הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הערכת א"ש - עולה מהר מדי במסה

• פותח/ת השרשור Dragoz
  • פורסם בתאריך

Dragoz

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
אני חזרתי להתאמן לפני 5 שבועות כשלפני זה הייתי מתאמן איזה שנה בצבא אבל לא התייחסתי לאוכל או למשהו יותר מדי.
אני אוכל בפלוס קלורי של אזור ה300-500, אבל משום מה אני עולה קילו כל שבוע כל ה5 שבועות האלו באופן יציב.
מ 68.5 הגעתי ל73.5.
כדאי לעבור לחיטוב מהיר לרדת את השומן או להמשיך במסה למרות שאני מרגיש שהשומן משתלט על הגוף?
ואשמח לדעת מה הא"ש שלי. תודה.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

אני בכל מקרה הייתי במקומך הולך לחיטוב רציני של כמה חודשים, ולאחר מכן מסה. אך כל אחד והרגשתו האישית. לשאלתך, עלייה מהירה מאוד יכולה להצביע על כך שאתה לא מדייק במאזן הקלורי ואוכל כ-1000 קלוריות מעל הנייטרלי שלך. זה המון, ומיותר. אם הסתמכת על מחשבון מהאינטרנט זה לא אמין בכלל ועדיף לקצץ בכמות הקלוריות (בערך ב-700 או 800 קלוריות) ותראה איך העלייה במשקל נמשכת. כמובן שיכול להיות עניין של הצטברות נוזלים אך קשה לי להאמין שזה יימשך כחמישה שבועות ברצף. דרך צלחה ואשמח אם תעדכן אותנו כמה קלוריות אתה אוכל כי אם יש עלייה של קילו בשבוע זה כנראה הרבה.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי מחטב ללא ספק
אני בכל מקרה הייתי במקומך הולך לחיטוב רציני של כמה חודשים, ולאחר מכן מסה. אך כל אחד והרגשתו האישית. לשאלתך, עלייה מהירה מאוד יכולה להצביע על כך שאתה לא מדייק במאזן הקלורי ואוכל כ-1000 קלוריות מעל הנייטרלי שלך. זה המון, ומיותר. אם הסתמכת על מחשבון מהאינטרנט זה לא אמין בכלל ועדיף לקצץ בכמות הקלוריות (בערך ב-700 או 800 קלוריות) ותראה איך העלייה במשקל נמשכת. כמובן שיכול להיות עניין של הצטברות נוזלים אך קשה לי להאמין שזה יימשך כחמישה שבועות ברצף. דרך צלחה ואשמח אם תעדכן אותנו כמה קלוריות אתה אוכל כי אם יש עלייה של קילו בשבוע זה כנראה הרבה.
אבל ניראלכם שיש לי מספיק מסת שריר בכלל בשביל חיטוב? אני לא רוצה להתחטב ולהראות כולי עצמות

אבל ניראלכם שיש לי מספיק מסת שריר בכלל בשביל חיטוב? אני לא רוצה להתחטב ולהראות כולי עצמות

כן יש לך. ואל תדאג, אתה תדע לעצור לפני העור ועצמות ולעבור בהדרגה למסה נקייה. קח לך כמה חודשים שבהם תחטב כמו שצריך. בלי חוכמות. בלי לחיות מסופש לסופש. רק להיות בגירעון קלורי הגיוני, לשמור על מספיק חלבון ולהתאמן ברצינות וזה יפתור את כל הבעיה. לאחר מכן תוכל לחשוב על מסה.

נ"ב: קח את דבריי בעירבון מוגבל. אני לא דיאטן מקצועי ולא מתיימר להיות. תפעל על פי שיקול דעתך האישי ולא כי "הבחור מהפורום אמר".

תשמע
בסופו של דבר מסה/חיטוב זה עניין אישי

יש כאלה שמרגישים בנוח ב20+ אחוז שומן ויש כאלה שכבר ב16-17 עוצרים

אני אישית במקומך הייתי עושה חיטוב משמעותי ומתחיל מנקודת 0 עם יותר ידע

• פותח/ת השרשור
תשמע
בסופו של דבר מסה/חיטוב זה עניין אישי

יש כאלה שמרגישים בנוח ב20+ אחוז שומן ויש כאלה שכבר ב16-17 עוצרים

אני אישית במקומך הייתי עושה חיטוב משמעותי ומתחיל מנקודת 0 עם יותר ידע
אוקי ומה לדעתך הא"ש שלי?

אוקי ומה לדעתך הא"ש שלי?
מה זה משנה המספר ?

שוב זה איך *אתה* מרגיש

אם עכשיו הייתי אומר לך אתה 17 אחוז היית שמח וממשיך מסה

ואולי אם הייתי אומר 24 היית רץ לאכול חסה ?

שוב המספר הזה שווה לכלום
אני במקומך הייתי מחטב.

• פותח/ת השרשור
מה זה משנה המספר ?

שוב זה איך *אתה* מרגיש

אם עכשיו הייתי אומר לך אתה 17 אחוז היית שמח וממשיך מסה

ואולי אם הייתי אומר 24 היית רץ לאכול חסה ?

שוב המספר הזה שווה לכלום
אני במקומך הייתי מחטב.

שמע אני באמת בדילמה אם לחטב או להישאר במסה.
למה? כי מצד אחד כן מרגיש את השומן. מצד שני יש לי גם עצמות רחבות אז השצים בצדדים לא ירדו הרבה כנראה.
אני מפחד שאם אתחטב לא יהיה לי מספיק שריר, גם ככה עכשיו אני מרגיש במכון בין הקטנים.
יש לציין גם שאני רק בגובה של 168, אז זה גם משפיע.
קיצור אני בדילמה ולא ידוע כרגע מה אעשה
הפסקתי כבר לעלות קילו בשבוע, וכרגע עולה בערך 0.5 אולי בשבוע. אבל אני דיי תקוע על המשקל כבר איזה שבועיים.
אני חושב שזה בעיקר נוזלים ופחות שומן, אכלתי באופן יסודי אחרי שיצרתי לעצמי את כל הערכים והשתמשתי במחשבון הקלוריות של FOODSDICTIONARY

1.68 שוקל 73 ונראה ככה? (נהיה כנים) יש לך חיטוב לא קצר. והעלייה של הקילו בשבוע טיפשית לא חישבת נכון.

• פותח/ת השרשור
1.68 שוקל 73 ונראה ככה? (נהיה כנים) יש לך חיטוב לא קצר. והעלייה של הקילו בשבוע טיפשית לא חישבת נכון.
ישאר בכלל שריר כלשהו אחרי חיטוב במצב הזה?
הייתי בטוח שאמשיך במסה אבל נראה שאני במצב זוועה חחחחחח

ברור שזה משנה. אני לא מחפש להיות שחיף עכשיו בלי מסת שריר כי אז בשביל מה עשיתי מסה עד עכשיו?
יש לך מסת שריר יפה אל תדאג. אם תראה שאתה נהיה שחיף, תעבור למסה. זה לא עניין של חיים או מוות.

ברור שזה משנה. אני לא מחפש להיות שחיף עכשיו בלי מסת שריר כי אז בשביל מה עשיתי מסה עד עכשיו?

המסה הייתה פח אשפה....אתה לא מבין? אין לי דרך נחמדה להגיד לך את זה. תעשה חיטוב תתחיל לעשות מסה מ0

• פותח/ת השרשור
יש לך מסת שריר יפה אל תדאג. אם תראה שאתה נהיה שחיף, תעבור למסה. זה לא עניין של חיים או מוות.
המסה הייתה פח אשפה....אתה לא מבין? אין לי דרך נחמדה להגיד לך את זה. תעשה חיטוב תתחיל לעשות מסה מ0

תמיד מצחיק כשיש סתירה בין תגובות

תמיד מצחיק כשיש סתירה בין תגובות

עריכה : בעצם התבלבלתי כי רשמת שיש ''סתירה'' קראתי ברפרוף. לעלות קילו בשבוע זה טמטום ועלית בשומן באופן מוחץ. המסה הייתה פח אשפה ותלמד מזה להבא, אין פה משהו אחר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עזוב אותו....אולי הוא אכל 700 גרם חזה עוף בלי להרגיש
האמת שאין לי מושג למה העלייה הייתה דרסטית. אני חשבתי כל שטות שהשתמשתי במחשבוני קלוריות בעיקר של food dictionary. אני חושב שאולי זה בעיקר מים. בכל מקרה אני כבר שבועיים לא זז במשקל מעבר לאיזה חצי קילו בשבוע בגג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית