הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשכול שאלות על תזונה ואימונים

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי חברים, אני זוכר שפעם היה אשכול כזה ונראה שזה חסר כאן. לפעמים יש שאלות קצרות שלא באמת צריך לפתוח אשכול בשבילן. אני אתחיל: למה בחיטוב צריך לאכול שומן בכלל? למה הגוף לא יכול להשתמש בשומן שיש במאגרים לדברים שהוא צריך שומן בשבילם?

היי חברים, אני זוכר שפעם היה אשכול כזה ונראה שזה חסר כאן. לפעמים יש שאלות קצרות שלא באמת צריך לפתוח אשכול בשבילן. אני אתחיל: למה בחיטוב צריך לאכול שומן בכלל? למה הגוף לא יכול להשתמש בשומן שיש במאגרים לדברים שהוא צריך שומן בשבילם?
שומן חשוב גם לעוד תהליכים בגוף(בעיקר תהליכים הורמונליים). ומספק ויטמינים שאין במקורות אחרים.
זה לא נכון להסתכל רק על קלוריה כנגד קלוריה.

האם עניין הורמוני "הגדילה" שמופרשים כאשר מגרים שרירים גדולים כמו 4 ראשי (ותורמים לתהליך פיתוח מסת שריר בכל הגוף), זה מיתוס ? התיאוריה הזאת נמצאת בהרבה מקומות, בכל מקום גרסא אחרת. לעומת זאת, במקורות שאני כן סומך עליהם לא מצאתי על זה דבר.

• פותח/ת השרשור
האם עניין הורמוני "הגדילה" שמופרשים כאשר מגרים שרירים גדולים כמו 4 ראשי (ותורמים לתהליך פיתוח מסת שריר בכל הגוף), זה מיתוס ? התיאוריה הזאת נמצאת בהרבה מקומות, בכל מקום גרסא אחרת. לעומת זאת, במקורות שאני כן סומך עליהם לא מצאתי על זה דבר.
אני זוכר שראיתי איפשהו על מחקר שעשו ותרגילים מורכבים כן העלו בכמות מסויימת את הורמון הגדילה אבל הכמות הייתה קטנה מדי בשביל להשפיע על משהו. מעניין מה @kotzer יודע על זה.
בשומן שבגוף שלך אין חומצות שומניות חיוניות ואומגה 3,6,9.
השומן בגוף הוא "לפיד" בלבד.
אז איך זה שרוב האנשים בכלל לא אוכלים מאכלים שמכילים אומגה 3 ועדיין הם בריאים וכל הבדיקות שלהם תקינות?

במידה וזה כן משפיע, השאלה שלי היא האם זה משפיע רק לטווח הקצר (ז"א לאותו אימון) ואז כדאי למשל להתחיל את האימון משריר גדול, או שההשפעה של זה היא יותר לטווח הארוך ואין חשיבות לסדר התרגילים באימון מהבחינה הזאת.
אז איך זה שרוב האנשים בכלל לא אוכלים מאכלים שמכילים אומגה 3 ועדיין הם בריאים וכל הבדיקות שלהם תקינות?
בטח שאוכלים. בעיקר בדגים יש אומגה 3. אבל בכל אופן, זה ידוע שקיימת "בעיה" בתזונה המערבית שהיחס בין אומגה 6 לאומגה 3 הוא קיצוני מדי לטובת אומגה 6 ומקשרים את זה למחלות מסויימות ואפילו לשיעורי תמותה מגיל. זאת אומרת שאם התזונה הייתה מאוזנת מהבחינה הזאת, אומרים שגיל התמותה הממוצע היה גבוה יותר. לא באמת יודע כמה זה מבוסס, רק קראתי על זה פעם איפשהו.

זה משפט לא מדויק.
אכן רוב האנשים לא מקפידים על חומצות שומניות חיוניות, והם גם לא מקפידים על וויטמינים ותזונה בריאה בכללית.
אבל לכן רוב האנשים באמת לא בריאים.

בדקתי פעם סטטיסטיקה על זה, הנה התוצאות:
25% מתים ממחלות לב.
10% סובלים מסוכרת.
38.4% מאובחנים בסרטן.
16.7% מאובחנים במחלות נוירולוגיות.
74% סובלים מבעיות במערכת העיכול.

יוצא ש 164% מהאוכלוסיה חולים (או שחלק חמאוד גדול סובלים מכמה מחלות בפעם)(וזה עוד לא כל המחלות).

ובדיקות דם הם ממש לא מדדד לבריאות.
בדיקת דם רואה רק מה שבדם. אין לו איך לראות את האיזון של רוב המינרלים, כי הם נמצאים בתאים ולא בדם.
יש המון דברים בגוף שלא משתקפים בדם.
אין דרך למדוד בריאות, מכיוון שיש המון מחלות ללא סימפטומים בכלל שמתפתחים במשך שנים.
אבל המדד הכי אמין (וכמובן לא מספיק אמין) זה איך האדם מרגיש ביום יום.
האם יש לו יציאות רגילות, נרדם בסדר, מרגיש אנרגיה ביום, ולא סובל מכאבים ומיחושים שונים.

היי חברים, אני זוכר שפעם היה אשכול כזה ונראה שזה חסר כאן. לפעמים יש שאלות קצרות שלא באמת צריך לפתוח אשכול בשבילן
לא זכור לי אשכול כזה

למה בחיטוב צריך לאכול שומן בכלל? למה הגוף לא יכול להשתמש בשומן שיש במאגרים לדברים שהוא צריך שומן בשבילם?
כי השומן במאגרי השומן הוא שומן שנוח יותר להשתמש בו כמאגרי אנרגיה, והוא צריך לעבור הרבה שינויים כדי שהוא יתאים לכל צרכי הגוף, או שהוא לא בהכרח יכול להתאים את עצמו לכל צרכי הגוף, זה למה צריך סוגי שומן מגוונים יותר מהתזונה

זה לא משמעותי, הורמון הגדילה עולה ויורד בגוף לאורך כל היום, זה רק עוד עליה. גם כדי שזה יהיה משמעותי העליה צריכה להיות קבועה לאורך זמן

יוצא ש 164% מהאוכלוסיה חולים (או שחלק חמאוד גדול סובלים מכמה מחלות בפעם)(וזה עוד לא כל המחלות).
זה לא בידיוק איך המתמטיקה של זה עובדת...
50% מהאוכלוסיה הם גברים ו-50% הם נשים, זה לא אומר ש-100% הם בעלי 2 מינים.

ובדיקות דם הם ממש לא מדדד לבריאות.
בדיקת דם רואה רק מה שבדם. אין לו איך לראות את האיזון של רוב המינרלים, כי הם נמצאים בתאים ולא בדם.
רוב הבעיות הבריאותיות יתגלו בבדיקת דם, כי בדם אתה תראה שינויים שקורים באיברים השונים, או דכים שהגוף מנסה לתקן את עצמו. כמעט הכל אפשר לראות דרך הדם.
גם צריך להגדיר מהי מחלה או חולי. האם מדובר על כל סטיה מהנורמה, או שאנחנו מדברים על עדיין בתוך הנורמה? בנוסף מה הנורמה? האם הוא סטנדרט של נוחיות לצוותי הרפואה, או מדד אמיתי? אלה שאלות שאי אפשר לענות עליהן בכן או לא, והן דורשות דיון מעמיק יותר.
לכן לקבוע שהאוכלוסיה חולה וזהו, זו דרך לא בריאה להסתכל על הדברים

• פותח/ת השרשור
אני כרגע התחלתי חיטוב רציני סוף סוף וירדתי 6 קילו תוך 3 השבועות הראשונים, זה מהיר מדי? הייתי על 2300 שבועיים ואז על 2000.

נערך לאחרונה:
האם הורדת משקלי עבודה, העלאת טווח החזרות (15 - 18 חזרות) ועבודה בדופק גבוה בחיטוב ישפיעו יותר על הורדת אחוז השומן מאשר עבודה בטווח רגיל? (10 - 12 חזרות לצורך העניין)

האם הורדת משקלי עבודה, העלאת טווח החזרות (15 - 18 חזרות) ועבודה בדופק גבוה בחיטוב ישפיעו יותר על הורדת אחוז השומן מאשר עבודה בטווח רגיל? (10 - 12 חזרות לצורך העניין)
לא. אין שום סיבה.

קיצר אז לא לסמוך על חבר עם יותר מעשר שנות נסיון בתחום הספורט והתזונה.
אני מכיר מישהו עם 30 שנות ניסיון בתור מאמן ועדיין כמות הידע שלו היא אפסית.
זמן לא שווה ידע

אני מכיר מישהו עם 30 שנות ניסיון בתור מאמן ועדיין כמות הידע שלו היא אפסית.
זמן לא שווה ידע

ביקשתי חוות דעת של חבר על הנראות שלי, הוא אמר לי שבמקום להתחיל מסה (מה שאתה הצעת לי לפני כחודש) אני צריך להוריד עוד אחוזי שומן והציע על הדרך את תוכנית האימונים עם טווח חזרות גבוה ומשקל נמוך.

ביקשתי חוות דעת של חבר על הנראות שלי, הוא אמר לי שבמקום להתחיל מסה (מה שאתה הצעת לי לפני כחודש) אני צריך להוריד עוד אחוזי שומן והציע על הדרך את תוכנית האימונים עם טווח חזרות גבוה ומשקל נמוך.
אני הצעתי לך להמשיך עם החיטוב עוד מעט אם אתה רוצה ואז לעבור למסה אם המשכת עם החיטוב אז עכשיו אתה אמור להיות בשלב שבו מסה תהיה הפתרון.
העצה של חבר שלך לא מבוססת על שום דעת חוץ ממיתוסים דביליים

אני הצעתי לך להמשיך עם החיטוב עוד מעט אם אתה רוצה ואז לעבור למסה אם המשכת עם החיטוב אז עכשיו אתה אמור להיות בשלב שבו מסה תהיה הפתרון.
העצה של חבר שלך לא מבוססת על שום דעת חוץ ממיתוסים דביליים

נכון אני זוכר את העצה שלך ולא מזלזל בה לרגע, החלטתי להגיע למטרה מסוימת שקבעתי עם עצמי (להגיע ל-70 קילוגרם) ואז להתחיל מסה. בסופו של דבר אעשה מה שטוב ונוח לי אישית אבל אני תמיד מחפש עצות וכיוונים אחרים, זה הטבע שלי - במיוחד לאור העובדה שאני מתאמן מתחיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית