הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות בנושא חיטוב - מתאמן מתחיל

• פותח/ת השרשור donnyd
  • פורסם בתאריך

donnyd

משתמש מתחיל
40
7
נק' מוניטין:
13
40
7
לפני כחודש החלטתי שאני רוצה להתחטב - להוריד את אחוזי השומן בצורה משמעותית ולאחר מכן להעלות קצת מסת שריר.
נתונים: גיל 32, גובה 1.80 מ', משקל נוכחי 79.4 ק"ג (התחלתי בסביבות 83 ק"ג).

יש לי מספר שאלות בנוגע לחיטוב שאשמח לעזרתכם:

1. מדידת משקל - אני רואה כאן בהרבה נושאים שמדברים על שקילה כאמצעי לבדיקה של תפריט תזונה, למשל אם אני חושב שאני בתזונה "ניטרלית" אני לא אמור לזוז במשקל. העניין הוא - איך נשקלים בצורה מהימנה? הרי יש בגוף דברים שמשתנים כל הזמן ועשויים לשנות את התוצאה של השקילה בצורה משמעותית, כמו למשל מים ששתיתי מעט או הרבה, "יציאות", או דברים שאוכלים בסמוך לשקילה. אני כרגע מנסה להישקל בכל בוקר ולעשות ממוצע שבועי, אבל אני רואה הרבה תזוזות במשקל ורציתי לדעת אם יש שיטה טובה יותר.

2. אבקת חלבון - לאחרונה קניתי את ה-Isoflex כתוסף חלבון (כי אני פשוט לא מצליח להגיע לכמויות חלבון של 150+ בלי זה). השאלה שלי היא באיזו תדירות להשתמש בתוסף? האם פעמיים ביום זה בסדר? האם זה בסדר בחיטוב?

3. אחוזי שומן במשקל - קניתי השבוע משקל שגם מודד אחוזי שומן. אני יודע שבאופן כללי זה משהו שאני לא אמור להסתמך עליו, אבל התוצאות שם יצאו מאוד גבוהות (24.5 אחוז שומן) לעומת מה שאני חושב שקורה בפועל. העלתי לכאן גם תמונה לפני שבועיים ואנשים העריכו 20-21 אחוז. השאלה היא האם לייחס למשקל הזה חשיבות בכלל או להתעלם?

4. מידע באופן כללי - כרגע אני על תפריט חיטוב של 1,680 קלוריות ביום, שזה בערך 500 פחות מה"נייטרלי" שלי. יוצא שלפעמים בימים של אירובי אני מסיים את היום במינוס של 1,000+ קלוריות כי אני לא אוכל יותר בימים כאלה. בנוסף, אני עושה 2 אימוני כוח בשבוע. היחסים של הערכים שלי הם: 30% פחמימה (126 גרם), 35% חלבון (147 גרם), 35% שומן (65 גרם). באופן כללי, איך נשמעת לכם התכנית שלי?

חייב לציין שהפורום כאן מכיל המון מידע ואני ממש לומר שהוא עוזר לי המון בתהליך.

תודה רבה!

1. בבוקר אחרי התרוקנות בשירותים - כן יש דברים שמשתנים פה ושם, וזה למה נשקלים כל בוקר ועושים ממוצע.

2. אם הכוונה לשתי סקופים ביום, כן זה בסדר

3.
אין לך מה לייחס לזה חשיבות - גם זה לא מדויק וגם אתה צריך לשאוף לתוצאה שנוח לך איתה במראה ולא למספר מסוים

4.
אני הייתי מנסה להשלים את הקלוריות מהאירובי או לפחות חלק מהן. לטעמי גירעון 1000 זה גדול מידי, 750 עוד יכול להיות בסדר

בהצלחה 🤩

• פותח/ת השרשור
4. אני הייתי מנסה להשלים את הקלוריות מהאירובי או לפחות חלק מהן. לטעמי גירעון 1000 זה גדול מידי, 750 עוד יכול להיות בסדר

אם ככה לא עדיף לא לעשות אירובי בכלל? בעצם מה הטעם בלעשות אירובי אם בסוף עדיף לאכול בשביל לסגור את הירידה בקלוריות?

