הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת אחוזי שומן במסה

INSTINCT

משתמש מתחיל
25
2
נק' מוניטין:
2
25
2
שלום
אני מתאמן כבר שנה וחצי וירדתי מ32 ל 17.5 אחוז שומן
ומ100 קג ל76.5 קג
אני מרגיש כרגע תקוע על אחוז השומן שאני נמצא בו
בנוסף לאחוז שריר היחסית נמוך שיש לי כרגע כתוצאה מהחיטוב הממושך.
הבנתי שאם אתחיל מסה נקייה אז אעלה אומנם במשקל הגוף אך גם אחוזי השומן יצטמצמו כי אחוזי השריר יעלו "ויתפסו להם את המקום " ולכן תוך כדי המסה אוכל לצמצם את אחוזי השומן.
האם זה נכון ? ומה כדי לי לעשות

זה לא עובד ככה, בתהליך של מסה הגוף נמצא בעודף קלורי ואת העודף הקלורי מעבר למה שהוא צריך לתפקוד שלו הוא אוגר בתור שומן, וכשהוא במאזן קלורי שלילי כלומר פחות ממה שהוא צריך כדי להתקיים הוא שורף את מאגרי השומן האלה לצד רקמות שריר.
שני סוגי הרקמות הן שומן והן שריר נבנות ונשרפות אחת לצד השנייה, אם כרגע אתה נמצא באחוז שומן בסדר מבחינתך וחסרה לך מסת שריר אז תתחיל מסה, אם בא לך להמשיך לחטב ולרדת עוד קצת באחוז שומן לך על זה.
מידת ה"לכלוך" של המסה נמדדת בפלוס הקלורי ולא במה שאתה אוכל, מסה נקייה לא מעידה על עלייה בלעדית במסת שריר כי הגוף לא עובד ככה, המטרה במסה היא להעלות כמה שיותר במסת שריר וכמה שפחות בשומן, ובחיטוב ההיפך. אתה בוחר מה אתה צריך יותר כרגע.

האם זה נכון ?
כן. תיהיה בעודף קלורי נמוך, בוא נגיד 200-300.
ומה כדי לי לעשות
תנסה את זה. מה כבר יש להפסיד. אם תראה שההתקדמות שלך לא יעילה כלכך אז תחשוב על פתרון אחר.
זה לא עובד ככה, בתהליך של מסה הגוף נמצא בעודף קלורי ואת העודף הקלורי מעבר למה שהוא צריך לתפקוד שלו הוא אוגר בתור שומן, וכשהוא במאזן קלורי שלילי כלומר פחות ממה שהוא צריך כדי להתקיים הוא שורף את מאגרי השומן האלה לצד רקמות שריר.
שני סוגי הרקמות הן שומן והן שריר נבנות ונשרפות אחת לצד השנייה, אם כרגע אתה נמצא באחוז שומן בסדר מבחינתך וחסרה לך מסת שריר אז תתחיל מסה, אם בא לך להמשיך לחטב ולרדת עוד קצת באחוז שומן לך על זה.
מידת ה"לכלוך" של המסה נמדדת בפלוס הקלורי ולא במה שאתה אוכל, מסה נקייה לא מעידה על עלייה בלעדית במסת שריר כי הגוף לא עובד ככה, המטרה במסה היא להעלות כמה שיותר במסת שריר וכמה שפחות בשומן, ובחיטוב ההיפך. אתה בוחר מה אתה צריך יותר כרגע.
אתה גם טועה וגם צודק. אפשרי בהחלט במסה לרדת באחוז השומן. זה לא הופך את זה לחיטוב, זה עדיין מסה. זה לא אומר שבתהליך הזה אתה צובר רק שריר ולא שומן. אלא אתה צובר גם שריר וגם שומן. אבל היחס בגוף שלך בין שריר לשומן בסך הכל תוך כדי התהליך, משתנה לטובת השריר ובכך אתה עולה בשריר ובשומן אבל יורד באחוז השומן ועולה באחוז השריר.
דוגמא קונקרטית?
בבקשה:
אדם שוקל 70, 20 אחוז שומן (14 קילו), 20 אחוז שריר (14 קילו). התחיל להתאמן מסה, אחרי חודשיים עלה חצי קילו שומן ו- 3 קילו שריר.
משמע, עכשיו הוא שוקל 73.5, 19.7 אחוז שומן (14.5 קילו), 23 אחוז שריר (17 קילו).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

תנסה את זה. מה כבר יש להפסיד. אם תראה שההתקדמות שלך לא יעילה כלכך אז תחשוב על פתרון אחר.

אתה גם טועה וגם צודק. אפשרי בהחלט במסה לרדת באחוז השומן. זה לא הופך את זה לחיטוב, זה עדיין מסה. זה לא אומר שבתהליך הזה אתה צובר רק שריר ולא שומן. אלא אתה צובר גם שריר וגם שומן. אבל היחס בגוף שלך בין שריר לשומן בסך הכל תוך כדי התהליך, משתנה לטובת השריר ובכך אתה עולה בשריר ובשומן אבל יורד באחוז השומן ועולה באחוז השריר.
דוגמא קונקרטית?
בבקשה:
אדם שוקל 70, 20 אחוז שומן (14 קילו), 20 אחוז שריר (14 קילו). התחיל להתאמן מסה, אחרי חודשיים עלה חצי קילו שומן ו- 3 קילו שריר.

אז כעקרון אני פשוט יכול לעשות את זה למשך הזמן הקרוב ולאט לאט לרדת לכיוון ה 14 15 אחוז שומן
אעלה אומנם במשקל הכללי אך ארד באחוז השומן בגוף

דוגמא קונקרטית?
בבקשה:
זה פשוט לא נכון השקר הזה שכולם אומרים שאפשר לרדת באחוז שומן במסה
בשום מקום זה לא ריאלי ואין שום סיכוי שבן אדם יעלה 3 קילו שריר ורק חצי קילו שומן

זה פשוט לא נכון השקר הזה שכולם אומרים שאפשר לרדת באחוז שומן במסה
בשום מקום זה לא ריאלי ואין שום סיכוי שבן אדם יעלה 3 קילו שריר ורק חצי קילו שומן
יש הבדל בין שומן, לאחוז שומן. שים לב. ועדיין, בתכלס זה גבולי גם אם אכן אפשרי תיאורטית.

יש הבדל בין שומן, לאחוז שומן. שים לב. ועדיין, בתכלס זה גבולי גם אם אכן אפשרי תיאורטית.
יודע שיש הבדל ובכוונה הדגשתי אחוזי שומן. אולי תיאורטית זה אפשרי בפועל לא אולי רק במצבי קיצון הזויים עם גנטיקה הזויה כלומר משהו לא ריאלי.
אף אחד לא הולך לעלות 3.5 קילו שריר ורק חצי קילו שומן, פשוט לא יקרה.

יודע שיש הבדל ובכוונה הדגשתי אחוזי שומן. אולי תיאורטית זה אפשרי בפועל לא אולי רק במצבי קיצון הזויים עם גנטיקה הזויה כלומר משהו לא ריאלי.
אף אחד לא הולך לעלות 3.5 קילו שריר ורק חצי קילו שומן, פשוט לא יקרה.
א. זה היה 3 קילו שריר ולא 3.5 בדוגמא שנתתי.
ב. זה כן אפשרי.
ג. נגיד שזו לא דוגמא ריאלית. זו הייתה סתם דוגמא שהמצאתי באותו הרגע. מה אם אתן לך דוגמא אחרת שבה אדם עם 40 אחוז שומן ? תחשוב על זה ותגיד לי אם אתה עדיין חושב שזה לא אפשרי בשבילו לרדת באחוזי שומן במסה.

א. זה היה 3 קילו שריר ולא 3.5 בדוגמא שנתתי.
ב. זה כן אפשרי.
ג. נגיד שזו לא דוגמא ריאלית. זו הייתה סתם דוגמא שהמצאתי באותו הרגע. מה אם אתן לך דוגמא אחרת שבה אדם עם 40 אחוז שומן ? תחשוב על זה ותגיד לי אם אתה עדיין חושב שזה לא אפשרי בשבילו לרדת באחוזי שומן במסה.
אדם עם 40% שומן שמתחיל להתאמן כנראה יתחיל חיטוב, הוא יוכל לבנות מסת שריר ולרדת באחוז השומן ב% שומן גבוה מאד כמו שלו.

הייתי איזה 18-20 אחוז, משקל 95 בערך.
סיימתי 96-97 ועם פחות שומן קצת.
הייתי מתאמן די וותיק יחסית.

זה ממש לא מורכב כמו שחושבים שזה. פשוט צריך אחוז שומן 15+ ופלוס קלורי קל מאוד או ניטרלי

הייתי איזה 18-20 אחוז, משקל 95 בערך.
סיימתי 96-97 ועם פחות שומן קצת.
הייתי מתאמן די וותיק יחסית.

זה ממש לא מורכב כמו שחושבים שזה. פשוט צריך אחוז שומן 15+ ופלוס קלורי קל מאוד או ניטרלי
כמה זמן כל זה לקח לך?

אז אם אני נכנס עכשיו למסה נקייה של +100 לתקופה
אוכל לרדת מה17.5 % שומן לכיוון ה15 14?
זה לא מדע מדויק.. תאורטית כן. להיות בפלוס קלורי כזה נמוך אבל זה יקח הרבה מאוד זמן לראות התקדמות. לא משהו שהייתי עושה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית