הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אולטרה סאונד בדיקה טובה לזיהוי בעיות כתף?

MonkeyD

מושעה
3,011
2,079
נק' מוניטין:
3,341
3,011
2,079
התאמנתי במשך כמה חודשים בחדר כושר (הייתי עובד גם עם האגו) קמתי יום אחד עם כאבים לא קלילים בכתף ימין שהופיעו גם במצב מנוחה אני די בטוח.
שמתי קרח וכו' חושב שאם כבר זה רק החמיר את הבעיה, מים חמים עזרו. בסופו של דבר אחרי כמה שבועות הכאב פסק ביום יום אבל עדיין נמשך אם הייתי מנסה ''לשחק'' עם התנועה של הכתף. התנועות החריפות היו הנפות לצדדים (גם בלי משקל) בעיקר להרים את כתף ימין לצד כמו בlateral raises.

הבעיה הזו בכתף כבר שנה וחצי מינימום.

הרגשתי את הכאבים האלו בהרבה תרגילים וכרגע בהרבה מהם אני כמעט לא מרגיש כלום, התרגילים העיקריים שמציקים לי הם לחיצות לא מעל הראש כמו בנץ או אינקליין בנץ (אפילו הlateral raises כבר לא כואב) אבל בבנץ / תנועות דומות אכן יש כאב. הכאב לא מובן ומאוד קשה לי להצביע עליו. קשה לי לזהות אם הכאב יותר קרוב לכתף אחורית או לכתף קדמית, אבל הוא כן ''באמצע'', בקיצור זה כמו צרצר אתה לא יודע מאיפה הרעש, אבל בוודאות יש משהו שמציק. כמו כן גם מקבילים כואב בכתף ימין. מתח / חתירות וכאלו אני בעיקרון יכול לעשות די בכיף בלי לחשוש ממשקל יותר מידי.

למרות שאני יכול להתאמן תוך כדי שאני עוקף את זה, תנועה לא נכונה והכאב יכול לחזור (לתרגילים שזה כבר לא כואב בהם) אם כי זה קרה לי רק עכשיו אחרי כמה חודשים בגלל תרגיל לא נכון שעשיתי לrotator cuff (בתור חימום) אבל אני מניח שזה יעבור, לא שזו ''דלקת''

ניסיתי לפרט על המצב קצת בכדי אולי לתת קצת הבנה מה זה, אבל יש טעם לאולטרה סאונד? קבעתי תור, MRI יהיה סיוט להוציא. זה יכול לומר אם יש קרעים / דלקות / סימן מסוים לכאבים? כבר לא יודע אם אני מצפה לתשובה שיש משהו או שאין.

@Nir Kriger

נערך לאחרונה:
תסתכל בוידאו שצירפתי למעלה, במיוחד בנקודות הזמן שציינתי.
לאחר הצפייה, אתה באמת מאמין בקיבוע על מנת לרפא גיד קרוע?

ורק כי ביקשת יפה הנה מטה-אנליזה (איחוד תוצאות מחקרים רבים שנעשו בתחום) מאחד מכתבי העט המובילים (BMJ) לגבי יתרונות וחסרונות של שיקום שמרני מול ניתוחי של קרעים בגיד אכילס, אחד הגידים היותר נפוצים להיקרע.
This meta-analysis shows that operative treatment of Achilles tendon ruptures reduces the risk of re-rupture compared with nonoperative treatment. However, re-rupture rates are low and differences between treatment groups are small (risk difference 1.6%). Operative treatment results in a higher risk of other complications (risk difference 3.3%). The final decision on the management of acute Achilles tendon ruptures should be based on patient specific factors and shared decision making. This review emphasises the potential benefits of adding high quality observational studies in meta-analyses for the evaluation of objective outcome measures after surgical treatment
https://www.bmj.com/content/364/bmj.k5120

תסתכל בוידאו שצירפתי למעלה, במיוחד בנקודות הזמן שציינתי.
לאחר הצפייה, אתה באמת מאמין בקיבוע על מנת לרפא גיד קרוע?