אם ככה לא עדיף לא לעשות אירובי בכלל? בעצם מה הטעם בלעשות אירובי אם בסוף עדיף לאכול בשביל לסגור את הירידה בקלוריות?
אתה לא חייב אירובי בשביל להתחטב..זה עוזר לך להכניס יותר אוכל פשוט תמורת אותו אפקט, ותמיד זה טוב לשמור על רמה טובה של יכולת אירובית לבריאות שלך

1. מדידת משקל - אני רואה כאן בהרבה נושאים שמדברים על שקילה כאמצעי לבדיקה של תפריט תזונה, למשל אם אני חושב שאני בתזונה "ניטרלית" אני לא אמור לזוז במשקל. העניין הוא - איך נשקלים בצורה מהימנה? הרי יש בגוף דברים שמשתנים כל הזמן ועשויים לשנות את התוצאה של השקילה בצורה משמעותית, כמו למשל מים ששתיתי מעט או הרבה, "יציאות", או דברים שאוכלים בסמוך לשקילה. אני כרגע מנסה להישקל בכל בוקר ולעשות ממוצע שבועי, אבל אני רואה הרבה תזוזות במשקל ורציתי לדעת אם יש שיטה טובה יותר.
תשקל כל בוקר אחרי שהיית בשירותים ותעשה ממוצע שבועי

2. אבקת חלבון - לאחרונה קניתי את ה-Isoflex כתוסף חלבון (כי אני פשוט לא מצליח להגיע לכמויות חלבון של 150+ בלי זה). השאלה שלי היא באיזו תדירות להשתמש בתוסף? האם פעמיים ביום זה בסדר? האם זה בסדר בחיטוב?
תשתמש כמה שאתה צריך, תוך כדי שאתה שומר את השימוש למינימום האפשרי, ומנסה להשיג כמה שאתה יכול מאוכל

3. אחוזי שומן במשקל - קניתי השבוע משקל שגם מודד אחוזי שומן. אני יודע שבאופן כללי זה משהו שאני לא אמור להסתמך עליו, אבל התוצאות שם יצאו מאוד גבוהות (24.5 אחוז שומן) לעומת מה שאני חושב שקורה בפועל. העלתי לכאן גם תמונה לפני שבועיים ואנשים העריכו 20-21 אחוז. השאלה היא האם לייחס למשקל הזה חשיבות בכלל או להתעלם?
אם אתה יודע לא להסתמך על זה אז למה אתה מסתמך על זה?
וגם אם יש לך את המידע של כמה אחוז שומן אתה, מה זה נותן לך?

4. מידע באופן כללי - כרגע אני על תפריט חיטוב של 1,680 קלוריות ביום, שזה בערך 500 פחות מה"נייטרלי" שלי. יוצא שלפעמים בימים של אירובי אני מסיים את היום במינוס של 1,000+ קלוריות כי אני לא אוכל יותר בימים כאלה. בנוסף, אני עושה 2 אימוני כוח בשבוע. היחסים של הערכים שלי הם: 30% פחמימה (126 גרם), 35% חלבון (147 גרם), 35% שומן (65 גרם). באופן כללי, איך נשמעת לכם התכנית שלי?
אם אתה יכול להעלות את כמות אימוני הכוח שלך ללפחות 3 זה יהיה עדיף.
לגבי הגירעון, זה פשוט יגרום לך לרדת מהר יותר, אז אם זה מקשה עליך אז זה לא באמת בעיה כל עוד אתה שומר על חלבון גבוה (בערך 2 גרם לקילו) ומתאמן עם משקולות. הכי חשוב שתכוון לפחות לירידה של 0.5% מהמשקל שלך בשבוע, כשבדרך כלל אתה אמור להגיע לעד 1% מהמשקל בשבוע. זה הטווח שבו אתה מבטיח תוצאות טובות בלי להרגיש רע מדי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית