הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בתכנון אימון fbw עם פציעה

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
טוב פתחתי כבר אשכול דומה אבל עכשיו יש מצב חדש שאני הולך לעבוד וללמוד וזה מגביל אותי מאוד ל3 אימונים במקסימום בשבוע בתקווה שאני אסתדר עם זה,
בכל מקרה אני עדיין עם מתיחה בשורש כף יד, הייתי אצל אורתופד הייתי אצל פיזיוטרפיסט, בגדול אין ממש מה לעשות חוץ מלחכות שיעבור לבד, אפשר לעבוד על גריפ של היד ואפשר עפ"י הפיזיוטרפיסט להתאמן רגיל גם אם יש כאב חלש מאוד, מעבר לזה לא.
בכל מקרה בשבועיים האחרונים ניסיתי לעבוד עם פיצול של upper lower body, האימון הלך ככה:
גוף עליון:
גב-
- דדליפט
- חתירה
חזה-
- חזה במכונה שיפוע נייטרלי
- חזה תחתון עם כבלים (רצועה יושבת אחרי השורש כף יד ביד הבעייתית, ומשם באה התנועה)
כתפיים-
- הרחקה לפנים עם כבלים (כנל לגבי רצועה)
- הרחקה לצדדים עם כבלים (כנל לגבי רצועה)
- * יד קדמית עם משקולות יד משקל של 4-5 קילו, לא מרגיש כאב אבל כן מרגיש משהו, סוג של מתיחה חלשה מאוד ביד, לא הולך להעלות משקלים בזמן הקרוב ביד קדמית .

גוף תחתון:
רגליים-
- סקוואט
- לג פרס
- כפיפת ברכיים
- תאומים

אחרי כל החפירה בעצם השאלה שלי היא איך כדאי לבנות את התוכנית fbw החדשה? יום סקוואט יחסית כבד, דדליפט נמוך ויום להיפך? כמה חזרות פה או פה?
עד עכשיו הייתי עושה סקוואט 5x8 עם 60-62.5 קילו, לא משקל מדהים אבל נפח גבוה מאוד יחסית ועובד יחסית קשה על הרגליים.
דדליפט רק השבועיים האלה חזרתי כרגע ל60 קילו 4x8 אבל עולה לאט לאט, בסקוואט יותר בעיה כרגע לעלות.

* הערה לגבי האימונים בשבועיים האחרונים - כל אימון של גוף עליון הייתי נתפס בינוני-חזק ביומיים שלושה לאחר האימון.
כבר תקופה של חודש פלוס שאני על מאזן קלורי נייטרלי-עליה של 100 גרם בקושי, קשה לאכול אבל אני עובד על האוכל.
מישהו יכול לעזור עם התוכנית?
אני אכוון את התוכנית פחות או יותר, לפי התרגילים שאני כן יכול לעשות התוכנית אמורה להראות משהו כזה:
סקוואט
דדליפט
כפיפת ברכיים (או תאומים/leg extensions)
חתירה במכונה
לחיצת חזה במכונה
חזה תחתון עם כבלים (או פרפר עם כבלים)
הרחקת כתפיים לצדדים עם כבל
הרחקת כתפיים לפנים עם כבל
יד קדמית משקולות יד 5 קילו
* יד אחורית לא מצאתי תרגיל שאני יכול לעשות בלי לאמץ את השורש כף יד :/

רעיונות כמה סטים/חזרות, האם כדאי לעשות יום דדליפט כבד סקוואט כבד, איך לחלק את זה?
צריכה להיות תוכנית FBW 3 פעמים בשבוע

זה נשמע כמו שאצה צריך הרבה הכוונה.

אני לא נוהג לחלק תוכנית סתם ככה בפורום, במיוחד למי שאני לא מכיר ואין לי רקע עליו, ולא מכיר את הטכניקה שלו.

אני ממליץ לך לחפש מאמן טוב באזור מגוריך, ולעבוד בצורה מסודרת.

יש את המאמן שלי שאני ממליץ עליו בירושלים.
אולי אחרים מכירים מישהו באזור שלך.

• פותח/ת השרשור
יש לך אמ;לק לדבר הזה?
חח מצטער
אמלק:
מתחיל השבוע fbw 3 אימונים בשבוע לא יכול יותר בגלל עבןדה ולימודים.
מחפש תוכנית שכוללת את התרגילים שאני כן יכול לעשות בגלל הפציעה ביד:
סקוואט
דדליפט
כפיפת ברכיים (או תאומים/leg extensions)
חתירה במכונה
לחיצת חזה במכונה
חזה תחתון עם כבלים (או פרפר עם כבלים)
הרחקת כתפיים לצדדים עם כבל
הרחקת כתפיים לפנים עם כבל
יד קדמית משקולות יד 5 קילו
* יד אחורית לא מצאתי תרגיל שאני יכול לעשות בלי לאמץ את השורש כף יד :/

רוצה לדעת איך לחלק את האימון מבחינת עומסים, אולי ימי סקוואט כבד דדליפט קל, וכ'ו,
מקווה שעשיתי אמלק טוב

• פותח/ת השרשור
מה שאתה מבקש שפשוט יבנו לך תוכנית תוך התחשבות בפציעה? זה עבודה של מאמן
צודק זה לא בדיוק הכוונה, השאלה שלי היא עזוב את התרגילים חזרות וסטים, לגבי האם כדאי לעשות לדוגמא יום סקוואט כבד (ולעשות סתם לדוגמא 3x5), יום דדליפט כבד, כנל?
או שכדאי לעבוד רגיל, התקדמות פרוגרסיבית כמה שאפשר?
אני מסבך דברים פשוטים בדרך כלל זה מה שקורה 😅

צודק זה לא בדיוק הכוונה, השאלה שלי היא עזוב את התרגילים חזרות וסטים, לגבי האם כדאי לעשות לדוגמא יום סקוואט כבד (ולעשות סתם לדוגמא 3x5), יום דדליפט כבד, כנל?
זה תלוי ברמה שלך כמתאמן ובתוכנית שבנית ובמטרות שלך.
אני חושב שהבי פשוט לעשות סקוואט, בנצ' ודדליפט 3 פעמים בשבוע. אבל שוב, אין לי רקע או תוכנית ספציפית בשבילך.
למה אתה לא רוצה מאמן?

כמו שאלחנן רשם, סתם ככה אין שום דרך לדעת מה מתאים לך ומה יעבוד לך. צריך לבדוק רקע אימונים.
יכול להיות שהכי פשוט יהיה כמו מה שאלחנן רשם, אבל גם יכול להיות שלא.
בסופו של דבר כנראה לשתי האופציות היו תוצאות כלשהן, השאלה היא איזה תוצאות ומה לעשות עם התוצאות האלה

אני חושב שהבי פשוט לעשות סקוואט, בנצ' ודדליפט 3 פעמים בשבוע. אבל שוב, אין לי רקע או תוכנית ספציפית בשבילך.
למה אתה לא רוצה מאמן?
ומה עם פרס אוברהאד ...must לדעתי

• פותח/ת השרשור
למה אתה לא רוצה מאמן?
בעיה עם מאמן כי אין לי ממש כסף להוציא על זה, ברור לי שאף אחד לא יתן לי פה תוכנית וישקיע המון סתם ככה בלי תשלום.
שאלה מאוד כללית בלי ממש פרטים אני יודע אבל בכל זאת שאלתי כשעושים fbw האם כדאי להקדיש יום כבד לתנועה ספציפית והשאר להתאמן רגיל, אם בלי קונטקסט אי אפשר לענות על זה אז לא משנה

כמו שאלחנן רשם, סתם ככה אין שום דרך לדעת מה מתאים לך ומה יעבוד לך. צריך לבדוק רקע אימונים.
יכול להיות שהכי פשוט יהיה כמו מה שאלחנן רשם, אבל גם יכול להיות שלא.
בסופו של דבר כנראה לשתי האופציות היו תוצאות כלשהן, השאלה היא איזה תוצאות ומה לעשות עם התוצאות האלה
כמו שרשמתי למעלה, אם בלי קונטקסט זה בעיה לענות אז לא משנה
ומה עם פרס אוברהאד ...must לדעתי
לא יכול כרגע בגלל פציעה, התרגילים שחפרתי (חח סליחה) בתחילת האשכול זה מה שאני כן יכול לעשות כרגע.

בכל מקרה כל השאכול זה בעצם שאלה לגבי האם בתוכנית fbw 3 פעמים בשבוע (בלי קשר למספר תרגילים, סוג תרגילים) האם כדאי לתת יום של סקוואט כבד, יום דדליפט כבד, יום בנץ/אוברהד פרס (שאני כרגע לא יכול לעשות אבל לא משנה)

תרגיל טוב ומורכב ..לא חובה ברמה שאם לא תעשה אותו אתה לא תגדל...זה פשוט תרגיל בסיס שמחזק פלג גוף עליון בצורה נהדרת...
מסכים. אני מתחרט שלא עבדתי עליו מספיק.
בכל מקרה כל השאכול זה בעצם שאלה לגבי האם בתוכנית fbw 3 פעמים בשבוע (בלי קשר למספר תרגילים, סוג תרגילים) האם כדאי לתת יום של סקוואט כבד, יום דדליפט כבד, יום בנץ/אוברהד פרס (שאני כרגע לא יכול לעשות אבל לא משנה)
ממליץ לך להתחיל מתוכנית שנותנת מאמץ שלם בכל אימון, ולא אימון אחד פחות מהשני, אני חושב שתתקדם כך יותר כרגע.
וכמובן תשקיע בהתאוששות טובה עם שינה ותזונה טובה.

• פותח/ת השרשור
מסכים. אני מתחרט שלא עבדתי עליו מספיק.

ממליץ לך להתחיל מתוכנית שנותנת מאמץ שלם בכל אימון, ולא אימון אחד פחות מהשני, אני חושב שתתקדם כך יותר כרגע.
וכמובן תשקיע בהתאוששות טובה עם שינה ותזונה טובה.
אחלה תודה

• פותח/ת השרשור
טוב זה לא בדיוק האשכול לפתוח את השאלה הזאת בו, אבל במקום לפתוח אשכול חדש אני אשאל פה.
כרגע לאחר MRI ואולטרה סאונד המצב שלי הוא:
MRI: קרע חלקי אך משמעותי ברצועה של השורש כף יד + ציסטה ביד
אולטרה סאונד: טנדינוזיס ב2 גידים מכופפים של אצבעות 2-4, סנוביטיס קל במפרק
משמעות של זה כרגע מבחינתי זה לא להתאמן בכלל ולא להעמיס על היד כלום לפחות עד שאגיע לאורתופד שיגיד לי מה אפשר לעשות (דלקת+קרע חלקי ברצועה).

השאלה שלי היא כזאת:
בתקווה אחרי שיעבור לי כל הדבר הזה (אין מושג כמה זמן), לאחר פיזיוטרפיה, ניתוח, מה שזה לא יהיה שצריך לעשות,
האם כדאי להתחיל בחיטוב במקום להמשיך במסה?
כרגע אני 2 קילו מעל מה שהייתי כשהתחילה הבעיה, היה לי פחות או יותר חודש חודש וחצי מקסימום שהתאמנתי סביר תוך כדי, מה שאפשר, בהתחלה רק רגליים ואז עוד שבועיים בערך של אימונים של רגליים ושאר הגוף מה שהצלחתי.
מרגיש שעליתי קצת באחוז שומן, לא משהו דרסטי אבל כן הייתי מעדיף ללכת על חיטוב לפני המסה שאני אחזור אליה.

זה קצת דיבור באוויר כי אני עוד לא יודע מה קורה ומתי אוכל לחזור להתאמן, אבל לגבי חיטוב על ההתחלה, האם כדאי בשביל להתחיל מאחוז שומן נמוך יחסית (רוצה להיות על 10% בערך), כרגע מעריך שאני סביבות ה12-13% שומן. האם כדאי להתחיל חיטוב תוך כדי חזרה לאימונים (מן הסתם משקלים נמוכים מאוד, לאט לאט לעלות במשקלים, כי זה יהיה אחרי תקופה גדולה יחסית שלא התאמנתי)?

מקווה שמספיק ברור, פשוט מבואס רצח ורוצה להתחיל לתכנן את החזרה שלי לאימונים.
אשמח להמלצות

עריכה:
ואם יש המלצות לבנתיים לפחות מבחינת תזונה, אני מעריך שכדאי להיות על מאזן קלורי נייטרלי (?), כרגע לא יכול להתאמן בכלל, גם לא רגליים כי אני כן משתמש ביד ואני מעדיף לא לאמץ אותה בטעות ולקרוע את הרצועה לגמרי שזה סיפור אחר בכלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית