הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי מחליפים תוכנית?

Stav123

משתמש מתחיל
113
22
נק' מוניטין:
-11
113
22
אהלן אני משתמש בתוכנית שלו של הfbw למתחילים כבר חצי שנה @yanivgoft עכשיו השאלה שלי היא מתי להחליף תוכנית?

התוכנית הנל:
20190627_155600.jpg

עריכה: שכחתי להוסיף שהורדתי את כל המורכבים ל 5x3 חוץ מהדדליפט שבו אני עושה 5x2

במתח ובמקבילים אני עושה עד כשל

אתה חד משמעית תגדל יותר בתכנית עם נפח גבוה יותר, במיוחד בפלג הגוף העליון (למרות שלא פגשתי מישהו עם סקוואט של 140+ שאין לו רגליים גדולות) אבל למתאמן מתחיל שמתכנן להיות בתחום למשך שנים הדבר הכי טוב שהוא יכול לעשות לעצמו זה להשקיע את הזמן בעבודה על הטכניקה שלו. בעוד 10 שנים זה ישתלם יותר, כי הדבר שהכי מעכב אותך בהתקדמות שלך הוא לא ה4-6 חודשים שהעברת בתכניות כח עם התרכזות בטכניקה אלא הפציעות שהגיעו בדרך. ואגב, גם אם בתאוריה הטכניקה שלו תהיה "מספיק טובה" מהתכניות עם הנפח הגבוה גם ככה בעוד 5-10 שנים לא יהיה שום הבדל שניתן באמת לראות בעין במבחינת המסה.
אוקיי אני חושב שאפשר להתעסק בלי שום בעיה בטכניקה (מניסיון אישי) רק בתוכניות בילדינג
מסכים איתך שעוד 5-10 שנים לא יהיה הבדל שבאמת ניתן לראות בגלל החצי שנה של הכוח
אני חייב לעוף אז הגיב לך לשאר הדברים היום יותר מאוחר או מחר

נ.ב

עברתי מזמן את ה140 סקוואט הרגליים שלי ממש לא גדולות אם אתה רוצה אני אתן לך היקף מדוייק (צריך למדוד)
אחי מה הבעיות שלך? מה אתה לא מבין? מתאמן מתחיל שעושה SS יתקדם פי כמה וכמה בכל תרגילי הבסיס כולל בנץ'. 5 קילו מאימון לאימון בשבועות הראשונים ואז 2.5 מאימון לאימון. אתה הצלחת לעלות מ30 בנץ' ל100 ב3-4 חודשים עם תוכנית רגילה?
אגב - אני אשמח לראות שאתה מתקדם 2.5 קילו בבנץ' מאימון לאימון במשך 3-4 חודשים רצוף ב"תוכנית בילדינג"
לגבי הסרטון מהתחרות - כמו שכבר אמרתי - פריקים גנטיים (ואולי גם מזרקים)
upload_2019-7-28_15-16-22.png

ממתי מזריקים הם קטנים?
ולא קשור אני מביא לך בן אדם לא גדול אתה אומר שהוא פירק כנטי איך זה מתיישב עם התפיסה שלך שכוח == גודל
דרך אגב גם יניב פה אומר לך שבן אדם עם נפח גדול יותר יגדל יותר
אני חושב שלמתחיל עדיף לעשות FBW יהיה לו 3 פעמים בשבוע בנצ' ולא 3 פעמים בשבועיים כמו בSS נחש איפה הבנצ' יתחזק יותר?
SS תוכנית מאוד גרועה לפלג גוף עליון

@MonkeyD יא זין אמרתי לך להגיב לא לתת לי מוניטין חיובי (אני רוצה שלילי)

נערך לאחרונה:
אוקיי אני חושב שאפשר להתעסק בלי שום בעיה בטכניקה (מניסיון אישי) רק בתוכניות בילדינג

נ.ב

עברתי מזמן את ה140 סקוואט הרגליים שלי ממש לא גדולות אם אתה רוצה אני אתן לך היקף מדוייק (צריך למדוד)

צפה בקובץ המצורף 49557
ממתי מזריקים הם קטנים?
ולא קשור אני מביא לך בן אדם לא גדול אתה אומר שהוא פירק כנטי איך זה מתיישב עם התפיסה שלך שכוח == גודל
אני חושב שלמתחיל עדיף לעשות FBW יהיה לו 3 פעמים בשבוע בנצ' ולא 3 פעמים בשבועיים כמו בSS נחש איפה הבנצ' יתחזק יותר?

אני התייאשתי.
תאמין למה שאתה רוצה.

@Stav123
לשאלת הכותרת, אם לא קיבלת תשובה

אתה לא בהכרח צריך לנקב זמן להתחלפת התכנית מראש..

מתי שאתה ממצא תכנית, ומגיע למצב שאתה לא מתקדם איתה, וכבר מבצע הרבה דילואדים, צריך להתקדם לתכנית אחרת.

נ.ב

צפה בקובץ המצורף 49557
ממתי מזריקים הם קטנים?

ושוב, השאלה היא לא איך אפשר לעבוד על זה אלא איך אפשר לעבוד על זה בצורה הטובה ביותר. ופה התשובה היא התרכזות בתרגילי הבסיס וסטים קצרים יותר שמאפשרים התרכזות בטכניקה עם פחות היבט אירובי שפוגע בריכוז. אני באמת לא רואה איך אפשר להתכחש לזה, ואני חושב שלכל הפחות אתה תסכים איתי שבss אתה תשפר את הטכניקה לפחות כמו בתכנית עם נפח גבוה. (כאשר ההבדל הוא שאני טוען שזה יותר, ואם אתה רוצה להתווכח עם העובדה הזאת נסגור פה את הדיון כי אתה לא מוכן להקשיב באמת)

ושוב, השאלה היא לא איך אפשר לעבוד על זה אלא איך אפשר לעבוד על זה בצורה הטובה ביותר. ופה התשובה היא התרכזות בתרגילי הבסיס וסטים קצרים יותר שמאפשרים התרכזות בטכניקה עם פחות היבט אירובי שפוגע בריכוז. אני באמת לא רואה איך אפשר להתכחש לזה, ואני חושב שלכל הפחות אתה תסכים איתי שבss אתה תשפר את הטכניקה לפחות כמו בתכנית עם נפח גבוה. (כאשר ההבדל הוא שאני טוען שזה יותר, ואם אתה רוצה להתווכח עם העובדה הזאת נסגור פה את הדיון כי אתה לא מוכן להקשיב באמת)
ברור שככל שאתה עושה פחות תרגילים אתה יכול להתמקד יותר במה שנשאר
אבל אפשר לעבוד מספיק טוב גם בלי להפסיד כמה חודשים (במיוחד אם אנחנו מדברים על פלג גוף עליון)

ברור שככל שאתה עושה פחות תרגילים אתה יכול להתמקד יותר במה שנשאר
אבל אפשר לעבוד מספיק טוב גם בלי להפסיד כמה חודשים (במיוחד אם אנחנו מדברים על פלג גוף עליון)
למה להסתפק ב"מספיק טוב" כשאפשר הכי טוב? הדבר הכי טוב והכי חשוב שאתה יכול לעשות למתאמן מתחיל זה לחדד לו את הטכניקה הכי הרבה שהוא יוכל בהתחלה. זה יאפשר לו בהמשך להתחזק בצורה הטובה ביותר, ולהישאר ללא פציעות כמה שיותר - שזה שווה הרבה יותר מ4 חודשים של נפח בתחילת דרכו.
ואגב כמובן אל תשכח שזה לא שהוא לא יגדל בSS בכלל, פשוט לא כמו שיכול היה אם היה עובד בתכנית עם נפח גבוה יותר.

למה להסתפק ב"מספיק טוב" כשאפשר הכי טוב? הדבר הכי טוב והכי חשוב שאתה יכול לעשות למתאמן מתחיל זה לחדד לו את הטכניקה הכי הרבה שהוא יוכל בהתחלה. זה יאפשר לו בהמשך להתחזק בצורה הטובה ביותר, ולהישאר ללא פציעות כמה שיותר - שזה שווה הרבה יותר מ4 חודשים של נפח בתחילת דרכו.
ואגב כמובן אל תשכח שזה לא שהוא לא יגדל בSS בכלל, פשוט לא כמו שיכול היה אם היה עובד בתכנית עם נפח גבוה יותר.
כי זה לא הכי טוב זה הכי טוב זה לנצל זמן וברגע שהטכניקה 80 להמשיך להתאמן על הטכניקה תוך כדי

אבל נשאל את זה אחרת למה בחרת דווקא SS
למה לך אכפת רק מסקוואט כי פעם אחרונה שבדקתי היא מזניחה פלג גוף עליון גם מבחינת טכניקה יותר קשה לשפר אצל מתאמן טכניקה כאשר יש לו פעם בשבוע 15 חזרות

פלג גוף עליון הוא לא עומד לגדול בכלל להגיד שכן זה להיות נאיבי
upload_2019-7-29_2-29-48.png

זה שאני או קוצר נגיד ש״SS זו תכנית גרועה״ זה לא מדד לכלום. הרי היו כאן אינספור משתמשים ומנהלים שחושבים אחרת מאיתנו.

לגבי טכניקה - בכל תכנית אפשר לחדד מאוד טכניקה. כמובן שזה יותר אפשרי בעצימות לא גבוהה, נפח לא גבוה וחזרות לא גבוהות. אומנם בSS אתה רק עובד על חמישיות, אבל בRPE10 שאתה מגיע אליו יחסית מהר וטוחן אותו הרבה זמן - אי אפשר לעבוד על טכניקה באופן די חד משמעי.

לגבי היפרטרופיה - אם SS הייתה טובה, היית רואה מאמני פיתוח גוף משתמשים לכל הפחות בפורמט דומה עבור מתאמנים מתחילים. בפועל זה לא קורה, בשום רמה.

לגבי כוח - אם SS הייתה טובה לפאוורליפטינג, היית רואה מאמני פאוורליפטינג משתמשים בפורמט דומה עבור מתאמנים מתחילים. בפועל זה לא קורה (להוציא מאמנים עצלנים שעושים כסף על תכניות מוכנות של מישהו אחר).

הרי פאוורליפטרים בעצמם ברגע שרוצים לפתח מאסה ולגדול, לא עובדים על 5 חזרות.

בשורה התחתונה, אם SS היא התשובה להכל, היית רואה יותר מתאמנים מוצלחים יוצאים ממנה להיות מובילים בענף ספורט שלהם. בפועל, מה שיש לך זה קבוצות טרולים מרירים וציניים שיש להם הנאה משותפת לקטול את כולם, מזכיר לי FLAT EARTHERS.

זה שאני או קוצר נגיד ש״SS זו תכנית גרועה״ זה לא מדד לכלום. הרי היו כאן אינספור משתמשים ומנהלים שחושבים אחרת מאיתנו.

לגבי טכניקה - בכל תכנית אפשר לחדד מאוד טכניקה. כמובן שזה יותר אפשרי בעצימות לא גבוהה, נפח לא גבוה וחזרות לא גבוהות. אומנם בSS אתה רק עובד על חמישיות, אבל בRPE10 שאתה מגיע אליו יחסית מהר וטוחן אותו הרבה זמן - אי אפשר לעבוד על טכניקה באופן די חד משמעי.

לגבי היפרטרופיה - אם SS הייתה טובה, היית רואה מאמני פיתוח גוף משתמשים לכל הפחות בפורמט דומה עבור מתאמנים מתחילים. בפועל זה לא קורה, בשום רמה.

לגבי כוח - אם SS הייתה טובה לפאוורליפטינג, היית רואה מאמני פאוורליפטינג משתמשים בפורמט דומה עבור מתאמנים מתחילים. בפועל זה לא קורה (להוציא מאמנים עצלנים שעושים כסף על תכניות מוכנות של מישהו אחר).

הרי פאוורליפטרים בעצמם ברגע שרוצים לפתח מאסה ולגדול, לא עובדים על 5 חזרות.

בשורה התחתונה, אם SS היא התשובה להכל, היית רואה יותר מתאמנים מוצלחים יוצאים ממנה להיות מובילים בענף ספורט שלהם. בפועל, מה שיש לך זה קבוצות טרולים מרירים וציניים שיש להם הנאה משותפת לקטול את כולם, מזכיר לי FLAT EARTHERS.
תודה אם היית יושב פה כתבתי לך בפרטי המה היה קורה

@MonkeyD סך הכל חיפשתי מישהו שינסח את מה שאני אומר בצורה טובה יותר פעם הבאה אני מצפה ממך לעשות את זה
@עזוב.. תקרא שנייה יעזור לך באימונים חבל שתבזבז את זמנך

ולנושא על כמה חזרות פווארליפטרים עובדים?

כמו שאני מניח שבטווח חזרות של 15+ אתם לא עובדים האם אתם מתאמנים גם עם זוגות שלשות או שזה רק לפני תחרות?
15 זה אולי רק לתרגילי עזר קטנים מאוד, אבל עד 12 זה הנורמה. גם לבאדיבילדר עבודה קבועה מעל זה תהיה חסרת תועלת.
לגבי מתי לעבוד איך, זה תלוי בכל מה שאמרתי קודם. יש שיטות עבודה של סינגלים ושלשות תמיד, אבל לא בהכל, ויש שיטות שמערבות אותם רק בסוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית