נק' מוניטין:
1,978
- 1,838
- 634
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עיקר התחקיר אינו עוסק בקניית תוספים בארץ והשוואת מחירים, אלא ביעילות וסגולות הריפוי שלהם.דביל מי שקונה תוספים בארץ
עדיין תוכל לראות את ה"מרדף" אחר המולטיויטמין המושלם וכו' אומר את זה אחד שגם עד לפני שנתיים היה במרדפים הללו ונפל בבפלוף.הוא כל הזמן מדבר פה על מניעה של מחלות/כאבים וכו'.
אני חושב שכל באי הפורום הזה מבינים שתוספי תזונה, כשמם הם.
הם לא פתרונות קסם, אלא עוזר לי במקומות שבהם התזונה שלי לא מצליחה.
זה לא פלצבו. שאכלתי המון ירקות באותו היום ולא לקחתי מולטי באמת האמנתי בכל הלב שאני ארגיש את אותו האפקט ולא הרגשתי אותו.עדיין תוכל לראות את ה"מרדף" אחר המולטיויטמין המושלם וכו' אומר את זה אחד שגם עד לפני שנתיים היה במרדפים הללו ונפל בבפלוף.
חוץ מאבקת חלבון ואולי וויטמין D לא רואה צורך לתסף בשום דבר, הדבר היחידי שאנחנו מתספים זה את הארנק של החברות.
באשר למי שטוען שהוא מרגיש וכו' יש אמת בדבר גם אני הרגשתי ועדיין מרגיש אני רק תולה את זה באפקט הפלצבו.
עדיין תוכל לראות את ה"מרדף" אחר המולטיויטמין המושלם וכו' אומר את זה אחד שגם עד לפני שנתיים היה במרדפים הללו ונפל בבפלוף.
חוץ מאבקת חלבון ואולי וויטמין D לא רואה צורך לתסף בשום דבר, הדבר היחידי שאנחנו מתספים זה את הארנק של החברות.
באשר למי שטוען שהוא מרגיש וכו' יש אמת בדבר גם אני הרגשתי ועדיין מרגיש אני רק תולה את זה באפקט הפלצבו.
זה בדיוק אפקט הפלצבו מה שאתה מתאר, תחושת פאמפ ועירנות וכו' שלא ניתן לתאר. אגב, רוב האנשים שאני מכיר שלוקחים תוספים על בסיס קבוע יכולים להישבע שבתקופות שהם הפסיקו הם חלו והיו פחות חזקים. זה גם תקף על BBCA וכד' שהחברות מפרסמות ולא משנה כמה שזה הוכח מדעית שלא תורם עדיין גם אנשים שקראו ועיינו בכך מרגישים בכך צורך.זה לא פלצבו. שאכלתי המון ירקות באותו היום ולא לקחתי מולטי באמת האמנתי בכל הלב שאני ארגיש את אותו האפקט ולא הרגשתי אותו.
ואיך אתה יודע מה חסר לך?זה פחות המרדף אחר המולטי-ויטמין המושלם, אלא יותר עניין של מינונים אל מול החוסרים שלך.
מסכים איתך שאת רוב הדברים אפשר להשיג דרך תזונה, אבל במידה ואתה לא מצליח, אני לא רואה רע בצריכת תוספים.
יש עדיין מצב שזה פלצבו.זה לא פלצבו. שאכלתי המון ירקות באותו היום ולא לקחתי מולטי באמת האמנתי בכל הלב שאני ארגיש את אותו האפקט ולא הרגשתי אותו.
עדיין תוכל לראות את ה"מרדף" אחר המולטיויטמין המושלם וכו' אומר את זה אחד שגם עד לפני שנתיים היה במרדפים הללו ונפל בבפלוף.
זה בדיוק אפקט הפלצבו מה שאתה מתאר, תחושת פאמפ ועירנות וכו' שלא ניתן לתאר. אגב, רוב האנשים שאני מכיר שלוקחים תוספים על בסיס קבוע יכולים להישבע שבתקופות שהם הפסיקו הם חלו והיו פחות חזקים. זה גם תקף על BBCA וכד' שהחברות מפרסמות ולא משנה כמה שזה הוכח מדעית שלא תורם עדיין גם אנשים שקראו ועיינו בכך מרגישים בכך צורך.
ואיך אתה יודע מה חסר לך?
בכללי אני לא רואה רע בצריכת תוספים, האם באמת אתה צורך מתוך חיסרון או מתוך תחושה מה שלא יועיל לא יזיק וזאת הבעיה העיקרית בשוק הזה.
איך זה פלצבו אם באותו היום שאכלתי הרבה ירקות ולא מולטי האמנתי ב100% שאני אקבל את אותו האפקט (כי ייחסתי אותו לויטמינים) ולא קיבלתי את האפקט?יש עדיין מצב שזה פלצבו.
קשה אפילו לעצמך לדעת במה אתה באמת מאמין.איך זה פלצבו אם באותו היום שאכלתי הרבה ירקות ולא מולטי האמנתי ב100% שאני אקבל את אותו האפקט (כי ייחסתי אותו לויטמינים) ולא קיבלתי את האפקט?
פלצבו עובד נטו על אמונה... אני האמנתי ולא קיבלתי את האפקט.
אפשר לדעת במה אתה מאמין... אני קישרתי את ההרגשה הזאת לויטמינים. אפילו כשלא הרגשתי את האפקט כשאכלתי הרבה ירקות בלי מולטי ניסתי לשכנע את עצמי שאני מדמיין, אבל זה חזר על עצמו והרגשתי את זה רק בימים של מולטי ולא בימים של הרבה ירקות.קשה אפילו לעצמך לדעת במה אתה באמת מאמין.
השאלה האמיתית היא, אם היו מחליפים לך את המולטי בכדור פלצבו, איך היית מרגיש?
סתם בשביל הרקע, אני לוקח מולטי, ומאמין שזה חשוב. אבל לצורך הנושא כאן, הרגשה עם או בלי היא לא הוכחה מוחצת.
אני מאמין שהיום בעולם שלנו קשה להגיע לכמות וויטמינים ומנרלים רצויה.אפשר לדעת במה אתה מאמין... אני קישרתי את ההרגשה הזאת לויטמינים. אפילו כשלא הרגשתי את האפקט כשאכלתי הרבה ירקות בלי מולטי ניסתי לשכנע את עצמי שאני מדמיין, אבל זה חזר על עצמו והרגשתי את זה רק בימים של מולטי ולא בימים של הרבה ירקות.
אני מעולם לא ציפתי לקבל אפקט כזה ממולטיויטמין מלכתחילה, זה בא אלי בהפתעה, זה לא יכול להיות פלצבו.
יש פה עניין של נקודות מבט, מנקודת המבט שלי אין סיכוי שזה פלצבו,מנקודת המבט שלכם אתם לא יכולים לדעת.
אגב, יש הרבה עדויות למה שאני אומר ברשת כשראיתי ביקורות על מולטיויטמינים.