אין פה עניין של אמונה. וידאו לא מנבא פוטנציאל של כלל האוכלוסיה שכאמור עשויה לסבול ממגוון גדול של קרעים בגידים.
אני מטפל בפציעות כאלו באופן שוטף ומסתמך על ספרות מדעית של גדולים ממני.
דרך אגב הסרטון שצירפת מראה גיד קרוע עם רטרקציה של 2 ס"מ. לא כל קרע בגיד הוא קרע כזה

מטרת הוידאו להציג תמונה ברורה של סיבים קרועים, לא יכולות ניבוי על האוכלוסיה.
בכל אופן, כאשר רואים בעיניים איך סיבים קרועים של גיד נראים (כמו שהוידאו הראה), זה עוזר להבין למה אין יכולת עצמאית לגוף לחבר את כל הסיבים הללו חזרה (והסברתי בעמוד קודם כיצד האיחוי של סיבים כאלו מתבצע).

Imgur

מצטער אבל דרך הסקת המסקנות שלך קצת מוזרה לי.
שלחתי מטה אנליזה שבוחנת אלפי מטופלים שהחלימו מקרע בגיד אכילס ללא ניתוח.
אתה שולח וידאו של מקרה בודד ומשליך אותו על הכלל.
אם זו רמת הדיון אז מבחינתי סיימתי את חלקי כאן

״החלמה״ היא מילה מאוד רחבה.
מעבר לזה, המשפט הראשון של סיכום המטא-אנליזה שצירפת אומר בפירוש שיש יתרון לקבוצה שעברה את הניתוח כי הסיכוי לקרע חוזר קטן יותר.

אגב, אתה יכול להסביר כיצד סיבים קרועים של גיד יכולים להתאחות? ואיזה תנאים אופטימלים חייבים להתקיים על מנת שזה יקרה?

אני לא בא לסנגר על שיקום שמרני מול ניתוחי, רק מציין ששתי הגישות מקובלות ולכל אחת יתרונות וחסרונות (משום מה בחרת להשמיט את החסרונות של הניתוח).
לגבי פיזיולוגיה של החלמת גיד קרוע, זה לא תחום הידע שלי ואני לא עוסק בזה. מניח שיש חומר זמין ברשת שיוכל להעסיק אותך לכמה ימים/שבועות/שנים, תלוי כמה תרצה להעמיק. אפשר גם לקחת קורס אקדמי בתחום.
לצרכים שלי מספיק לי לזכור שזה קורה.

• פותח/ת השרשור
מנקודת המבט שלי כל השרשור ממחיש כמה החיפוש אחר תשובות ברשת רק מחמיר את המצב ומערער את הבטחון שלך.
תהיה בטוח שאם היה צריך לשלוח אותך לUS (ultra sound או mri היו עושים את זה.
במקום לשאול את הפיזיותרפיסט שלך ולהעלות את הספקות מולו אתה מתייעץ עם אנשים שלא בדקו אותך במקרה הטוב ולא עוסקים בזה במקרה הפחות טוב.
קרע משמעותי נוצר בעיקר על רקע של טראומה (תנועה חדה, נפילה) וגם אז לא תמיד מחייבת ניתוח- גיד שנקרע יכול להתחבר והוא מצטלק בדומה לאזורים אחרים שיודעים להבנות בגוף- שריר, עצם, עור ועוד. זה לא יהיה כמו לפני הפציעה מבחינת מבנה אבל גם אחרי ניתוח אותו דבר, וזה לא בהכרח קשור לכאב או תפקוד.
אתה כתבת את התשובה והפתרון בעצמך- אם אתה עושה שטויות ועושה דברים שבד"כ גורמים לכאב אז כואב לך. אז נהדר, תתאמן בהתאם. אין דרך נכונה להתאמן מעבר לזו שעושה לך טוב.

אתה יודע מה ערער את הביטחון שלי? כשהפיזיו אומר לי שהוא מכיר את הבעיה וזה משהו שיכול להימשך המון זמן אם לא מטפלים. ואז שמטפלים בזמן שנקבע זה לא עובר. ואין איזשהו ''סוף'' מבחינתו היינו יכולים לגלוש ל10,000 שקל טיפולים בטח עד שזה מרגיש ''מוגזם ביותר''. מי היו עושים את זה?
הפיזיו? הפיזיו עצמו אמר לי שהוא חושב שלא צריך לעשות US אבל אם אני רוצה לרוגע הנפשי הוא ישלח אותי, אני עד כדי כך חשדן כרגע שאני מעדיף לעשות עצמאי.

לשאול את הפיזיו? כשאמרתי לו שזה לא מראה סימני הבראה הוא אמר ''בסדר, אנחנו נמשיך'' - מה זה אומר בכלל? לזרוק לך את הארנק שלי וזהו זה? מתי זה כן ''יבריא'' עוד שנתיים? כי חשבתי כשהתחלנו הוא אמר ''כמה שבועות וזה עובר אני בטוח בזה'' אבל פתאום זה מראה סימני עקשנות וממשיכים ללא נודע.

ולגבי זה שכתבתי שאני יכול להתאמן נכון ולא יכאב לי (ממש ממש בקטנה)- אתה צודק. אבל אולי זה יחמיר? הפציעה הרי קיימת. ואל תשכח שאני נמנע מאימוני חזה רציניים ככה שאני סוג של מוגבל (לא שזה כ''כ מפריע לי מנטלית) זה נותן לי תירוץ להשקיע יותר בלחיצות מעל הראש שאני מחבב יותר. אבל זה לא העניין, אם יש לי בעיה מסוימת שלא עוברת כמעט שנתיים, לא יודע אם זה כבר לא שנתיים...הפחד שלי זה שפשוט זה יחמיר, פתאום יבוא איזה משהו ויקרע את כל העסק.

זה היה הפחד המקורי שלי, לא עניין אותי לחזור לעשות בנץ כמו שעניין אותי הרוגע הנפשי של ''אתה תמשיך להתאמן בלי החשש שהפציעה תחמיר פתאום''

כשחושבים על זה זיו צודק. אני לא בדקתי בכלל מה הבעיה (אולי זה קרע?) הלכתי לפיזיו קודם כמו מטומטם כי ככה אומרים. ואז מה עושים בפיזיו? מתחילים ''להזרים לך דם לאזור'' ויש להם שלל מכשירים מרהיבים ומעט כואבים כדי לחשוב שבאמת קורה שם משהו. עכשיו אם זו דלקת אולי להזרים דם יעזור (אולי?) אבל אם זה קרע, חחח מה זה משנה? וזה מה שאני מתחיל לחשוב היה הפאק בכל התהליך, לא בדקתי קודם מה הגורם (אני טיפש שהתעצלתי לעשות US וסמכתי על הפיזיו) אין לפיזיו ראיית רנטגן הוא בסך הכל ניחש מה הולך שם ואמר לי ''דלקת בפקטורליס'' משהו שאפילו בUS מפספסים וצריך לגשת לפאקינג MRI.

השורה התחתונה:

אין מנוס מלבדוק מה הבעיה בצילום רציני ומשהו פיזי ומוכח ולא השערות. להתאמן בצורה שלא כואבת ולקוות לנס שזה לא יחמיר ושזה ימשיך להתנהל בצורה הזו. לגוגל אין אינטרס כספי לעומת הפיזיו שאומר לך ''אז נמשיך'' עם השערה שנכשלה ועכשיו צריך להכין אחת חדשה אבל הפעם אין כיוון לסיום, בפעם ה2 זה פשוט מרוץ של ''כמה כסף אפשר לסחוט''. הייתי מוכן לשלם יותר על משהו שבאמת היה עוזר, עוד רגע הייתי יכול לעשות MRI באופן פרטי פשוט מצחיק.
אני לא בא לסנגר על שיקום שמרני מול ניתוחי, רק מציין ששתי הגישות מקובלות ולכל אחת יתרונות וחסרונות (משום מה בחרת להשמיט את החסרונות של הניתוח).
לגבי פיזיולוגיה של החלמת גיד קרוע, זה לא תחום הידע שלי ואני לא עוסק בזה. מניח שיש חומר זמין ברשת שיוכל להעסיק אותך לכמה ימים/שבועות/שנים, תלוי כמה תרצה להעמיק. אפשר גם לקחת קורס אקדמי בתחום.
לצרכים שלי מספיק לי לזכור שזה קורה.

החומר הזמין ברשת כלל לא מנחם, לעומת משפטי הפיזיו. שאגב התחיל לגמגם כשדיברנו על האם קרע מחמיר או שלא, אבל בסדר.

נערך לאחרונה:

הכלל הוא קבוע, סיבי הגיד חייבים להיות מוצמדים בצורה קבועה וללא תנועה לרקמה השנייה, משהו שלא יכול להתאפשר על ידי קיבוע באמצעות סד. גם הסברתי את זה בפסקה האחרונה. מאותה סיבה בדיוק שמים גבס על שברים, התנועה מעכבת ומונעת ריפוי אופטימלי.

MonkeyD,
אין צורך לשלול את כל תחום הפיזיותרפיה על בסיס נסיון שלילי בודד. התפקיד של המקצוע חשוב מאוד בשיקום.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תוכל להרחיב מה הטיפול שקיבלת?

אני מצטער אם אני לא מדייק פה במילים:

הטיפול הממוצע נראה ככה:

בן אדם עושה עיסוי לאזור (10 דקות בערך)
גלי הלם (10 דקות?)
אולטרה סאונד רקמות עמוקות או משהו כזה (10 דקות?)
ולסיום חשמל, הדביקו לי 2 מדבקות שכאלו ואתה מכוון את העוצמה..בערך 10 דקות גם.

בעיקרון יש אזור שהפיזיו ממשש וזה מאוד כואב (לטענתו זה הגיד המודלק) אבל תכלס אני יכול גם בחזה שלא כואב ללחוץ ככה וזה יכאב.
זאת אומרת בעיסוי הוא לוקח את האצבעות וממש חופר ולוחץ באזור רגיש כמו מתחת לעצם הבריח, ברור שזה יכאב.

זה טיפול הגיוני וממוצע, כזה שפיזיותרפיסטים אוהבים לתת כי זה מאפשר להם לשים את המכשיר ולהעלם מהחדר.
רשמתי מעט על מטרות השימוש של מכשיר ה- TENS, אבל אני לא רואה הגיון בשימוש בו במצב שלך.
קיבלת הסבר מה המטרה של כל מכשיר וכיצד הוא אמור לעזור במצב שלך? בכל זאת, אתה שוכב על מיטת הטיפולים 30 דקות, יש זמן ל- Q&A.

• פותח/ת השרשור
זה טיפול הגיוני וממוצע, כזה שפיזיותרפיסטים אוהבים לתת כי זה מאפשר להם לשים את המכשיר ולהעלם מהחדר.
רשמתי מעט על מטרות השימוש של מכשיר ה- TENS, אבל אני לא רואה הגיון בשימוש בו במצב שלך.
קיבלת הסבר מה המטרה של כל מכשיר וכיצד הוא אמור לעזור במצב שלך?

בעיקרון לא אמרו כלום אז אני שאלתי מה כל דבר עושה. היו משפטים כמו ''גלי הלם זה הטיפול שלך'' ו -''זה עושה מסאז לרקמות העמוקות''
עכשיו בחשמל אני פשוט קראתי בעצמי והבנתי שזה מוריד את הכאב אבל לא משפר אותו, זאת אומרת זה כמו פלסטר. אז כששאלתי
את הבן אדם שעשה לי ''למה אני עושה חשמל?'' הרי לא מעניין אותי הורדת הכאב באופן זמני וזהו זה, מצידי שיכאב! רק שיעלם לטווח הארוך.
הוא אמר לי שיש כמה ''תוכניות'' ומשם לא רציתי לחפור.

אגיד לגבי המשפט הראשון שלך - היו פעמים שהפיזיו נעלם לכמעט 10 דקות בין ''סט לסט'' כי יש עוד אנשים. אולי יגידו שאני סיסי בכיינית
שלא מסוגל להמתין כמה דקות, אבל זה הוריד לי (יחד עם התסכול) מהרציניות. עכשיו לא אכפת לי להמתין גם 20 דקות! רק שיעבור...לא עבר.

וזה היה פיזיותרפיסט פרטי, נכון? ולמרות התשלום מהכיס הפרטי, בזמן הטיפול הוא יוצא מהחדר ומטפל באנשים אחרים על הדרך. אני לא מופתע.
אגב, דווקא בפיזיותרפיסט דרך קופות החולים, אין טיפולים בלקוחות בצורה מקבילה, מנגנון קביעת התורים לא מאפשר את זה.

ב- TENS יש הרבה מעבר להורדת כאב בניגוד למה שכתבת, קישרתי להודעה מתאימה בתגובה קודמת שלי. לגבי המשפט שנאמר לך על "כמה תוכניות", נראה לי שהכוונה לעובדה שיש מספר תוכניות במכשיר ה- TENS, לא שיש לך מה לעשות עם זה, אבל באמת משפט סיתמי שנאמר לך.

אגב, מכשיר TENS עולה דולרים בודדים ברכישה עצמית, אבל אין צורך במקרה שלך לקנות כזה.

• פותח/ת השרשור
וזה היה פיזיותרפיסט פרטי, נכון? ולמרות התשלום מהכיס הפרטי, בזמן הטיפול הוא יוצא מהחדר ומטפל באנשים אחרים על הדרך. אני לא מופתע.
אגב, דווקא בפיזיותרפיסט דרך קופות החולים, אין טיפולים בלקוחות בצורה מקבילה, מנגנון קביעת התורים לא מאפשר את זה.

ב- TENS יש הרבה מעבר להורדת כאב בניגוד למה שכתבת, קישרתי להודעה מתאימה בתגובה קודמת שלי. לגבי המשפט שנאמר לך על "כמה תוכניות", נראה לי שהכוונה לעובדה שיש מספר תוכניות במכשיר ה- TENS, לא שיש לך מה לעשות עם זה, אבל באמת משפט סיתמי שנאמר לך.

אגב, מכשיר TENS עולה דולרים בודדים ברכישה עצמית, אבל אין צורך במקרה שלך לקנות כזה.

הוא פיזיותרפיסט פרטי מוכר מאוד (אתה יכול לעשות גוגל עידו דנה) וכן באמצע הטיפול הוא היה כמה פעמים יוצא מהחדר. היו פעמים
שהסתיים איזה משהו ולא היה לי נעים להגיד לו ''אתה יכול לבוא?'' כי הוא מטפל בבן אדם אחר / מדבר עם מישהו בקשר למשהו.
וזה גם מה שאני הבנתי (שיש מספר תוכניות במכשיר) התכוונתי שזה כל הפירוט שניתן, לא מה זה עושה.

לא כ''כ מעניין אותי הפירוטים הרחבים, העיקר שיעבוד. זה לא עבד. כל מה שמעצבן אותי בכל הסיפור הזה, זה שהוא די הבטיח מראש שהוא מכיר
את הבעיה ושזה יעבור והוא בטוח בזה - זה לא עבר. כמו שאמרת הוא היה יוצא מהחדר / נעלם וכו' - אבל נו טוב מה אני אגיד על זה.

להגיד ''נמשיך'' זה משהו שאמר - נמשיך לאן? ללא נודע? כשהסתיימו ה5 טיפולים שנקבעו אין לי למה לחזור.

אני חייב להגיד שאני מבין את התסכול שלך מנקודת המבט שלך.
מצד שני, בתחום הבריאות אין שום דבר בטוח. יש השערות מבוססות.
כתבתי זאת בעבר, אולי גם לך. נניח שתלך לבצע us ויראו משהו שיש לו אולי קשר לכאבים שלך... האם זה מראה את הסיבה לכאב? או את הפתרון? ממש לא. זה בסה"כ עוד מידע, שלא שווה הרבה יותר מהמידע שאתה מספק בעל פה.
MRI מדויק יותר אבל גם אז במקרים של כאב כרוני של שנתיים לא ניתן לראות את הכאב שלך בצילום, רק שינויים מבניים אם יש.
ניקח את זה לשלב הבא:
גילו בMRI שיש שינוי מבנה בגיד ובוחרים לעשות ניתוח, האם זה מבטיח לך שלא תרגיש כאב? ממש לא! ניתוח נועד לשפר ולתקן פגיעות מבניות משמעותיות, וכשניגשים לניתוח צריך לוודא שהתועלת הצפויה גבוהה מהסיכון (הרדמה, זיהום וכד').
אתה מחפש תשובות חותכות ואין כאלה ברפואה.
על פי המידע שנתת אני הייתי ניגש לטיפול בצורה אחרת ומתרכז בלהתאים לך תכנית אימון חלופית עם תרגילי עזר נקודתיים ובקרה לאורך תקופה ארוכה אבל זו בסה"כ גישה של מטפל ובטיפול שאתה מתאר לא נעשה על פי המסופר משהו שאינו ראוי מבחינה רפואית.
מה שכן לקוי משני הצדדים זה תיאום ציפיות ועמידה בציפיות. את הביקורת עליו אתה לא חוסך מאיתנו אבל אני משוכנע שלא היה שיתוף של מחשבות ותחושות ביניכם. אולי צריך לתאם שיחת טלפון?
בכל מקרה אני מאחל לך התמדה באימונים והתקדמות ואולי גם קצת יותר אופטימיות.

• פותח/ת השרשור
אני חייב להגיד שאני מבין את התסכול שלך מנקודת המבט שלך.
מצד שני, בתחום הבריאות אין שום דבר בטוח. יש השערות מבוססות.
כתבתי זאת בעבר, אולי גם לך. נניח שתלך לבצע us ויראו משהו שיש לו אולי קשר לכאבים שלך... האם זה מראה את הסיבה לכאב? או את הפתרון? ממש לא. זה בסה"כ עוד מידע, שלא שווה הרבה יותר מהמידע שאתה מספק בעל פה.
MRI מדויק יותר אבל גם אז במקרים של כאב כרוני של שנתיים לא ניתן לראות את הכאב שלך בצילום, רק שינויים מבניים אם יש.
ניקח את זה לשלב הבא:
גילו בMRI שיש שינוי מבנה בגיד ובוחרים לעשות ניתוח, האם זה מבטיח לך שלא תרגיש כאב? ממש לא! ניתוח נועד לשפר ולתקן פגיעות מבניות משמעותיות, וכשניגשים לניתוח צריך לוודא שהתועלת הצפויה גבוהה מהסיכון (הרדמה, זיהום וכד').
אתה מחפש תשובות חותכות ואין כאלה ברפואה.
על פי המידע שנתת אני הייתי ניגש לטיפול בצורה אחרת ומתרכז בלהתאים לך תכנית אימון חלופית עם תרגילי עזר נקודתיים ובקרה לאורך תקופה ארוכה אבל זו בסה"כ גישה של מטפל ובטיפול שאתה מתאר לא נעשה על פי המסופר משהו שאינו ראוי מבחינה רפואית.
מה שכן לקוי משני הצדדים זה תיאום ציפיות ועמידה בציפיות. את הביקורת עליו אתה לא חוסך מאיתנו אבל אני משוכנע שלא היה שיתוף של מחשבות ותחושות ביניכם. אולי צריך לתאם שיחת טלפון?
בכל מקרה אני מאחל לך התמדה באימונים והתקדמות ואולי גם קצת יותר אופטימיות.

למה שאחסוך בביקורת? מספר את הניסיון שלי ברגע שאנשים יחפשו ''פציעות כתף'' בגוגל ויתקלו בזה כמו שאני עשיתי ויחשבו פעמיים. אני לא יודע מה הוא ''חש'' אבל הציפיות שלי היו ברורות מאוד - זה צריך לעבור ואני אתאמן כרגיל והוא הבין את זה. ולגבי זה ששום דבר לא בטוח. הוא פשוט אמר שהוא מכיר את הבעיה ושהוא בטוח שזה יעבור (הוא באמת הוריד לי הרבה ספקות) אז זה נתן לי תקווה וחשבתי לעצמי אפילו ''מטומטם שלא באתי קודם'' אם כי התחלתי להבין שזה איננו המצב.

הפסקה הבאה זה לבן אדם שמחפש בגוגל ''פציעות כתף LBS'' או משהו בסגנון ונתקל בזה (או הו כמה קראתי כאלו בשנתיים האחרונות):

המסקנה שלי מכל הסיפור היא שבפציעות כתף הדבר האידיאלי זה קודם כל לבדוק את מקור הבעיה באופן וודאי, שזה אומר לבדוק בצילום אם יש קרע או משהו בסגנון ואיפה בדיוק הבעיה. יש פציעות שלעשות מסאז' למקום על עיוור פשוט לא עובד, לפיזיו פרטי (כל אחד) יש אינטרס ברור והוא ישמח לנחש ולנסות, הוא לא מפסיד כלום. שוב - קודם לבדוק מה הבעיה בצילום. הייתי מספים את כל העמוד עם המשפט הזה אם היה לי כוח, שנתיים של חיפושים הגיעו למסקנה שהתעלמתי ממנה בשבועות הראשונים לפציעה בגלל סיפורים איך אין לזה משמעות ''מה יראו בצילום'' חחחח. יותר חסר משמעות יהיה לעבוד על הפציעה בלי לדעת ממה היא באמת נובעת. US במינימום של המינימום, לא קשה לקבל.

אכתוב שוב.
גיד יכול להתחבר עצמאית.
יש לספק לו את התנאים המתאימים (קיבוע מלא/חלקי)
בכל למקרה המקרה המדובר זה לא רלוונטי בכלל.
היי ותודה על העזרה אבל אצטרך עוד דעה שלך.

גם לי יש כאבים בכתפיים ו "קליקים" ורציתי לשאול במקום איך לטפל, כיצד למנוע. אם היית יכול להביא לי רשימה של טיפים, מה הם היו? תודה על העזרה ומקווה שתענה .

אני חושב שכדאי שתוסיף קצת פרטים לגבי הרגלי האימון שלך, איפה כואב בדיוק, מתי אתה מרגיש את הקליק או הכאב וכמה זמן זה נמשך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית