הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחקיר תוספי התזונה (האזרח גואטה)

הרבה פעמים האזרח גואטה משחק אותה טיפש בהגזמה כדי לעשות תוכן פופוליסטי

תוספי תזונה לא אמורים לעשות קסמים, זה בסך הכל אמור לעזור קצת (כל תוסף בתחום שלו) ובעיקר משפיע אם הוא מנע חוסרים כאלה ואחרים.

אני אישית מרגיש הבדל גדול כשאני על מולטי, יותר אנרגטיות וחיוניות. משתדל לאכול ירקות, אבל גם ביום שאני אוכל ירקות כמו שצריך לא מרגיש את אותו האפקט של המולטי, יש שם דברים שכנראה אני לא מקבל ממקור אחר.

הוא כל הזמן מדבר פה על מניעה של מחלות/כאבים וכו'.
אני חושב שכל באי הפורום הזה מבינים שתוספי תזונה, כשמם הם.
הם לא פתרונות קסם, אלא עוזר לי במקומות שבהם התזונה שלי לא מצליחה.

• פותח/ת השרשור
הוא כל הזמן מדבר פה על מניעה של מחלות/כאבים וכו'.
אני חושב שכל באי הפורום הזה מבינים שתוספי תזונה, כשמם הם.
הם לא פתרונות קסם, אלא עוזר לי במקומות שבהם התזונה שלי לא מצליחה.
עדיין תוכל לראות את ה"מרדף" אחר המולטיויטמין המושלם וכו' אומר את זה אחד שגם עד לפני שנתיים היה במרדפים הללו ונפל בבפלוף.

חוץ מאבקת חלבון ואולי וויטמין D לא רואה צורך לתסף בשום דבר, הדבר היחידי שאנחנו מתספים זה את הארנק של החברות.

באשר למי שטוען שהוא מרגיש וכו' יש אמת בדבר גם אני הרגשתי ועדיין מרגיש אני רק תולה את זה באפקט הפלצבו.

נערך לאחרונה:
עדיין תוכל לראות את ה"מרדף" אחר המולטיויטמין המושלם וכו' אומר את זה אחד שגם עד לפני שנתיים היה במרדפים הללו ונפל בבפלוף.

חוץ מאבקת חלבון ואולי וויטמין D לא רואה צורך לתסף בשום דבר, הדבר היחידי שאנחנו מתספים זה את הארנק של החברות.

באשר למי שטוען שהוא מרגיש וכו' יש אמת בדבר גם אני הרגשתי ועדיין מרגיש אני רק תולה את זה באפקט הפלצבו.
זה לא פלצבו. שאכלתי המון ירקות באותו היום ולא לקחתי מולטי באמת האמנתי בכל הלב שאני ארגיש את אותו האפקט ולא הרגשתי אותו.

נערך לאחרונה:

זה פחות המרדף אחר המולטי-ויטמין המושלם, אלא יותר עניין של מינונים אל מול החוסרים שלך.
מסכים איתך שאת רוב הדברים אפשר להשיג דרך תזונה, אבל במידה ואתה לא מצליח, אני לא רואה רע בצריכת תוספים.

בשורה התחתונה, תוספי התזונה הם לא טיפול מונע, יותר כמו "טיפול תומך" והם באים בהמשך וביחד עם אורך החיים שעליו צריך לשים את הדגש.

• פותח/ת השרשור
זה לא פלצבו. שאכלתי המון ירקות באותו היום ולא לקחתי מולטי באמת האמנתי בכל הלב שאני ארגיש את אותו האפקט ולא הרגשתי אותו.
זה בדיוק אפקט הפלצבו מה שאתה מתאר, תחושת פאמפ ועירנות וכו' שלא ניתן לתאר. אגב, רוב האנשים שאני מכיר שלוקחים תוספים על בסיס קבוע יכולים להישבע שבתקופות שהם הפסיקו הם חלו והיו פחות חזקים. זה גם תקף על BBCA וכד' שהחברות מפרסמות ולא משנה כמה שזה הוכח מדעית שלא תורם עדיין גם אנשים שקראו ועיינו בכך מרגישים בכך צורך.
זה פחות המרדף אחר המולטי-ויטמין המושלם, אלא יותר עניין של מינונים אל מול החוסרים שלך.
מסכים איתך שאת רוב הדברים אפשר להשיג דרך תזונה, אבל במידה ואתה לא מצליח, אני לא רואה רע בצריכת תוספים.
ואיך אתה יודע מה חסר לך?
בכללי אני לא רואה רע בצריכת תוספים, האם באמת אתה צורך מתוך חיסרון או מתוך תחושה מה שלא יועיל לא יזיק וזאת הבעיה העיקרית בשוק הזה.

כאחד שבקושי אוכל ירק אחד ביום, ובנוסף לכל הגודל שלי, אני לא רואה את עצמי אוכל כמויות הזויות של ירקות ולכן מעדיף לסגור את הפינה עם 2 כדורים של מולטי.
״הדבר היחידי שאנחנו מתספים זה את הארנק של החברות״ - מקווה שהמשפט הזה מתייחס לכל הפריירים שקונים תוספים בארץ במחירים הזויים. המולטי שרכשתי נמצא אצלי כבר חצי שנה וקניתי אותו ב 25$ ככה שאני לא רואה פה איזה בזבוז כסף מטורף..

זה בדיוק אפקט הפלצבו מה שאתה מתאר, תחושת פאמפ ועירנות וכו' שלא ניתן לתאר. אגב, רוב האנשים שאני מכיר שלוקחים תוספים על בסיס קבוע יכולים להישבע שבתקופות שהם הפסיקו הם חלו והיו פחות חזקים. זה גם תקף על BBCA וכד' שהחברות מפרסמות ולא משנה כמה שזה הוכח מדעית שלא תורם עדיין גם אנשים שקראו ועיינו בכך מרגישים בכך צורך.

ואיך אתה יודע מה חסר לך?
בכללי אני לא רואה רע בצריכת תוספים, האם באמת אתה צורך מתוך חיסרון או מתוך תחושה מה שלא יועיל לא יזיק וזאת הבעיה העיקרית בשוק הזה.
יש עדיין מצב שזה פלצבו.
איך זה פלצבו אם באותו היום שאכלתי הרבה ירקות ולא מולטי האמנתי ב100% שאני אקבל את אותו האפקט (כי ייחסתי אותו לויטמינים) ולא קיבלתי את האפקט?

פלצבו עובד נטו על אמונה... אני האמנתי ולא קיבלתי את האפקט.

איך זה פלצבו אם באותו היום שאכלתי הרבה ירקות ולא מולטי האמנתי ב100% שאני אקבל את אותו האפקט (כי ייחסתי אותו לויטמינים) ולא קיבלתי את האפקט?

פלצבו עובד נטו על אמונה... אני האמנתי ולא קיבלתי את האפקט.
קשה אפילו לעצמך לדעת במה אתה באמת מאמין.

השאלה האמיתית היא, אם היו מחליפים לך את המולטי בכדור פלצבו, איך היית מרגיש?

סתם בשביל הרקע, אני לוקח מולטי, ומאמין שזה חשוב. אבל לצורך הנושא כאן, הרגשה עם או בלי היא לא הוכחה מוחצת.

קשה אפילו לעצמך לדעת במה אתה באמת מאמין.

השאלה האמיתית היא, אם היו מחליפים לך את המולטי בכדור פלצבו, איך היית מרגיש?

סתם בשביל הרקע, אני לוקח מולטי, ומאמין שזה חשוב. אבל לצורך הנושא כאן, הרגשה עם או בלי היא לא הוכחה מוחצת.
אפשר לדעת במה אתה מאמין... אני קישרתי את ההרגשה הזאת לויטמינים. אפילו כשלא הרגשתי את האפקט כשאכלתי הרבה ירקות בלי מולטי ניסתי לשכנע את עצמי שאני מדמיין, אבל זה חזר על עצמו והרגשתי את זה רק בימים של מולטי ולא בימים של הרבה ירקות.

אני מעולם לא ציפתי לקבל אפקט כזה ממולטיויטמין מלכתחילה, זה בא אלי בהפתעה, זה לא יכול להיות פלצבו.

יש פה עניין של נקודות מבט, מנקודת המבט שלי אין סיכוי שזה פלצבו,מנקודת המבט שלכם אתם לא יכולים לדעת.

אגב, יש הרבה עדויות למה שאני אומר ברשת כשראיתי ביקורות על מולטיויטמינים.

אפשר לדעת במה אתה מאמין... אני קישרתי את ההרגשה הזאת לויטמינים. אפילו כשלא הרגשתי את האפקט כשאכלתי הרבה ירקות בלי מולטי ניסתי לשכנע את עצמי שאני מדמיין, אבל זה חזר על עצמו והרגשתי את זה רק בימים של מולטי ולא בימים של הרבה ירקות.

אני מעולם לא ציפתי לקבל אפקט כזה ממולטיויטמין מלכתחילה, זה בא אלי בהפתעה, זה לא יכול להיות פלצבו.

יש פה עניין של נקודות מבט, מנקודת המבט שלי אין סיכוי שזה פלצבו,מנקודת המבט שלכם אתם לא יכולים לדעת.

אגב, יש הרבה עדויות למה שאני אומר ברשת כשראיתי ביקורות על מולטיויטמינים.
אני מאמין שהיום בעולם שלנו קשה להגיע לכמות וויטמינים ומנרלים רצויה.
אני חושב שה RDA הוא שטות (אי אפשר לדעת כמה אני צריך), ושהתזונה שלנו דלה ביותר.
אני גם חושב שכמות הרדיקאלים החופשיים עלה משמעותית ודרוש יותר נוגדי חמצון (הלא חלקם וויטמינים).

אז לא מעניין אותי כיצד מישהו מרגיש, לדעתי מולטי הוא חובה אלא אם כן אתה אוכל את המזון שאתה גידלת בעצמך על אדמה פוריה ואורגנית.
רק שלדעתי, יש הרבה מולטי וויטמינים שלא מכילים כמעט כלום, או שמכילים יותר זבל וחומרים מהערך שלהם, או שלוקחים מחיר גבוה במיוחד ביחס לערכם.

לכן אני ממליץ לברר טוב טוב על חברות טובות ואמינות שלא מפרקות לך את הארנק או דופקות לך את הבריאות. ואם אין לך מספיק כסף לזה, אין ספק שבתפוח בודד יש יותר מה להוסיף לך לבריאות מהכדור הזה.
אז הכדור לדעתי הוא לא תחליף, אלא תוסף.

יש מצב שוויטמין או מינרל ספציפי חסר לך, ולמרות הירקות שאכלת לא קיבלת אותו, כמו ויטמין D, לא תקבל אותו מירקות. או ויטמין C אם אכלת גזר, לא תתקרב לכמות וויטמין C שבכדור.

אבל אם תצליח לאכול מזון אישי ואורגני מגוון, ולשהות בשמש, אני מאמין שתרגיש שהכדור שלך מיותר.

אז תכלס, אני לא טוען שמה שחוית זה פלצבו, אני טוען שלא הוכחת אחרת. עדיין יכול להיות שבאמת המולטי נותן לך מה שאין במזון שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית