הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בתכנון אימון fbw עם פציעה

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
טוב פתחתי כבר אשכול דומה אבל עכשיו יש מצב חדש שאני הולך לעבוד וללמוד וזה מגביל אותי מאוד ל3 אימונים במקסימום בשבוע בתקווה שאני אסתדר עם זה,
בכל מקרה אני עדיין עם מתיחה בשורש כף יד, הייתי אצל אורתופד הייתי אצל פיזיוטרפיסט, בגדול אין ממש מה לעשות חוץ מלחכות שיעבור לבד, אפשר לעבוד על גריפ של היד ואפשר עפ"י הפיזיוטרפיסט להתאמן רגיל גם אם יש כאב חלש מאוד, מעבר לזה לא.
בכל מקרה בשבועיים האחרונים ניסיתי לעבוד עם פיצול של upper lower body, האימון הלך ככה:
גוף עליון:
גב-
- דדליפט
- חתירה
חזה-
- חזה במכונה שיפוע נייטרלי
- חזה תחתון עם כבלים (רצועה יושבת אחרי השורש כף יד ביד הבעייתית, ומשם באה התנועה)
כתפיים-
- הרחקה לפנים עם כבלים (כנל לגבי רצועה)
- הרחקה לצדדים עם כבלים (כנל לגבי רצועה)
- * יד קדמית עם משקולות יד משקל של 4-5 קילו, לא מרגיש כאב אבל כן מרגיש משהו, סוג של מתיחה חלשה מאוד ביד, לא הולך להעלות משקלים בזמן הקרוב ביד קדמית .

גוף תחתון:
רגליים-
- סקוואט
- לג פרס
- כפיפת ברכיים
- תאומים

אחרי כל החפירה בעצם השאלה שלי היא איך כדאי לבנות את התוכנית fbw החדשה? יום סקוואט יחסית כבד, דדליפט נמוך ויום להיפך? כמה חזרות פה או פה?
עד עכשיו הייתי עושה סקוואט 5x8 עם 60-62.5 קילו, לא משקל מדהים אבל נפח גבוה מאוד יחסית ועובד יחסית קשה על הרגליים.
דדליפט רק השבועיים האלה חזרתי כרגע ל60 קילו 4x8 אבל עולה לאט לאט, בסקוואט יותר בעיה כרגע לעלות.

* הערה לגבי האימונים בשבועיים האחרונים - כל אימון של גוף עליון הייתי נתפס בינוני-חזק ביומיים שלושה לאחר האימון.
כבר תקופה של חודש פלוס שאני על מאזן קלורי נייטרלי-עליה של 100 גרם בקושי, קשה לאכול אבל אני עובד על האוכל.
מישהו יכול לעזור עם התוכנית?
אני אכוון את התוכנית פחות או יותר, לפי התרגילים שאני כן יכול לעשות התוכנית אמורה להראות משהו כזה:
סקוואט
דדליפט
כפיפת ברכיים (או תאומים/leg extensions)
חתירה במכונה
לחיצת חזה במכונה
חזה תחתון עם כבלים (או פרפר עם כבלים)
הרחקת כתפיים לצדדים עם כבל
הרחקת כתפיים לפנים עם כבל
יד קדמית משקולות יד 5 קילו
* יד אחורית לא מצאתי תרגיל שאני יכול לעשות בלי לאמץ את השורש כף יד :/

רעיונות כמה סטים/חזרות, האם כדאי לעשות יום דדליפט כבד סקוואט כבד, איך לחלק את זה?
צריכה להיות תוכנית FBW 3 פעמים בשבוע

• פותח/ת השרשור
הנה התשובה שלך

וענית לעצמך
אני מבואס רצח על המצב זה למה אני שואל, וכשאני אחזור להתאמן, כמה "רע" זה יהיה להתחיל בחיטוב ורר לאחר מכן מסה?
"רע" מבחינת זה שגם ככה לא התאמנתי הרבה זמן יחסית, ולהרים משקלים גבוהים בטח שלא יקרה על ההתחלה, האם עדיף לחזור נגיד לחודש להתאמן כשאני במאזן קלורי חיובי "לגבות את החזרה במשקלים בפלוס קלורי" או שזה לא כזה משנה, ובמידה והשייפ שלי לא משהו ואני מעדיף חיטוב אז פשוט ללכת על חיטוב?
מקווה שמספיק ברורה השאלה

אני מבואס רצח על המצב זה למה אני שואל, וכשאני אחזור להתאמן, כמה "רע" זה יהיה להתחיל בחיטוב ורר לאחר מכן מסה?
"רע" מבחינת זה שגם ככה לא התאמנתי הרבה זמן יחסית, ולהרים משקלים גבוהים בטח שלא יקרה על ההתחלה, האם עדיף לחזור נגיד לחודש להתאמן כשאני במאזן קלורי חיובי "לגבות את החזרה במשקלים בפלוס קלורי" או שזה לא כזה משנה, ובמידה והשייפ שלי לא משהו ואני מעדיף חיטוב אז פשוט ללכת על חיטוב?
מקווה שמספיק ברורה השאלה
אתה מתכנן לצבור הרבה שומן? במקרה הזה פשוט תשנה תוכניות ואל תצבור הרבה שומן

• פותח/ת השרשור
אתה מתכנן לצבור הרבה שומן? במקרה הזה פשוט תשנה תוכניות ואל תצבור הרבה שומן
לא מתכנן, אבל לפי מה שאני עכשיו אני כבר שוקל לעבור לחיטוב אבל בלי אימונים אין לי מה ללכת על חיטוב מן הסתם.
בגלל שאני לא מתאמן ואוכל על נייטרלי/פלוס קטן/לפעמים יורד במשקל יצא שאני קצת עליתי באחוז שומן אפילו, לא קריטי מדי אבל שוקל להתחיל חיטוב כשאוכל, השאלה מבחינת חזרה לאימונים כשאני בגרעון קלורי, כמה זה יכול להפריע לעומת תקופה של חודש לצורך העניין ואז חיטוב?

לא מתכנן, אבל לפי מה שאני עכשיו אני כבר שוקל לעבור לחיטוב אבל בלי אימונים אין לי מה ללכת על חיטוב מן הסתם.
בגלל שאני לא מתאמן ואוכל על נייטרלי/פלוס קטן/לפעמים יורד במשקל יצא שאני קצת עליתי באחוז שומן אפילו, לא קריטי מדי אבל שוקל להתחיל חיטוב כשאוכל, השאלה מבחינת חזרה לאימונים כשאני בגרעון קלורי, כמה זה יכול להפריע לעומת תקופה של חודש לצורך העניין ואז חיטוב?
תזכור שכנראה רוב העליה בשומן שאתה רואה זה פסיכולוגי.
אין שום בעיה אמיתית לחזור ישר לחיטוב, פשוט לא יודע אם זה באמת מה שאתה צריך.
וכמו שאמרת, כרגע זה הכל באוויר

• פותח/ת השרשור
טוב אחרי שהלכתי סוף סוף שוב לאורתופד אחרי mri ואולטרה סאונד, אני מגיע אליו הוא אומר לי שומע? אתה צריך ללכת למומחה כף יד.. קיצר חיכיתי המון זמן לחינם ובנתיים לא מתאמן בכלל.
בקיצור לאורתופד הזה אני לא חוזר.
קבעתי תור לרופא פרטי לעוד שבועיים וקצת למומחה כף יד, עד אז..
בקיצור כל פעם אני חופר עם השאלה הזאת אבל האם כדאי להתאמן רק רגליים, אפילו לא סקוואט (כי משתמש ביד בשביל לשים משקל).
רק לג פרס, הרחקת וקירוב רגליים ותאומים. האם כדאי בכלל להתאמן רק רגליים עם התרגילים האלה, לפחות לשמור על משהו? אם כן כדאי 3 פעמים בשבוע או שמוגזם רק רגליים?
חשבתי אולי לרוץ אבל אני גם ככה בלי תאבון ויורד קצת במשקל (הייתי סביבות ה72 קילו לפני שנדפקה היד ועכשיו יורד טיפה מ71 קילו).
אשמח לעצות, נמאס מהמצב הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית