופיה באמת לא יהיה האופציה העדיפה כי אז המשקלים שאתה עובד בו כל כך כבדים שהעומס המערכתי יהיה גבוה מדי

זה לא ההגדרה לפאוורליפטרים, אלה אנשים שחשוב להם בעיקר להתחזק, אבל זה לא אומר שהם בהכרח יודעים איך להתאמן.
ואפשר לגדול יפה מאוד רק מתרגילים מורכבים. חוץ מידיים מדי פעם אני לא זוכר מתי פעם אחרונה עשיתי תרגילים מבודדים.

ואני די בטוח שכבר עניתי לך על זה, שאלא אם אתה סתם זורק משקלים ולא מתאמץ אז לא, אתה לא תעלה רק בשומן

אם דדליפט היה עובד רק על תחת וגב תחתון אז הייתי אומר שאתה צודק, אבל הוא לא, הוא עובד על כל הגב, כולל טרפזים ועל כל הרגליים.
חתירות ומתח זה גם חשוב, אבל אין סיבה שהם יפגעו אחד בשני בצורה משמעותית. גם מה שחשוב הוא רמת המאמץ, ופחות המשקל המוחלט על המוט.

הוא טען שהוא רוצה גם להתחזק, דדליפט זה בשביל להתחזק

מייק ישראטל רשם משהו על זה בידיוק לא מזמן, שבו הוא אמר שבאמת דדליפט רומני הוא אופציה פחות קשה על הגוף, אבל כל עוד אתה לא מתאמן 10 שנים וצברת כבר המון מסת שריר, אז הדדליפט הרגיל לא באמת יעמיס על הגוף שלך כל כך כמו שאתה חושב, והוא יהיה האופציה העדיפה. אם אתה באמת ממש מתקדם, אז דדליפט למטרת היפרטרופיה באמת לא יהיה האופציה העדיפה כי אז המשקלים שאתה עובד בו כל כך כבדים שהעומס המערכתי יהיה גבוה מדי
אז הגיוני שאני לא אעלה במשקלי עבודה כי התוכנית באמת עברתי את השלב שלה אבל בכל זאת אני אעלה המסת שריר? כמובן מתאמץ ומנסה לעלות כמה שאפשר
נראה לי מנוגד להיגיון פה לעלות המסת שריר ללא להתחזק כי אני יודע שאומנם אפשר להתחזק בלי לעלות בשריר בגלל המערכת העצבית אבל לא להפך

נכון, אבל לא התחלת עם מסת שריר אמיתית שצברת. בכמה חודשים בודדים עלית מעט מאוד במסת שריר.
לא באמת איבדת הכל, אבל לא באמת התחלת ממצב רציני.

יש הרבה מאוד אנשים שמגדירים את עצמם פאוורליפטרים כי הם מנסים כל הזמן להרים יותר משקלים, זה לא אומר שהם באמת פאוורליפטרים או מתאמנים כמו פאוורליפטרים.
פאוורליפטרים אמיתיים צריכים גם להשקיע עבודה בפיתוח מסת שריר, ועבודה בהרבה נפח, לפחות הרבה נפח אפקטיבי.

תן לה חודש

דדליפט הוא לא כה גומר אנרגיות, מאיפה הגיע ההנחה השטותית הזה שאם תעשה דדליפט בכמות הגיונית פעם-פעמיים בשבוע אז אתה גמור?
כן זה תרגיל קשה, אבל הוא גם נותן תמורה עצומה, והוא לא מעייף יותר מסקוואט
קוצר בינתיים אני כבר שבועיים עליתי 2 קילו (נכון הרוב נוזלים) אבל הבנץ' לא עולה ואפילו נהיה לי יותר קשה במשקלי עבודה שלי בו...
עוד משהו אם אני מוסיף בתרגילים באופציונליים לחיצת חזה בשיפוע ופרפר עדיין לעשות אותם בסוף התוכנית אחרי כל התרגילי גב וכתפיים? נראלי קצת מוזר לא? וגם זה יכול לפגוע לי בהתקדמות בבנץ'?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית